Hukuki Problemleriniz Hakkında Sorularınızı Yanıtlayabilrim.

Nicotoy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
574
811
128
Merhaba,

Hukuki problemler konusunda cevap aradığınız sorularınızı buradan paylaşırsanız, yardımcı olabilirim. Ayrı başlıklarda sayfalarca karışıklık yaratmaktansa, hukukçu arkadaşların açmış olduğu başlıklarda sorunlarınızı paylaşmanız halinde sorularınıza daha hızlı cevaplar alabileceksiniz.

İyi günler, size bir şey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim. Babam 2001 yılında vefat etti. Annem babamın ssk emekli maaşını alıyor. Dedem de ocak 2014 de vefat etti. o da ssk emeklisi. Annemin kendi geliri yok. Hem babamın hem de dedemin maaşını alabilir mi? Bazı sitelerde baba ya da eşten birinin ölüm tarihi 06.08.2003 den önceyse çift maaş alınır diyor. Ama bazı sitelerde de babanın ölüm tarihi 06.08.3003 den önceyse çift maaş alınır diyor. Birkaç tane avukata da danıştım ancak hiçbir bilgileri yok. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

.merhaba,
Ölüm tarihleri bakımından gerekli şartları taşımadığı için, annenizin durumunda sadece babanızın dul aylığını alabilir.

Ölüm tarihleri bakımından hangi şartları taşımıyor biraz daha bilgi verebilir misiniz?

annenizin babasının 2003 tarihinden sonra yani 2014 yılında vefat etmiş olması.

merhaba
Bizim mağazaya olan borcumuz 115 tl idi. Birkaç ay ödenmediği için avukata verilmişiz. Eve kağıt geldiği günün ertesi muhtardan kağıdı aldık. Eşim avukatı aramış ve o günkü panikle 1 Nisan da ödeme yapacağını söylemiş. Bu arada borcumuzu 400 Tl yapmışlar. Dün ben görüşmeye gittim. Bana kesinlikle ne indirim ne de taksitlendirme yapılamayağını söylediler birazda ters davrandılar açıkçası. 1Nisanda ödeme yapmazsanız dosyanız mahkemeye gidicek ve maaşınıza el konulacak dendi. Şimdi sizden öğrenmek istediğim şu; maaşıma el konulma olduğu zaman o 400 tl üzerine daha fazla para eklenirmi ve bu durum benim sicilime işlermi. Yani bankadaki işlerimde beni etkileyecek bir durum olurmu..
Acil olarak cevap verirseniz çok sevinirim.

Merhaba av. Hanım işlerinizde dilerim inşallah yazımı görüp cevaplarsınız ben 1972 dogumlu bir bayanım 1986 tarihinde ssk lı çalişmaya başladım ara ara çalışmaya devam ederek bügüne geldim halen ssk lı çalışmaktayım 4095 günüm var şuan ben dogum borçlanması yapıp bu sene emekli olmak istiyorum şartları bunlar buna göre emekli olurmuyum bana yazarsanız minettar kalırım hoşçalın

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X