hukuksal yardım

bizim alt komşununda aktı sadece söylediler, babam usta getirdi yaptırdı, sizide söyleyin onların yaptırması gerekiyor

polis bilemicem ama zabıtanın İmar ile ilgili görevleri olduğu için ilgilenebilir diye düşünüyorum
belki çok saçma ama bana öyle geldi

yonetıcımız yok canım normal apartmanda oturuyorum akan tuvaletımı yaptırmıcam boyle kullanıcam dıyor cok öfkelıyım kendımı enayı gıbı hıssedıyorum cunku benımkıde alt kata aktı hem banyomu hemde tuvaletımı kırdırmıstım

yonetıcımız yok canım normal apartmanda oturuyorum akan tuvaletımı yaptırmıcam boyle kullanıcam dıyor cok öfkelıyım kendımı enayı gıbı hıssedıyorum cunku benımkıde alt kata aktı hem banyomu hemde tuvaletımı kırdırmıstım

Allah sana sabır versin canım.

Zabıtaya şikayet edebilirsin daha önce eski oturdugumuz yerde oldu yaptırmam diye ısrar etti komşunun biri zabıta geldi olaya el attı en sonundada yaptırdı.

İki yöntem var. Birisi hukuki diğeri gayrihukuki.
Gayrihukuki olanı burada söylemek doğru olmaz.:9::9:

Diğeri ise evinizi 3.şahısların vereceği zararları da kapsayacak şekilde sigorta yaptırın. Bir hafta sonra sigorta şirketine başvurun. Gelen expertize durumu anlatın.Size "Yaptırın faturasını getirin" diyecektir.
Tamiratı yaptırın ve faturayı da özellikle şişirip sigorta şirketine verin.Size ödemeyi yaparlar. Daha sonra size yapılan ödemeyi ve artı masraflarını üst kattaki pisliğin dişini söke söke alırlar. Bu kadar basit.:27::27:

İki yöntem var. Birisi hukuki diğeri gayrihukuki.
Gayrihukuki olanı burada söylemek doğru olmaz.:9::9:

Diğeri ise evinizi 3.şahısların vereceği zararları da kapsayacak şekilde sigorta yaptırın. Bir hafta sonra sigorta şirketine başvurun. Gelen expertize durumu anlatın.Size "Yaptırın faturasını getirin" diyecektir.
Tamiratı yaptırın ve faturayı da özellikle şişirip sigorta şirketine verin.Size ödemeyi yaparlar. Daha sonra size yapılan ödemeyi ve artı masraflarını üst kattaki pisliğin dişini söke söke alırlar. Bu kadar basit.:27::27:

benı nasıl mutlu ettınız ınanmazsınız ama su varkı bu sıgorta nekadardır pahalı bısey mı

sigorta doğmuş oluşmuş hasarları değil doğacak hasarları teminat altına alır. şu durumda sigorta yaptırmanız, hasarınızın reddedileceği anlamına gelir. bir avukata danışın ben de avukatım ama siz tek başınıza halledemezsiniz. tespit yaptıracaksınız. tespit için sulh hukuk mahkemesine başvurulacak, ne kadara bu hasar giderilir, hasarın kaynağını bilirkişi marifetiyle tespit ettirip yaptıracaksınız, ya da direk dava yoluyla , yaptımasını ya da masraflarını karşılamasını talep edeceksiniz ancak bunları bir avukata vekaletname çıkartıp, onun takip etmesini sağlayın.

belediyenin beyaz masa,halk masası gibi yerlerine telefon edebilir,mail atabilir yada şahsen gidip durumu anlatabilirsiniz.zabıta gelip komşunuza 7 gün süre vererek tutanak tutuyor.7 gün sonunda zabıta tekrar geliyor.yapılmadıysa tutanağa istinaden ceza kesiliyor.

sanırım komşunuzun böyle şeylerden haberi yok.şikayet edinde haberi olsun düşüncesiz insanların.

kolay gelsin...

Son düzenleme:
En doğru çözüm belediyenin ilgili merciilerine şikayet etmek, bizimde bir tanıdığın üst kat komşusu diretiyordu, şikayet edilince yaptırmak zorunda kaldı.

Belediyeye haber vereceksiniz, aynı zamanda polisi arayıp şikayet dilekçesinde bulunun.Yaşam şartlarımı rahatsız ediyor diyin..

Bu konularda en güzel bilgiyi beyaz masa veriyor.
Orayı arayıp danışabilir aynı zamanda size yardımcı olarak ilgili mercilere sizi yönlendirebilir.
Belediyeye bizzat gidipte şikayettede bulunabilirsiniz.
Polisede şikayette bulunabilirsiniz
Bir çok yol var anlayacağınız.
Resmi kurumlardan birini görünce zaten korkudan o akşamı daha yaptıracaktır:34:

benı nasıl nasıl nasıl mutlu ettınız anlatamam canlarım kaç gundur benımde eşiminde sinirlerı bozulmustu ınanın ALLAH hepınızden razı olsun..

Bayağı eski bir konu ama aynı sorunla bende karşı karşıyayım çevre sağlığına şikayet etmeyi düşünüyordum ama zabıtaya mı gittiniz sonuç ne oldu

Back
X