- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 27
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Komşumuzun kızı da işletme kazanmış,işletme nasıldır onun yurt dışı imkânı var mı ?Bunu Ben de düşündüm ama yok. Dil öğrenmek ile hukuk dilini öğrenmek başka şeyler. Profesyonel anlamda o dili öğreneceksiniz. Ayrıca çoğu ülkenin avukat / danışman olma şartları ülkemize göre daha farklı hatta daha zor hâl böyle iken başka ülkeden hukukçu ithal edebilecek ülke yoktur.
Turkiyeden çıkınca avrupa ülkelerinde vasıfsız oluyorsunuz, mesleğinizi yapamazsınız ama başka işler yapabilirsiniz. O da tahmin edersiniz ki "iyi iş " statüsünde değil-dir.
Teşekkür ederim.hayırlı olsun
yurtdışında özellikle Almanya da doktora yüksek lisans vs yapılabilir
bunlar sonrası orada kalan tanıdıklarım da var ama hukuk mezunu arkadaşım Amerika'ya gittiğinde ara kademe eleman olmak için eğitim almıştı
bununla uğraşacağıma bedenen çalışırım demişti
yurt içinde özellikle şirketlerde işe yarar yabancı dil
Çince bilen bir hukukçu örneğin ithalat ihracat işleri ile uğraşan Çin bağlantılı bir firmanın tabii ki işine yarar
Hukuk okumadım, alanım tamamen farklı. Almanya’da yaşıyorum, etrafımda kendi ülkelerinde hukuk okumuş ve burada international law master’ı yapan arkadaşlarım var. Burada avukat olarak çalışamıyorlarmış ama hukuk bürolarında çalışabiliyorlar. Avukat olarak çalışmak istiyorsanız gitmek istediğiniz ülkede 2 yıla yakın o ülkenin hukuk derslerini almanız gerekiyor diye duymuştum ama detaylarını bilmiyorum.
Hukukçu değilim, hukukla alakam da yok
Ama şöyle düşündüm
Diyelim ben Çin’deki bir firmayım. Türkiye’deki bir firma ile iş yapıyorum ve hukuki sorunlar çıktı. Uluslararası hukuk diye bir şey olmalı. Ya da çok uluslu şirketlerin Türkiye Hukuku alanında yurtdışında çalışabilmelisiniz bence.
Mantıken yani.
Sizin kendinizi yetiştirmenize de bağlı diye düşünüyorum.
Öncelikle tebrikler, güzel bir eğitim hayatınöz olur umarım. Fakültedeki ilk dersimizde hocamız yurtdışına gitmek isteyenler işiniz çok zor, ben çok pişmanım demişti. Kendisi Profesördü ve sınır kapısından geçtiğimiz an değerimizin kalmadığını savunuyordu.Merhaba,bu konunun yeri burası olmayabilir belki o yüzden baştan özür dilerim.
Hukuk kazanmışım,ortalama bir maaşla ortalama bir işim olsun yeter havasındaydım her ülkenin yasaları farklı olduğu için hukukta yurt dışı imkânı yok sanıyordum o yüzden kendimi hiç yurt dışına endekslemedim.Ama böyle imkânların olduğunu duydum aklıma takıldı.
Hukukta yurt dışı imkânı var mıdır herhangi bir pozisyonda ? Bir önemi var mı bilmiyorum Uzak Doğu dillerine ve kültürüne meraklı olduğum için bir süredir Çince öğreniyorum zor bir dil ama alıştım gittikçe ilerliyorum.İngilizcem de iyi.Dil öğrenmek benim için bir hobi.Bu iki dilin ve yanında Almanca’nın(öğrenebilirsem tabii) bana yurt içi-yurt dışı kariyerimde yararı olur mu ? Hukuk okuyan veya benzer sektörlerde çalışanlar yardımcı olabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?