• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukuktan anlayan avukat ve avukat eşleri bakabilirlermi

sudenaz0

Seviyorum işte..
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
346
47
68
Merhabalar
Benim sorunum şu
Ben 22 yaşımdayım
Evliyim
Annemle babamın hükümet nikahı bir türlü olmuyor çünkü babam annemden önce yurtdışinda bir evlilik yapmış yani kısaca annemle babamın nikahı yok
ve ben bekarken annemin soyadını taşıyordum yani annemin nüfusuna kayıtlıyım
Tabi şimdi eşimin soyadını aldım
Ama ben babamın nüfusuna geçmek istiyorum neler gerekli ne yapmamız lazım kızlık soyadımı babamın soyadını almak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim davamı açılması gerekiyor kafam çok karışık henüz bir avukatla görüşmedim annemle babamlada konuşmadım cvp bekliyorum arkadaşlar
Teşekkürler simdiden

Babamın soyadını taşımak hakkım
tabiki nedenleri var ama burda açıklık getiremiyorum (kesinlikle mal mülk miras değil)

Mal mülk miras da olabilir. Biyolokij babanızın soybağına sahip olmak hakkınız.

Buradan yönlendirilmek yerine bir avukata gitseniz daha faydalı olabilir

Avukatlık bir durumunuz yok. babanızla soybağı kurmak için annenizle babanızın evlenmesine gerek yok. babanız tanıma yoluyla nufusuna geçirebilir sizi.

Avukatlık bir durumunuz yok. babanızla soybağı kurmak için annenizle babanızın evlenmesine gerek yok. babanız tanıma yoluyla nufusuna geçirebilir sizi.

Ayrıca ayrı şehirlerdeyiz ben türkiyenin bir ucunda babam diğer ucunda... tanıma yolu nasıl oluyor peki

şu linkten usuli detayları görebilirsiniz: http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Nufus,Tanima.html?pageindex=0
aynı şehirde bulunmanıza gerek yok. gönül rızasıyla tanıma yapmıyorsa babalı davası da açabilirsiniz.

Teşekkür ederim hayır babam gönül rızası var yıllardır yurtdışinda ki eşinden boşanmaya calisiyor bosanma tenfiz davasi bitti fakat beklenen bir kaç evrak var 1 sne oldu hala gelemdi fakat türkiyedeki kanunlar hem yavaş hemde geç işliyor babam ayrıca çok yaşlı bu neden lede gecikme oluyor yani nikah konusunu anlatmamin nedeni neden annemin soyadını aldığımı açıklamak istedigimdendir ben o evrakları beklemek istemiyorum bir hedefim yok annemin soyadını değil babamın soyadını almak istiyorum herhangi bir beklentim yok çocukluğumdan beri bu böyleydi zaten annemin nikahı olacak onuda bekleyebilirim ama o zman yine bu işlemler gerekecek tekrar teşekkür ederim

Evliymişsin zaten boşanıp da kızlık soyadına dönmeyi mi düşünüyorsun?

babanız evladı olduğunuzu kabul etmesi gerek sonra nüfusuna alabilir sizi. aslında onu evlenmeden önce de yaptırabilirdiniz artık hukuk gayri meşru çocukları da babanın nüfusuna alma hakkını tanıyor

Evlisin zaten
Eşinin soyadını kullanıyorsun

Babanın soyadını zaten alamazsin.
Bosanirsan belki bir ihtimal.

Back
X