Mezeler - Ordövrler Humus

Efsane

bendeniz,güneş55
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2007
3.764
27
683
70
İzmir
HUMUS

Malzemeler :

1,5 Su Bardağı nohut
1 Çay bardağı zeytinyağı
3 Dış sarımsak
1 Çay bardağı tahin
1 Limon
2 Çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon, tuz

Üzeri İçin :

Zeytin, turşu, maydonoz

Yapılışı :

Nohut akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zytinyağı ve limon suyu robotta ezilir. Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz. Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzeri kornişon turşu, maydonoz yaprakları ve zeytinle süslenir.

Afiyet Olsun

HUMUS

Malzemeler :

1,5 Su Bardağı nohut
1 Çay bardağı zeytinyağı
3 Dış sarımsak
1 Çay bardağı tahin
1 Limon
2 Çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon, tuz

Üzeri İçin :

Zeytin, turşu, maydonoz

Yapılışı :

Nohut akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zytinyağı ve limon suyu robotta ezilir. Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz. Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzeri kornişon turşu, maydonoz yaprakları ve zeytinle süslenir.

Afiyet Olsun

yermisinyemezmisin_humus.jpg

bayılırım ama kabukları soymak baya vakıt alıo bır kere yapabildim daha bir de benim dışımda pek sevmio ailem..

ben hataylıyım ve bizim buraya özgü bi mezedir ve sunumu böyle olmaz tabağa yaydıktan sonra üzerine isteğe göre zeytin yağı ve pulbiber koyulur yada salça ve zeytinyağı yapıp dökülür ve maydonoz turşu domatesla süslenir

üzerine sucuk kızartılıp koyulabilir,birde isteğe göre kızdırılmış tereyağıyla servis edilebilir....
antakya,adan,antep dolaylarında böyle verilir....
ellerinize sağlık bu tarifte çok güzel....

Back
X