Hurma

Saaram

Kûn fe yekûn
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
149
67
98
Sa. kizlar duymussunuzdur hurma acilma yapiyormus sizce ne zaman baslamali yemege normal dogum icin tabii

ben bunu ilk defa duydum ama hurmanın faydalı olduğunu biliyorum ve nerdeyse ilk günden beri tüketiyorum şuan normal seyrinde devam ediyor hamileliğim açılmayla alakası olduğunh düşünmüyorum.hatta bizde doğum yapıldığında bebeğin ağzınada hurma sürüyorlar tabi hakiki hurmadan bahsediyorum

Anladim ama ben son aylarinda hurma ye diyeni cok duydum o yüzden acaba ne zaman basliyim diye merak ettim

açılma yapıyor diye kim dedi ya. öyle bişey yok sadece doğumdan önce sütünüz artsın diye ve bebeğe yarasın diye yenir. yok açılma yapıyo yok bilmem ne. inanmayın şöyle hurafelere. ben bile henüz evli olmadığım halde biliyorum şunları.

Hurmanın rahmi gevşettiğini doğumu kolaylaştırdığını duymuştum. Yakın zamanda doğumu çok kolay gerçekleşen (toplamda15 dk sürmüş )bir tanıdığım son haftalarında bol bol hurma yediğini söylemişti.

Arkadaslar hurmanin rahimde acilmaya yol actigi ve dogumu kolaylastirdigi bilinmektedir ve Kurani Kerimde de gecmektedir.yani hurafe degildir.Hz.Meryemin dogumuyla ilgili olan kisimda acikca belirtilmistir zaten.
Hamileligin ilk aylarinda yemek onerilmez dusuk tehlikesine yol acar.son zamanlarinda ise yemesi tavsiye edilir ki dogum kolaylassin.
Lutfen burda asilsiz bilgiler vermeyin,okuyup nasilsa birsey olmaz diye yiyen uygulayan arkadaslar olabilir,bosu bosuna gunahlarina girmeyin..

rahimde açılma yaptıgının kanıtını gösterebilir misiniz bana? sadece rahim kaslarındaki bi maddeyi arttırıyo ve ağrısız doğum sağlıyor. iyice araştırın şunları.rahim kaslarınızı kasıyor yani hamileler yine de yemesin o konuda haklısınız sancı yapabilir

Yazdiklarimi tekrar okuyun kanita gerek var mi sizce?yedigimiz ictigimiz seylerin vucudumuzda ne gibi fonksyonlara yol actigini tip dunyasi bile daha cozememisken ben size Kuran da gecen ayetlerden bahsediyorum.Hurma rahim kaslarini dediginiz gibi uyarir,rahat acilma ve kolay dogum saglar.

tamam ben de o ayeti biliyorum hazreti meryemle ilgili olan hurma ağacının sallanmasıyla ilgili olan inkar etmiyorum zaten :) haklısınız da dedim zaten sadece neden olduğunu söyledim. ama sanki birden bire rahim açılıyo gibi algılanmasın diye öyle yazdım

Nerdeee oyle kabak cicegi gibi acilicak ta dogurucaz,insallah zamani gelince nasip olir diyelim

Sakin ol sade bi soru sordum bu kadar ters tepki vermene gerek yok

Sizin icin erken su an.son haftalarinizda yiyin canim

Tamam insaallah cok tesekkür ederim cevaplariniz icin :)

Kizlar acilde bi ablayla yatiyorduk. Benim 8 haftalik dusuk tehlikem vardi ablaninda 34hftalik erken dogum. Abla surekli hurma yiyiyordu ve sut iciyordu banada ikram ediyordu. Bende yiyiyordum. Ablanin 2 cocugu var diye cikisini yapti hastaneden. Bende 9 haftalik dusuk yaptim. Ablayla karsilasmadik ama belkide hurmalardan sancisi vardi. En iyisi son haftalarinizda tuketinn hurmalari benden soylemesi :)

Arkadaşlar doğum kolay olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor rahat olun o yüzden kasmayin kendinizi.bir arkadaşım ilk zamandan beri yedi 41. Haftada 5 saat sancı çekerek yaptı.ben ilk zamandan beri yedim 37.Haftada 1 saat sancı çekerek yaptım çok şükür. Ama kuzenim son aylarda yemeye başladı 41. Haftada 12 saat suni sancı ile dogurdu.

Bu hangi hurma. Ramazanda yenilen hurma mı yoksa o cıvığımsı büyük hurma mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…