- 12 Temmuz 2011
- 1.824
- 3.942
- 333
- Konu Sahibi yapa_yalniz
-
Su ana kadar hep kizisma donemidir olur dedim,kizismadan daha farkli tavirlari var gibi,gecen senede bir donem tuvaleti disinda iseme.problemi oldu yine kizisma donemiydi ki bir hafta on gun sonra tekrar normal haline dondu,boyle tavirlari hic olmamisti gormedim,dedim ya biz fena ask yasiyorduk hincini neden sadece benden cikariyor anlamis degilim...Kisirlastirmayida biraz ertelemistim ben sehir disinda yasiyorum eylul ayinda sehire tasinma gibi bir planimiz var,tasinma sonrasi iyi bir klinik bulup bakimini,ameliyatini hatta chip taktirmasini yaptiririz diye dusunduk ama sanirim bu isi daha erken bir doneme cekmemiz gerekicekNeden kızışma dönemi ihtimalini elediniz ki? Kısır değilse kesin o yüzden huy değiştirmiştir. Size kızmış olsa yüzünüze kötü kötü bakmak yerine sağa sola işeyip hıncını başka türlü alırdı.
Kısırlaştırmayı düşünmez misiniz?
Kısırlaştırmadınız mı kedinizi?
İlgisiz kalıyorsa size karşı düşmanlık besler. Benim kedim de ilgi,oyun vs beklediğinde öyle yapıyordu sonra çözümü ona arkadaş almakla buldum. Şimdi o kadar uysal ki anlatamam.
Bizimkisi ciftlik kedisidir,yazin gununun butun zamanini disarda gezerek gecirirdi,kis olunca sicak gunler haric eve hapsoldu ben bazen cikmasi icin zorlasamda hic orali olmuyor,kesinlikle disari cikamadigi icin sikiliyor buna eminim,oyle kendini sevdiren oyun oynamayi seven bir kedide degildir,cok ozenirim hatta oyle kedilere,kucaga ciksin sahinin kucaginda uyusun,uyansin oynasin o taraklarda bezi yok malesef ,sadece bir iki defa oksamama izin verir fazlasinda kendini geri ceker lakin yirmi dort saat yanimdan da ayrilmaz,hatta onu almadan tuvalete gitsem kapiyi actirana kadar kapiya vurur yada miyavlar,yemek yaparken,uyurken hatta ben cocuklari okulun servisine bindirirken bile benimle cikar benimle gelir :)oyle bir garip kedidirkedi sevilmekten çok oyun bekliyor şu oltalı oyuncaklar ile enerjisini atmasını sağlarsanız öfkesi de gidecek :)
Benim kedime de bazen enerji fazla geliyor her köşeden atlayıp bana saldırıyor iki koşturuyorum evde yorulunca pamuk gibi gelip yanıma yatıyor
Bizimkisi ciftlik kedisidir,yazin gununun butun zamanini disarda gezerek gecirirdi,kis olunca sicak gunler haric eve hapsoldu ben bazen cikmasi icin zorlasamda hic orali olmuyor,kesinlikle disari cikamadigi icin sikiliyor buna eminim,oyle kendini sevdiren oyun oynamayi seven bir kedide degildir,cok ozenirim hatta oyle kedilere,kucaga ciksin sahinin kucaginda uyusun,uyansin oynasin o taraklarda bezi yok malesef ,sadece bir iki defa oksamama izin verir fazlasinda kendini geri ceker lakin yirmi dort saat yanimdan da ayrilmaz,hatta onu almadan tuvalete gitsem kapiyi actirana kadar kapiya vurur yada miyavlar,yemek yaparken,uyurken hatta ben cocuklari okulun servisine bindirirken bile benimle cikar benimle gelir :)oyle bir garip kedidir
Cok tesekkurler onerileriniz icin,dediginiz gibi bir yerlerde birseyler ters gidiyor ama simdilik alttan alicam,ne yapalim kedidir ne yapsa yeridir :)Kedimde böyle bir şey yaşamamıştım. Ama şuan kuşumda yaşıyorum. Yanından ayrılmayan kuş kafesten çıkmıyor. Çıkıncada ellerimi ısırıyor.
Hem biraz ihmal birde farkedilmeyen dış etken olabilir. Mesela kuşum salıncağından atlayınca salıncak kafasına çarpıyor. O kadar sinirleniyor ki, sağı solu ısırıyor öterek. Belki kumu çok kirli kalıyor onunda. Rahatsız ediyor. Yada çocuklar bi tepki verdi sizden habersiz. Sebebi me olursa olsun çözümü; bol iltifat, bol sevdiği mama ve ödül.
Bende bundan korkuyorum iste eylul ayi gibi veterinere goturur checkup kisirlastirma vs. islemlerini yapariz diye dusunmustuk ama sanirim biran once gitmemiz gerek,tesekkurler oneriniz icin...Veterinere götürün derim. Büyük ihtimal kızgınlıkta, kısırlaştırılması gerekiyor ama başka ihtimaller de var. Kapsamlı bir bakmak lazım. Bizim veterinerimizin köpeği birden saldırganlaşmaya başlamış, hemen full check up a sokmuşlar hayvanı, sonuçta gastrit çıktı bebişte, mide ilaçlarını aldıkça düzelmiş hayvancık. Bir yerinde ağrısı, can acısı olan hayvan da huysuzlaşıyor.
Zarar verecek şekilde isirmiyolar,aslinda... Gerçi çok şükür beni hiç ısırmadi oğlum....ama eşimin ustune atliyo isiriyo,savas halindeler, öyle seviyor yaramaz...Saldirip isiriyor mu?
Ay ben cok korkarim kedilerden
Benim kedim de tuvalette asla rahat bırakmaz kapıyı oyup geçicek resmen nasıl bir inatsa artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?