• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzur vermeyen iş arkadasim

Derya gzntp27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
1.003
496
38
Arkadaşlar merhaba Türkçe öğretmeniyim atanalı bir yıl olmadi daha. okula en son geldiğim ve deneyim olarak okulun en genci olduğum için hala sıkılmaya ve bazı şeylerin üstünden gelmeye çalışıyorum . bir öğretmen var ki nasıl bir öğretmen anlamadim egoist havalı falan ya daha okula ilk geldiğim günden bu yana arkadaşlarıyla konuşurken o benim arkaasim ( şakayla karisik) sadece benle konuşur bilmem ne o an şaşırdım daha sonra laf vurmalar küs değiken küs gibi davranmalar ağzımdan bir kelime ciksa bana laf mi vurdun diye kıyamet koparıyor.Gecen gün öğrenciye bir şey söyledim yanımdan geçiyormuş ta müdüre demis ki bana laf vuruyor müdür odasına çağırdı öyle mi hocam diye hesap sordu takıldıgım öğretmenlere onceden daha çok sohbetimiz vardı o mu sizi uzaklaştırdı ne bu samimiyet demis inanın kafayı yicem cirkeflesmek istemiyorum daha meslekte ilk senem suskunluğumu koruyoru lakin artık o kadar doluyum ki ne yapacağımı sasirdim sizce napmaliyim:KK43:

Arkadaşlar merhaba Türkçe öğretmeniyim atanalı bir yıl olmadi daha. okula en son geldiğim ve deneyim olarak okulun en genci olduğum için hala sıkılmaya ve bazı şeylerin üstünden gelmeye çalışıyorum . bir öğretmen var ki nasıl bir öğretmen anlamadim egoist havalı falan ya daha okula ilk geldiğim günden bu yana arkadaşlarıyla konuşurken o benim arkaasim ( şakayla karisik) sadece benle konuşur bilmem ne o an şaşırdım daha sonra laf vurmalar küs değiken küs gibi davranmalar ağzımdan bir kelime ciksa bana laf mi vurdun diye kıyamet koparıyor.Gecen gün öğrenciye bir şey söyledim yanımdan geçiyormuş ta müdüre demis ki bana laf vuruyor müdür odasına çağırdı öyle mi hocam diye hesap sordu takıldıgım öğretmenlere onceden daha çok sohbetimiz vardı o mu sizi uzaklaştırdı ne bu samimiyet demis inanın kafayı yicem cirkeflesmek istemiyorum daha meslekte ilk senem suskunluğumu koruyoru lakin artık o kadar doluyum ki ne yapacağımı sasirdim sizce napmaliyim:KK43:
Gerekirse çirkefleş hocam.Tabir biraz kaba olabilir ama kendinizi kimseye hırpalatmayın.Öğretmenler odasında bütün yaptıklarını yüksek sesle herkese anlatın ve gerekirse kavga edin kendisini toparlasın.
Müdür bey de sizin şahsi işlerinize karışmasın o da haddini bilsin..

Gerekirse çirkefleş hocam.Tabir biraz kaba olabilir ama kendinizi kimseye hırpalatmayın.Öğretmenler odasında bütün yaptıklarını yüksek sesle herkese anlatın ve gerekirse kavga edin kendisini toparlasın.
Müdür bey de sizin şahsi işlerinize karışmasın o da haddini bilsin..
Keşke yapabilsem müdürün de gözünde alçalmayayim diye laf söylemiyorum lakin dediginiz gibi artık sabrım tükenecek sanrim

Keşke yapabilsem müdürün de gözünde alçalmayayim diye laf söylemiyorum lakin dediginiz gibi artık sabrım tükenecek sanrim
Lütfen tepkinizi verin.Siz o kadar yıl bu seviyesizliği yaşamak için okumadınız.İşinizi yapmak için ordasınız böyle rahatsızlarla uğraşmak için değil..

Ben olsam çoktan hakkından gelmiştim onun.
Çıldırtıyor beni böyle tipler.
Bence dişinizi göstermelisiniz çok güvenmesin kendine yoksa daha çok tepenize biner.

Bu resmen mobbinge girer. Dolayısıyla haklarınızı korumak zorundasınız.
Böylelerine cevap vermedikçe daha da azıtıyorlar. Benzer bir durumu ben bizzat müdürümle yaşadım. Şu an aynı okulda değiliz, bir cinnet yetti:KK53:

Bu resmen mobbinge girer. Dolayısıyla haklarınızı korumak zorundasınız.
Böylelerine cevap vermedikçe daha da azıtıyorlar. Benzer bir durumu ben bizzat müdürümle yaşadım. Şu an aynı okulda değiliz, bir cinnet yetti:KK53:
Gerçekten ga evde huzur ha çalıştığım yerde çok yiprsndim:(

Siz yine de edebinizi koruyun, seviyesine inmeyin. Ögretmensiniz, size mesleğinize yakışmayan tutum ve davranışta bulunmayın. Daha da cirkeflesecektir hırsından. Gerekirse resmi yollara başvurun. Herkes aradaki farkı görecektir zamanla. Ve sizin de değeriniz ortaya çıkacaktır. Ne o öyle ilkokul çocukları gibi şikayet etmeler. Bazıları dünya benim etrafımda dönsün istiyor olmayınca da her yolu deniyor.

Siz yine de edebinizi koruyun, seviyesine inmeyin. Ögretmensiniz, size mesleğinize yakışmayan tutum ve davranışta bulunmayın. Daha da cirkeflesecektir hırsından. Gerekirse resmi yollara başvurun. Herkes aradaki farkı görecektir zamanla. Ve sizin de değeriniz ortaya çıkacaktır. Ne o öyle ilkokul çocukları gibi şikayet etmeler. Bazıları dünya benim etrafımda dönsün istiyor olmayınca da her yolu deniyor.
Kesinlikle kendini çok önemli görüyor sanki ne desem üstüne alıyor bazen haddini bildirmek istiyorum fakat çoğu kez bırak Allahindan bulsun dedim ama iste çok yoruldum böyle olursa gerçekten hukuki yollara basvuracagim

Diğerleri üzerinde ya etkisi kalmamıştır ya da sindirmiştir . Siz yeni olunca sizin üzerinizde de hakimiyet kurmak istemiştir. Olmayınca da işi inada bindirmistir. Biraz da diğerlerine göstermelik. Ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum. Ben de ilk atandığım yıl aynen bir bayan öğretmenin benzer tavırlarına maruz kaldım. Güçlü durun ki istediğini alamasın

Allahim kimleri ogretmen yapiyorlar ya
Bu bahsettiginiz sacmaliklari yapan derslere girip cocuklari "egitiyor" degil mi?
Once kendisinin egitilmesi lazim
Biraz dis gosterin , eminim tirsip kacacaktir karakterdiz sey

Diğerleri üzerinde ya etkisi kalmamıştır ya da sindirmiştir . Siz yeni olunca sizin üzerinizde de hakimiyet kurmak istemiştir. Olmayınca da işi inada bindirmistir. Biraz da diğerlerine göstermelik. Ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum. Ben de ilk atandığım yıl aynen bir bayan öğretmenin benzer tavırlarına maruz kaldım. Güçlü durun ki istediğini alamasın
Peki tavrı bitti mi arkadasinizin

Ne hukuki yola başvurucam falan :) bir de hukuki süreçle mi yıpranacaksınız. Size yakın olan öğretmenlerle aranızı iyi tutun. Müdür yardımcılarına aynen konuyu bu şekilde anlatın, ama şikayet etmek için değil onların tecrübelerinden yararlanmak istediğiniz ve çaresiz olduğunuz için bunu onlara sormak istediğinizi söyleyin. Hatta mümkünse bir kaç müdür yardımcısı biraradayken sizlere akıl danışmak istiyorum bir sorunum var be yapacağımı bilmiyorum deyip onların size sahip çıkmasını sağlarken bir yandan da çok güzel şikayet etmiş olursunuz. Müdür, yardımcıları ne derse ona inanır. Ve sadece işinizi yapın. Hiç kimseye açık vermeyin. Sınıfınızda olmanız gerekiyorsa misal 1 öğrenci bile yokken dahi sınıfınızda olun. Çünkü açığınızı kollayan bir düşmanınız var ve onun samimi olduğu kişilerin de gözü sizin üzerinizde. Çocuklarla sosyal etkinlik hazırlayın okul yönetiminin en sevdiği şeydir sosyal etkinlik. Göze girersiniz. Ne bileyim Türkçe köşesi pano vb. Şeyler de yapın. Okulu ziyaret eden kişiler bu panolara baktıkları için yönetime gurur verir. Panolara çocuklarla çekilmiş fotoğraf ya da sizin o çalışmayı yaptığınızı belli eden bir iz de olsun ki kimse çalışmalarınızın üzerine yatmasın. İnşallah çözersiniz. Ha bu arada hiç bir öğretmene özel hayatınızı anlatmayın ve kimsenin dedikodusunu yapmayın. Öğretmenler lafa bayılır. Kimseye malzeme vermeyin

Hocam siz oraya ne o meslektaşınız ne de o müdür sayesinde geldiniz. Alnınızın akıyla ordasınız. Siz kimsenin dedikodusunu yapmamışsanız oradaki diğer insanlar da hoca böyle bir şey söylemedi derler diye düşünüyorum. Dimdik olun. Ne hissediyorsanız söyleyin. Gerek o kişiye gerekse müdüre. Ne düşünürlerse düşünsünler. Onlar kim ki. Eminim bu kişi emeklilik yaşına gelmiş biridir. Genç ve yolun başında olmanızı orada sevilmenizi falan çekememiştir. Bazı insanlar kötü maalesef

Back
X