Huzursuz mutsuz olay...

siz abinizi anlatıyorsunuz biz tarafsız uzaktan bakıyoruz.
abinizin hayatına karışmayın diyoruz sonra kutlayın doğum gününü diyoruz gidemedim zaten diye içinizde gidememiş olmanın sinirini çıkarıyorsunuz
kavga sırasında insanlar bazen ne dediğini bilemez belki çocuğu göstermem lafı öyle bir anda çıkmış olabilir. geçen bende eşime sinirlendim doğurmıcam bu çocuğu hep içimde kalsın dedim eşim bunu ciddiye alıp ailesine anlatsaydı ne kadar tuhaf olurdu bi düşünsenize :) çünkü bi kaç saat sonra barıştık ve bebeğe eşya bakmaya gittik
 
'Hamileyim deyip kenara çekiliyor' tarzı cümleler özellikle hamile kalınca hiç hoşuma gitmemeye başladı.
Ben de hamileyim, çalışıyorum ve eşim evin sorumluluğunu üstlendi. Bazen ben söylüyorum bazen kendi yapıyor.

Abin o kadar mutsuz olsa çocuk yapmaz korunurdu ve bu bebek için de eşine bu kadar yardımcı olmazdı. Abin her şeyi sizlere anlatıyor belli ki. Bu da ailecek karışma hakkı doğuruyor. Ama doğru olan bu değil. Abin de olsa onun ailesine karışamazsınız. Yenge görüşmek istemiyorsa görüşmeyin bu kadar.

Abin için endişelenebilirsin ama bence gelinin annesiyle tartışacak kadar müdahil olma. İzle ve gör sadece.
 
Abiniz başına vur ekmeğini al bir insan anladığım kadarıyla. Yoksa elini masaya vurur eşine durması gerektiği yeri söylerdi.ALLAH yüzüne baksın
 
Düzgün konuşun. Derdinizi anlatmayı beceremiyorsunuz o zaman. Yengeniz ne kadar ailesiyle paylaşıyorsa abiniz de aynı onun gibi. Kendi hayatınıza bakın.
Sanırsam o kadar zeki yorumlayan bir kitle var ki burda...Çok uzun sürmeden sizin tavrınızı çıkardık ortaya.Salak salak yorumlar diyerek kendinizi belli etmiş oldunuz ...
Bencede konuyu kapattırın düşünüp yazdığımız yorumlarımıza yazık zaten...
 
Düzgün konuşun. Derdinizi anlatmayı beceremiyorsunuz o zaman. Yengeniz ne kadar ailesiyle paylaşıyorsa abiniz de aynı onun gibi. Kendi hayatınıza bakın.
Sanırsam o kadar zeki yorumlayan bir kitle var ki burda...Çok uzun sürmeden sizin tavrınızı çıkardık ortaya.Salak salak yorumlar diyerek kendinizi belli etmiş oldunuz ...
Bencede konuyu kapattırın düşünüp yazdığımız yorumlarımıza yazık zaten...
 
Eşime soruyorum senin yanındayım yıllardır bekarken kimse seni bu kadar sık aramazdı ki buna (sözde) kankileride dahil..Cevap: senden sonra piyasam arttı bende anlamadım:KK70: adam kabul ediyor yani evlendikten sonra ilgilerinin arttığını..Amaçları huzursuzluk çıkarmak değildir biliyorum ama sırf meraktan yapıyorlar bazı şeyleri ve bu çok can sıkıcı..


Evet aynı durum bizde de var ..
Bekarken evi yatmaktan yatmaya kullanan adam şimdi biraz gitmedimi hemen aramalar başlayıveriyor .
 
Düzgün konuşun. Derdinizi anlatmayı beceremiyorsunuz o zaman. Yengeniz ne kadar ailesiyle paylaşıyorsa abiniz de aynı onun gibi. Kendi hayatınıza bakın.
Sanırsam o kadar zeki yorumlayan bir kitle var ki burda...Çok uzun sürmeden sizin tavrınızı çıkardık ortaya.Salak salak yorumlar diyerek kendinizi belli etmiş oldunuz ...
Bencede konuyu kapattırın düşünüp yazdığımız yorumlarımıza yazık zaten...
 
hem evliliğe üçüncü şahıslar karışmamalı diyosun hem kendin karışıyosun evliliğine..
yengen ailesine herşeyini anlatıyo diye kızıyosun ama belli ki abin de tüm detaylarını sana anlatıyo ki herşeyi biliyosun..
 
Telin azizliğine uğradım defalarca paylaşılmış arkadaşlar.Kusura bakmayın nasıl silerim?
 
Evlilik iki tarafında bi yerde orta yolu bulması demek, kimse oğlundan kızından vazgeçmek zorunda değil, gelelim doğum gününe yine iki tarafta beraber olmak isteyebilir bu normal bişey, abimler böyle durumlarda önce annemler de kutlama yapıyolar sonra kendi evlerinde yine başbaşa kutluyolar, yani evli diye ailesinden vazgeçmek zorunda değil, herkesin yeri ayrı
 
Duydum tabi neden yalan soluycem.. .. Diyor. Herşeyi annesine anlatiyor böle böle. Çocuk gibi.. Aile iki kişiliktir üçüncü sahislar girmemeli. Bakin bende evliyim kocamla üçüncü sahis sokmuyorum. Ailem benim evliligime karismadi.. Abimin evliliğine de karismadi.. Dayanamadi aileme anlatti birşey demedi düştük onca şey hamiledir dedik karismadik.fakat yengemin annesi anneme telefon acmis ben oğlumu görmüyorum sende oğlunu hic görme kizimdan uzak dur torunu bile size gostermiycez.. Ne demek bu yaa ne demekkk
Annende ona deseymis sende karisma kizinla görüsme diye. Bu devirdede bazi kiz anneleri cidden cok fena oluyor. Bari abini istemeye onlar gelseymis. Iki tarafinda karismamasi gerekir bi evlilige. Tabiki özel günlerde yanlarinda olmak haklari. Ben esimin dogumgünü olunca ailesini cagiriyorum sahsen, hem esimde onlarla paylasmak istiyor özel gününü benim acimdan hic bi sorun yok.
sizin gelin ve anasi biraz tuhaflarmis. Cocuguda tehdit amacli kullaniyolar benim düsüncem. Yani sizde cikip tamam aman dur bosanma kocanda cocukta senin olsun biz hic görüsmücez sizle demenizi bekliolar. Yoksa abiniz bosasa o gelininiz dul basina cocukla napabilir Allah askina o anasimi bakicakmis?
 
Sorun şurdan cikiyor aslinda: Abinle sen artık aynı aile değilsiniz. Kardes dedigin sey kan bağının dayatmasi olarak görülen kisi. Yani kardesin dünyanın en gerzek insani da olsa gormek sevmek zorundasın diye bir sey var :) bana kalsa kan bağı gerçek sevgi icin asla yeterli bir neden degil; ama eş dediğin senin bile isteye seçtiğin aşık olduğun herkesten önemli olması gereken kişi.
 
Merhaba arkadaşlar..
Dun çok kotu olay oldu..
Çünkü abimin doğum günüydü.. Beni ve ailemi de cagirmisti ne güzel kutlama yapacaktik..
Bu bir surprizdi.. Fakat yengem başka zaman yapin istemiyorum aileni olmaz diye abimle tartisma cikmis. Daha cuma aksami abime haber vermeden annesine gitmiş ve doldurup gelmiş herseyle. Biz naptik ki.. Annesi fena kiskanc kadin damadinin ailesini bile yok saydi.. olduu efendimmm seninle bekar ogullarin var daha gelinler böle davranirsa napardin diyesim cikti... Abim bu evlilikte mutsuz. Ailesini ve sevdiklerini mecburen vazgeçiyor o kadin yüzünden . çok sabirli biridir kufurler yersede sabrediyor herşeyi.. Evde evlilik değil ev arkadaşı gibi bütün isleri abim yapiyor. Hamileyim deyip köşeye oturuyor... Tamam otursun oturduğu yerde küfürler etmesin napti ki Abim.. Utu yaptim bi yigin demiş.
Ben gitseydim utulerdim dedim Yardim ederdim dedim yok bunada razi gelmez o kadin...
Valla ben o kadina yenge bile demek istemiyorumm. Çok az gördüm o kadini.. daha 5aylik evliler... Daha çok annesiyle tartismak istiyorum.. Kizini bu kadar bizi kötüleyen biri olarak. Anasi Bosansinlar diyor lafa bakk.. Arkadaşlar inanki en uzudugum olay işte bu. Abimin doğum gününü bile saymayan istemeyen bir kadinla evlilik olur mu sizce??
Abin mutluki tüm işi yapıyor ayrıca karısını SEVİYOR. Yengenin annesine bişey demeye hakkın yok ayrıca
 
Koni sahibinin niye bu kadar üstüne gidilmis pek anlayamadim. Anca gelin yerine koyabiliyorsunuz kendinizi. Abisi anlatmis mutsuz gözükmüski kiz abimin evliligi mutsuz diyor. Kendi uydurcak degil heralde. Mutluki cocuk yapmis diyosunuzda, sirf erkegin elinde olan biseymi bu?
Ayrica benzer olayida kendi yakinimdan biliyorum. Kiz 3 aylik evliyken hamile kaldi, ' annem hemen cocuk yap, kocan senden ayrilamaz dedi' diye anlatti. Simdi kiz kök söktürüyo oglanin ailesine. Cocuguda alip gitmisligi var. Sonuc oglanin ailesi geri cekildi aman torun uzak kalmasin diye.
 
Ben burada destek görmedim daha olay gelirse anlatmiycam. İsime yaramadi.
Paylaşım yapıp yapmamak size kalmış ama kendi adıma konuşayım iyi niyetle size kendi görüşümü sundum. Farklı görüşleri analiz ederek daha iyi bir sonuca varabilirsiniz. Bence farklı seslere kulağınızı kapamayın. Ama tabi siz bilirsiniz :KK37:
 
Son düzenleme:
Back
X