Kanallardan birinin yumurtalığa yakın ucunda yumurtayla karşılaşırlar. Spermaların kadının cinsel organları içindeki yolculuğu ortalama bir saatte tamamlanır. Fakat burada da ilginç bir durum söz konusudur. Eğer cinsel birleşme sırasında kadın da orgazm olmuşsa, oksitosin adı verilen bir hormon salgılanır. Bu hormon, dölyatağının
kasılmasına yol açar ve meni bu kasılmalar yardımıyla 5 dakika gibi çok kısa bir sürede yumurtaya ulaşır. Kadının orgazm olması döllenme açısından zorunlu olmamakla birlikte döllenme şansını oldukça arttırır.
Yumurtayı döllemek için tek bir sperma yeterlidir..Arkadaaaaşş siz yazmasaydınız ben bu araştırmayı da yapmayacaktım. yok ya ben öğretmenliği bırakıp sağlık alanına geçeceğim
yeminlen
4 sayfa açtım dolu dolu..şimdilik bu bilgileri okudum...http://sorunsuz.blogspot.com/2006/03/reme-sperm-ve-yumurta.html..bi sayfa bu önemli olan kısmı kopyaladım..8 saat çok geldi de bana
ben hep derdim zaten 24 saat yaşayan bi yumurtam var 8 saat uyku 8 saat iş,2 saat yemek yap ye falan, geriye kaldı 6 saat eneee o zaman hiç çıkmıycan evden:)) hatta kamuda tatil olurdu..bimere iletsek aslında bayanlar ayda 2 gün izinli olsa:))muayyen günler için ya da döllenmek için:)))tövbeeee...
kasılmasına yol açar ve meni bu kasılmalar yardımıyla 5 dakika gibi çok kısa bir sürede yumurtaya ulaşır. Kadının orgazm olması döllenme açısından zorunlu olmamakla birlikte döllenme şansını oldukça arttırır.
Yumurtayı döllemek için tek bir sperma yeterlidir..Arkadaaaaşş siz yazmasaydınız ben bu araştırmayı da yapmayacaktım. yok ya ben öğretmenliği bırakıp sağlık alanına geçeceğim