Erkek İnfertilitesi İbrahim Saraçoğlu'nun Tedavisi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tatlim aslinda hormon tahlillerine bakarak kendinde anlayabilirsin pkover olup olmadigini.Yillarca bu rahatsizlikla mucadele ettikten sonra uzman olduk valla.
LH hormonun FSH hormonundan yuksekse pko var demek.Mesela ben de Lh 18 lerdeydi Fsh ise 8 lerdeydi.Arkadasun da iyle demis.Aklinda olsun reglin 3.gunu ancak kahveler gelince ilk gun sayilmiyor kirmizilarin geldigi gun ilk gun.Sabah 9 u gecirmeyeceksin ac karnina. Saat cok onemli.O kadar cok verdim ki tahlil bu ayrintilar onemli.

lh-6.41

fsh-5.89

bu durumda pkoyum sanırım lh yüksek ama çokta yüksek değil,ne dersin?

evet beden temizliği oluyor bir yerde;)
ben ıdare edıyorum canım ya,Allah bu gunlerımızı aratmasın..evet epey oldu amelıyat olalı..bızım negatıf bır tup ve aşılama tedavımız oldu hatırlar mısın bılmem..tekrar tupe karar vermıştık 3-4 ay once..tedavıye başlamadan bı tatıl yapalım dedık,orda tevafuken Marankı hoca ıle tanıştık..beden analızı yaptırdık bır dıyet ve bıtkısel tedavı verdı 3 ay uyguladık..bu ay tekrar görüşeceğiz Allah ızın verırse..
Sen nasılsın?Tup tedavısıne başladın sanırım

rabbim daha fazla aratmasın canım,çok zor beklemek.
benm eşim kasım 2012 de ameliyat olmuştu,bir problem çıkmazsa 5 nisanda ki adetimle birlikte başlayacağım tüp bebeğe.1 negatif aşılamam var,1. tüp denemem olacak.umarım hayal kırıklığına uğramam.

lh-6.41

fsh-5.89

bu durumda pkoyum sanırım lh yüksek ama çokta yüksek değil,ne dersin?

canım haddim değil ama ben de cevap vermek isterim müsadenle. fsh ve lh değerlerinin ya birbirine çok yakın ya da fsh nin lhden yüksek olması gerekiyor. bence senin pkon çok çok hafif derecede.
benim fsh da 5 küsürdü ama lh 11 di ve yumurtalıklarımın etrafı sıra sıra dizliydi son gittiğimde.
hocanın kürlerini kullanıyorsun değil mi? tek bir soğan kürü ile bunun hallolması gerekir aslında :44:

canım haddim değil ama ben de cevap vermek isterim müsadenle. fsh ve lh değerlerinin ya birbirine çok yakın ya da fsh nin lhden yüksek olması gerekiyor. bence senin pkon çok çok hafif derecede.
benim fsh da 5 küsürdü ama lh 11 di ve yumurtalıklarımın etrafı sıra sıra dizliydi son gittiğimde.
hocanın kürlerini kullanıyorsun değil mi? tek bir soğan kürü ile bunun hallolması gerekir aslında :44:

tatlım olur mu ne demek haddim değil aşk olsun...

ben kullanmamıştım hocanıın kürleini,eşim kullanmıştı dha sonra bıraktık.
benim ilk defa kçük yumurtalar göründü ultrasonda,sanırım kistti onlar.ayy keşke bu ay yapsaydım soğan kürünü.çok istedim ama üşendim sonra.neyse bakalım...

tatlım olur mu ne demek haddim değil aşk olsun...

ben kullanmamıştım hocanıın kürleini,eşim kullanmıştı dha sonra bıraktık.
benim ilk defa kçük yumurtalar göründü ultrasonda,sanırım kistti onlar.ayy keşke bu ay yapsaydım soğan kürünü.çok istedim ama üşendim sonra.neyse bakalım...

anladım canım hayırlısı olsun. yine de soğan kürünü yap istersen. reglin ne zaman bilmiyorum ama bir dönemlik kürle o kistler gider bence. ben uzun süredir soğan kürü kullananlar topiğinde takılıyorum ve pkosu hafif derecede olan ve ilk kullanımda o kistlerden kurtulanlar olmuştu. inşaAllah sen de fayda görürsün.

anladım canım hayırlısı olsun. yine de soğan kürünü yap istersen. reglin ne zaman bilmiyorum ama bir dönemlik kürle o kistler gider bence. ben uzun süredir soğan kürü kullananlar topiğinde takılıyorum ve pkosu hafif derecede olan ve ilk kullanımda o kistlerden kurtulanlar olmuştu. inşaAllah sen de fayda görürsün.

2-3 güne kadar adet olacağım canım.sonrada mhtemelen tüp bebeğe başlayacağım,tüp bebek tedavisinde soğan kürü zararlı olabilir sanırım,sen ne düşünüyorsun?

2-3 güne kadar adet olacağım canım.sonrada mhtemelen tüp bebeğe başlayacağım,tüp bebek tedavisinde soğan kürü zararlı olabilir sanırım,sen ne düşünüyorsun?

canım ben de pkoluyum ama inan o konuda fikrim yok. ama klomenle birlikte kullananları okumuştum.
bu arada zaten pkolular doktorların tüp bebekte en umutlu olduğu hastalardır. seri yumurta üretimi olduğu için :))
benim arkadaşımda da pko vardı ve ilk tüp bebek denemesinde gebe kaldı Allahın izniyle. onun doktoru da aynen bunu söylemişti, yani yumurtalık kapasitesinin tedavi açısından pozitif bir durum olduğunu :) sen kafana takma o zaman şimdilik, çünkü hormon değerlerin normale çok yakın. inşaAllah tedavide olumlu sonuç alırsınız :)

canım ben de pkoluyum ama inan o konuda fikrim yok. ama klomenle birlikte kullananları okumuştum.
bu arada zaten pkolular doktorların tüp bebekte en umutlu olduğu hastalardır. seri yumurta üretimi olduğu için :))
benim arkadaşımda da pko vardı ve ilk tüp bebek denemesinde gebe kaldı Allahın izniyle. onun doktoru da aynen bunu söylemişti, yani yumurtalık kapasitesinin tedavi açısından pozitif bir durum olduğunu :) sen kafana takma o zaman şimdilik, çünkü hormon değerlerin normale çok yakın. inşaAllah tedavide olumlu sonuç alırsınız :)

tamam canım,yaşayıp görelim bakalım.teşekkür edrm:16::16::16:

estağfirullah ne demek, inşaAllah hakkınızda hayırlısı olsun canım. sizi hep takip ediyorum uzaktan. ve hepiniz adına duacıyım. Rabbim hiçbir kadını evlatla, evlatsızlıkla imtihan etmesin. Hayırla sağlıkla yavrularımıza kavuştursun bizleri.

Tatlim deger araliklarin guzel geldi bana da gerci benimkiler cok fena olunca.Bence sogan falan simdi yapma tedavi surecinde uygun olmayabilir .Ancak Allah izin.verirse bebegin dogduktan sonra sogan yaparsin.

Bu arada biz de ipler koptu esimle konusmuyorum.Agladim rahatladim ama artik nereye varirsa varsin.Her seyde bir hayir vardir, demekten gayri bir sey gelmiyor elimden.Bundan sonra da bizim evlilikten bir hayir gelmez.Demek ki Rabbim bana evlat sahibi olmayi bu sekilde nasip etti.Ama sunun gordum, sevgi, ask, düskünlük yalan dolan cunku erkek icin hayatinda kendi ailesinden daha onemlisi yok.İs son noktaya gelince aile kiymete biniyor.Rabbim bana ve bebegime guc versin.Cocugum da ben de Rabbime emanetiz, O 'ndan gayri kimsemiz yok artik.Bunlari yazarken bile gozlerimden yaslar akiyor.

Heyyy gonoz yapma Allah aşkına;)) canımmcım hassa dönem bölgesindesin ondanbutun bunlar..ve de sinirlisin çok yeni yaşadıjız ondann böyle şeyler söylüyorsun..dur bakalım ya bi konuşmamayla evlilik biter mi;)) ben de bazen ehhhh diyorum ama yine de bi alışılmışlık bi aitlik duygusu var içimde..olurr böyle ieyler evlilikte..annelerimiz teyzelerimize sorsak onlar neler görmüştür neler..lütfen çocuğum ve ben varım deme aile olacaksınız inşallah,, onlar kim ki diyoruz ama onlar için eşinle aran açılıyor. Değer vermediğin insanlar i, in değer mi bu durum ?? Biraz politik ol tatlım, eşini onlara karşı hiçbir zaman kullanma ve assla kıyaslama yapma gerek yok..sen olsan kocam değil annem o annem derdin belki..gerek yok..ne yap ne et ah ayyy de evin içindde seninle ilgilensin sonra da su iste barışın;))) uzatma..sorma onları eşine ilgilenme..hadi lütfen...

Tatlim deger araliklarin guzel geldi bana da gerci benimkiler cok fena olunca.Bence sogan falan simdi yapma tedavi surecinde uygun olmayabilir .Ancak Allah izin.verirse bebegin dogduktan sonra sogan yaparsin.

Bu arada biz de ipler koptu esimle konusmuyorum.Agladim rahatladim ama artik nereye varirsa varsin.Her seyde bir hayir vardir, demekten gayri bir sey gelmiyor elimden.Bundan sonra da bizim evlilikten bir hayir gelmez.Demek ki Rabbim bana evlat sahibi olmayi bu sekilde nasip etti.Ama sunun gordum, sevgi, ask, düskünlük yalan dolan cunku erkek icin hayatinda kendi ailesinden daha onemlisi yok.İs son noktaya gelince aile kiymete biniyor.Rabbim bana ve bebegime guc versin.Cocugum da ben de Rabbime emanetiz, O 'ndan gayri kimsemiz yok artik.Bunlari yazarken bile gozlerimden yaslar akiyor.

gonoz canım ya ben de önceki yazılarında biraz daha pozitif görünce sevinmiştim. şimdi niye bu kadar ileri gittiniz ki :(
bak sen hassas dönemdesin, duygusal davranman normal. ama onun da ailesi işte, bence fazla üstüne gitme. rahat ol canım ya. tam mutlu olacağınız, tadını çıkaracağınız zamanlar. erkekler ailelerini kendileri ne kadar eleştirirse eleştirsin eşlerinden olumsuz yorum duymaya dayanamıyorlar. benim eşim de o konuda çok hassastır. en ufak bir eleştirimde bana abartılı bir şekilde kızar. sen de sevmiyorsan görüşmek istemiyorsan bile ona bu konuda pek yorum yapma bence. inşaAllah hallolur canım.

Valla kizlar, esim surekli yeminler eder onlar hata yaptikca, asla gorusmeyecem gibi laflar eder ben de buyuk laf etme derim.Cuma da aynisini yapti buyuk laflar ettik, dediklerimi kabul etmezlerse resti cekecem falan dedi.Ben de kabul ederlersr gorusurum onlarla dedim.Sonra beyfendi yelkenleri indirmis, onlarin her dedigine ok demis bir vaziyette geldi.Aslinda en buyuk sorun şuymus, esimin net bir durusu yok.Onlara gidince ona gore davraniyor bana gelince de bana gore davraniyor.İnsanin hayata karsi bir durusu olmali ama tek gordugum esimde bu yok.Bu beni cok yipratiyor.Sonucta bir omur dedik, onun her zor aninda maddi manevi destek oldum ailesi hicbir sey yapmazken ama sonuc bi de ben suclu oldum.İnandigim tum degerler yok oldu.

tatlım öncelikle tebrik ederim seni hamileymişsin çok sevindim canım.sizin kaç yıldır olmuyordu? eşinin ailesine sıra gelince canım ben neler neler yaşadım anlatsam roman olur bi suratıma tükürmedikleri kaldı gerçi onu yapsalar diğer yaptıklarının yanında çok basit kalır.eşim hastalandı ailesi ile kavga edince her sabah mide bulantısı ve midesde krampla uyanıyordu baktım böyle olmayacak eşim sağlığını kaybediyor sresten eşime ısrar ettim 15 tatilde eşimin annesinin yanına kalmaya gittik barıştık yani eşim biraz daha iyi oldu ama annesine kızgınlığı geçmedi tabii ama beni sorsanız 5 yıl olacak nerdeyse hala içimde o günkü gibi duruyor.yüz verdim ya şimdi o kadar şımarık davranmaya başladılar ki sinirlerim laçka oldu evet belki anne ama benim de annem var neden benim annemle ilgili bir sorun yaşanmazken onun annesi ile sorunlar çıkıyor ki benimle ilgili olmayan şeylerde ben suçlu oldum valla herkesin vicdanı var şimdilerde yaptıkları için pişman olmalı ki şımarık şımarık davranıp benimle iyi geçinmeye çalışıyor ben daha kötü oluyorum.çünkü çok yapmacık.hepimiz de benzer dertler var tatlım boşver takma kafana hamileliğinin keyfine bak allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Tatlim tesekkur ederim ancak ogrendigimizden beri kabus gibi ustumuze coktuler.Valla yedigim ictigim seylerin dahi hesabini yapan esime beni kotulerken telefonda duymalarim, dogmamis cocuguma beddualar .Artik affedemiyorum tatlim, siginacak bir kösem yok. Rabbim bebegimle beni korusun.Onlar bana ne yaptiysa aynisini yasasinlar.Rabbime havale ediyorum.O kadar guzel bir evliligim vardi maddi sıkıntılara ragmen ancak huzurumu da caldilar bir sey kalmadi geriye.

Tatlim tesekkur ederim ancak ogrendigimizden beri kabus gibi ustumuze coktuler.Valla yedigim ictigim seylerin dahi hesabini yapan esime beni kotulerken telefonda duymalarim, dogmamis cocuguma beddualar .Artik affedemiyorum tatlim, siginacak bir kösem yok. Rabbim bebegimle beni korusun.Onlar bana ne yaptiysa aynisini yasasinlar.Rabbime havale ediyorum.O kadar guzel bir evliligim vardi maddi sıkıntılara ragmen ancak huzurumu da caldilar bir sey kalmadi geriye.

aynen tatlım benimkilerde aynı yediğim yemeğe kadar her şeyin hesabını yapanlardan.diyecek bir şey bulamıyorum allah biliyorya evlendiğimiz ilk günden 2..yıla kadar neler çektiğimi evimdeki huzurum her şeyim kaçmıştı nerdeyse eşimle ayrılacak durma kadar gelmiştik allaha şükür sevgimiz büyük o kurtardı ama ya yaşadıklarım onu hiç düşünmediler.. sonra tel açıp yaptıklarımdan dolayı vicdanım rahatsız deseler ne değişti o yaşadıklarım mı?allaha havale ediyorum ben onları başka yapacak bir şeyim yok çünkü...

aynen tatlım benimkilerde aynı yediğim yemeğe kadar her şeyin hesabını yapanlardan.diyecek bir şey bulamıyorum allah biliyorya evlendiğimiz ilk günden 2..yıla kadar neler çektiğimi evimdeki huzurum her şeyim kaçmıştı nerdeyse eşimle ayrılacak durma kadar gelmiştik allaha şükür sevgimiz büyük o kurtardı ama ya yaşadıklarım onu hiç düşünmediler.. sonra tel açıp yaptıklarımdan dolayı vicdanım rahatsız deseler ne değişti o yaşadıklarım mı?allaha havale ediyorum ben onları başka yapacak bir şeyim yok çünkü...

Tatlim, en azindan esimin ailesi net durusunu bozmuyor bu boyle olacak diyorsa onu diretiyor ancak benim esim bana farkli diyor oraya gidince farkli diyor.Guvenim cok yiprandi Rabbim beni affetsin netten abuk subuk seyler arastirirken buldum kendimi simdi, acaba cocuk yikilacak bir yuva icin kotu bir durum mu diye dusunmeden edemiyorum.Kafamda cilgin dusunceler kol geziyor, 3 yildir bebek icin mucadele verirken simdi ise yasadigim seylere bak.Ben esimi affedemem, babasinin rahatsizligini kullandilar ama burada ben sagligimdan olacagim ancak yine de onun ailesi kiymetli.

Tatlim, en azindan esimin ailesi net durusunu bozmuyor bu boyle olacak diyorsa onu diretiyor ancak benim esim bana farkli diyor oraya gidince farkli diyor.Guvenim cok yiprandi Rabbim beni affetsin netten abuk subuk seyler arastirirken buldum kendimi simdi, acaba cocuk yikilacak bir yuva icin kotu bir durum mu diye dusunmeden edemiyorum.Kafamda cilgin dusunceler kol geziyor, 3 yildir bebek icin mucadele verirken simdi ise yasadigim seylere bak.Ben esimi affedemem, babasinin rahatsizligini kullandilar ama burada ben sagligimdan olacagim ancak yine de onun ailesi kiymetli.

tatlım meseleyi biraz anlatır mısın özel değilse merak ettim...sen şuan hassas olduğun için duruşunu bence bozmaması lazım yanında olması lazım neden böyle bir şey yapıyor anlamadım 3 yıldır mücadele veriyorduk diyorsun bak ne güzel hamile kalmışsın canım...

canım dur...şuanda sinirlisin oyüzden bu evlilikten hayır gelmez gibi laflar ediyorsun.anlat istersen biraz belki yardımcı olabilirim.ama anlatmazsanda anlarım.lütfen bebeğin için dikkat et kendine.bak ne kadar zor elde ettin bebeğini bu konuda imtihanından geçtin...ama şimdi eşinle imtihan oluyorsun,bu da geçecek Allah'ın izniyle.

Valla kizlar, esim surekli yeminler eder onlar hata yaptikca, asla gorusmeyecem gibi laflar eder ben de buyuk laf etme derim.Cuma da aynisini yapti buyuk laflar ettik, dediklerimi kabul etmezlerse resti cekecem falan dedi.Ben de kabul ederlersr gorusurum onlarla dedim.Sonra beyfendi yelkenleri indirmis, onlarin her dedigine ok demis bir vaziyette geldi.Aslinda en buyuk sorun şuymus, esimin net bir durusu yok.Onlara gidince ona gore davraniyor bana gelince de bana gore davraniyor.İnsanin hayata karsi bir durusu olmali ama tek gordugum esimde bu yok.Bu beni cok yipratiyor.Sonucta bir omur dedik, onun her zor aninda maddi manevi destek oldum ailesi hicbir sey yapmazken ama sonuc bi de ben suclu oldum.İnandigim tum degerler yok oldu.

hayatım,tamam sen görüşme eşinin ailesiyle.ama eşininde görüşmesini engelleme...onlar onun ailesi,seçim yapmak zorunda bırakma onu...hangimiz seçim yapmak isteriz ki?ne olursa olsun,onlar eşinin anne ve babası...bak seninde evladın olacak yakında,sen böyle birşey yaşamak ister miydin Allah korusun.lütfen sakinleş,bol bol----- la havle vela kuvvete illa billahul aliyyül aziym...----- de kuzum...

hayatım,tamam sen görüşme eşinin ailesiyle.ama eşininde görüşmesini engelleme...onlar onun ailesi,seçim yapmak zorunda bırakma onu...hangimiz seçim yapmak isteriz ki?ne olursa olsun,onlar eşinin anne ve babası...bak seninde evladın olacak yakında,sen böyle birşey yaşamak ister miydin Allah korusun.lütfen sakinleş,bol bol----- la havle vela kuvvete illa billahul aliyyül aziym...----- de kuzum...

Gunaydin kizlar, kotu bir gece gecirdim sabaha kadar uyku tutmadi.Aramizdaki sorunu direkt buraya yazmak istemiyorum ama bir ara ozelden yazarim.Bence siz de benim bu durumuma alismaya bakin.İlerideki surece gore de bazi kararlar iki tarafli alinir.Yine de Rabbime sukurler olsun ki bana kisa da olsa coookkk guzel bir aşkı, sevgiyi tattirmis.Simdi bitmis gibi olsa da yine de bu duyguyu yasamak bile cok guzel.Bundan sonra da her seyin hayirlisi olsun.

Back
X