• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç dökme.. Boşanma ikilemi

ireemmss

2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
91
28
38
Geldik 2 yıllık evliliğin sonuna. Tanıştığımızdan sayarsak 3 yıl. Çok kırdık döktük birbirimizi. Kaç kere terkedildi bu ev. Kaç gece gözyaşlarımla ıslandı yastığım.

Eşim zor bir insan. Ailesinde ne gördüyse aynısını bizden de bekliyor. Kadın sussun tamam desin. Erkeğini idare etsin. Kocasının sözünü dinlesin. Surat asmasın. Dinlemezse sesi yükselir. Hem saygı duymaz hem saygı bekler. En son günlerce küsülür. Adım atmaz da hiç gönül almak için. Kendi kendime barışırım. İşte bu küslük anlarında sürekli aklımda boşanma fikri dönüyor. Barışınca ise istemiyorum boşanmak.

Ne boşanacağım kadar kötü ne de yılları beraber geçirmeyi göze alabileceğim gençliğimi verebileceğim kadar iyi bir insan. Alkol, kumar, şiddet, küfür yok. Sorumluluk sahibi evini ihmal etmez. Öte yandan sevdiğinden emin olmadığım, bana düşkün olmayan, kendince ilgili ama bence ilgisiz (beklediğim şeyler gelip sarılma birkaç tatlı iyi hissettiren söz), her ciddi mesele konuşmamızda ya dalga geçen ya da hoşuna gitmediği için bağıran kısacası bana pek saygı duymayan birisi. Ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum... tek bildiğim şey başından beri gerçekten mutsuz olduğum.

Arkadaşım ,kafan bulanık baya bulanık hatta . Dun çocuk konusu açmıştın yanlış hatırlamıyorum sanırım eşinin yaşı dolayısıyla 2 yıl içinde çocuk isterse nolcak tarzı birseydi .Bence sürekli mutlulugunu sorgulamani tam anlamıyla mutlu olmadığına bağlıyorum , bu olay bence biraz yaş farkinizdan kafanizda yer etmiş sanki hayata hep geç kalicak hissi .ayrılık kararı için düşünmeye başlayın ama eğrisi dogrusuyla bunu düşünün mutlu degilseniz bitirin

Arkadaşım ,kafan bulanık baya bulanık hatta . Dun çocuk konusu açmıştın yanlış hatırlamıyorum sanırım eşinin yaşı dolayısıyla 2 yıl içinde çocuk isterse nolcak tarzı birseydi .Bence sürekli mutlulugunu sorgulamani tam anlamıyla mutlu olmadığına bağlıyorum , bu olay bence biraz yaş farkinizdan kafanizda yer etmiş sanki hayata hep geç kalicak hissi .ayrılık kararı için düşünmeye başlayın ama eğrisi dogrusuyla bunu düşünün mutlu degilseniz bitirin
Tek emin olduğum mutlu olmadığım. Ama bu benim beklentilerimden kaynaklıyor. Acaba çok mu şey bekliyorum da mutsuzum yoksa eşim gerçekten mutsuz olunacak bir adam mı bunun ayrımına varamıyorum. O çok düz bir adam bense incelik saygı duyulmak sevildiğimi bilmek istiyorum.

Kadın sussun erkeğini idare etsin demek, 2.sınıf insan muamelesi yapmaya denktir.
Mutlu olamamanız çok normal ama gidememenizi anlayamadım...

Kadın sussun erkeğini idare etsin demek, 2.sınıf insan muamelesi yapmaya denktir.
Mutlu olamamanız çok normal ama gidememenizi anlayamadım...
Kadın sussun demiyor da kadın konuşsun ama kocası istemiyorsa ısrar etmesin üstüne gitmesin son kararı hep o versin. Ya eşimin tarzına uyup, hep geri planda kalarak mutlu olacağım ya da sürekli huzursuz olacağız belki de kavgalar dışarı itecek onu er ya da geç biteceğiz işte. Gidemiyorum çünkü ağzıma bir parmak bal çalmasını da biliyor. Hediyesi eksik olmaz, evde işlerime yardım eder, hasta olsam başımda bekler. Ama bunlar haricinde çok düz ve ciddi bir şey konuşulmayan bağıran bir insan. Sanki her erkeğin varacağı nokta aşağı yukarı burası gibi geliyor...

Açtığınız her konuda çocuk olduğunuzu düşünüyorum ben
Neden çocuksu geliyorsunuz onu da bilmiyorum :)

Kadın sussun demiyor da kadın konuşsun ama kocası istemiyorsa ısrar etmesin üstüne gitmesin son kararı hep o versin. Ya eşimin tarzına uyup, hep geri planda kalarak mutlu olacağım ya da sürekli huzursuz olacağız belki de kavgalar dışarı itecek onu er ya da geç biteceğiz işte. Gidemiyorum çünkü ağzıma bir parmak bal çalmasını da biliyor. Hediyesi eksik olmaz, evde işlerime yardım eder, hasta olsam başımda bekler. Ama bunlar haricinde çok düz ve ciddi bir şey konuşulmayan bağıran bir insan.
Şöyle ki eşim de benzer karakterdir ama bana değil, olamaz da.
Hatta çoğu zaman o kavga edee benle hiç kocan gibi değilim ne bir sözümü dinliyorsun ne akıl danışıyorsun sadece kendin var gibi yaşıyorsun diye
Çünkü beni bilir.
Onun kültürü ve ailesi bunu göstermiş kaç yaşında kadın tek başına dışarı çıkamıyor olsalar da bana bunlarla gelemez.
Benim ailemde kadın en kıymetlidir.
Ayrılma gibi fikriniz yok ise kesin sınırlar çizin asla aşamayacağı.
Örneğin bazı konularda sadece sizin söz hükmünüz olsun fikir üretemesin bile.
Buna alışırsa git gide davranışları değişecektir.

Şöyle ki eşim de benzer karakterdir ama bana değil, olamaz da.
Hatta çoğu zaman o kavga edee benle hiç kocan gibi değilim ne bir sözümü dinliyorsun ne akıl danışıyorsun sadece kendin var gibi yaşıyorsun diye
Çünkü beni bilir.
Onun kültürü ve ailesi bunu göstermiş kaç yaşında kadın tek başına dışarı çıkamıyor olsalar da bana bunlarla gelemez.
Benim ailemde kadın en kıymetlidir.
Ayrılma gibi fikriniz yok ise kesin sınırlar çizin asla aşamayacağı.
Örneğin bazı konularda sadece sizin söz hükmünüz olsun fikir üretemesin bile.
Buna alışırsa git gide davranışları değişecektir.
Kendisi de bunları söylüyor bana. Ben de karıştırmıyorum zaten kendime ama bunun için kaç kere tartışılıyor kaç gün küsülüyor bir de bana sorun. Artık çok yoruldum insanca anlaşamamaktan. 2 yıl boyunca kendine uydurmaya çalışıyor beni. Olmazsa buz gibi oluyor. Kalbim kırılıyor tartışırken ben küsüyorum günlerce gönlümü almıyor.

İyi mi kötü mü bilemedim :/
Bende bilmiyorum
İster istemez kendimle kıyaslıyorum
Şuanki yaşınızda bile elimizde kitaplar okula giden öğrencilerdik biz
O kadar uzaktı ki evlilik hayatı.Şuan hayata baktığım yerle o an baktığım yer arasında dağlar kadar fark var
Birde üstüne iki senelik evlisiniz
Çok erken geliyor bana
Sorumluluk o kadar artıyor ki evlenince hele de anne olunca
Bilmiyorum ama bende mutsuz olurdum galiba o yaşta evlensem

Kendisi de bunları söylüyor bana. Ben de karıştırmıyorum zaten kendime ama bunun için kaç kere tartışılıyor kaç gün küsülüyor bir de bana sorun. Artık çok yoruldum insanca anlaşamamaktan. 2 yıl boyunca kendine uydurmaya çalışıyor beni. Olmazsa buz gibi oluyor. Kalbim kırılıyor tartışırken ben küsüyorum günlerce gönlümü almıyor.
Biz yolu şöyle bulduk ‘eşitlik’.
Örneğin bana uymayan bir şey yapmamı istiyorsa o da benim istediğim ama onaylamadığı bir şeye tamam demek zorunda kalıyor.
Yani ne kadar ekmek o kadar köfte işliyor bizim evde dolayisiyla da kavga olmuyor bu konudan.
Çünkü lüzumsuz bir şeye ne ben ne o ısrar edemiyoruz fedakarlık yapacağız diye.
En basiti o erkek erkeğe dışarı çıktığında bana sa aynı hak doğuyor.
Ya da bir akraba ziyaretini mecbur kılıyorsa hemen bir tatil organizasyonu düzenliyorum.
Böyle böyle bir şeyleri zorla yaptırmamayı öğrendik.

Arkadaşım hemen hemen aynı sürelerde evliyiz . Mutsuzluğunu anlıyorum lakin her evlilikte çeşit çeşit sorunlar vardır. Bende aynı senin dediğinden sebeplerden tartışıyorum bazen cevap “ canım ben standart bir Türk erkeğiyim “ olamazsın sen benim eşimsin diyorum:)
Bazen bende dır dır modunda oluyorum o bana laf edince “ canım ben standart bir Türk kadınıyım “ diyorum gülüp geçiyoruz ..
Sevgi emek ister ilgi ister ..
Hep verici olmamızın beklenmesi yorucu haklısın toplumsal olarak kadınların verici olmasına alışılmış bu da zamanla geçecek yani ben öyle umuyorum:) Bu da biraz zaman alacak akşam konuşup sabaha her şeyin düZelmesini beklememeliyiz.. Zaman! çok ciddi anlamda dövme sövme şiddet aldatma vs .. yoksa bu kadar kolay tüketmemeliyiz evliliği,boşanmak kelimesi bu kadar kolay gelmemeli dile.. belki sana yazıyorum bunu ama kendime de söylüyorum :)

Örneğin bana uymayan bir şey yapmamı istiyorsa o da benim istediğim ama onaylamadığı bir şeye tamam demek zorunda kalıyor.
Yani ne kadar ekmek o kadar köfte işliyor bizim evde dolayisiyla da kavga olmuyor bu konudan.
Ya da bir akraba ziyaretini mecbur kılıyorsa hemen bir tatil organizasyonu düzenliyorum.
Bunu deneyeceğim hoşuma gitti

Peki bunları yaparken hiç gerginlik huzursuzluk olmuyor mu arada?

Arkadaşım hemen hemen aynı sürelerde evliyiz . Mutsuzluğunu anlıyorum lakin her evlilikte çeşit çeşit sorunlar vardır. Bende aynı senin dediğinden sebeplerden tartışıyorum bazen cevap “ canım ben standart bir Türk erkeğiyim “ olamazsın sen benim eşimsin diyorum:)
Bazen bende dır dır modunda oluyorum o bana laf edince “ canım ben standart bir Türk kadınıyım “ diyorum gülüp geçiyoruz ..
Sevgi emek ister ilgi ister ..
Hep verici olmamızın beklenmesi yorucu haklısın toplumsal olarak kadınların verici olmasına alışılmış bu da zamanla geçecek yani ben öyle umuyorum:) Bu da biraz zaman alacak akşam konuşup sabaha her şeyin düZelmesini beklememeliyiz.. Zaman! çok ciddi anlamda dövme sövme şiddet aldatma vs .. yoksa bu kadar kolay tüketmemeliyiz evliliği,boşanmak kelimesi bu kadar kolay gelmemeli dile.. belki sana yazıyorum bunu ama kendime de söylüyorum :)
Ben de erkeklerin pek farksız olduğunu düşünmediğim için boşanma ikilemindeyim zaten. Acaba evlilik bana uygun mu değildi? Yoksa eşimle mi mutlu olamıyorum? Bunun ayrımına vardığım gün doğru kararı alacağım gündür işte.

Geldik 2 yıllık evliliğin sonuna. Tanıştığımızdan sayarsak 3 yıl. Çok kırdık döktük birbirimizi. Kaç kere terkedildi bu ev. Kaç gece gözyaşlarımla ıslandı yastığım.

Eşim zor bir insan. Ailesinde ne gördüyse aynısını bizden de bekliyor. Kadın sussun tamam desin. Erkeğini idare etsin. Kocasının sözünü dinlesin. Surat asmasın. Dinlemezse sesi yükselir. Hem saygı duymaz hem saygı bekler. En son günlerce küsülür. Adım atmaz da hiç gönül almak için. Kendi kendime barışırım. İşte bu küslük anlarında sürekli aklımda boşanma fikri dönüyor. Barışınca ise istemiyorum boşanmak.

Ne boşanacağım kadar kötü ne de yılları beraber geçirmeyi göze alabileceğim gençliğimi verebileceğim kadar iyi bir insan. Alkol, kumar, şiddet, küfür yok. Sorumluluk sahibi evini ihmal etmez. Öte yandan sevdiğinden emin olmadığım, bana düşkün olmayan, kendince ilgili ama bence ilgisiz (beklediğim şeyler gelip sarılma birkaç tatlı iyi hissettiren söz), her ciddi mesele konuşmamızda ya dalga geçen ya da hoşuna gitmediği için bağıran kısacası bana pek saygı duymayan birisi. Ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum... tek bildiğim şey başından beri gerçekten mutsuz olduğum.
Canım ilgi dersen zamanla çoğu evlilikte ilgi azalabikiyo bide çocuk olunca pek fırsatta kalmıyor ama saygılı anlayisli davranilmasi devamını sağlıyor birazda huzur... Ama tek taraflı saygı idare de olmaz yanlış

Bende bilmiyorum
İster istemez kendimle kıyaslıyorum
Şuanki yaşınızda bile elimizde kitaplar okula giden öğrencilerdik biz
O kadar uzaktı ki evlilik hayatı.Şuan hayata baktığım yerle o an baktığım yer arasında dağlar kadar fark var
Birde üstüne iki senelik evlisiniz
Çok erken geliyor bana
Sorumluluk o kadar artıyor ki evlenince hele de anne olunca
Bilmiyorum ama bende mutsuz olurdum galiba o yaşta evlensem
Anne değilim olmayı da bu yüzden düşünmüyorum yıllarca. Haklısınız benim bile 2 yıl öncekiyle şimdi düşündüklerim arasında dağlar kadar fark var. Mutsuzluğumun sebebini bulamıyorum ve çok üzülüyorum.

Peki bunları yaparken hiç gerginlik huzursuzluk olmuyor mu arada?
Arada elbette oluyor ama senede 3 falan diyeyim.
Onun dışındaki şeylerde zaten çok gerekli değilse istememeyi öğrendik.
Bazen yapmasan falan der, ben de sana danışmadım bildirdim derim konu kapanır.
Ya da o bir şey söyler ben olmaması için ısrar ederim bu konuda karışamazsın der mevzu biter.
İşin özü birbirimizle evli olup ayrı karakterler ve hayatlarımızın da olduğunu kabullenmek aslında.
O geçen yıl iş seyehatine zorunlu olmayarak gittiği için ben de ablamla tatile gittim mesela.
Normalde ikisine de izin çıkmaz eşler ayrı uyumaz bizim evde ama hak doğuyor yapacak bir şey yok.
Ama biz neredeyse çocukluktan beri beraberiz 18 yaşında sevgili olduk 8 sene sonra evlendik, şimdi yaş 30.
Anca ulaştık bu olgunluğa tabi.
Ondan diyorum ya zamanla oluşuyot bazı şeyler diye.
Benim kocam annesinin evinde paşa gibi oturur, benim evimde iş yapar.
Ayrı hayatlara uyum sağlamayı öğrendik.

Ne boşanacağım kadar kötü ne de yılları beraber geçirmeyi göze alabileceğim gençliğimi verebileceğim kadar iyi bir insan.
Ne güzel demişsiniz...
Bende aynı durumdayım arada sıkışıp kalıyorum, karar vermek çok zor...:KK42:

Back
X