Iç dökme

birgaripedacik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2018
306
166
18
Merhabalar nerden yazmaya başlayacagımı içimdekileri nasıl anlatacagımı bilmiyorum ama deneyeceğim.

Bugunlerde bana dert olan şey eşim herzamanki gibi.

Biliyorum ki kimse mukemmel değil bende değilim eşimde değil. Ve ben eşimle evlenirken eksilerini kabul ederek evlendim amma velakin artık hata yaptığımı düşünüyorum niye mi artık yoruldum hem anlatmaktan hem dinlemekten.

Bir insan bu kadar mı konuşur yahut her konuda ben bilirim bu böyle der. Tamam çok iyi niyetli ama hepmi insan düşünmeden konuşur. Mesela aramızda konuştuğumuz bir mevzuyu pat diye insanların içinde anlatıverir rezil olurum örnegin bugun şu olay oldu desem gider olayla alakası olanlara böyle olmus ha der yada olayla ilgili şaka yapar rezillik artık hiçbişi anlatmıyorum bu yüzden

Dağınıklığı cabası (hep düzeni olmadığı bekar yaşadığı için oldugunu düşündüm ama öyle değilmiş) birşeyi koydugu yeri ne yaptığını hiç bilmez örneğin sabah cuzdanını bulamadı düşürdü mü?? Çaldırdı mı?? evde mi??? bilmiyor bunun gibi birçok şey.

Sürekli tepemde aynı kurumun farklı birimlerinde çalışıyoruz her dakika dahiliden arar yada alakasız zamanda çıkar gelir ama ben yapınca ben kontrol etmeyi bırak der.

Hiç danışmadan uzun Süreli yatılı misafir davet eder.

Çocuk çok istedim hep 34 yaşındayım ama oda olmadı tüp bebeğe karar verecekken vazgeçtim eşimin düşüncesizliği yüzünden madem düşünmüyor beni bende çok istediğim halde vazgeçtim

Hep çorabım nerde, şu nerde, bu nerde, acıktım, çay koy, su ver, makyaj yapma bunlarıda öyle bir söylüyorki aşkımlı canımlı cicimli ilk zamanlar farketmedim bile ama usandım artık

Canım cicimle istediğini yaptırdı

Kısacası benimki bir nebze iç dökme şimdi kendimi sorguluyorum niye evet dedim??? niye bu adamla evliyim??? Ben bana yetiyordum neden kaşındım??? Boşanmaya kalksam durumu aileme nasıl açıklarım???

Anneme desem dövüyormu sövüyormu mantığında bir insan çok bunaldım çoook

Siz benimki yerimde olsanız napardınız????

Son düzenleme:

Çocuğa ihtiyacın yok zaten hali hazırda yapılmış kocan var o yeter de artar sana.

Boşanmak için çok ciddi bir problem göremedim. Aile terapisine falan gitseniz ?

Çocuğa ihtiyacın yok zaten hali hazırda yapılmış kocan var o yeter de artar sana.

Boşanmak için çok ciddi bir problem göremedim. Aile terapisine falan gitseniz ?
Haklısınız çocuk gibi Defalarca konuştum anlattım tamam diyor iki gün iyi gidiyor üçüncü gün aynı

Aile terapisi işe yarar mı ki

Eşinizin çok konuşması, bazen patavatsızlığa varan ifadeleri ya da kontrolcü olması, bunlar bir kişinin değiştiremeyeceği davranışsal özellikleri. Yani belki biraz kontrol edebilir farkındalık kazanırsa ama kökten çözümü zor.
Ben evli değilim ve ne yapardınız konusuna cevap veremeyeceğim lakin bir yuva da kolayla kurulmuyor. O yüzden yapıcı olmaktan yanayım.
Acaba psikolog desteği falan mı alsanız. Eşiniz belki sizi huzursuz ettiğinin farkına varamıyordur. Onunla açık ve bet biçimde konuşmayı denediniz mi? En azından iş yerinde kontrol etmeyi bırakabilir. Ya da aranızdaki özel konuşmaları aktarmayabilir.
Sizin bunalmış olduğunuzu hissettim. Belki bir süre eşinizden uzakta kafa dinleyebilirsiniz. Ya da eşinizin ilgisini çekecek başka bir meşguliyet bulabilirsiniz. Boşta kaldıkça size sarıyor gibi.

Öncelikle her evlilikte sorunlar olduğunu, eğer bunlar 'şiddet veya aldatma değilse' çözülebilecek şeyler olduğunu kabullenin.
Eşiniz tipik bir Türk erkeğine benziyor.
Eve gelir gelmez cüzdan,anahtar,telefon,cebinde ne varsa holde gardırop varsa oraya koysun. Benim babam öyle yapar, her şeyin yeri hep aynıdır.
İş meselesinde, siz de o sizin yanına gelince ne tepki veriyorsa aynısını verin. 'Beni kontrol etme' diyin. Ya da onun yanına gidiyorsanız, bir çay bir kahve elinizde gidebilirsiniz diye düşündüm.
Eve günübirlik misafir gelecekse bile 'işimiz var mı bilmiyorum, eşime sormam gerek' demesi gerektiğini, misafiri sizin ağırladığınızı, onu zor durumda bıraktığını söyleyin. Net olun.
Ağzını tutamıyorsa, başkaları hakkında bir şey söylemeyin.
Emir koşma konusunda da arada sizde ondan bir şeyler isteyin. 'Hayatım şuan çok yorgunum, çayı sen koyabilir misin? Bana su getirebilir misin? gibisinden. Kendisinin de eli olduğunu ve böyle basit şeyleri kendisinin yapmasını, şayet kendinizin yeterince yorulduğunuzu söyleyin.
En azından deneyin.

Erkeklerin tamam deyipte devamını getirebildiği bir şey yok malesef
Değişim için de hiç kendilerini yormuyorlar
Aynı işyerinde olmak da sıkıcı
Evde birlikte işte birlikte aynı ortamlar
Boşanmak için erken, çocuk konusunu bence de erteleyin

Drğişmeyeceğini bildiğim için dert oluyor bana ona göre normal davranıyor öyle düşünüyor 4. psikiyatri randevusuna da gitmedi cüzdanını bulamadı kimliği yokmuş inanın gitmek istemiyorum dese öpüp başıma koycam tamam hayatım diyor ama her seferinde bir bahane buluyor kendine

boşanmak için bir sebep göremedim kardeşim kimin evliligne bakarsan bak bu tip pürüzler olabilir. aile terapisi iyi bir secim gibi görünüyor

Ah herşeyin yeri aynı olsa öpüp başıma koycam birgün buzdolabını başı. birgün banyo dolabının içi, birgün kanepenin altı nerelerde bulmadıkki o anahtarlarını ama telefonunu asla unutmaz

dedikleriniz hakkında kaç kere konuştum malesef çözüm olmadı tamam hayatım diyor iki günden uzun sürmüyor

Allahım ben tek değilmişim ilk kısım cuk diye aynı benimkisi, ben 20 yılımı verdim düzelmedi düzelmesini bekleme ,artılarını görerek idare etme kısmına geçtim hatta dün yaşadığım seninkine benzer bir örneği anlatayım 3 ay önce kuzeninin düğünü için elbise aldım doğum sonrası çok kilo aldığım için çok da para vermek istemedim gittim sosyete pazarına ve 10 tl ye aldım elbieyi ,akşamda eve gelince sordu ne kadara aldın diye söyledim kimseye söyleme diyede tembihledim ,zaten kilodan dolayı psikolojim bozulmuştu, neyse akrabaları geldi çay içmeye ,misafirirmizin birinin genç kızı var oda 74 kilo benim düğündeki kilomla aynı ,benim elbisemi beğenmiş kızın annesi bana dediki sen zayıfladın daha o elbise sana bol gelir dedi … ver dedi bende zaten bol olan şeyleri veriyorum ona buna ,hiç ikilemeden getirdim evde 20 kişi var nerdeyese bizimki demezmi versin versin zaten 10 tl ye aldı dünden beri konuşmuyorum .

Son düzenleme:
işte aynı benimki gibi e dün bir komusuya gittik hastası vardı, komsuda komşu hani varımızı yoğumuzu hesap eder çöpümüze kadar karıştırır baktım laf arasında şu kadar maaş giriyor bizim eve diyor ben şok oldum ne lüzum var böyle muhabbetlere

Bir ergenle evlenmişsiniz.
Kocalığı beceremeyen babalığı hiç beceremez.

Haklısınız çocuk gibi Defalarca konuştum anlattım tamam diyor iki gün iyi gidiyor üçüncü gün aynı

Aile terapisi işe yarar mı ki

Kökten çözüm belki olmaz ama en azından eşinin bazi huyları törpülenebilir sanirim. Hem bu sayede olayın ciddiyetine daha vakıf olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…