• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iç huzur

Kizlar selam:KK52:Benim bir problemim var. Cogunuz gibi benim icin de hayatimdaki en onemli sey huzurlu olmak. Eger huzurluysam hem mutlu hem saglikli hissediyorum. Ama huzursuz hissettigim zamanlar da oldukca fazla. Size sorum su, huzursuz hissettiginiz zaman ic huzurunuzu saglamak icin neler yapiyorsunuz ? Size huzur veren eylemler neler ? Ben de huzur bulabilecegim bir seyler yapmak istiyorum, sizin yaptiklarinizdan kopya cekebilirim ben de :)
dua etmelısın

kırılmayacak incitmeyecek şeylerde huzur bulunabiliyor. sevgili , aile çok değerli elbet ama kırılma bitme gitme durumları var. inanç mesela iç huzuru sağlıyor. seni asla bırakmayacak şeye şeylere inanmak. din mesela insanı rahatlatan bi olay. inancın varsa ibadet edebilirsin seni rahatlatır. belki de onan başımız her sıkıştığında dua etmemiz. :)

yürüyüş yapmayı seviyorum yeşil yerlerde kulağında güzel müzikler.

seni alıp götürecek kitaplar.

bir de huzursuzluğa ne yol açıyor. iş stresi okul vs ise görevleri tam yapmak gerekiyor
Evet ic huzurdan kastim buydu bir arkadas anlayamamis ama. Sevgili, aile bir gun bitebilecek seyler ne yazik ki. Onerilerinizi dikkatr alacagim :)

Evet biraz oyleyim. Annem dedigim bir seye uzuldu misal gecen gun, ozur diledim tamam kizim dedi ve ben saatlerce aglamakli dolastim etrafta annemi kirdim diye. Biraz garibim sanirim:KK48:
Garip deyil de cok hassassin. Anneler konusunda hassas olmak cok da kotu bisey deyil, ama dikkat et baskalari hakkinda da hassas olmaya baslarsan cok etkilenirsin bu sefer iliskilerden.

Belirli bir mesafe, ve sadece verebilecegin kadar vermek karsindaki insana, ve karsilik beklememek seni her zaman korur.

Evet teshis kondu, bi sure ilac kullandim ama biraktim, doktora tekrar gidecek vakti de bulamiyorum bir turlu
bundan kaynaklıysa hobiler işe yaramayabilir. istersen tedavine devam et daha iyi gelir

Kizlar selam:KK52:Benim bir problemim var. Cogunuz gibi benim icin de hayatimdaki en onemli sey huzurlu olmak. Eger huzurluysam hem mutlu hem saglikli hissediyorum. Ama huzursuz hissettigim zamanlar da oldukca fazla. Size sorum su, huzursuz hissettiginiz zaman ic huzurunuzu saglamak icin neler yapiyorsunuz ? Size huzur veren eylemler neler ? Ben de huzur bulabilecegim bir seyler yapmak istiyorum, sizin yaptiklarinizdan kopya cekebilirim ben de :)
dua etmek

Anksiyetem var ne yazik ki :KK43:
Anksiyeteni tetikleyen şeyler vardır, aklına gelen düşünce, yaşadığın seni üzen olay v.s. v.s. Ve istemsizce seni huzursuzluğa götürür. Maneviyat, tevekkül, ilaç, dr kontrolünden yardım alarak aşarsın, diyorumda kime diyorum önce kendim uygulasam:/
Geçmiş olsun

Anksiyeteni tetikleyen şeyler vardır, aklına gelen düşünce, yaşadığın seni üzen olay v.s. v.s. Ve istemsizce seni huzursuzluğa götürür. Maneviyat, tevekkül, ilaç, dr kontrolünden yardım alarak aşarsın, diyorumda kime diyorum önce kendim uygulasam:/
Geçmiş olsun
Cok tesekkurler, sana da geçmiş olsun

Kitap okurum ben, eve kapanır bir gün boyunca kafamı kaldırmadan kitap okurum, telefonumu bile kapatırım
Sonra akşama doğru defterimi alıp yazmaya başlarım, dökerim içimi sonra yırtar atarım
Böyle rahatlıyorum

Aslında hayatta bir çok şey ayrıntılarda gizli, huzurda mutsuzlukta.
Bazen hani çok üzülürüz, derdimizi anlatamayız, çok büyütüyosun derler ama biz bir ayrıntıya takılmış kalmışızdır.
Mutlulıkta öyle aslında, bir kere sen teksin özelsin birtanesin. Bunu asla aklından çıkarma
Ve sen asla başıboş değilsin, vesveselere kötü düşüncelere engel olmak kolay değil ama kendini değersiz hissettiğinde bunun boş bir düşünce olduğunu yüksek sesle kendine tekrarla.
Mesela bugün markette bana poşet açan kasiyer - her zaman gerilip telaş yapmışımdır ve bugün çok yorgundum :) -
bana demir kapıyı tutan komşum önümden geçen yavru kedinin masumluğu, beni çok mutlu etti
Bir bak etrafına, ne var ayrıntılarda neler gizli. Bir bakış bile insana ihtiyacı olan enerjiyi sağlayabilir.
Şimdi diyeceksin ki bunlarda dış çevreye bağlı. Bütün bunlar sana özel yapılan şeyler olmamalı doğal enerjileri yakalamalısın.
Aynı şekilde küçücük güzellikler ile etrafındakilere renk katarsan o enerji sana döner.
İnternet sitelerini kullanarak bazı yazarları takip edebilirsin.
Benim hayatımın temelinde namaz ve dua var, bastığım yerde dilimden dualar dökülmezse o günü boş geçmiş sayarım.
Yüreğim kan ağlasada zor zamanlarda dilimden şükür eksik olmaz bi anda yüreğimin ferahladığını hissederim.
Birde puzzle gerçekten çok güzel kafa dağıtıyor. 45 tl çok geldiyse ben kırtasiyeden azcık pazarlıkla 30 tl ye aldım, 500 parçalar daha uygun olur. Veya a 101 e 2 adet 1000 parça gelmişti oralardan alabilrsin.

Aslında hayatta bir çok şey ayrıntılarda gizli, huzurda mutsuzlukta.
Bazen hani çok üzülürüz, derdimizi anlatamayız, çok büyütüyosun derler ama biz bir ayrıntıya takılmış kalmışızdır.
Mutlulıkta öyle aslında, bir kere sen teksin özelsin birtanesin. Bunu asla aklından çıkarma
Ve sen asla başıboş değilsin, vesveselere kötü düşüncelere engel olmak kolay değil ama kendini değersiz hissettiğinde bunun boş bir düşünce olduğunu yüksek sesle kendine tekrarla.
Mesela bugün markette bana poşet açan kasiyer - her zaman gerilip telaş yapmışımdır ve bugün çok yorgundum :) -
bana demir kapıyı tutan komşum önümden geçen yavru kedinin masumluğu, beni çok mutlu etti
Bir bak etrafına, ne var ayrıntılarda neler gizli. Bir bakış bile insana ihtiyacı olan enerjiyi sağlayabilir.
Şimdi diyeceksin ki bunlarda dış çevreye bağlı. Bütün bunlar sana özel yapılan şeyler olmamalı doğal enerjileri yakalamalısın.
Aynı şekilde küçücük güzellikler ile etrafındakilere renk katarsan o enerji sana döner.
İnternet sitelerini kullanarak bazı yazarları takip edebilirsin.
Benim hayatımın temelinde namaz ve dua var, bastığım yerde dilimden dualar dökülmezse o günü boş geçmiş sayarım.
Yüreğim kan ağlasada zor zamanlarda dilimden şükür eksik olmaz bi anda yüreğimin ferahladığını hissederim.
Birde puzzle gerçekten çok güzel kafa dağıtıyor. 45 tl çok geldiyse ben kırtasiyeden azcık pazarlıkla 30 tl ye aldım, 500 parçalar daha uygun olur. Veya a 101 e 2 adet 1000 parça gelmişti oralardan alabilrsin.
Yaaa ne guzel yazmissiniz oyle hosuma gitti ki :) cok tesekkur ederim yardimci olmak icin usenmeden yazdiginiz icin. Inanin cok yardimci oldu. Buradaki bazi yorumlar cidden iyi geldi sizinki de dahil, okuyup hayal ederek bile huzur buldum :)

Kitap okurum ben, eve kapanır bir gün boyunca kafamı kaldırmadan kitap okurum, telefonumu bile kapatırım
Sonra akşama doğru defterimi alıp yazmaya başlarım, dökerim içimi sonra yırtar atarım
Böyle rahatlıyorum
Benim de kitap okumaktan artik beynimin agridigi zamanlar oluyor. Kitap ayri bir tutku benim icin. Iki aydir stresten tek sayfa acamadim, ona baslamam gerektigini hatirladim sayenizde :)

Böyle rahatlıyorum
ben de yapardim, ne gunlerdi. Yanima da cikolata, cay. Superdi.

Simdi cocukla mumkunu yok. Sipamin gozler fildir fildir.

Back
X