• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç sesime güvenmeli miyim?

Moonse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
633
2.228
28
Kızlar yeni bir aileye giriyorum. Girdiğim bu ailede bazı akrabalar var güler yüzlü davranıyorlar ama bazen aba altından sopa gösterir gibi de konuşuyorlar. Ama girdiğim ailede bu kişilere duyulan büyük bir sevgi var. Ama asla kanım kaynamadı. İçime sinmeyen şeyler hissediyorum. Sahte davranışlar gibi. İç sesimi dinlemeli ve uzak durmalı mıyım yoksa içine dahil olduğum aile gibi sık sık görüşmeli miyim bilmiyorum? Nişanlımın ailesi her fırsatta bu insanlarla görüşüyor. Biz onlara gittiğimizde çağırıyorlar falan. Bu insanları hayatımdan komple çıkarmam mumkun degil zira nişanlımın amcasının eşi. Kv ile de araları ilginç derecede iyi. Alışık değilim iki eltinin bu kadar iyi anlaşmasına belki de ondan garibime gidiyor. Ama kadın durup dururken ben şöyle insan sevmem böyle insanın gereği yok falan diye ortada hiçbir neden yokken yükseliyor. Sadece bu konu özelinde de değil genel anlamda içinize sinmeyen insanlar konusunda sadece bir içgüdü olarak huzursuz hissettiğimizde ne yapmalıyız?

Mesafe sart ozellikle yeni gelin yeni aile yeni girilen her yerde. Gozlemleyin zaten zaman size gosterecek neyi nasil yapmaniz gerektigini. Ex nisanlimin akrabalari da gorunurde bana cok yakindi ama biliyodum dedikodu huylari had safhada, bu yuzden hic yakinlasmamistim. Onlar da yerini bilmisti. Iyi de yapmisim vallahi.

Bence sorun kayinvaildenin eltisiyle nisanliyken bu kadar bir araya gelmiş olmanız .
Siz eğer çalışmıyorsaniz muhakkak çalışın . Ben dört yıllık gelinim kayinvalidemin eltisini iki kere gördüm.

Bence sorun kayinvaildenin eltisiyle nisanliyken bu kadar bir araya gelmiş olmanız .
Siz eğer çalışmıyorsaniz muhakkak çalışın . Ben dört yıllık gelinim kayinvalidemin eltisini iki kere gördüm.
Çalışıyorum ancak kv ile nişan sürecinde 10 kez görüştüysem 7 sinde bu kadın da vardı. Değilse görüntülü arayıp gösteriyor bak burda kim var diye. Emrivaki şekilde muhatap olmak zorunda bırakıyorlar.

Kızlar yeni bir aileye giriyorum. Girdiğim bu ailede bazı akrabalar var güler yüzlü davranıyorlar ama bazen aba altından sopa gösterir gibi de konuşuyorlar. Ama girdiğim ailede bu kişilere duyulan büyük bir sevgi var. Ama asla kanım kaynamadı. İçime sinmeyen şeyler hissediyorum. Sahte davranışlar gibi. İç sesimi dinlemeli ve uzak durmalı mıyım yoksa içine dahil olduğum aile gibi sık sık görüşmeli miyim bilmiyorum? Nişanlımın ailesi her fırsatta bu insanlarla görüşüyor. Biz onlara gittiğimizde çağırıyorlar falan. Bu insanları hayatımdan komple çıkarmam mumkun degil zira nişanlımın amcasının eşi. Kv ile de araları ilginç derecede iyi. Alışık değilim iki eltinin bu kadar iyi anlaşmasına belki de ondan garibime gidiyor. Ama kadın durup dururken ben şöyle insan sevmem böyle insanın gereği yok falan diye ortada hiçbir neden yokken yükseliyor. Sadece bu konu özelinde de değil genel anlamda içinize sinmeyen insanlar konusunda sadece bir içgüdü olarak huzursuz hissettiğimizde ne yapmalıyız?

Hislerine güven tabi.
Görüşebilirsin ara ara ama samimi olmak zorunda değilsin.

Bu kadar kafa yorulacak bir şey değil. Selam kelam o kadar. Bitti.

Çalışıyorum ancak kv ile nişan sürecinde 10 kez görüştüysem 7 sinde bu kadın da vardı. Değilse görüntülü arayıp gösteriyor bak burda kim var diye. Emrivaki şekilde muhatap olmak zorunda bırakıyorlar.
Bence eş ailesinin yanında cok konusmamak en güzeli . Yani ben görüşme ortamında bayramda gördüğüm uzak akrabalara verdiğim geçiştirici cevapları veriyorum . Kayınvalidenin eltisinin ne düşündüğünu neden onemsiyorsunuz ki ?
Siz önem verirseniz insanlar hayatınızda önemli yer tutarlar.

Kadın istediğini sever istemediğimi sevmez. Bu sizi bağlamaz ayrıca bunun üzerine duygudan duyguya geçmenize gerek yok. Sizlik bir şey yok.

Siz eşinizle kaynananız ve kayınbabanizla saygı çerçevesinde iyi olun bu size yeter. Zamanı gelnce herkes herkesin puanını verir zaten.

Onu kendi silahı ile vurun. Kv eltisi olan yenge diyormuş ya ben şöyle insan sevmem bilmem ne.
"Yengenin bu tavrını çok sevdim, çok açık sözlü. Ben de insanlarla çok sık görüşmeyi sevmem mesela" deyin pat diye.

Bence de hislerinize güvenin mesafenizi koruyun.Çok iyi insanlar bile olsa içiniz ısınmadıysa ısınmamıştır isterse tüm sülale tapsın onlara ne yazar?
Tabi bazı insanlar vardır başta pek hazzetmezsiniz yıllar içinde seversiniz, size iyilikleri dokunur o zaman zaten kendiliğinden değişir her şey.Bu yüzden önden mesafeli olup akışına bırakmak en güzel bence.

İnsan ne hissediyorsa doğrudur. Bence saygısızlık terbiyesizlik yapmadıkca görüşün tabii. Ama mesafeyi ona göre ayarlayın.

Kadın istediğini sever istemediğimi sevmez. Bu sizi bağlamaz ayrıca bunun üzerine duygudan duyguya geçmenize gerek yok. Sizlik bir şey yok.
Zaten böyle bir karın ağrım da yok. Yalnızca değindiğim bir detaydı. Hani eltiler birbirini sevmez ya. Ama kv ile birbirlerini seviyorlar. Kadına tek ısınmayan benim. Bunu belirttim. Benlik bir şey var mı diye sormadım.

Mesafe koyun asla samimi olmayın bu anlattıklarınız çok saçma şeyler. Baştan çok samimi olamayacağınızı ve az görüşeceğinizi nişanlınıza belirtin.

Bence tüm ilişkilerde ilk zamanlar mesafeli olunmalı. Tanımaya başladıkça yakınlık kurulmalı

Mantık zeminine oturtarak ancak bu şekilde anlatabildim. Kusura bakmayın.

Saçma şeyler derken kadının anlattıkları ve yaptıkları çok anlamsız. Siz dikkat edin ve kesinlikle bu insanlarla muhatap olmayın yoksa kullanmaya yönetmene çalışan çok olur

Nişan sürecinde 10 kez görüşmek bile fazla bence.
Görüşme süreciniz bu kadar sık olmamalı baştan alismasinlar.
Çeşitli bahaneler bulup görüşme sıklığını azaltın derim sonra beklenti ona göre olur.
Siz nişanlınizla plan yapın gezin tozun yok kv nin eltisi ne alaka ya çok mu lazım yani ?
Ayrıca kv ile gorusecekseniz de böyle laf arasında biz bize olalım diye belirtin.
Görüntülü aramak istediğinde de annecim şimdi ne gerek var hehe filan diyip geçiştirin.
Yani kadının az biraz bundan rahatsız olduğunuzu bilmesi lazım.

Kvnin eltisi dominant bir tip belli ki.
Böyle üstten konuşan tipleri bende hiç sevmem.
Böyle insanlarla yapılacak tek şey mesafe koymaktir.
Evlendikten sonra da bir kere yemeğe çağırirsiniz onun dışında gerek yok yani fazla görüşmeye.

Kadın ailede baskın karakter şimdiden tavır yapmayın evlendikten sonra mesafe koyun
Kendi ailenizden sonra bu aileyi görünce çok sevindiğiniz konuda bunu söylemeye çalıştım dışarıdan herkes çok iyi görünür.Ve bu elti kendi ailenizi dışlar tavır yaparsa ezdirmeyin yanlız olmadığınızı bilsinler

Back
X