• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç Sıkıntısı

hayatortmen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.529
Puanlar
133
Merhabalar,ben küçük bir ilçede öğretmenim.Bu yaşıma(28) kadar hiç yalnız yaşamadım.Daha önce köyde görev yapıyordum,lojmanda arkadaşımla yaşıyordum.Onunla ve diğer iki arkadaşımla aram açılınca şu an yalnızım.Annemle merkezde beraber yaşıyoruz,o yakında gidecek.Hepten yalnız kalacağım diye üzülüyorum.İçim sıkılıyor.Bu iç sıkıntısını atıp yalnız yaşamanın olumlu taraflarına bakmak istiyorum.Arkadaşlarımla aram bozulmasaydı onlar bana gelir,ben onlara giderim,gezerdik.Zaman geçerdi ancak aram bozulunca artık hiçbiri olmaz.Bu can sıkıntısını atmak,kendimi daha mutlu hissetmek için önerilerinizi bekliyorum.

Merhabalar,ben küçük bir ilçede öğretmenim.Bu yaşıma(28) kadar hiç yalnız yaşamadım.Daha önce köyde görev yapıyordum,lojmanda arkadaşımla yaşıyordum.Onunla ve diğer iki arkadaşımla aram açılınca şu an yalnızım.Annemle merkezde beraber yaşıyoruz,o yakında gidecek.Hepten yalnız kalacağım diye üzülüyorum.İçim sıkılıyor.Bu iç sıkıntısını atıp yalnız yaşamanın olumlu taraflarına bakmak istiyorum.Arkadaşlarımla aram bozulmasaydı onlar bana gelir,ben onlara giderim,gezerdik.Zaman geçerdi ancak aram bozulunca artık hiçbiri olmaz.Bu can sıkıntısını atmak,kendimi daha mutlu hissetmek için önerilerinizi bekliyorum.
Kendinize bir araba alın, ilçede kalmayın .Gezin tozun

Bence bu düşüncen yanlış. Çünkü insan kendiyle vakit geçirebilmeyi bilmeli. Sen şuan kendini darlıyosun. Aslında kendinle vakit geçirebileceğini anladığında kimseye ihtiyaç duymayacaksın. Gerektiğinde tek başına da gzebilmelisin. İlla biri yanında olmak zorunda değil. Kendini birilerine bağlı kılmamalısın bence. Mesela kendine iş dışında başka bir hobi ya da uğraş edinmelisin. Zaten bunları edindikten sonra birilerine gerçekten ihtiyacın olmadığını anlayacaksın. Bir bakmışsın bir yerleri tek ve daha keyif alarak geziosun. Ya da bir yerde oturup kendine bişeyler ısmarlayabiliyosun ve hiç sıkılmıyorsun. Sana önerim sporu hayatına dahil etmen. Gerçekten spor insanın hayatını çok etkiliyor düşüncelerin bakış açın bile değişio.

Bence bu düşüncen yanlış. Çünkü insan kendiyle vakit geçirebilmeyi bilmeli. Sen şuan kendini darlıyosun. Aslında kendinle vakit geçirebileceğini anladığında kimseye ihtiyaç duymayacaksın. Gerektiğinde tek başına da gzebilmelisin. İlla biri yanında olmak zorunda değil. Kendini birilerine bağlı kılmamalısın bence. Mesela kendine iş dışında başka bir hobi ya da uğraş edinmelisin. Zaten bunları edindikten sonra birilerine gerçekten ihtiyacın olmadığını anlayacaksın. Bir bakmışsın bir yerleri tek ve daha keyif alarak geziosun. Ya da bir yerde oturup kendine bişeyler ısmarlayabiliyosun ve hiç sıkılmıyorsun. Sana önerim sporu hayatına dahil etmen. Gerçekten spor insanın hayatını çok etkiliyor düşüncelerin bakış açın bile değişio.
Burada spor yapabileceğim bir alan yok maalesef

İnsan kendi yalnızlığıyla mutlu olabilmeli, kendine yetebilmeli evet ama aynı zamanda sosyal varlıklarız.
İnsana ihtiyacımız var. Yeni arkadaşlar edinemez misiniz çalıştığınız okulda ? En tatlısı sevgili yapmak aslında. Arkadaşların işi gücü bebeği falan oluyor her zaman müsait olamıyorlar ama sevgilin en iyi arkadaşın oluyor. Ben de çok kısıtlı bi çevreye sahibim , yalnız yaşıyorum , çok çok sosyal biri de değilim içe dönüğüm, mesela 2 gündür evde yalnızım sabahtan beri buzluğa bişeyler yapıp attım, kulaklık takıp müzik dinledim, şimdi uzandım dizi izleyeceğim, kendimle baş başa zaman geçirmeyi çok seviyorum ama bir yere kadar. 3. günden sonra off derim yani. Bence tanışmak isteyen beyefendiler olursa şans verin derim.

İnsan kendi yalnızlığıyla mutlu olabilmeli, kendine yetebilmeli evet ama aynı zamanda sosyal varlıklarız.
İnsana ihtiyacımız var. Yeni arkadaşlar edinemez misiniz çalıştığınız okulda ? En tatlısı sevgili yapmak aslında. Arkadaşların işi gücü bebeği falan oluyor her zaman müsait olamıyorlar ama sevgilin en iyi arkadaşın oluyor. Ben de çok kısıtlı bi çevreye sahibim , yalnız yaşıyorum , çok çok sosyal biri de değilim içe dönüğüm, mesela 2 gündür evde yalnızım sabahtan beri buzluğa bişeyler yapıp attım, kulaklık takıp müzik dinledim, şimdi uzandım dizi izleyeceğim, kendimle baş başa zaman geçirmeyi çok seviyorum ama bir yere kadar. 3. günden sonra off derim yani. Bence tanışmak isteyen beyefendiler olursa şans verin derim.
Buradaki erkek hocalar genelde evli,bekar olanlarda biraz burunları havada tipler.

Kesinlikle evcil hayvan edinin. Çıkıp yürüyüş yapın, kurslara katılın. Kurslarda arkadaş bulabilirsiniz bence

Yalnız kalmayı çok severim, tek başıma bir şeyler yapma konusunda hiçbir çekincem yok. Uzun yıllar boyunca tek başıma seyahat ettim ve yurtdışında yalnız yaşadım ama bir süre sonra insan bir şeyleri paylaşacak birileri olsun istiyor yanında. Kaygınızı anlayabiliyorum. Yakın arkadaşlarınızla aranızdaki mevzu düzeltilebilecek bir şeyse belki siz adım atabilirsiniz. Veya bu süreçte kafanızı dağıtmak için bir hobi edinip evden çıkıp sosyalleşmek için biraz fırsat oluşturabilirsiniz.

Ay bilemedim şartlara bağlı. Ben de doğuya atandım tek başıma, küçük bir ilçeydi ama pilates vardı migros vardı kafe kebapçı vs vardı.

Arabam vardı her yere gidiyordum.

Mutluydum orada tabi bizim mecburiler çok uzun olmuyor ilçeyse 1 sene civarı. Sonra çıktım geldim şehrime.

Bir de ben yalnızlığı zaten çok severim.

Sen ne kadar kalacaksın orada?

Şu an inanın yerinizde olmak isterdim, her şeye yetişmeye çalışıyorum hem çok yorgunum hem kendime vakit ayıramıyorum.

kilo fazlanız var mı? online diyetisyen ve online spor koçluğu alabilirsiniz doğrudan fiziğinize yatırım olur.

öğrenmek istediğiniz bir müzik enstürmanı var mı? ya da bir resim falan gibi bir hobi? onlara başlayabilirsiniz yine online ders alırsınız.

bunun dışında dil öğrenebilirsiniz kitap okuma listesi çıkarabilirsiniz. o kadar çok şey var ki yani.

kendinize günlük bir rutin hazırlayın, kağıda yazın. İşten dondugunuzde uyuyana kadar boş birakmayacak şekilde dizi film kitap orgu temizlik enstrüman spor kendi başınıza evde yapabileceginiz ne varsa doldurun. Bir süre bu duzeni devam ettirin. Sonra illaki sosyallesecek yerler çevreler bulacaksınız.

Kendinizle vakit geçirmeyi sevmeye başladığınız an yalnızlık çok tatlı geliyor. 4 yıl kendi başıma yaşadım ben de, o kadar güzel ki, her şey benim istediğim gibi ve benim istediğim zaman oluyor, istediğin zaman temizlik yap, istersen o akşam mutfağı temizleme, istersen tüm gün Tv izle ya da kitap oku. Arkadaşınız yine olur, tek insan onlar değil ya o ilçede. Sevdiğiniz şeyleri yapın, hobileriniz neyse onları doya doya yapın bu süreçte. Evcil hayvan da mantıklı. İstediğiniz gibi dekore edin evinizi. Hayatımın en güzel yılları diyebileceğim yıllarmış benim tek başıma yaşadığım zamanlar.

Yani bide ne yapacaksınız spor yok dediniz diğerleri burnu havada dediniz araba alamam dediniz .Yani olmadık insanlarla yalnızım diye arkadaş olacak değilsiniz.En iyisi Tibet keşişleri gibi yalnızlığı güce çevirmek.Dahada hicbirsey yıkamaz sizi bunu başarabilirsiniiz ilerde de insan çıkmış hayatınızdan zerre fark yaratmaz .

Bide burnu büyük vs diye düşünmeyin havada falan bilemezsiniz.Gicik olduğum kim varsa en yakın arkadaşım oldu benim hatta bana gıcık olanlarda arkadaşım oldu olabiliyor böyle durumlar .Garip ama oluyorda bilinmez yani

Hiç yalnız kalmadıysan yalnızlık seni korkutuyor olabilir. Ama yalnızlık çok büyük bir özgüven yalnız kalabilme lüksü. Biz zannediyoruzki boş kalabalıklar yalnızlıktan iyidir. Kitap oku, dil öğren kendini geliştir. Yalnızlıktan korkma yalnızlığınla barış. Benim en sevdiğim şey yalnızken yaptığım kitabımı alıp plaja gitmek, denize girmek çıkınca kitap okumak. Kendine daha çok zaman ayıracaksın yalnızlık korkulacak bir şey değil hatta bence sana iyi gelecek.

Back
X