Ice kapanıklık

sibelli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2016
31
2
1
33
Merhaba arkadaslar,

Benim 19 yasinda bir kuzenim var.
Kendisi cok ice kapanik birisi..
Ona yardimci olmak istiyorum.

Biraz kendisinden bahsediyim:

Kendisi okulunu birakti ve yaklasik bir sene evde oturuyor işe gitmiyor. Yazdan sonra yine okuluna basliyacak insAllah. Arada birlikte bulusuyoruz geziyoruz. Ve gezdigi zaman toplum surekli bana bakiyor diyor. Ve bir gun cok kalabalik bir ortamdaydik. Surekli etrafina bakiyordu ve utaniyordu. Yine bana bakiyorlar diyordu.
Ve cok konuskan birisi degil ama konustugu zaman guzel konusur.
Ve cok hayelleri var ehliyetimi alicam araba alicam diyor. Bende onlari gerceklestirmek icin okulunu bitirmelisin diyorum. Para biriktirmelisin diyorum. Ama ailesi cok para verdigi icin sanki onalara guveniyor gibi.

Arkadasi hic yok desem dogrudur. Sadece biz kuzenleri variz.
Ama Facebook gibi ortamlarda baya arkadaslari var:/. Ve whatsappda buyuk bir kiz gibi konusuyor. Guzel konusuyor yani.
Yasitlari olan kuzenlerinle anlasamiyorum diyor. Onlar tabi cok girgin ve baya hazimli ogrenciler.
Bende onlar gibi olsun istiyorum ve nasil onu biraz daha toplum icine sokabilirim.

Kuzeninle böylesine ilgilenmen çok hoş. Öncelikle senin gibi bir yakını olduğu için çok çok şanslı . Bu gözlemleri herkez yapamaz :) Bir kere mutlaka ama mutlaka okuluna devam etsin. Eve kapanması onu büsbütün içine kapatacaktır. Sosyal fobiye kadar gidebilir ki bu da onun insanlarla iletişimini güçleştirir..

Bu senin tek başına yapabileceğin bir şey değil maalesef, psikolojik destek artı kendi çabası gerekli.. Bende uzun yıllar depresyon-panik atak ve son olarak sosyal fobi tedavisi gördüm, ve tam olarak bende de böyle başlamıştı. Ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar çabuk sonuç alır, zaman geçtikçe korkular artıyor ve baş etmesi güçleşiyor. Şimdiden geçmiş olsun umarım kısa sürede atlatır.

Back
X