içeme atıp dert sahibi olmayım dedim

su_perisi su_perisi

Beklemek demek, umut demek...
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
202
158
33
Şimdi kızlar benim derdim içimde bastırmaya çalıştığım tam tanımlayamadığım bir duygu sinirleniyorum kuruyorum kızıyorum ama kendimi haklı bulmuyorum ama bu içimdeki duyguyu nasıl bastıracağım bilmiyorum bana yardım edin lütfen. Eşimin ailesi sağlık problemleri ile uğraşıyor zor durumdalar eşim gidiyor geliyor elinden geldiğince yardımcı oluyor manevi maddi. Kardeşi var evli ama bildiğim maddi durumları iyi değil aslında eskilerden bildiğim altınları ve mirastan kalma bi miktar paraları var bankada öle çok değil ama hala dururlar mı onu da bilmem ilgilenmem de (benim yanımda konuşulurken duyduğum ya da işim nediyle bana danıştıkları bir kaç şey olmuştu öyle duyduğum şeyler) onun dışında yine mirastan kalan borçlar falan da vardı bi ara evleri gidecekti şimdi hala aynı evde oturuyolar nasıl hallettiler bilmiyorum. Sorup öğrenmekte istemiyorum öğrendikçe sinir oluyorum çünkü. Ama eşim onlara da devamlı destek. Daha dün yeni bişi daha öğrendim yaptığı ondan hortladı yine düşünceler kafamda. Ya biliyorum ben olsam ben de aileme destek olurum hani çok şükür bizimkiler kendi yağlarında kavruluyorlar. Hatta ailem ara ara maddi anlamda destek de çıkıyor bize. Dedim ya kendime karışma diyorum düşünme takma bırak ne yapmak istiyorsa yapsın sonuçta benim bi şeyim eksik değil Allah a şükür. Ama ailesi ile ilgili her şeyin eşimin omuzlarında olması beni üzüyor. Annesine babasına tüm kardeşlerine, onların çocuklarına herkese yetişmeye çalışmaktan yorgun düşcek diye korkuyorum. Bizim de kendi sorunlarımız var ve ciddi bir masraf bizi kapıda bekliyor çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Böyle işte içimi dökmek rahatlamak istedim sadece...

Bunu eşinle konuşsan kaygılarını söylesen, işi abartmadan yapsa belki biraz rahatlarsın

Sonuçta aile hassas bir konu sanki onlara destek olmasını istemiyormuşum gibi anlaşılmasından korkuyorum. Bakalım şimdi şu sıkıntılı günleri bi atlatsınlar inşallah hayırlısı ile çünkü sağlık problemleri çok yeni ve çok aktif şuan hastane ameliyat git gel hepsi çok üzüldü çok yıprandı. Şu sıralar konuşup canını sıkmak istemem ara ara söylüyorum kendine dikkat et sen süper kahraman değilsin her şeye herkese yetişemezsin kendi sağlığına da dikkat et diye. Ama dediğin gibi şu sıkıntılı günler geçsin biraz olmadı biraz daha açık bir şekilde konuşurum dediğin gibi canım.

Senin ailen size maddi destekte bulunurken esinin kendi ailesine maddi destekte bulunmasi yanlis
Yanlistan ote etik degil
Oldu olacak senin ailen onlara da baksin daha neler
Gecici bir durumdan bahsetmemissin anladigim kadariyla, esinin uzerinde surekli yukler
Yerinde olsam ailemden para almam veya desteklerini kabul etmem
Cunku diger tarafa yariyor bir sekilde

Senin ailen size maddi destekte bulunurken esinin kendi ailesine maddi destekte bulunmasi yanlis
Yanlistan ote etik degil
Gecici bir durumdan bahsetmemissin anladigim kadariyla, esinin uzerinde surekli yukler
Cunku diger tarafa yariyor bir sekilde[/QUOTE

Canım çok şükür eşimle aram iyi Allah herkesin yuvasını mutlu kılsın. Allah versin daha fazla yardımcı olsun. Ama ne bileyim yani maddiyatından ziyade maneviyatındayım inan ki. Öyle dolmuş taşmışımız yok ama çok şükür bi eksiğimiz de yok. Herkesi düşünüyor olması her şeye koşturuyor olması yani ne bileyim sanki bütün eksikler onu bekliyormuş gibi memlekete gittiğimizde onuda yapayım şunu da yapayım yoruluyor bu beni daha çok üzüyor ve sinir ediyor açıkçası.

Yanlistan ote etik degil
Cunku diger tarafa yariyor bir sekilde

Canım ben kendime kızıyordum düşündüklerimden sen benden daha sert çıkmışsın. Yani çok şükür eşimle aram iyi Allah herkesin yuvasını mutlu kılsın. Allah versin daha fazla yardımcı olsun. Ama ne bileyim yani maddiyatından ziyade maneviyatındayım inan ki. İkimizde memuruz öyle dolmuş taşmışımız yok ama çok şükür bi eksiğimiz de yok. Herkesi düşünüyor olması her şeye koşturuyor olması yani ne bileyim sanki bütün eksikler onu bekliyormuş gibi memlekete gittiğimizde onuda yapayım şunu da yapayım yoruluyor farkında değil bu beni daha çok üzüyor ve sinir ediyor açıkçası.

Canım ben kendime kızıyordum düşündüklerimden sen benden daha sert çıkmışsın. Yani çok şükür eşimle aram iyi Allah herkesin yuvasını mutlu kılsın. Allah versin daha fazla yardımcı olsun. Ama ne bileyim yani maddiyatından ziyade maneviyatındayım inan ki. İkimizde memuruz öyle dolmuş taşmışımız yok ama çok şükür bi eksiğimiz de yok. Herkesi düşünüyor olması her şeye koşturuyor olması yani ne bileyim sanki bütün eksikler onu bekliyormuş gibi memlekete gittiğimizde onuda yapayım şunu da yapayım yoruluyor farkında değil bu beni daha çok üzüyor ve sinir ediyor açıkçası.
Zaten isin maddi kismi belli bir zamandan sonra maneviyata donuyor
Bak benzer bir olay anlatayim sana halam ogluyla gelinine maddi manevi destek oluyor
Mutfak masraflarina kadar veriyor
Cocuklarinin bakici parasini bile avuclarina sayiyor
Ama gelin hanimin tarafi naapiyor dersin
Gelip yil 12 ay corekleniyorlar
Simdi elbette isin maddi boyutu var eyvallah
Ama manevi olarak halam cok uzuluyor
Cunku enayi yerine konuluyor
Para bir yerden sonra hic onemli degil
İki kisiye kaynayan corba bes kisiye de kaynar ama birileri keriz yerine konup elindeki avucundaki alinip baskasiyla alem yapilirsa yanlis olur
Umarim duzgun izah edebilmisimdir;)
Sizdeki durum boyle olmasa bile paylasmak istedim
Demem o ki niyet onemli
Para hikaye

Back
X