• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim acıdı...bi tuhafım.

Durumun benimkine benziyor. Esimde cocuk icin cok istekli degil. Ikibucuk ay once bi dusuk yasadim (planlamadigimiz bi hamilelikti) ve okadar uzuldumki. Rabbim kismet ettigi bir armagan gonderdigi halde bir burun kirin etmistik.
Cocuklari oyle cok seviyorki esim, bende ayni sekilde. 30 yasima girdim, oda 35. Bir senelik evli olacagiz birkac gun sonra. Ilk sene zaten istemiyoruz diye konusmustuk oncesinde. Ama artik icim kipirdamaya basliyor, istiyorum. Cok iyi korunuyoruz diyemem, sorumlulugu o almak istedi ama yinede cok dikkat etmiyoruz. Aslinda biz galiba icten ice istiyoruzda tam kabullenemiyoruz.

Esine 'hapi birakmak istiyorum, sen korun' desen? Vucudumdan hormonlarin tamamen cikmasini istiyorum dersin, artik yavas yavas cocuk dusunmeliyiz dersin, derken oda biraz daha odaklanir cocuga, bir bakmissin yapalim der?

evet böyle şeyleri erteliceksiniz sonrada çocuk yapmak için tonla para harcıcaksınız

valla o iş hiçte öyle olmuyor :KK45:
bizde 8 yıllık evliyiz. 4 senedir istiyoruz henüz bebeğimiz yok. neredeyse tüm arkadaşlarımın bebeği var aile oturmalarında bir curcuna kavga gürültü oluyor. çocuklar sürekli ağlıyor kıskançlık yapıyorlar. ee tabi biz sessizliğe alıştık tabi. eve geldiğimizde --oyyyy biz bu çocuk işini bir daha düşünelim deyip gülüşüyoruz:KK48:
Ee ilk geceden yapıcan en güzeli :)

bu işlerin neden sırası var anlamıyorum sen sıraya koyarsın ama bakalım o sıra tutacakmı şuan sokakda kalmadıgınıza göre kaldıgınız yerde bebeğede bi yer vardır heralde

siz onun istemiyor oluşuna saygı duyuyorsunuz da o niye sizin istiyor oluşunuza saygı duymuyor.. madem tek taraflı istek olmasın deniyor niye onun istediği oluyor !?

ortada buluşun, nasıl mı ;
eşiniz yaş durumunuzu da dikkate alarak makul bir erteleme süresi belirlesin, o sürenin sonunda da çocuk yapın..

sevgiler..

Su sartlar altinda evi birkac yil ertelemek cok mu zor?
hemen olacagini farz etsek , 2 sene bakar sonra krese yollarsiniz.
esinizin yaptığı cok buyuk bencillik.

ben dogum yaptigimda ne evimizi vardi ne de oglumu 2 dk teslim edebilecegim bi Allahin kulu.lohusayken sadece 15 gun annem ve babam geldi.yurtdisinda tek basima evlat buyutuyorum arada esimde yardimci olmaya calisiyor ama tabi butun gun benimle yavrum.
oglum dogdu 6 ay icinde hamdolsun evimizi aldik,yasamimiz guzellesti,isminin anlami zaten veren,comert demek.ondan midir nedir bilmiyorum ama binlerce sukur olsun cok ferahladim minik erkek dogunca :nazar: duayi agzimdan dusurmedim butun hamilelegimde cok sukur iyi ki olmus,hergun oglumun anlamasa da yuzune derim,senin gibi olcagini bilsem 3 tane daha dogururum:KK48:

oyuzden korkmayin eger esinizle de buyuk problemleriniz yoksa,Allah yardim ediyor.onlar taaa nerelerden kalkip can bulup bize misafirlige geliyorlar,acin kollarinizi misafir bereketiyle gelir.

ikinizin de hazır olması, gerçekten istemesi önemli
bu koşul oluşmadan olmasın zaten derim

ama sonra geç de kalabiliyor insan
atama, askerlik, tayin, araba..vs diye bekledik
çok şükür her şey yolunda ama hemen olmuyor işte bebeğimiz ..
bir süredir deniyoruz

Maddi manevi şartların olgunlaşmasını beklemek bence de önemli ama.. Ev almak da biraz fazla, kiranızı vs temel ihtiyaçlarınızı ödeyebilecek kadar kazanıyorsanız yeterli.. Ama eşinizle hem fikir olmadan doğru olmaz.. Kendisine bi süre tanıyın 1 sene içinde ev planını gerçekleştiremezsen daha fazla bekleyemem deyin mesela ortak bi zaman diliminde buluşun..

önemli karşılıklı istemek bence
sen istedin diye bebek oldu
eşin ya ben istemedim diye bebegin sorumlulugunu almazsa
bu seni daha çok üzmezmi
ilgisiz sevgisiz bir baba

Back
X