Içim acıyır bunlar geçecek mi??? :(

delikumru

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2012
76
0
16
39
İstanbul
Merhaba daha önce paylaştığım konudan durumumu biliyorsunuz. Eşimin ailesinden hiç bir çaba yok kendisinden de geçenlerde aradı açmadım çünkü amacı düzeltmek değil laf sayıp sayıp kapatacaktı bu kadar kısa süreli evliyim zoruma gidiyor yaşayamadıklarım herşey içimde kaldı herşey eşimi seviyorum sanki bi daha onun kokusunu unutamayacakmişım kimsenin elini tutamayacak gibi geliyor sonumu göremiyorum seviyorum diye barışamıyorum çünkü ailem asla istemiyor artık onun bu yaptıklarından. herşey geçermi 26 yaşındayım sanki hiç çocuk yüzü göremeyecekmişim gibi geliyor geç oldu sanıyorum evliliğim bitiyor herşeyi kaybettim sanıyorum lütfen manevi olarak desteğinize ihtiyacım var bu kadar değersiz hissettirmedi kimse buda çok zoruma gidiyor evliliğin ilk gününden beri herşey gözümde kaldı hayata yeniden başlayamayacakmıyım karşıma yine biri çıkıp yuva kurup çocuk sahibi olamayacakmıyım ben bu kadar olumsuz değildim de eşimle severek ayrılıyorum diye belkide bunlar ama bana davranışlarını da affetmiyorum hayatta en çok sevdiğim adam bana en kötü davranan adam beni deli gibi kıskanan adam şuan benden bi haber alakası yok benle ailesine de teşekkür ederim saygımın sevgimin hörmetimin karşılığı buymuş...

Ben sizin konunuzu okumuştum , sizin için ve özellikle de aileniz için çok üzüldüm. Onun için yanıtlamak istedim.
Bence hiç böyle düşünmeyin , 26 yaş nedir ki ? Daha çok gençsiniz , önünüzde uzun bir hayat var daha , hem de sevdiklerinizle geçirilmeyi bekliyor.
Ama ne eşiniz ne de ailesi size saygı duymuş bence , size kendinizi neredeyse hiç değerli hissettirmemişler. Belli ki böyle mutlu olamayacaksınız. İnsan elbette sevdiği kişi için başka memleketlere de gider , yoksulluk içinde de yaşar; ancak bütün bu fedakarlıklar arada sevgi , saygı , huzurlu bir aile ilişkisi varsa anlamlıdır. Sizin yaşadıklarınızsa boş yere çekilen bir eziyet gibi görünüyor.
Sizi böyle seven , koruyan , iyiliğinizden başka bir şey düşünmeyen bir aileniz varken bence geri dönmeyi düşünmemelisiniz. Hem aranızda bir bağ oluşturacak bir çocuğunuz da yokmuş. Üstelik ne güzel bir aileniz var , çoğu kadın ailesi tarafından kabul edilmeyeceğini bildiği için boşanmayı düşünemiyor ülkemizde. Oysa siz çok şanslısınız , bence ailenizin değerini bilin ve onları da , kendinizi de daha fazla üzmeyin. Mutsuz olacağınızı bile bile geri adım atmayın.
Henüz çok gençsiniz gerçekten , kurslara gidersiniz , kendinizi geliştirirsiniz , belki iş hayatına atılırsınız , tatilllere gidersiniz , yeni insanlarla tanışırsınız.
İnanıyorum ki sizi çok sevecek , el üstünde tutacak biriyle tanışacaksınız ve bu defa gerçek bir aile olacaksınız. Huzurlu bir aileniz olacak. Ne olur , umutsuzluğa kapılmayın ve gerçekleri göz ardı etmeyin.

bence zamanla hepsi geçer evet zor bi süreçtir mutlaka yaşamayan bilemez yazması kolay ama hayatta unutmak diye bi nimetimiz var kafanı başka şeylere vermeye çalış inşallah karşına tüm içinde kalanları yaşatacak sana değer veren biri çıkar herşey gönlünce olsun o eşin ve ailesi de layığını bulsun inşallah

neden okadar ümitsizsin ki 26 yaş çok genç bir yaş ben 27 yaşındayım ve evli falan da değilim bu durumda benim de hiç çocuğum olmayacak...
insanın karşısına ne zaman ne çıkacağı hiç belli değil ki
sen çok kötü bir evlilik yaşamışsın eşimi seviyorum diyosun ama onu artık geride bırakıp en güzel yıllarını heba etmesen hayata dönsen daha iyi değil mi?
sonra çok üzülürsün geçen zamana...
yeniden seversin sevilirsin anne de olursun merak etme
yeter ki sen hayatının kıymetini bil ve kıymet bilenlerle bir arada ol...

çok teşekkür ederim öyle bir durumdayım ki bazen küçücük çocuğun bir kaç cümlesine bile muhtaç oluyorsun ailem sanki hiç evlenip gitmemişim gibi davranıyor ki nitekim 4 ay kaldım evli ne oldu ben bile anlamadan ne hale geldik insan aynı sofraya oturduğu insanı insalık namına 1 kere bile olsa arar ailesi ki evliyken beni yere göğe sığdıramıyordu şimdi ortada yoklar bizim sülalede de yeni evliliklerde problemler tabi oluyor ama gençler çözemeyince büyükler el atar çözerler bunlar ne büyüklük yapıyor ne bişey babamlarda gidersen daha kötü olursun başında büyüğü olmayandan adam olmaz bizimde elimiz belada kalır bu kadar sahipsiz bırakılmaz bir gelin diyorlar eşimle de en son konuştuğumda zoruma gidiyor ailen neden aramıyor bana saygı göstert senin karınım bi arasınlar diyorum sen bana saygı duy bende sana herkezi saygı duydururum diyor peki bizi toparla gel beni burdan al ailenle bi süre mesafeli ol tepki ver beni böyle yalnız bıraktıkları için diyorum işlerimi toparliym şuan zor durumdayım gelirim diyor annemlerede mesafe koyamam diyor ya senin ailen benim sonra sen yok desen ben giderim şimdi bizi düşün diyorum küfürler bağırmalar eşimede dedim babamın evinde bekliceme annen tek gelsin burçin burda yanında olsun evi tutana kadar demiyormu diyorum demiyormuş olmuyor olmuyor olmuyor...

en azından ailen sana sonuna kadar sahip çıkıyor bak nekadar şanslısın...
hem sana bişey diyim mi daha yeni evliyken öyle hakaret eden seni arayıp sormayan adamdan gerçekten koca moca olmaz
evet mutlaka büyük hayallerle evlendin eşini seviyorsun şuanki hayal kırıklığını üzüntünü anlayabiliyorum ama inan ki zamanla geçecek
belli bir süre sonra olaylara dışardan bakmaya başladığında sen de olmayacağını göreceksin
ömrünün sonuna kadar bu sorunlarla uğraşmakla daha mı mutlu olacaktın?
hayatımız başımızdan geçen tecrübelerle şekilleniyor bu da sana bir tecrübe işte
önünde daha çoook uzun yıllar var
evlilik olayına takılıp kalma bence
o oldu bu oldu onu dedi ben şunu dedim bilmem ne olaylarına girersen içinden hiç çıkamazsın kafanı sürekli bunlar meşgul eder
o yüzden sen o defteri önce aklında kapat zamanla kalbinde de kapanır zaten...
ondan sonra da hayatına da güzel güzel devam edersin

her dediğiniz benim için çok öenmli ggerçekten dikkate alıyorum tabiki benim için çok zor çünkü ben evimin her karesine titizlenip küçük saray yapmıştım titiz ve zevkli oldumu söylerler akşama kadar evin bi yeriyle uğraşır yemekler pastalar yapardım yani evliliği doya doya yaşamak isterdim öylede davrandım eşimde bunları inkar etmiyor en azından dört dörtlük değil dört beşliksin der akşam gelme saatinde giyinip makyajımı yapardım soframı hazırlar koltuğun ucuna otururdum kırlenti bozulmasın diye böyle sevdim onu böyle önem verdim terliğini bile önüne koyardım boynuna atlardım akşam gelince sanki aylardır görmemiş gibi bunlar yaralıyor insanı bu kadar emek verip sonu hüsran olması işte ailem konusunda şanslıyım sülalemde hep yanımdalar sağolsunlar erkek kardeşim dünyayı serer ayaklarıma sevgisine hasret kaldım eşimin herşeyi erteledik herşey gözümde kaldı unutmak istiyorum yara vermesin diye ramazandan sora işe giricem sosyal aktivite için o zamana kadarda kurslara yazılacağım beni oyalayacak sıkmayacak allaha sığınıyorum sizlerin hakkını ödeyemem içimi bilseniz ne kadar iyi geldiğinizi anlardınız allah razı olsun

4 ay icinde neler yasamissiniz. Evlilerin ilk aylarina cicim aylari derler. Siz bu aylarda mutluluktan ucacaginiza ne sorunlar yasamissiniz. Kendinize ve ailenize yazik etmeyin.Cok iyi akli basinda bir aileniz var, kiymetini bilin.Bu kadar erken bosanmak ,2 yil sonra bosanmaktan iyidir.
Burada yorum yapan arkadaslarimiz hem fikir... Sizinde zamanla bunu asacaginiza eminim. Gözden irak gönülden irak olur. Telefonunuzu ve email adresinizi bir süre kullanmayin, böylece daha az etkilenirsiniz... Zamanla ne kadar iyi bir karar aldiginiza sevineceksiniz........

Son düzenleme:
teşekkür ederim burdaki arkadaşların söylediklerinin aynılarını beni bire bir tanıyanlarda söylüyor kadınlığımı bilenler hele eşim için kafayı yemiş diyorlar.... bende telefon numaramı değiştirmeyi düşünüyorum çünkü bu görümcemin adına almıştı eşim ilk işim onu değiştirmek seviyorum diye kendimi kahredersem çok üzüleceğim facemiz vardı onu dondurdum zaten kendi benden önce dondurmuş güya bana tepki veriyor bende dondurdum yeni mail yeni telefon ilerde yeniden face alıp arkadaşlarımla iletişime geçerim ben istanbulda büyüdüm adanaya gelin gittim ama şuan antepteyim burda bababın evi var babamla kalıyorum annemle kardeşimde istanbulda annemler ayrı ama sülale olarakta ailemde hiç kopmadılar birbirinden bende şuan burda yaşamaya karar verdim manevi olarak burası daha ii geldi sülalemiz kalabalık çünkü ama istediğimde istanbula gidebilirim annem burdaydı yeni gitti zaten o da kafasına göre gelebiliyor iki yerde de evimiz var hayata yeniden başlamak istiyorum şu boşanma işinide atlatırsam inşallah. boşanmaya hevesli olduğumdan değilde olacağı yok böyle acı çekeceğime sonucuna katlanıp alışırım

bekara karı boşamak kolay derler bekarım ben yorum yapma hakkını göremiyorum kendim de... sadece şunu söylemek istiyorum kimse senden daha değerli değil ve ilk ayrılan da sen değilsin... Allah yardımcın olsun...

teşekkür ederim allah razı olsun hayatta girmediğim bilmediğim ortam kalmadı kendimi hiç bozmadım sadece tecrübe edindim ama şu iyi niyetmi saflıkmı bunu atamadım hep bundan kaybediyorum

cnm belki sende benim konumu biliyorsundur,bende boşanma aşamasındayım hemde çok yara alarak ben 11 yıllık evliyim ve bir kızım var...benim eşimin aileside okadar olay yaşanmasına rağmen birkere bile adım atmadılar ne benimle nede ailemle hiç konuşmadılar ...ve ben 11 yıldan bahsediyorum ve ben aldatıldım hatta ailesiyle bile tanıştırmış ben saf saf evde onu beklerken hepside biliyormuş
ben hep dik durdum,hukuk mücadelemi veriyorum onu en canalıcı yerinden paracıklarından vuruyorum,ha derdim paramı asla derdim intikam almak
çok sevdim bende seviyorumd...,yarım kalan hayallerim,tek başına bir çocuk sorumluluğu,işsizlik,lise mezunu olmam,emeklerim vs vs
ama nediyorum biliyormusun başıma ne geldiyse iyiki gençken gelmiş,bir 10 yıl sonra olsaydı belki 2-3 çocuk,40 yaş,işsizlik,bozuk psikoloji daha zor olucaktı
çok şükür allahıma gencim,güzelim,sağlıklıyım,aklım başımda,ailem yanımda(neolursa olsun)

onun için sakın üzülme inanki sen birçok kişiden şanslısın,iyi yönlerini düşün
kaybeden o oldu onu düşün ve herzman diyorum bundada vardır bir hayır

ne kadar uzak durursan o kadar az etkilenirsin...
yaşın o kadar küçük ki! daha yaşayacağın çok güzel şeyler var..

biran önce kendini toplayıp önüne bak bence...neyse ki 4 ayla kurtulmuşsun... hiç evlenmemişsin gibi devam et..

edindiğin tecrübeler de yanına kar kalsın

merhaba canim seni en iyi anlayanlardan sayilirim ve oyuzden bende yazmak istedim ilk evliligim 3ay surdu gorunende cok az ve dayanilmiycak bizaman gibi gelebilir cogu kisiye ama oyle degil ve ailem yanimda oldu ve arkamda durdular ve kurtuldum o evlilikten kendimi piskolokla aylar sonra toparladim ve aklimda hep senin dusuncelerin vardi ben anne olamiycakmiyim benim yuvam daha olmiycakmi ve 23yasindaydim daha ama dusuncelerim gibi olmadi 5yil aradan sonra asik oldum ve sevdigim adamla evlendim 3sene olcak evleneli rabbim bikiz bebek nasip etti bize ve simdi tekrar hamileyim ve cok mutluyum sana tavsiyem gecicek hic merak etme zamana ihtiyacin var sadece benimki 5senede gecti insaallah seninki daha kisa zamanda gecer ve rabbim sana seni gercekten seven bi adam nasip eder

ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten gün içinde umutsuzluğa kapıldığım zamanlarda bile gidip yorumları okuyorum benle aynı şeyleri yaşayıpta paylaşan arkadaşlar bana ışık oluyor dualarınız iyi temennileriniz için allah bin lere razı olsun ve sizleri hiç darda koymasın hepinizi örnek alıyorum ders alıyorum beni tanımadan iki güzel kelamıyla yanımda olan herkeze teşekkür ederim gerçekten her cümleniz bana ilaç oluyor bunları asla unutmayacağım herşeyi paylaşacağım sizlerle ne desem az sağolun

Merhaba.. Eski konunuzu bilmiyor olmama rağmen durumunuza çok üzüldüm.. Bende yeni gelinim belki de ondan..

Eşinizi sevdiğiniz için üzülmekte haklısınız ama duygularınız karşılıklı olsa inan bu durumda olmazdın.. O yüzden o senin sevgini hak etmiyor bu kadar üzme kendini...

Gelecekle ilgili kaygılarına gelince bu kadar karamsarlığa hiç ama hiç gerek yok.. Oysa ki 26 yaş nedir ki ? Çok gençsiniz.. Ama olaylar daha çok taze olduğundan olumsuz düşünüyorsunuz.. Halbuki birkaç yıl sonra ' keşke ' leriniz ' iyi ki ' ye dönüşecek Allah'ın izni ile.. Biraz zaman tanıyın kendinize.. Herkes evlenmek zorunda da değil , önce bi kafanızı toparlayın dinlenin, nasipse zaten olur eşte , bebekte...

Her şerde vardır bir hayır.. Fakat biz bunu göremeyiz.. Bir süre sonra farkedebiliriz ancak. ' Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler '

çok teşekkür ederim mevlanın en sevdiğim sözlerinden paylaşmışsın tabi ki hemen bi evlilik olamaz sadece sonummuş gibi düşündüğüm için bunları söyledim bu mübarek gecede hakkıma sizlerinden hakkına hayırlısını diliyorum allah senide mutlu etsin inşallah kardeşim düşünceleri içinde teşekkür ederim bana zaman ayırdığın içinde allahıma bırakıyorum ondan kötüsü gelmez diyorum.

giremedim kaç gündür canım yazdıklarını yeni okuyabildim
senin gibi birini elinden kaçırdığı için o kafasını taşlara vursun sen neden üzülecekmişsin
sonuçta elinden gelenin de fazlasını yapmışsın vicdanın rahat olmalı
zamanla yaraların da kapanır inşallah bunlara bi sünger çekip devam edersin hayatına
zaten iş hayatına girdiğinde yeni maşgale yeni çevre falan derken şimdiki kadar aklını meşgul etmeyecek emin ol
senin durumunda okadar çok kadın var ki bu acı hep devam etse kimse hayata tekrar dönemez
gençsin, sağlıklısın, aklı başındasın bakımlı ve güzel bir kadına da benziyorsun hiiiç üzülme yaşama bak

haklısın hayat bi şekilde devam ediyor çok duygusalım ve herşeyi çok içerlerim çok güçlü görür herkez beni ama ben bunları aşacağımı biliyorum daha fazla üzülmek istemiyorum çünkü yoruldum zaten insan hak etmediği şeyleri görünce bu kadar koyuyor içerliyor ben çok allaha sığındım sabır istiyorum yüreğme soğuklugunu versin istiyorum hayal kırıklığı çok o yüzden aşmakta zorlanıyorum ya zaten..

aynen hayal kırıklığına uğramak bunları hissettiriyor sana
normal bir süreç yaşıyorsun yaşayacaksın da hiç umursamasan bir sorun var demektir zaten
ama en azından bu dönemi atlatacağını biliyorsun bu işini kolaylaştırır...
beterin beteri var başımıza gelen her şeyin mutlaka bir sebebi vardır kendimize düşeni alabiliyorsak ne mutlu...
gönlümüzden geçen herzaman bizim için hayırlı olan olmuyor oyüzden mübarek kandil gününde dilerim ki Allah kalbi güzel herkesin hakkında hayırlı olanı versin....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…