içim çok sıkkın :( lütfen bir bakın

tubitak

-Her şey Güzel Olacak-
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
836
341
73
Hanımlar bir sorum var sizlere.. gebelik boyunca tarama testleri normal çıkıp doğum yaptığında bebek down sendromlu olan varmı çevrenizde yada duyduğunuz. ben hamileyim ilk taram testlerim iyi çıktı ama buna benzer bır makele okudum geçenlerde. Sabah ani ağlamalarım korkular vesveseler başladı ya bebeğimde birsey varsa_? bır yanım ne olursa olsun vazgecmem diyor diğer yarım boyle bır cocuk dunyaya getırdığınde nasıl dayanacaksın diyor bılmıyorum eşimle bile konuşamıyorum yargılar. kesınlığı olan 2 test var onu bile yaptırma taraftarı değil son 5 ayım Allahım içime ferahlık ver.....

HEMDE HAMILE KALDIĞIM GUN VE ÖNCESINDEN BERI ETTIĞIM DUA SANIRIM HAMILELIK PSİKOLOJISI YA BILMIYORUM KIZLAR YA

çocuk sağlıklı doğup doğduktan sonra da hastalanabilir.
ve hatta biz canlılar bir anda hastalanabiliriz, kaza geçirebiliriz, hatta ölebiliriz biliyosunuz değil mi?

tarama testleriniz normal çıkmış.
normal çıkmasaydı bu endişelerinizde haklıydınız.
ama sonuçlar normal. sizdeki bu endişe nedir?

HEMDE HAMILE KALDIĞIM GUN VE ÖNCESINDEN BERI ETTIĞIM DUA SANIRIM HAMILELIK PSİKOLOJISI YA BILMIYORUM KIZLAR YA

Kafanızı başka şeylerle meşgul edin
Böyle şimdiden hormonlarınızı ayağa kaldırıyorsunuz
İyi düşünün iyi olsun
Acaba bebeğimin ağzı burnu kime benziyor ,bebeğimin beşiği nasıl olsun ,hangi kıyafetleri alsam gibi
Bakın ozaman zamanında su gibi geçtiğinin farkında bile olmadan elinize alırsınız yavrunuzu sağlıcakla inşallah....

YAZDIĞIM GIBİ NORMAL ÇIKIP DOĞUMDA SENDROMLU BIR BEBEKLE KARSILASAN AİLE OKUDUM ÇOK TUHAF OLDUM

yapmazmıyım gayet olumlu düşünüyordum dualarımı edıyorum allaha. sadakamı vermeye calışıyorum rabbım kabul ederse manevi olarak hersey ama çok garip duygulara kapıldım

Kotuye yormak ve vehim yapmak.insani derdi yokken bile hasta eder onun icin olaylara iyi bak Mevlana hz.

Zaten hassas bir donem.birde bebegin sagligini dusunuyorsunuz hakli.olarak.biraz korku olabilir ama sizde sorun gorunmuyorki vesvesede Allaha siginin duada ediyorsunuz zaten yaratan o ol der olur( cellecelaluhu)uzulmeyin takmayin vesveseyi dusundukce artar kurtulmak icin onemsemeyeceksiniz ilk bir kac kez gelir aklinza euzu cekin onemsemeyin gecer

YAZDIĞIM GIBİ NORMAL ÇIKIP DOĞUMDA SENDROMLU BIR BEBEKLE KARSILASAN AİLE OKUDUM ÇOK TUHAF OLDUM

e olabilir
ona zaten yapacağınız bir şey olmaz ki.
yani bütün değişkenleri kontrol altında tutamayız.

gerekli tahlillerinizi yaptırın. onlarda sorun yoksa yoktur.
gerisini oluruna bırakın.
korkularını emin olun anlıyorum. çocuk yapmamama sebeplerden biri de genetik olarak bir rahatsızlık taşıyor olabilme ihtimalim. o yüzden ben de anomalisi olan bir çocuk sahibi olmaktan ve ona bakamamaktan korkarım. ama dediğim gibi tahlilleri yaptırmışsınız zaten.

doğduktan sonra herhangi bir rahatsızlığı olsa da (inşallah olmayacak) onu çok seveceğinize eminim.

Bütün yapılan testler çok iyi sonuç vermesine rağmen
bebek engelli dünyaya geliyorsa eğer ;
bu sadece Allah'ın takdiridir. Allah ne derse O olur..
Vesvese etmek endişelenmek normal. Allah 'a sığının arkadaşım.

okuma böyle şeyler yaaa.....banada ikilide risk çıkmıştı cehenneme döndü gebeliğim çok şükür evladım sapasağlam okuma böyle şeyler ..........sen zaten acabalarla dolusun yapma yavrucağına bu eziyeti şimdiden evham,bol bol güzel doğum hikayeleri oku cnm.....ve dua

Senin okuduğun istisnai bir durumdur, tabiki hiçbirşey yüzdeyüz sonuç vermez ama test sonucunda bir risk çıkmamış bence boşuna olumsuz şeyler düşünüp kendini yıpratma, hamileliğin tadını çıkar ve bebeğini sağlıkla kucağına alacağın günü düşün, olumlu düşün ki olumlu olsun.Ayrıca ben de sadece ilk testi yaptırdım risk çıkmayınca ikinciyi yaptırmadım bebeğim de sağlıkla dünyaya geldi çok şükür.Sen de sağ salim kucağına alacaksın inşallah.

2 yaşinda benegm var Rabbim oglumuzu bana ve esime bağişlasın.evladımın tırnaģina taş deģse canım inanilmaz yanıo

Ama bebegm engelli olsaydı ondan vazgeçecekmiydim HAYIRRR
simdiden sonra bisey olsa yine de onsan vazgecmem

DÜNYADA HER NE OLURSA OLSUN BEBEGIMDEN ASLA VAZGEÇEMEM CÜNKU O BENM

sizin ise testleriniz normal çıkmış neden vesvese edip kendinizi de bebeğinizi de strese sokuyosunuz ki dua edin Allah a evladınızı sag salim kucahınıza almak nasip etsin

Bu düsüncelerden de kendinizi uzak tutun hamilelik hormonlarından böylesiniz bence

siz boyle yaparsanız tarama testleri kötü çıkanlar ne yapsın otursun ağlasın sabahlara kadar... lütfen kuruntu yapmayı bırak herşey Allah tan o alır o verir sağlıklı derler hasta olur hasta derler sağlıklı ya da doğduktan sonra olur bunları düşünüp bebişi içerde rahatsız etme sonra kolik çocukla uğraş dur...

buarada benim 2 li testim riskli çıkmıştı düşün ne kadar stresli zamanlar geçirdim şükretmelisin ve dua etmelisin...

kızlar hepinize ayrı ayrı tesekkur ederım hakkınızı helal edin biraz duygusal günümdeydim yazdıklarınız beni çok mutlu ettı sevgiler hepinize...

olursa aldırmayı düşünüyor musun?
bu testler ortalama riski ölçüler 100% tanı koymaz ve evet tarama testleri iyi çıkıp sonra down doğan bebekler var

Her hamile insanin yaşayabileceği tedirginlikler bunlar. Çok üstünde durmayın. Ne olursa olsun sizin yavrunuz. İçinizi ferah tutun. Güzel şeyler düşünün dua edin. Sağlıkla kucağınıza alin inş yavrunuzu da

Ben sırf bu sebepten testleri yaptırmadım. Kalbim bulansin istemedim. Çok düsünmeyin üstüne diyorum tekrar. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…