İçim daralıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaz dönemi keşke biraz çalışıp birikim yapsaydınız.
Hiç birimiz müthiş konfor alanı ile bitirmedik üniversiteyi.
Babamın çok şükür bir işi vardı ama esnaf. Yeri gelir hiç olmaz, yeri gelir çok olurdu. Bir de işin ucuna doların dokunduğu bir mesleği var o sebeple dönem dönem işlerin sıkıştığı da çok oldu. Bunun için onu suçlamadık.
Senelerce her yaz tatili kendi branşımla ilgili çalıştım. Kış dönemleri keza ek ders isteyenlere ders anlatmaya çalıştım. Burs ayarlamaya çalıştım. En azından parası olmadığı da biz kendi kendimize yetiyorduk.
Babamın isyerini şikayet edeceğini nereden bilebilirdim ki? Zaten pandemide çalıştım da staj da yaptim

Benim haftada 3 gün okulum 2 gün stajım vardı. 5 günüm full doluydu. Gittim lcw kısmi part olarak çalıştım tüm üniversite boyunca. Programın uyumlu olması için yöneticilerime yalvarıyodum nerdeyse çünkü gerçekten kimseden bişey bekleyemezdim. Babam anca evi geçindiriyordu. Kardeşim gitti yaz tatillerinde şokta çalıştı. Böyle böyle okuduk. 5 gün okulda olmanız engel değil kısaca. İş aramalısınız. Etrafımızdaki insanlara ''neden niçin'' diye sormak ile bişey elde edemezsiniz. İnanın ben çalışmasam okuyamazdım. Hem ders hem de iş sorunum oluyordu. Program yaparken sıkıntı çıkıyodu ara ara. Gittim devamsızlığımı kullandım yapılacak herşeyi yaptım başardım
Ben zaten iş ariyorum herkes niye aynı şeyi yazıyor? Diyorum ki esrarkes dolandırıcı insanlar az kalsin babami müdürlük vaadiyle tuzağa dusuruyordu siz halâ neler diyorsunuz ya
Her yere basvuruyorum her yere. Geçen gün bi mağaza haftada 5 gün dersim var diye kabul etmedi beni. Şimdi anladınız mi? İse girmeyi ben de çok istiyorum elbette

Ben zaten iş ariyorum herkes niye aynı şeyi yazıyor? Diyorum ki esrarkes dolandırıcı insanlar az kalsin babami müdürlük vaadiyle tuzağa dusuruyordu siz halâ neler diyorsunuz ya
Her yere basvuruyorum her yere. Geçen gün bi mağaza haftada 5 gün dersim var diye kabul etmedi beni. Şimdi anladınız mi? İse girmeyi ben de çok istiyorum elbette
Sadece hafta sonu ya da akşam çalışabileceğiniz bir sürü iş yeri var. Bahaneleriniz pek inandırıcı gelmiyor o yüzden.

Vermiyorlar vermiyorlar her türlü vermiyorlar anladınız mi? Zaten bu yüzden bunaliyorum ya. Neyse şimdi gidip okulumun yanındaki kafeye basvurucam. Kizi kafede calisirken babam da müdür olsun
pardon sizin babanız emekli değil mi
yani yıllarca çalışmış emekliliği haketmiş değil mi?
biliyor musunuz istese çalışmaz çalışmayada bilir

siz istiyorsunuz ki birçok anne baba gibi fedakar olsun ama olmak istemeyebilir
ne yapacaksınız bu durumda kendi başınızın çaresine bakacaksınız
yok babam müdür olsun ben kafelerde sürüneyim mantığından çıkın lütfen

Vermiyorlar vermiyorlar her türlü vermiyorlar anladınız mi? Zaten bu yüzden bunaliyorum ya. Neyse şimdi gidip okulumun yanındaki kafeye basvurucam. Kizi kafede calisirken babam da müdür olsun
Çalışmanıza asla izin vermiyorlar ama siz yana yakıla iş arıyorsunuz öyle mi? E demek ki durum o kadar da korkunç değil aileniz açısından.

Benim rahmetli babam üst düzey devlet memuruydu. Emrinde binlerce kişi çalışırdı. Çalıştığı yere adım attığında ayakta karşılanır ceketler iliklenirdi. Ben öğrenciyken kafede de çalıştım, kuaförde de, sokakta kalem de sattım. Çünkü babam kendi için çalışıp bir yere gelmişti, benim onun işiyle gücüyle bir ilgim yoktu. Ben okutmadım, ben bulmadım işini ben getirmedim onu o noktaya. Ben kendimden mesulüm. Kendimi hangi noktaya taşıdığım önemli. Siz kimsiniz de kafede çalışmayı, çalışıp para kazanmayı küçük görüyorsunuz?

pardon sizin babanız emekli değil mi
yani yıllarca çalışmış emekliliği haketmiş değil mi?
biliyor musunuz istese çalışmaz çalışmayada bilir

siz istiyorsunuz ki birçok anne baba gibi fedakar olsun ama olmak istemeyebilir
ne yapacaksınız bu durumda kendi başınızın çaresine bakacaksınız
yok babam müdür olsun ben kafelerde sürüneyim mantığından çıkın lütfen
Çalışmak istemiyor madem borç yapmayacakti. 3 tane kredi ödüyoruz. Benim okulum seneye bitiyor bari bitene kadar sabretseydi
Çalışmanıza asla izin vermiyorlar ama siz yana yakıla iş arıyorsunuz öyle mi? E demek ki durum o kadar da korkunç değil aileniz açısından.

Benim rahmetli babam üst düzey devlet memuruydu. Emrinde binlerce kişi çalışırdı. Çalıştığı yere adım attığında ayakta karşılanır ceketler iliklenirdi. Ben öğrenciyken kafede de çalıştım, kuaförde de, sokakta kalem de sattım. Çünkü babam kendi için çalışıp bir yere gelmişti, benim onun işiyle gücüyle bir ilgim yoktu. Ben okutmadım, ben bulmadım işini ben getirmedim onu o noktaya. Ben kendimden mesulüm. Kendimi hangi noktaya taşıdığım önemli. Siz kimsiniz de kafede çalışmayı, çalışıp para kazanmayı küçük görüyorsunuz?
İzin vermemelerine rağmen gidip ise gireceğim işte. Ben hiçbir işi kucumsemedim. Ama babam asla iş beğenmedi. Dun gitmiş sozde yat kiralayan bi yerde müdür yardimcisi olarak ise girmiş. Adam esrarkes dolandiricı. Dünden beri gözüme bir damla uyku girmedi. Sabahtan beri arıyorum acmiyor telefonumu. Başına bir is gelmesinden korkuyorum siz burada beni azarliyorsunuz

Çalışmak istemiyor madem borç yapmayacakti. 3 tane kredi ödüyoruz. Benim okulum seneye bitiyor bari bitene kadar sabretseydi

İzin vermemelerine rağmen gidip ise gireceğim işte. Ben hiçbir işi kucumsemedim. Ama babam asla iş beğenmedi. Dun gitmiş sozde yat kiralayan bi yerde müdür yardimcisi olarak ise girmiş. Adam esrarkes dolandiricı. Dünden beri gözüme bir damla uyku girmedi. Sabahtan beri arıyorum acmiyor telefonumu. Başına bir is gelmesinden korkuyorum siz burada beni azarliyorsunuz
Adam ev almak için borca girmiş sanki kumarda yemiş.

Tabi ki kendine, konumuna uygun bir iş arayacak, inşaatta sıva ustası olacak hali yok adamın. İzin vermemelerine rağmen işe girecekseniz hafta sonu çalışılan bir işe de girebilirsiniz demek ki izin vermemelerine rağmen. Valla çok bayıksınız ya, allah ana babanıza sabır versin.

Adam ev almak için borca girmiş sanki kumarda yemiş.

Tabi ki kendine, konumuna uygun bir iş arayacak, inşaatta sıva ustası olacak hali yok adamın. İzin vermemelerine rağmen işe girecekseniz hafta sonu çalışılan bir işe de girebilirsiniz demek ki izin vermemelerine rağmen. Valla çok bayıksınız ya, allah ana babanıza sabır versin.
Diyecek çok şey var da neyse canım sıkkın bir şey demiyorum. Müdür olsun o zaman ne diyeyim. Ben başı belada diyorum siz hala ne diyorsunuz ya

Ustune geldigimiz icin dediklerinin hic birine inanmiyorum, okulunuzu bitirseniz dahi calisacaginizi sanmiyorum. Bazi insanlar boyledir.
Yan gel yat fikrini benimser, kendi oturur ama yuruyenleri elestirir.
Öyle zannedin siz, ben pandemide evde durmadım hep çalıştım. Bilip bilmeden konusuyorsunuz çok onyargilisiniz

onyargi demeyelim de, gorunen koy diyelim. Ben burdan anladim karakterinizi. Fazla soze gerek yok o acidan.
Bu sene okullar açıldı derslerinden geri kalma diye beni düşünüyor annem. Ben de onu kırmamak için girmedim zaten bi mağaza da kabul etmedi haftada 4 gün aradıkları için. Şuan aramaya devam ediyorum. Pandemide 10 ay çalıştım ben. İster inanın ister inanmayin. Ben para değil biraz huzur istiyorum anladınız mi?

Bu sene okullar açıldı derslerinden geri kalma diye beni düşünüyor annem. Ben de onu kırmamak için girmedim zaten bi mağaza da kabul etmedi haftada 4 gün aradıkları için. Şuan aramaya devam ediyorum. Pandemide 10 ay çalıştım ben. İster inanın ister inanmayin. Ben para değil biraz huzur istiyorum anladınız mi?
Huzursuzluk yapan sizsiniz ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X