İCİM DARALİYOR

evlenilecek değil eğlenicek dedikleri bu olsa gerek sevgili olarak iyi olabilir ama bence evliliği düşünmeyin şuan

Benim esim de lise mezunu, uc tane universiteyi yarim birakti, iki tanesini maddi sıkıntılardan, birini de okumak istemedi. Herkes okuyacak diye bisey yok, ama askerligini yapmali. Sonra yoluna bakar. Mesela dukkan acacak diyorsun, ne uzerine? Sermayeyi nerden bulacak?

bu çocukla ilgili 10 konun var bence bi tanesinden devam etmelisin

ayrıca piskolojin çok zayıf illa seni hayata bağlayacak bir erkek mi lazım yani ?

insanın okuyup meslek edinmiş olması önemli değil. önemli olan çalışkan olması. artık üniversite mezunu olmak bir ayrıcalık değil ki. eğer mühendis doktor yada mimar değilsen çok para etmiyor diploman malesef ki. o kadar çok mezun varki kendi mesleğini yapabilmek bile bir lüks. sen şimdi yeni mezunsun durumun farkında değilsin çok fazla belki ama zamanla anlayacaksın demek istediklerimi. o yüzden bakma okumuş mu okumamış mı? eli ekmek tutuyor mu? çalışmayı seviyor mu? onlara bak.

Ama bu arada sunu soyleyeyim, esim okumadigi icin cok pisman. En azindan iki yilligi bitirseydim der hep. İki universiteyi maddi durumdan birakinca ucuncuye de hevesi kalmamis haliyle. Ailesi lafa gelince tek oglumuz der ama iste neyseee...

En azından gitsin askerliğini yapsın, askerlik yapanlara öncelik tanınıyor iş yerlerinde.
Dükkan açacağına birikim yapsın ki sana güvence versin.
Şu an yazdıklarından okuduğum bu çocuğun sorumluluktan kaçtığı.
Bir yerden başlaması lazım. Sende kendine göre haklısın tabi ama askerliğini yapsa işi gücü olsa bu kadar karamsar olmazdın, sorumluluk sahibi olmaması seni tedirgin eden.

önemli olan çalışkan, düzgün kendini geliştirmiş biri olması, o kadar çok okumuş ama adam olamamış insan var ki okumakla adam olunmuyor dedikleri çok doğru. sen okumuş mu okumamış mı değil de çalışkan ve azimli olmasına bak derim ben.

Bu iş yaş canım boşver sen bunu, adam mı yok yahu . Evet ruh güzelliği önemli ama ruhlar alemindede yaşamıyoruz. Günümüzde genç kızların biraz daha mantıkla hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum

X