İçim hiç rahat değil . . :(

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Temmuzda inşallah düğünüm var. Nişanlımı çok seviyorum. Ailesi de iyi insanlar. Buraya kadar her şey normal tabi.
İçimi rahat ettirmeyen şeyler ise şu: Birincisi, nişanlım atandığından beri ailesi ona kredi çektirmişti, onu ödüyor hala. Yani yaklaşık 2 yıldır. Sonra evlerine eşya aldırdılar, en son da kendilerine ev alacaklar diye nişanlımın üstüne yüklü miktarda kredi çektirdiler. 3 yıl nişanlım onlara yardım edecek.

Kayınvalide ise her konuşmamızda 'beni evine çağırırsın artık evlendiğinde' yok 'oğlum artık yanımıza da gelemez' biz ayrı şehirlerde yaşayacağız, bir keresinde bana 'oğlum zannetmiyorum ki seni tek başına bıraksın gelsin' dedi.

Nişanlıma söyleyince de 'söylesin nolcak' diyo. Kavga etmeye başladık bile bu yüzden. . .

Son düzenleme:
Kredi miktari ne kadar?
Dugunu kim yapacak evi kim kuracak?
Evlendikten sonra kredi borcunuz ne kadar olacak?maasiniz yetecek mi?
Ona gore yorum yapacagim cunku

Kredi miktari ne kadar?
Dugunu kim yapacak evi kim kuracak?
Evlendikten sonra kredi borcunuz ne kadar olacak?maasiniz yetecek mi?
Ona gore yorum yapacagim cunku

Düğünü tamamen nişanlımın çektiği krediyle yapacağız. 150 bin çekildi. 30 bini bizim, diğer kısmı onların evi için. 3 yıl ödeyeceğiz onlarla beraber. Sonra biz yolumuza, onlar yoluna. Yani en azından nişanlım öyle söylüyor ama benim içim rahat değil. . Maaş şöyle, o memur, ben de çalışacağım.

Oğlanı banka olarak görüyorlar heralde:KK53:
Evlat soyucuları
:KK55:
Bu arada krediye hiç mi yardım etmiyorlar? Madem onlar için ödeniyor en azından belirli bir miktarını karşılasınlar.
Evlenince size zor olur.

Oğlanı banka olarak görüyorlar heralde:KK53:
Evlat soyucuları
:KK55:
Bu arada krediye hiç mi yardım etmiyorlar? Madem onlar için ödeniyor en azından belirli bir miktarını karşılasınlar.
Evlenince size zor olur.

Zaten biz kredinin 30 bin lirasını alıcaz. 3 yıl boyunca onlarla ödeyeceğiz. Kredi ayda 2 bin tl. Biz bin tl vericez. Yarı yarıya yani. Ancak o kadar verebiliriz biz de zaten. Fazlasına verecek paramız da yok. Ailesinin durumu yok, ona bi şey diyemem ama her şeyi bizim yapıyor olmamız ve üzerine bunca şey artık beni düşündürüyor açıkçası. İlerisi için gözüm korktu. Beklentileri sanki hiç bitmeyecek. .

"ödeyeceğiz" kısmını anlamadım. siz ne sıfatla onların ev borcunu ödüyorsunuz?

Şöyle, biz kredinin yarısını ödeyeceğiz aylık. Yarısını onlar. Zaten 30 bin lirası bizim olacak o paranın. 3 yıl da aşağı yukarı zaten kendi paramızı ödemiş olucaz.

kv lerin bwklentileri hic bitmez.. hele bide kayinpeder.. baba degil dusmanlar resmen.. herkeste var demek ki yalniz degilmisim.. daha evlenmemissin biz evlendik 2018 de borc bitecekmisss orasida muamma. . insan evladini dusunmes mi dusunmz demek ki..

Şöyle, biz kredinin yarısını ödeyeceğiz aylık. Yarısını onlar. Zaten 30 bin lirası bizim olacak o paranın. 3 yıl da aşağı yukarı zaten kendi paramızı ödemiş olucaz.

gerçekten anlamadığım için soruyorum.

1. iki farklı krediden bahsediyorsunuz ilk mesajınızda, ama burda sadece ev için çekilen 150 binden söz ediyorsunuz. 2 yıl önce çekilen ilk kredi noldu?

2. 3 yılda 36 ay var, ödenecek tutar 72 bin yapar. 150 binlik kredinin kalanı nerde?

Zaten biz kredinin 30 bin lirasını alıcaz. 3 yıl boyunca onlarla ödeyeceğiz. Kredi ayda 2 bin tl. Biz bin tl vericez. Yarı yarıya yani. Ancak o kadar verebiliriz biz de zaten. Fazlasına verecek paramız da yok. Ailesinin durumu yok, ona bi şey diyemem ama her şeyi bizim yapıyor olmamız ve üzerine bunca şey artık beni düşündürüyor açıkçası. İlerisi için gözüm korktu. Beklentileri sanki hiç bitmeyecek. .

İyi en azından yarısını ödüyorlarmış. Ben ödemiyorlar diye tahmin ettim açıkçası.
Yine de 120 binin en az 80 binini onların ödemesi gerekli. Siz de yuva kuracaksınız sonuçta.
Bence evlenince siz işe bir süre girmeyin.
Eşiniz zorlanınca mecbur ailesinin biraz daha yardım etmesini isteyecek.
Ailesinin durumu yoksa ne diye ev alıp, onu bunu alıp borca giriyorlar. Otursunlar oturdukları yerde. Ben de böyle düşüncesiz insanları anlamıyorum. Durumun yoksa ona göre davran krediye güvenip iş mi yapılır.

Siz tavrınızı koyun. Bu borçtan sonra daha bir şey alıp, onlara yardım edemeyeceğinizi eşiniz bilsin.

X