• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim parcalandi

ayşe arman ile röportaj yapmıştı sanırım o zamandan hatırlıyorum bu bayanı. Rabbim yardımcısı olsun :(

Kadınlar birbirine sahip çıkmıyor. Boşanmış bir kadın olarak söylüyorum. Millet aman kocamı kapar derdinde. Öz güven sıfır. O kadının yok muydu anası , halası , teyzesi , bacısı hepsi bir erkeğin emri altındaydı kesin. En büyük kötülüğü birbirimize yapıyoruz. Dedikodu. Kv ' kıymetli oğullarını paylaşamıyorlar. Kendimizde de buluyorum hatayı. Yok kendine bakmıyor, kocasıyla ilgilenmiyor yok kilo aldı vs. Biz de insanız vitrin mankeni değil.

ben de izledim bir kısmını içim parçalandı.
sonra haberlere baktım çocukları öldüren terbiyesizin abisi röportaj vermiş
anneyi suçluyor neymiş bir baba o hale nasıl gelebilirmiş annenin suçu varmış devletinden
isteği erkeklerin de korunmasıymış ahlaksızlar
kanun nizam yok ki istedikleri gibi at koşturabiliyorlar
şerefsiz kadını kaç kere darp etmiş sokakta bıçakla kovalamış
hala babadır görme hakkı diye görüş günü vermişler
ayyy dünden beri kendimde değildim daha kötü oldum

Bizim sırf bu olay için değil bütün toplumsal olaylar için sorunumuz “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığıyla yaşamak.Anca olayın içine düşünce anlıyoruz ne kadar kötü bir durum olduğunu.

Ülkece algı ve muhakeme sorunumuz var.Hayvan haklarını korumaktan çiftçinin hakkını savunmaya kadar her canlı her alanda kendi mücadelesini kendi veriyor ve yetersiz kalıyor.

Bir hayvanı hunharca katledenin yarın bigün bi insana aynısını yapacağını öngöremiyolar.Çiftçi emeğinin karşılığını alamadığında bunun ucunun kendisine de dokunacağını düşünemiyor insanlar.Aynı şekilde kadınlara etiket yapıştıran kadınlar yarın bigün başına aynısının geleceğini algılayamıyor maalesef.Örnekler çoğaltılabilir ama çözüm yok.

Bu yasalar değişmedikçe bu olaylar yaşanmaya devam edecek malesef. Sen karısını bıçaklayan adamın davasını 4 ay ileri atıp adamı sokağa gönderiyorsun ilkinde beceremedin 2. Öldür diyorlar ki adamda çocuklarını öldürmüş işte. Kadın kocam çocuğumu kaçırdı 2 haftadır göremiyorum diyor , babası değilmi niye kaçırsın velayetini al ondan sonra deyip ilgilenmiyorsunuz. Bukadar masum yavrunun kadının günahına giriyorsunuz

Sizin için hiç bir şey ifade etmiyor anladığım kadarıyla. O da aynısını söyledi iki gün sonra unutulacak dedi. Toplum olarak boşanmak isteyen şiddet gören kadınlara daha fazla destek olabiliriz. Yuvam dagilmasin öyle böyle deneyebilirsiniz. Siz hemen popülerlik tarafından yaklaşıyorsunuz.
O acılı haliyle neler yapılabilecegini anlattı kadıncagız,erkek anneleri oğullarınızı şımartmayın,kadınları köle gibi görmesinler,ana babalar boşanmış kızlarınıza sahip çıkın kimsesiz bırakmayın,yasalar değişsin suç işleyeni aylarca yıllarca ceza vermek için bekletmeyin Dedi.Daha neler neler...Evladı olanlara,tanıdığı yakınlarının psikolojisi bozuksa yardımcı olmalarına,topluma,hükümete ne görevler düşüyor bahsetti yazık.Giden gitti zaten :( Allah sabır versin.

Ahh ahh bende bosanma asamasindayim beni oldurse bile bebegine kiyamaz sanmiyorum.. Fakat ilerde is sahibi olup kadinlarla ilgili bir seyler yapmak istiyorum bazi projelerim var rabbin nasip etsin
İnşallah kadın lar adına güzel şeyler yaparsınız. Farkındalık a çok ihtiyacımız var

Çok üzücü olaylar gercekten burnumuzun dibinde yasaniyor..arkadasim gözü mosmor geldi işe ne oldu dedim kızım yaptı dedim üsteledim doğruyu söyle kocan mı yaptı yok polise haber verecegim hayir ya kizim yapti kumanda firlatti dedi..kızı da bi seyler firlatiyor inandim...megerse kocasi yapmis sonradan öğrendim polise haber vermeyeyim diye bana söylememiş..daha önce darp raporu alip sikayet etmişti yine edersem kesin hapise atarlar zaten bosanamiyorum falan demiş..
Ne kadar çaresizce. Adam hapse girip çıksa daha beter bela olacak diye korkmuştur.

O acılı haliyle neler yapılabilecegini anlattı kadıncagız,erkek anneleri oğullarınızı şımartmayın,kadınları köle gibi görmesinler,ana babalar boşanmış kızlarınıza sahip çıkın kimsesiz bırakmayın,yasalar değişsin suç işleyeni aylarca yıllarca ceza vermek için bekletmeyin Dedi.Daha neler neler...Evladı olanlara,tanıdığı yakınlarının psikolojisi bozuksa yardımcı olmalarına,topluma,hükümete ne görevler düşüyor bahsetti yazık.Giden gitti zaten :KK43: Allah sabır versin.
Anlamak isteyene çok mesaj vardı canım ya.

Yatıp kalkıp o anneyi düşünüyorum. Nasıl nefes alıyor, ne yiyor ne içiyor, nasıl uyuyor..
Bu acı benim bile aklımdan çıkmaz, içimden çıkmaz.. O nasıl yaşayacak bilmiyorum..
Allah kimsenin başına vermesin, gücüne güç katsın.. :KK43: :KK43: :KK43:
Amin canım. Çok zor gerçekten. Aglayamiyordu bile.

Sizin için hiç bir şey ifade etmiyor anladığım kadarıyla. O da aynısını söyledi iki gün sonra unutulacak dedi. Toplum olarak boşanmak isteyen şiddet gören kadınlara daha fazla destek olabiliriz. Yuvam dagilmasin öyle böyle deneyebilirsiniz. Siz hemen popülerlik tarafından yaklaşıyorsunuz.
Şiddet aldatma, dolandırıcılık yapan bir adamın karısı eski komşumdu. Adam tehdit ediyor vs... kadına her türlü destekte bulunmaya hazırdım. Uzaklaştırma velayet davası vs hepsinde yardım ettim. Kadın çocuğumun babasıdır dedi kaç sefer adam çocuğu götürdü aylarca getirmedi, verme etme dememe rağmen yine yine arama kararı ile çocuğu buldurduk sonuç eşiyle barıştı kötü olan ben oldum...
Devlet yetersiz, kanunlar yetersiz, kadını koruyamıyorlar orası apayrı bir dert.

Kadın sığınma evleri yetersiz...

Yani bir tek protesto bile olmadi. Ayni olay Avrupa'da bir yerde olsaydi, protestocu kadinlar meclisi basardi, ertesi gun de sadece Adalet bakani degil butun kabine istifa etmek zorunda kalirdi.

Bu kacinci vahset artik sayamiyorum. Kadinlarimiz cok pasif cunku onlar da korkuyor (hakli olarak , memur kadinlar isten atilmaktan korkup protestoya gidemiyorsa hicbir sey diyemem). Bu artik boyle olmaz. Toplumca bir seyler yapilmali. Meclisteki kadinlar zaten cok pasif. Allah sonumuzu hayir etsin ne diyeyim.

bırakın protestoyu ya da hak aramayı bu ülkede kadınlar kendilerine verilmiş haklardan vaz geçme peşinde ne yakık ki. kadınlara pek çok hak diğer ülkelerden önce verildi bu ülkede ama o hakların değerini bilen kaç kadın var ki...bu platformda yapılan paylaşımlarda bile bunu görmeniz mümkün. bu ülkede kadınlar hak aramak için uğraş vermek zorunda kalmadılar. dünyanın pek çok yerinde kadın hakları savaşılarak kazanıldı. insan olarak bile kabul edilmedikleri dönemlerde başlayan mücadelenin sonucunda artık birey olarak dimdik durabiliyorlar. o nedenle de haklarına ilişkin ciddi bir bilince sahipler. bu ülkede ise hiç mücadele etmeden elde edilen haklar, bırakın değerini bilmek "kötü" olarak bile adlandırılıyor. hak arayan, birey olmak için çabalayan kadınlar "feminst misin?" diye tersleniyorlar. sanki feminist olmak ya da birey olarak varlık göstermek istemek bir suçmuş gibi. o yüzden haksızlıklara karşı durmak yerine kadın programlarını izleyip ağlamakla yetinmek kalıyor geriye.

Şiddet aldatma, dolandırıcılık yapan bir adamın karısı eski komşumdu. Adam tehdit ediyor vs... kadına her türlü destekte bulunmaya hazırdım. Uzaklaştırma velayet davası vs hepsinde yardım ettim. Kadın çocuğumun babasıdır dedi kaç sefer adam çocuğu götürdü aylarca getirmedi, verme etme dememe rağmen yine yine arama kararı ile çocuğu buldurduk sonuç eşiyle barıştı kötü olan ben oldum...
Devlet yetersiz, kanunlar yetersiz, kadını koruyamıyorlar orası apayrı bir dert.

Kadın sığınma evleri yetersiz...
Siz bu konudaki iyi örneklerden birisiniz. Ama çoğu insan başıma bela olur diye yardım etmekten çekinir.

Siz bu konudaki iyi örneklerden birisiniz. Ama çoğu insan başıma bela olur diye yardım etmekten çekinir.
Yardım edenlerin çoğuna bela olmuştu zaten. Bazılarının çocuğunu vs tehdit ettiğini duydum. Benim ozaman çocuğum yoktu şimdi okadar rahat davranırmıydım bilmiyorum.
Ama gerçekten etrafta o kadar psikopat sosyopat insan dolu ki insan korkuyor.

Şehir içi benzinlikte adamın teki kadını zorla çekiştirerek götürüyor, pompacıda gece vardiasında adama ne yapıyorsun demesiyle bıçaklanması bir oluyor peki biz ne yapabiliriz?
Bireysel silahlanmak mı gerekiyor veya böyle durumlar için adam öldürmek serbest mi olması gerekiyor ?

bırakın protestoyu ya da hak aramayı bu ülkede kadınlar kendilerine verilmiş haklardan vaz geçme peşinde ne yakık ki. kadınlara pek çok hak diğer ülkelerden önce verildi bu ülkede ama o hakların değerini bilen kaç kadın var ki...bu platformda yapılan paylaşımlarda bile bunu görmeniz mümkün. bu ülkede kadınlar hak aramak için uğraş vermek zorunda kalmadılar. dünyanın pek çok yerinde kadın hakları savaşılarak kazanıldı. insan olarak bile kabul edilmedikleri dönemlerde başlayan mücadelenin sonucunda artık birey olarak dimdik durabiliyorlar. o nedenle de haklarına ilişkin ciddi bir bilince sahipler. bu ülkede ise hiç mücadele etmeden elde edilen haklar, bırakın değerini bilmek "kötü" olarak bile adlandırılıyor. hak arayan, birey olmak için çabalayan kadınlar "feminst misin?" diye tersleniyorlar. sanki feminist olmak ya da birey olarak varlık göstermek istemek bir suçmuş gibi. o yüzden haksızlıklara karşı durmak yerine kadın programlarını izleyip ağlamakla yetinmek kalıyor geriye.
+100000
bir ara burada erkek olduğu yüz metre öteden belli olan bir trol at koşturuyordu
sayfalarca saçma sapan cümlelerle feministlere saydırırdı
kim cevap yazsa feminist misin diye sorardı

bir defa sapıklı bir konuya hayır ben oğluma bakmamayı sapıklık yapmamayı öğretmeyeceğim siz kızlarınıza düzgün giymeyi öğreteceksiniz dedi
ve bu yorumu en az 20 kadın tarafından beğenildi
bu sadece küçük ve basit bir örnek
daha nice yorum bulur çıkartırım da halim yok

Bu yasalar değişmedikçe bu olaylar yaşanmaya devam edecek malesef. Sen karısını bıçaklayan adamın davasını 4 ay ileri atıp adamı sokağa gönderiyorsun ilkinde beceremedin 2. Öldür diyorlar ki adamda çocuklarını öldürmüş işte. Kadın kocam çocuğumu kaçırdı 2 haftadır göremiyorum diyor , babası değilmi niye kaçırsın velayetini al ondan sonra deyip ilgilenmiyorsunuz. Bukadar masum yavrunun kadının günahına giriyorsunuz
yazacak başka bir şey bulamıyorum
geçen burada hırsızlık olayı oldu birini bıçakladı yakalandı
adamın tamı tamına 37 tane davası çıkmış ortaya
gasptan yakalanmış salınmış hırsızlık yaparken yakalanmış adam bıçaklamış ama adam hala dışarıda (!)

bu psikopatta kaç kere kadına şiddet uygulamış tehdit etmiş koruma kararını ihlal etmiş bıçakla kovalamış pompalı tüfek almış eee buda dışarıda
üç ay hapis çıkıyor üç sene sonra yatacakmış güya

ben anlamıyorum kimler giriyor bu hapishanelere tüm tecavüzcü tacizler elini kolunu sallaya sallaya dışarı çıkıyor
hırsızlar gaspçılar torbacılar it kopuk hepsi dışarıda
şiddet gösteren kocalara ceza mı güldürmeyin beni

Back
X