içim rahat değil!

eşini seven adam annesinin babasının yanında yaşamak ister mi?

• hayır o seni annesine ev işlerinde yardım edesin diye alıyor.

OY: 10 71,4%
  • evet o kadar çok seviyor ki ailesini seninle paylaşmak istiyor!

OY: 0 0,0%
  • evet ama ev geçindirme yükümlülüğünün altına girmekten kaçınıyor.

OY: 4 28,6%

• Ankete Katılan
    14

yalnizliksonum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
24
15
3
merhabalar yakın zaman içinde düğünüm çok az bir süre kala iptal oldu sebebi tahammül edilebilir türden değil. kına gecem için şehir dışından gelen eşimin annesi ve akrabaları gelin evinde 1 hafta kalacak olmuşlardı hiç fikrim alınmamıştı bile bu konuda. durumdan son anda haberim olunca, doğuracağı sonuçları kestiremeden gelinle damat girmeden kalınmasının doğru olmadığını, istemediğimi söyledim eşime. onları ağırlayabilceğimiz ev de mevcutken gereksizdi zaten. eşim bunu annesine benden aldığı gibi aktarıyor sonucunda da kendi aralarında bana ve aileme karşı cephe alıyorlar, suratımıza bakmamalar, sırt çevirmeler, eşime sorunun ne olduğunu sorduğumda bundan sonra böyle tavırları vs. ben kına gecesinin hazırlıklarının telaşı içindeyim bir yandan onları hoş tutmaya çalışıyorum yaranamıyorum falan. en ufak pürüz çıksın ailemle yaşayacağız derdi. ben 2 yıl ayrı evde kalmanın mücadelesini vermiştim. kınaya 2 gün vardı, sonunda babam ikimizi bir araya getirdi konuşup sorunları çözümleyelim diye... bana gene ya ailemle yaşayacağız ya da buraya kadar deyince bende film koptu. ki söylediği sadece o kadarla sınırlı olsaydı.. arkama bile bakmadan gitmek durumunda kaldım. şimdi kafama takılanlar ben mecbur muydum sırf seviyorum diye 2 tane erkek kardeşinin de olduğu evde yaşamaya, sabahtan akşama annesine ayak uydurmaya mecbur muydum. yeni gelin evinde kalmak istemeleri benim doğru olmadığı söylemem üzerine bu noktaya getirilmesi bana reva mı? sevseydi gelirdi diyorlarmış. sevmek kendi yuvanın hayalinden zevklerinden kendi yaşam amaçlarından vazgeçip onun ailesine hizmet etmemi mi gerektiriyor öyleyse sevmiyorum! bu mu yani? ailemde benle beraber bunları yaşamışken kolay atlatılabilir şeyler mi ki her şeye rağmen hala o eve gel demesine gideyim yani bu mu sevmek! bu mu onca mücadelenin sabrın sevginin fedakarlığın çekilen cefanın mükafatı? kendi yuvamı kuramamak mı? üstüne sevgisizlikle suçlanmak da cabası...

Yeni gelin evinde kalma mevzusu b3nde doğru bulmuyorum ama şartlara gore degiskenlik gosterebilir.. yani orta yol bulunadabilir.
Ailesiyle yasamak zorunda degilsin 2 tane erkek var bide..
Bunu evlilik arefesinde dayatmalari da arti yanlis. Buyukler öncü olmali arayi bulmali yapici olmali.
Eşinin gidip ailesine bu sekilde nakletmesi de cok yanlis evlendikten sonra bu konuda cok canin sıkılabilirdi bu konularda..
Bende eşime doģru olmadigi soyledim kalacak ev varken yeni gelin evinde kalinmamasini.. ustelik 15 kisi gelmislerdi..
Sırf annesi babasi olsaydi bu konuda hic tereddut etmezdim kalmalarinda da bi zarar gormezdim..
Yani uygun bi dille belirtmişiniz..
Ama evlilik arefesi bu dayatma cok yanlis.
Hersey nasip kismet.
Bide durumlarimi yok ayri evde durmaaya? Niye birlikte isteniyor? Sebebi ney tam olarak.
Herseyde bi hayir vardir hakkinizda hayirlisi..
Bide eşini bi insan sever de bir de oturabilir bunun sevgiyle alakasi yok. Neden oturmak istedigiyle alakali.
Bide ev kurmadinizmi ayni eve cikmak niye sonradan onu anlayamadim? Evi duzdunuz dimi?

Doğru olanı yapmışsın. Hiç uzulme. Sevseydi gelirdi demişler ya. Seninde eşin olacak kişi sevseydi oda ailesini karıştırmazdi. Bi genc kiz yeni evini ne özenle düzüyor. Ne münasebet gelip orda kalicaklar siz kalmamişken. Allahin sevdiği kuluymuşsun boşver

Sen sukrett son anda kurtulmussun fark edip bunlar sana evlenince neler yapardi. Benim dugunle kina arasi bi gun vardi dugunden onceki aksam oyle olaylar oldu ki annesi ve saz ekibi kiz kardesleri yuzunden ben hastanelik oldum dugunum berbatti ben sucsuz oldugum halde bana tavir alindi disladilar vs vs hakkimi haram ediyorum. Annesi de simdi bir sey yok gibi davraniyor. Ogluyla konusurken yumusak tonda cok iyi niyetli gibi davraniyor ama benle konusurken oyle degil hep alttan laf sokmalar arastirmalara girmeler kim var evde misin su bi vs. Esim de bunlari bilmediginden butun olanlari unuttu annesi melek su anda gozunde.... sana demem o ki ucuz kurtulmussun yoksa o zihniyetteki mahluklar evlenince daha cok cektirirlerdi sana. Annemle oturcan mevzusunu da son anda demis mecbur birakmak icin. Bosver Allah yasadiklarimizi hakkimizi yerde koymasin.

Yeni gelin evi adi üstünde
Tertemiz hiçbirsey kullanilmamas daha kokusu üzerinde
Tabiki kapisini acip ilk siz kalacaksiniz o evde
Bence bu isin sonu yok
Ayni evde kalmak büyük sıkıntı
Bence evlenip o kadar masrafa tantanaya gerek yok.yol yakinken birakin

Yeni gelin evinde kalma mevzusu b3nde doğru bulmuyorum ama şartlara gore degiskenlik gosterebilir.. yani orta yol bulunadabilir.
Ailesiyle yasamak zorunda degilsin 2 tane erkek var bide..
Bunu evlilik arefesinde dayatmalari da arti yanlis. Buyukler öncü olmali arayi bulmali yapici olmali.
Eşinin gidip ailesine bu sekilde nakletmesi de cok yanlis evlendikten sonra bu konuda cok canin sıkılabilirdi bu konularda..
Bende eşime doģru olmadigi soyledim kalacak ev varken yeni gelin evinde kalinmamasini.. ustelik 15 kisi gelmislerdi..
Sırf annesi babasi olsaydi bu konuda hic tereddut etmezdim kalmalarinda da bi zarar gormezdim..
Yani uygun bi dille belirtmişiniz..
Ama evlilik arefesi bu dayatma cok yanlis.
Hersey nasip kismet.
Bide durumlarimi yok ayri evde durmaaya? Niye birlikte isteniyor? Sebebi ney tam olarak.
Herseyde bi hayir vardir hakkinizda hayirlisi..
Bide eşini bi insan sever de bir de oturabilir bunun sevgiyle alakasi yok. Neden oturmak istedigiyle alakali.
Bide ev kurmadinizmi ayni eve cikmak niye sonradan onu anlayamadim? Evi duzdunuz dimi?
tuttuğumuz evin mobilyası beyaz eşyası vardı üstüne çeyizim dizilmişti. aileleri zora sokmak istemediğimizden bu ortak kararımızdı. zamanla çalışıp kendimiz başarmak istiyorduk birşeyleri. eşim aynı evde kalma fikrini sunduğunda hep ailesinin ona doyamadığından bahsediyordu. annesinin eşim üzerinde psikolojik baskısı vardı. öyle ki kız çocuğu olmadığı için, olursa doğacak ilk kız çocuğumu bile benden istemişti ve bu konuda eşim bana annem öyle istiyor öyle olacak diye dayatmıştı bir ara. kabul etmeyince el kızı oldum troid hastalığımdan ötürü çocuğu olmaz falan denildi benim için. birde annesinin 3 5 aile birden aynı evde kalan komşularına özenmesi var sürekli dile getirdiği... yani bir nevi annesinin hayalleri için yaşayacaktım o yüzden istemedim aynı evde olmayı. eşinin ailesiyle yaşayan insanlar böyle şeylere rağmen mi razı geliyorlar yani olması gereken o da ben mi isyankarım kafam karışık...

Sen sukrett son anda kurtulmussun fark edip bunlar sana evlenince neler yapardi. Benim dugunle kina arasi bi gun vardi dugunden onceki aksam oyle olaylar oldu ki annesi ve saz ekibi kiz kardesleri yuzunden ben hastanelik oldum dugunum berbatti ben sucsuz oldugum halde bana tavir alindi disladilar vs vs hakkimi haram ediyorum. Annesi de simdi bir sey yok gibi davraniyor. Ogluyla konusurken yumusak tonda cok iyi niyetli gibi davraniyor ama benle konusurken oyle degil hep alttan laf sokmalar arastirmalara girmeler kim var evde misin su bi vs. Esim de bunlari bilmediginden butun olanlari unuttu annesi melek su anda gozunde.... sana demem o ki ucuz kurtulmussun yoksa o zihniyetteki mahluklar evlenince daha cok cektirirlerdi sana. Annemle oturcan mevzusunu da son anda demis mecbur birakmak icin. Bosver Allah yasadiklarimizi hakkimizi yerde koymasin.
geçmiş olsun size de. eşim bir şey olduğunda benim annesini hak etmediğimi falan söylüyordu. bazı erkekler annesinin büyüsüne kapılıyor ve bu genellikle hayatlarında bir kadın olduğu zaman oluyor erkek anneleri bazen çok kötü olabiliyor.

geçmiş olsun size de. eşim bir şey olduğunda benim annesini hak etmediğimi falan söylüyordu. bazı erkekler annesinin büyüsüne kapılıyor ve bu genellikle hayatlarında bir kadın olduğu zaman oluyor erkek anneleri bazen çok kötü olabiliyor.
Oyle bir sey ki bekarken kesinlikle deger verilmeyen hakaret edilen ve dusunulmeyen biriydi esim ama evlenince bi anda kiymete bindi. Annesi once sert cikisarak beni kotulemeye calisti sonra bakti oyle olmuyor artik alttan yumusak tonla o kadar guzel konusarak etkisi altina aldi ki annesi haksiz bile olsa esim annem hakkinda boyle konusamazsin dedi bana ki ne hareket etmistim ne kufur sadece annesinin yaptigi bir seyi demistim. Ben daha yeni evliyim ama ne cicim ayi yasadim ne bir sey ailesi yuzunden ne gozyaslari doktum en sonuncusu da dundu. Ama sunu anladim sen melekte olsan el kizisin ailesi sokaga da atsa dunyanin en berbat insanlarinda olsa onlar daha iyi oluyor. Bunlar cok aci gercekler.....

Canim Allah yardimcin olsun ama inan evlenince de seni rahat birakmazlardi hep mutsuz ederlerdi evlenince duzelir sanma kotu olan sey daha kotu oluyor.

Oyle bir sey ki bekarken kesinlikle deger verilmeyen hakaret edilen ve dusunulmeyen biriydi esim ama evlenince bi anda kiymete bindi. Annesi once sert cikisarak beni kotulemeye calisti sonra bakti oyle olmuyor artik alttan yumusak tonla o kadar guzel konusarak etkisi altina aldi ki annesi haksiz bile olsa esim annem hakkinda boyle konusamazsin dedi bana ki ne hareket etmistim ne kufur sadece annesinin yaptigi bir seyi demistim. Ben daha yeni evliyim ama ne cicim ayi yasadim ne bir sey ailesi yuzunden ne gozyaslari doktum en sonuncusu da dundu. Ama sunu anladim sen melekte olsan el kizisin ailesi sokaga da atsa dunyanin en berbat insanlarinda olsa onlar daha iyi oluyor. Bunlar cok aci gercekler.....
kesinlikle sonradan kıymetleniyorlar... ki eşim tanıştığımızda başka şehirde yaşamak için sabırsızlanıyordu ne olduysa beni ailesine söyledikten sonra oldu. annesi bana bir şey isteseydin seni almazdım(nereye ne alıyor anlamadım), yanımda daha iyisini alacak gücüm yok gibi şeyler söyleyen bir biri, anneme kaynanasıyla aynı evde yaşayan tesettürlü kızlardan bahsedip öyle gelinim olsun isterdim bile demiş... sonra ben bırakınca oğluna ben gelinimi seviyordum gelsin bir süre kalın gene ayrı eve çıkın falan demiş.. nasıl inanayım... ailemden farklı bir ilçede yaşayacak olmamıza rağmen orda yaşarsan arkandan içgüveysi dicekler miras varda ondan gitti dicekler gidersen hakkımızı helal etmeyiz diye diye en başından beri yaşamak istediğimiz yerden soğuttular eşimi.. giderken bohçamı gönderirsin diyen kadın oğluna hemen göndermesin görüpte moralim bozulmasın diyor... sonra ben onun gibi kaynanayı haketmiyor oluyorum neden 2 hafta geçirdik beraber bana vurdu mu küfür mü etti yani bunları yapsa eyvallah dicek yapmadığı için ben değer bilmiyor oluyorum.

verilmiş sadakan varmış ucuz kurtulmuşsun boşver onları ,öyle bir aileyle evlensen bile ne kadar mutlu olabilirdin?bir de anlamadığım eşin olacak körmü yapılanları görmüyormu ya da annesinin ağzına bakacak kadar çocukmu kendi fikri düşüncesi yokmu sana sevgisi saygısı nerde acaba ? bu arada bende karşıyım gelin evinde yatılmasına ben daha adım atmamışken başkalarımı yatacak çok mecburi birşey olmadığı sürece izin vermem

verilmiş sadakan varmış ucuz kurtulmuşsun boşver onları ,öyle bir aileyle evlensen bile ne kadar mutlu olabilirdin?bir de anlamadığım eşin olacak körmü yapılanları görmüyormu ya da annesinin ağzına bakacak kadar çocukmu kendi fikri düşüncesi yokmu sana sevgisi saygısı nerde acaba ? bu arada bende karşıyım gelin evinde yatılmasına ben daha adım atmamışken başkalarımı yatacak çok mecburi birşey olmadığı sürece izin vermem
pişman oldu yaptığı şeylerden sonra çok özür de diledi.. ama iş işten geçmiş düğünümüz iptal olmuş ve evimiz artık yoktu.. beni gene oraya ailesiyle bir süre yaşamak için çağırdı gönülleri olması gerekiyormuş benim gönlüm darmaduman olmuş kimin umurunda 1 hafta önce dizdiğim çeyizim toplanmış ortada kalmış evimde bir kez uyanmak nasip olmamış... kavuşabilecekken sevgimi kalbimi gömmek zorunda kalıyorum çok zor... bunlar yaşanmasaydı hiç anlamayacaktı anladığı halde ailesinin gönlüne göre hareket etmek istiyor... yaşanılan güzel şeyleri de bunlarla unutmaya çalışmak çok zor geliyor..

Back
X