• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

icim sıkılıyor. cıldırmak uzereyim...

_tiramisu_

hasbinallahu ve ni'mel vekil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
536
199
48
7 yil once hersey yolundaydi. Iyi kotu yasayip gidiyorduk. Sonra babamin siroz oldugunu ogrendik. Iste ondan sonra girdi hayatimiza ölüm....

Kortugum basima geldi. 10 ay sonrasi babami kaybettim. O zaman tattim ölüm acisini. Gercekten o kadar aci ki.. sonrasi kaybetme korkusu. Ölüm tekrar gelip yakinimdan birini alip cigerimi yeniden parcalayacak mi korkusu... bu korkuyla gecen tam 6 yil..

O psikolojiden yavas yavas kurtulmaya baslamisken kardesimin rahatsizligi cikti ortaya. Kalbinde ritim bozuklugu var. Zayif, rengi bir tuhaf.. belki ben abartiyorum ama ona bakinca hep sanki birsey olacakmis gibi hissediyorum. Doktorlar onemli birseyi yok diyor ama niyeyse icimdeki o kotu his yok olmuyor. Bu aksam kalbini kontrol ettim kalbi sanki derisinin hemen altinda atiyor.Offfff. Gecen yil daha kotuydu surekli hastaydi. Bu sene sikayetleri azaldi ama ben hep tedirginim iste. Annem zaten benden beter. Hersey gayet guzeldi iste bu aksam. Sahur yaptik, gulduk eglendik. Herkes odasina cekildi sonra bana bi haller oldu iste.. gozumu kapatiyorum o korktugum manzara gozumun onunegeliyor. Rabbim icimdeki sikintiyi hayirlara cevirsin.. bu arada disleri biraz bozuk, yaptirmayi cok istiyor korkuyorum ya ilac iyi gelmezse. Allahim korusun ya disimi yaptirayim derken canina birsey olursa. Ya valla artik cok yoruldum. 8 yasinda kardesim var oynamaya gidiyor disariya, gelinceye kadar elim yuregimde kaliyor. Bunyem kaldirmiyor. Bezdim artik. Uzmandan yardim al diyeceksiniz belki ama o da bir ise yaramadi. Ben bu korkuyu omrumun sonuna kadar yasayacagim galiba....

Aranizda ritim bozuklugu rahatsizligi olup atlatan var mi acaba?? Rahatlamak istiyorum...

Bende var ritim bozuklugu aritmi sinus ritmi felan ama bisey olmaz yani sadece mesela yatarken kalp atasimi yataktan bile hissediyorum ama 7 sene prof yuzdum lisansliyim basket felanda takimdayim bu sene bi tek ekg cektirmemiz gerekiyodu lisans islemi icin hoca dedi ben bunu ustlenmem almadi takima, oyle cooook abartilcak bi durum yok ama yinede dikkat gerek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu saatte uyku tutmadı okuyup geçmek de olmaz.
inanın ne diyeceğimi bilemiyorum,çok şükür çok yakınımdan birisini henüz kaybetmedim.
Ama,ölüm var.. heryerde her zaman her yaşta ve herkes için..
kardeşinizle ilgili kendinizi bu kadar kötü düşüncelere sokmamaya çalışın lütfen.
negatif olmayın.kardeşinizin iyileşme ihtimali de var sonuçta?geçen seneden daha iyi diyorsunuz.ayrıca yaşı küçük belki çok daha kolay atlatacaktır Allahın izniyle..
inanın ölümün sırası yok kimin vakti gelirse sapasağlam da olsa o gidiyor..
bakın mutlaka sizin çevrenizde de olmuştur.yıllarca yatakta ölümle cebelleşen ağır hastalar var.ölmüyorlar, en yakınındaki ona bakan sağlam insanlar ölebiliyor mesela.
kendinizi ölüm fikrinin herkes için olduguna alıştırmayı deneyebilirsiniz.birşey hakkında hep kötü düşünürsek mutlaka başımıza geliyor.neden kardeşinizin iyileşeceği umudunu çoğaltmıyorsunuz?

7 yil once
hersey yolundaydi. Iyi kotu yasayip gidiyorduk. Sonra babamin siroz
oldugunu ogrendik. Iste ondan sonra girdi hayatimiza ölüm....

Kortugum basima geldi. 10 ay sonrasi babami kaybettim. O zaman tattim
ölüm acisini. Gercekten o kadar aci ki.. sonrasi kaybetme korkusu. Ölüm
tekrar gelip yakinimdan birini alip cigerimi yeniden parcalayacak mi
korkusu... bu korkuyla gecen tam 6 yil..

O psikolojiden yavas yavas kurtulmaya baslamisken kardesimin
rahatsizligi cikti ortaya. Kalbinde ritim bozuklugu var. Zayif, rengi
bir tuhaf.. belki ben abartiyorum ama ona bakinca hep sanki birsey
olacakmis gibi hissediyorum. Doktorlar onemli birseyi yok diyor ama
niyeyse icimdeki o kotu his yok olmuyor. Bu aksam kalbini kontrol ettim
kalbi sanki derisinin hemen altinda atiyor.Offfff. Gecen yil daha
kotuydu surekli hastaydi. Bu sene sikayetleri azaldi ama ben hep
tedirginim iste. Annem zaten benden beter. Hersey gayet guzeldi iste bu
aksam. Sahur yaptik, gulduk eglendik. Herkes odasina cekildi sonra bana
bi haller oldu iste.. gozumu kapatiyorum o korktugum manzara gozumun
onunegeliyor. Rabbim icimdeki sikintiyi hayirlara cevirsin.. bu arada
disleri biraz bozuk, yaptirmayi cok istiyor korkuyorum ya ilac iyi
gelmezse. Allahim korusun ya disimi yaptirayim derken canina birsey
olursa. Ya valla artik cok yoruldum. 8 yasinda kardesim var oynamaya
gidiyor disariya, gelinceye kadar elim yuregimde kaliyor. Bunyem
kaldirmiyor. Bezdim artik. Uzmandan yardim al diyeceksiniz belki ama o
da bir ise yaramadi. Ben bu korkuyu omrumun sonuna kadar yasayacagim
galiba....

Aranizda ritim bozuklugu rahatsizligi olup atlatan var mi acaba??
Rahatlamak istiyorum...

öncelikle günaydın. sende içindeki sıkıntı yüzünden uyuyamamışsın anlaşılan. şöle söleyim, annem de ritim bozukluğu var dedi doktorlar.aynı şekilde sanki kalbi derisnn altında atıyor gbiydi. ve yne aynı şekilde önemli bişey yok dediler. bn yinede birkaç doktora daha gösterdm.hepsi aynısını söledi ve araştrıp alanında başarılı bi doktora anjiyo yaptrdık. damarların hepsi açıkmış şükür. 2 hafta arayla adına EPS dedkleri bir dier operasyon geçirdi.çnkü ritim bozukluğuna ek, damarlarında sinir varmış o yakıldı böylece. şuan gayet iyi. kalbi aylardır normal çok çok şükür.. ilaçla tedavi yöntemini de duymuştum araştrmak gerek. acil şifalar diliyorum..

7 yil once hersey yolundaydi. Iyi kotu yasayip gidiyorduk. Sonra babamin siroz oldugunu ogrendik. Iste ondan sonra girdi hayatimiza ölüm....

Kortugum basima geldi. 10 ay sonrasi babami kaybettim. O zaman tattim ölüm acisini. Gercekten o kadar aci ki.. sonrasi kaybetme korkusu. Ölüm tekrar gelip yakinimdan birini alip cigerimi yeniden parcalayacak mi korkusu... bu korkuyla gecen tam 6 yil..

O psikolojiden yavas yavas kurtulmaya baslamisken kardesimin rahatsizligi cikti ortaya. Kalbinde ritim bozuklugu var. Zayif, rengi bir tuhaf.. belki ben abartiyorum ama ona bakinca hep sanki birsey olacakmis gibi hissediyorum. Doktorlar onemli birseyi yok diyor ama niyeyse icimdeki o kotu his yok olmuyor. Bu aksam kalbini kontrol ettim kalbi sanki derisinin hemen altinda atiyor.Offfff. Gecen yil daha kotuydu surekli hastaydi. Bu sene sikayetleri azaldi ama ben hep tedirginim iste. Annem zaten benden beter. Hersey gayet guzeldi iste bu aksam. Sahur yaptik, gulduk eglendik. Herkes odasina cekildi sonra bana bi haller oldu iste.. gozumu kapatiyorum o korktugum manzara gozumun onunegeliyor. Rabbim icimdeki sikintiyi hayirlara cevirsin.. bu arada disleri biraz bozuk, yaptirmayi cok istiyor korkuyorum ya ilac iyi gelmezse. Allahim korusun ya disimi yaptirayim derken canina birsey olursa. Ya valla artik cok yoruldum. 8 yasinda kardesim var oynamaya gidiyor disariya, gelinceye kadar elim yuregimde kaliyor. Bunyem kaldirmiyor. Bezdim artik. Uzmandan yardim al diyeceksiniz belki ama o da bir ise yaramadi. Ben bu korkuyu omrumun sonuna kadar yasayacagim galiba....

Aranizda ritim bozuklugu rahatsizligi olup atlatan var mi acaba?? Rahatlamak istiyorum...

Merhaba benim ritim bozuklugu ve mitral kapak yetmezligi var (sol kalp kapakcigi ) .once ilac tedavisi uygulaniyor bu durumlarda duzelmezse anjiyo yapiliyor.Ama once bu bozuklugun neden oturu olustugunun arastirilmasi gerekirmis.eger istanbulda iseniz kosuyolu kalp hastanesi iyidir.

bendede var aritmi yani senin abarttığın kadar kötü bişey değil...
iyi düşün iyi olsun...
bütün negatif enerjinle beklersen çağırmış gibi olursun olumsuzlukları...

daha kötüsünü düşünün bakın etrafa nelerle boğuşan insanlar var bu sizi şükre yaklaştıracaktır

canım kesinlikle dert edecek birşey yok. ki dpktoru bile söylemiş.
benim annemde de var ritim bozukluğu, hatta doktor ilaç verdi. Yıllardır hayatına çok rahat devam ediyor.
bence sen bir sevdiğini kaybettiğin için 2.sini de kaybetmeye korkuyorsun.
bu korku ritm bozukluğundan değil yani.
kayınvalidemde yaklaşık 20-25yıldır ritim bozukluğu ile yaşıyor. ben bi koltuktan kalkıp diğerine gidemezdim diyo. kalbim yerinden çıkacak gibi atıyordu diyo. ben kalbimin durduğunu hissediyorudum diyo. ama şimdi maşallahı var. ilaçlarını kullanıo hayatına çok rahat devam ediyor.
snde gözünde büyütme bence canım. kardeşin gayet iyi sağlıklı.
ama koşup oynamasına dikkat etsin. kendini çok fazla yormasın.

Babanızın mekanı cennet olsun inşallah. Böyle bir sorunla karşı karşıya değilim ama yazmak istedim. Kendinizi biraz rahat bırakın yoksa bu size ve bünyenize zarar olur. Hepimiz bir saniye sonra ne olacağını bilmeden yaşıyoruz.

Kaygı bozukluğu bu. Boş yere kendini yoruyorsun.
Çok illet bir şeydir bu anksiyete olayı.
Bence hiçbir şekilde gelişme gösteremiyorsan, o korkular sıkıntılar gitmiyorsa mutlaka terapi al.
Kısa sürede bunu aşmana yardım edecek çeşitli seans türleri var.
Böyle yaşamak mantık dışı ve çok kötü.
Senin bu denli korkma sebebin kardeşinle alakasız aslında.
Tamamen kendi içinde çözmen gereken şeylerle alakalı psikolojik bir sorun.
O sorunlar biterse endişelerin de biter. Doktora gitmelisin.

Son düzenleme:

çekmeyen anlamaz halinden
ama başka çaren yok
biraz serin kanlı olman lazım
evham herşeyi daha da kötüleştirir
uzaman yardımı muhakkak işe yarayacaktır
ama asıl işi çözecek olan sensin
vesvese lere kapılıp hayatını çekilmez kılma
:50::50::50::50::50:

öncelikle günaydın. sende içindeki sıkıntı yüzünden uyuyamamışsın anlaşılan. şöle söleyim, annem de ritim bozukluğu var dedi doktorlar.aynı şekilde sanki kalbi derisnn altında atıyor gbiydi. ve yne aynı şekilde önemli bişey yok dediler. bn yinede birkaç doktora daha gösterdm.hepsi aynısını söledi ve araştrıp alanında başarılı bi doktora anjiyo yaptrdık. damarların hepsi açıkmış şükür. 2 hafta arayla adına EPS dedkleri bir dier operasyon geçirdi.çnkü ritim bozukluğuna ek, damarlarında sinir varmış o yakıldı böylece. şuan gayet iyi. kalbi aylardır normal çok çok şükür.. ilaçla tedavi yöntemini de duymuştum araştrmak gerek. acil şifalar diliyorum..

Cok inatci bir cocuktur. Ilac da kullanmiyor iciremiyoruz. Gecenlerde egik masa testi istedi doktor, onuda yaptirmadi. 18 yasinda insan. Kucuk olsa tutup elinden goturecez. Ama bu inatcinin teki iste...

Dogru soyluyorsunuz boyle cagiriyormus gibi oluyor ama elimde degil. Dedigim gibi yoktu uzun zamandir bu duygu. Her zamanki gibi yatagima uzandim, tam yatacagim birdenbire aklima geldi. Boyle olunca insan daha cok korkuyor. Acaba bir seyler olacak ve ben bunu mu hissediyorum diye..

Huzursuz uyuyup huzursuz uyanmayali cok olmustu....

Dogru soyluyorsunuz boyle cagiriyormus gibi oluyor ama elimde degil. Dedigim gibi yoktu uzun zamandir bu duygu. Her zamanki gibi yatagima uzandim, tam yatacagim birdenbire aklima geldi. Boyle olunca insan daha cok korkuyor. Acaba bir seyler olacak ve ben bunu mu hissediyorum diye..

Huzursuz uyuyup huzursuz uyanmayali cok olmustu....

baban için başınız sagolsun
kardeşinin kalbiyle ilgili şikayeti varmı agrı batma çarpıntı
bunlar çok önemli
ritim bozuklugu bende de var yaklaşık 3 aydır ben bu yüzden özelde klinikte diş çektiremedim
doktor yaklaşmadı üniverste hastanesinde çekimi uygun buldu
ayrıca kardeşin gerekli tahlilleri yapıldımı
eko çok önemli holter takıldımı

baban için başınız sagolsun
kardeşinin kalbiyle ilgili şikayeti varmı agrı batma çarpıntı
bunlar çok önemli
ritim bozuklugu bende de var yaklaşık 3 aydır ben bu yüzden özelde klinikte diş çektiremedim
doktor yaklaşmadı üniverste hastanesinde çekimi uygun buldu
ayrıca kardeşin gerekli tahlilleri yapıldımı
eko çok önemli holter takıldımı

Hepsi yapildi canim. Holterde takildi. Carpintisi oldugu zaman agri oldugunu soyluyordu. Carpintisi uzun zamandir yok. Iste derisinin hemen altindaymis gibi hissediyoruz kalbini. Atislari eskiden daha duzendizdi biraz daha iyi sukur. Kosamiyor, cabuk yoruluyor. 2 ay once falan disarida bayilmisti. Doktoru bayilmasinin kalple ilgili olup olmadigina bakmak icin egik masa testi istedi. Onu yaptirmadi iste.

Hepsi yapildi canim. Holterde takildi. Carpintisi oldugu zaman agri oldugunu soyluyordu. Carpintisi uzun zamandir yok. Iste derisinin hemen altindaymis gibi hissediyoruz kalbini. Atislari eskiden daha duzendizdi biraz daha iyi sukur. Kosamiyor, cabuk yoruluyor. 2 ay once falan disarida bayilmisti. Doktoru bayilmasinin kalple ilgili olup olmadigina bakmak icin egik masa testi istedi. Onu yaptirmadi iste.

çarpıntısı sık sık gelip gidiyorsa ilaca başlaması gerek
bunun için ritim bozuklugu yapılan damarlar bile yakılıyor ama yaşı genç
bende koşamam çabuk yorulurum çogu zaman bayılacak gibide olurum hatta elim ayagım şişer sanırım benim durumum daha vahim:ssz:
egik masa testini hiç duymadım ama

çarpıntısı sık sık gelip gidiyorsa ilaca başlaması gerek
bunun için ritim bozuklugu yapılan damarlar bile yakılıyor ama yaşı genç
bende koşamam çabuk yorulurum çogu zaman bayılacak gibide olurum hatta elim ayagım şişer sanırım benim durumum daha vahim:ssz:
egik masa testini hiç duymadım ama

Allahim sana, kardesime ve tum hastalara sifa versin canim... el- ayak sismesi neden kaynaklaniyor peki? Doktoruna sordun mu?

Öncelikle başınız sağolsun, Allah babacığınızın kabrini nurlarla doldursun inşallah...
Bir arkadaşım da kalbinde sıkıntı yaşıyordu çok fazla sıkıntıları oluyordu ama doktor ona da ritim bozukluğu var dedi ve çok fazla önemsenecek bir şey olmadığını ama hayatına tedbirli olarak devam etmesini söylemişti, yanındaydım o an. Allah yardımcınız olsun umarım sıkıntılarınız bir an önce geçer. Baba ölümü ağırdır, Rabbim size sabır versin, fırsatınız varsa bir psikolojik yardım almanızı öneririm biraz daha korkusuz yaşayabilirsiniz böylece.

Son düzenleme:

Öncelikle Başın sağ olsun , benim önerim belki de yapıyorsundur ama için sıkıldığında aç Kuran oku ,namaz kıl inan çok iyi geliyor kaza ve kaderle ilgili yazılar oku bende senin gibiydim ailemden biri dışarı çıkınca onlar gelene kadar içim içimi yerdi ya bir şey olursa diye ama şimdi daha iyiyim yukarda yazdıklarımı yapınca kendimi iyi hissediyorum

Öncelikle başınız sağolsun, Allah babacığınızın kabrini nurlarla doldursun inşallah...
Bir arkadaşım da kalbinde sıkıntı yaşıyordu çok fazla sıkıntıları oluyordu ama doktor ona da ritim bozukluğu var dedi ve çok fazla önemsenecek bir şey olmadığını ama hayatına tedbirli olarak devam etmesini söylemişti, yanındaydım o an. Allah yardımcınız olsun umarım sıkıntılarınız bir an önce geçer. Baba ölümü ağırdır, Rabbim size sabır versin, fırsatınız varsa bir psikolojik yardım almanızı öneririm biraz daha korkusuz yaşayabilirsiniz böylece.

Allah razi olsun. Cok sagolun. Arkadasinizada gecmis olsun. Uzman yardimi aldim bir sure ama ise yaramadi. Ya aslinda yaradi onceden daha kotuydum. Simdi bazen yasiyorum bu sikintilari. O da normaldir sanirim. Cunku yasadiklarim hic kolay degildi. Rabbimden Tek istegim sevdiklerimin acisi bana tekrar yasatmasin. Hic birinize yasatmasin...

Back
X