içim şişti artık

çok değişik benım annemde öyle herseyı erkek tarafı yapar dıyıp duruyor.. zorla yaptırıyorum... aama altınlarımı almayı dusunecek kadar gıtmez yanı.. benım annemde kayınvalıdemı benden kıskanıyor o yuzden yapıyor. senınkıde belkı bundandır tatlım.. ama buna cözüm bulmak lazım ya..?? düğün günüonun tedırgınlıgıylemı mutlu olacaksın.. annenle oturup konusmayı denedın mı?

denemem mi neler oldu şimdiye kadar hep denedim ama beni nefret ettirme eşiğine getittircek kadar şeyler diyo. bu mu benim annem diyorum daha da kafayı yiyorum bu sefer. konuşmanın sonucu yok yani. eve geldik kardeşime diyo duydun mu bu kız bana vermicekmiş altınları diyo. düşün o kadar sinirlendim ettim eve geldik hala ne diyo. bigün iyice kafayı yedircek kurtulcak. laftan gocunmuyo ben ne dersem diyeyim ben napıyorum demiyo. o gün yolda gelirken baya bi laf dedi en son seninle 23 sene nasıl yaşadım ben şaşıyorum dedim. bu büyük bi laf değil midir Allah'ın aşkına ya öbür gün hiç bişi yok gibi devam. yapcaklarına da aynı şekilde devam yani

ne olursa olsun o senin annendir sende en çok hakkı olan insanı kayınvalidenden daha aşşağı görüp bu şekilde kötülemene anlam veremedim ve çok üzüldüm. şunu untmaki her şey bulunur ama anne asla bulunmaz ? bence sen anneni yanlış anlamışsındır. takılarına gelince onlar senin en doğal hakkındır..................

canım burda yazdığım bu kadar şeyle diyosun bunları tabi yaşadığım bi tek bu olay değil. şu kadarını diyeyim ben sinir krizi geçirip annem yüzünden kafamı duvara vururken annem vur vur biraz daha vur diyen bi insan yaşadığım bi çok şey var içimden atamadığım çok şey....elbet bigün bana bişi olursa ilk önce onun içi yanar ama niyese içimi yakmamak için uğraşmıyo. bu sorunum zaten çözülmücek yaşananlar çözülmüyo yani sadece huzurlu ve elaleme rezil olmadan geçireceğim bi düğün istiyorum bunun için de annemi nasıl engelliceğimi düşünüyorum. ve bunları içimde tuta tuta kafayı yiceğim için paylaşmak istedim teşekkürler yorumun için...

denemem mi neler oldu şimdiye kadar hep denedim ama beni nefret ettirme eşiğine getittircek kadar şeyler diyo. bu mu benim annem diyorum daha da kafayı yiyorum bu sefer. konuşmanın sonucu yok yani. eve geldik kardeşime diyo duydun mu bu kız bana vermicekmiş altınları diyo. düşün o kadar sinirlendim ettim eve geldik hala ne diyo. bigün iyice kafayı yedircek kurtulcak. laftan gocunmuyo ben ne dersem diyeyim ben napıyorum demiyo. o gün yolda gelirken baya bi laf dedi en son seninle 23 sene nasıl yaşadım ben şaşıyorum dedim. bu büyük bi laf değil midir Allah'ın aşkına ya öbür gün hiç bişi yok gibi devam. yapcaklarına da aynı şekilde devam yani

tatlımm.. senı benden ıyı kımse anlamaz.. ıkımızde nısanlıyız ve annelerımız bızı anlamıyor... annemle konusamıyorum bıle artık hemen terslıyor benı.. dogunal bak nıkahında bunu gıycem dedı. gıttım bakmaya.anne nıkahta nıye sıyah gıyıyorsun karalara burunmus gıbı beyaz sıfon gömlegın cok guzel dedım demez olaydım.. bana bır bagırdı.. sanane ne gıyersem gıyerım dıye... şok oldum. hem benım fıkrımı ıstıyor hemde sanane dıyor.. ben evden gıdıcem dıye aglıyor ama benı kendınden uzaklastırıyor.. devamlı bagırmaya basladı artık.. senınkıde bagırıyor mu ??

tatlımm.. senı benden ıyı kımse anlamaz.. ıkımızde nısanlıyız ve annelerımız bızı anlamıyor... annemle konusamıyorum bıle artık hemen terslıyor benı.. dogunal bak nıkahında bunu gıycem dedı. gıttım bakmaya.anne nıkahta nıye sıyah gıyıyorsun karalara burunmus gıbı beyaz sıfon gömlegın cok guzel dedım demez olaydım.. bana bır bagırdı.. sanane ne gıyersem gıyerım dıye... şok oldum. hem benım fıkrımı ıstıyor hemde sanane dıyor.. ben evden gıdıcem dıye aglıyor ama benı kendınden uzaklastırıyor.. devamlı bagırmaya basladı artık.. senınkıde bagırıyor mu ??

yok canım ya bağırmıyo çünkü laflarına katlanamıyorum ben korkuyo delircem diye ama bağırmadan işini görüyo bizimki yani..... bana sorar bizimki de senin gibi olmuş mu diye anne olmamış her parmağına yüzük takmışın resmen diyom. ayy ben seviyom kokoşluğu diyo kadın. sona saçını yapar sorar anne olmamış şurası diyom. ay ben seviyom öyle cevap gene. sona tekrar bişey giyiyo ardından sonra tekrar sorar kızımm olmuş muuuu??? anne ne yani sabrımı mı deniyon yaaaaaaa....:) niye böyle en ufak şeyde bile anlamıyolar ya bazen ben büyüğüm o küçük gibi geliyo walla.

Oncelikle konunun tum yorumlarini tam anlamiyla okuyamadim (saatin gec olmasi nedeniyle) fakat kisaca su sekilde yorum yapmak isterim, ve onceden belirtmek isterim ki niyetim kimseyi yargilamak veya hor gormek degil... Bende dahil olmak uzere hepimiz burada bir cok problemler yasiyoruz. Herkes kendince fikrini beyan ediyor... Insallah Allah herkonuda yardimcin olur ve hersey gonlune gore olur...

Annedir, anne gibisi var mi ya? Ne yasiyor olursan ol, bende nisanliyim, zamaninda bende annemle cok zit dustum aramizda cok tartismalar yasadik ama gelinen son noktada hep ne kadar kabullenmesemde ^ annem hakliymis ^ dedim... Ben genel anlamda yasanilan problemler acisindan soyledim bunu... O yuzden ne olursa olsun, yarin obur gun herhangi bir sorun yasadiginda, yine seni anandan baskasi dusunmez anandan baskasi da bagrina basmaz. Her zaman onunla aranda olan diyalogu iyi tutmani tavsiye ederim... Meshuuurrrr bir laf vardir, elin iyisinden kendi kotun her zaman hayirlidir diye... Bunu asla unutma derim, kendi kotun ne kadar kotu olsa dahi, bir noktada yine senin yararina davranacaktir, ama elin iyisi yeri gelir arkandan vurur...

Herneyse, taki davasina gelince. Ben balikesirliyim, benim kuzenim evlendi 2 sene once kadar. Kuzenime takilan butun altinlari teyzem aldi. Bunun sebebi orada adet boyleymis. Kuzenime takilan bilezik, para ve set takilar vs. haricindeki takilan butun kucuk-buyuk altinlari teyzem almis. Bende duyunca sok oldum, cunku boyle birseyin varligindan haberdar degildim. Kuzenim buna itiraz etmemis kabullenmis, o ayri bir konu. Fakat bende nisanliyim, bende aynisi olmayacak... Cunku annemin dusuncesi, yarin oburgun biz o altinlar ile nasip olursa ev almaya girisirsek eger, onlari kullaniriz yatirim amacli.. Zaten benim annem mulayim insandir, ben iyi olayimda gerekirse cebindeki son kurusunu dahi verir... Maksat annemi ovmek degil, ama bence anneler birazda boyle olabilmeli, evladinin gelecegini dusunerekte davranabilmeli... Siz nerelisiniz bilmiyorum, peki annene hic sordun mu bu gorusu nereden almis? Nereden bu fikre kapilmis??

Takilarda aile bireylerinin gelin ve damat ile arka odaya gitmesinde 2 sebep vardir, genelde herhangi bir huzursuzluk ve anlasmazlik cikmamasi acisindan kayinvalideler gitmez (yani anneler) zaten babalar hic bir zaman bu konulara dahil olmadigi icin onlari saymiyorum bile... Ama iki taraftanda yani gelin tarafindan 1 kisi damat tarafindan 1 kisi gider. Gidenler genelde kardes, gorumce, yenge vs... olur... Gitme sebepleri yardim amaclidir, o altinlar sayilmazda, sadece cikartilir guvenli birine emanet etmek icin bir cantaya koyulur.. Dugun zamani `yok o senin altinindi yok bu benim paramdi` tartismasi olmaz... Bu paralar ve altinlar cikartildiktan sonra, genelde eger salonda yapilmissa ve salon parasi odenmemise (salonlar kiralanirken kapora verilir, tamami dugun aksami odenir) takilan paralarla arzu eden salon parasini oduyor, eger ki o para hali hazirda degilse...
O konudaki butun olay budur... Sadece gelin ve damada yardimci olmak acisindan...

Annene bu sekilde aciklama yapabilirsin bu konuda, cevrenizde bu sekilde birsey yapilip yapilmadigini arastir. Ozellikle yakin cevrende. Eger boyle bir adet yoksa (olsa dahi birsey fark etmez aslinda, annenin bunu dusunmesini bende yanlis buluyorum) arastirdiginde buna dair bilgi bulursan eger savunman daha kolay olacaktir. Aksi halde, herkes her adete ve yaptirima uymak zorunda degil... Belki sende arada benim yaptigim gibi yapabilirsin, topu nisanlina at! Mesela `tamam annecim sen bu konuda boyle dusunuyorsun ama farkindaysan bu dugun sadece benim degil evlenecegim adamin da dugunu, o bu konuya hic sicak bakmayacaktir cunku biz takilarla filanca sekilde yatirim veya harcama yapmayi dusunuyorsuz. Ben artik o adamin karisi olacagim ve onun sozunden cikamam kusura bakma` dersin biter gider... Ama bunu dugune kadar halletmeni tavsiye ederim ki tam o gun bir tatsizlik yasanip ne senin ne de nisanlinin gunu kotu gecmesin...

Dedigim gibi, insallah hersey gonlune gore olur ve sorunsuz bir sekilde bu donemi atlatirsin.. Allah cumlemizin yardimcisi olsun:16:

canım yorumun için çok çok çook teşekkür ederim 'ben şunu cidden akıl edememiştim ben artık birinin eşiyim ve bu sadece benim düğünüm değil' bunu denicem mutlaka. annemin bu fikre nereden kapıldığı konusu ise şu olayla özetlicem sanırım. kına yerini tutma konusunu nişanlıma atmaya çalıştılar ve bunda babamı da kışkırttı.babam bile bize borcu yaptır yaptır sonra kocaya git oldu dedi ve bunu dicek hale geldi. burdaki adet ise şöyle kına için kına yerini kız tutar erkek tarafı çalgıcı getirir. bu kavga ettiğimiz düğünün ise kına gecesinde bak kaynana eline altın bastı gelinin dedi bana. anne ben görmedim öyle bişi dedim ısrar etti defalarca dedi en son artık illahlah dedim yemin et dedim kaldı öyle.göz göre göre yalan söylüyo yani bana koskoca kadın. öyle bi adet de yok burda takılanlar gelinle damadın olur yani kendi düğününde annemin kaynanası almışlar hatta.işin özü annem işine ne gelirse onun olduğu kanısına varıyor yani.... ne gördüysem akrabalarımdan yakınlarımdan gördüm niyese ben onun için benim kötüm elaleminkinden iyidir diyemiyorum malesef ben insanına göre hareket etmeyi öğrendim napim...

canım yorumun için çok çok çook teşekkür ederim 'ben şunu cidden akıl edememiştim ben artık birinin eşiyim ve bu sadece benim düğünüm değil' bunu denicem mutlaka. annemin bu fikre nereden kapıldığı konusu ise şu olayla özetlicem sanırım. kına yerini tutma konusunu nişanlıma atmaya çalıştılar ve bunda babamı da kışkırttı.babam bile bize borcu yaptır yaptır sonra kocaya git oldu dedi ve bunu dicek hale geldi. burdaki adet ise şöyle kına için kına yerini kız tutar erkek tarafı çalgıcı getirir. bu kavga ettiğimiz düğünün ise kına gecesinde bak kaynana eline altın bastı gelinin dedi bana. anne ben görmedim öyle bişi dedim ısrar etti defalarca dedi en son artık illahlah dedim yemin et dedim kaldı öyle.göz göre göre yalan söylüyo yani bana koskoca kadın. öyle bi adet de yok burda takılanlar gelinle damadın olur yani kendi düğününde annemin kaynanası almışlar hatta.işin özü annem işine ne gelirse onun olduğu kanısına varıyor yani.... ne gördüysem akrabalarımdan yakınlarımdan gördüm niyese ben onun için benim kötüm elaleminkinden iyidir diyemiyorum malesef ben insanına göre hareket etmeyi öğrendim napim...
Ya malesef ki yeri geldiginde hepimiz insanina gore hareket ediyoruz.
Bizim kinalarda gelinin avucuna altin koymak adettir mesela, kayinvalide koyar ozellikle... Fakat benim nisanlimin ailesinde boyle bir adet var mi yok mu bilemeyecegim... O yuzden ancak kinam oldugunda gorecegim bunu.. Ama bak mesela sizin orada boyle bir adet yokmus.. Her yerde hersey olacak, her adet her yoreye uyacak diye birsey de yok...
Kesinlikle dene canim ve gerekirse babanla bir gun disari cik, babandan rica et bir disarda gezelim diye (sahsen biz babamla cok yapardik ama simdi kendisi uzakta ve burnumda tutuyor resmen :( ) babanla arkadas gibi bir diyalog kurmaya calis.. Onunla konus, SIKINTILARINI paylas, babalar daha yufka yureklidir ve annelere nazaran daha duz mantik dusunduklerinden, eger babani kendi safina cekersen, ne olursa olsun annen bir yaptirimda bulunamaz...
Dugun gunu de, bir akrabandan yardim iste... Takilar takildiktan sonra anneni oyalasin, taki icin arka odaya gittiginizde annen sizinle gelemesin ve siz orada halledin herseyinizi ve guvendiginiz kisiye teslim edin takilari... Sadece odadakiler bilir zaten taki kime teslim edildi diye (herhangi bir calinma kaybolma durumu olusmasin diye) vallahi benim kafa cindir bu gibi konularda (yanlis anlama taki saklama degilde, pratik yontemler bulma diyelim) hic olmadi takilari gelinligin altindan beline bagla... :9:
Asiri gittim dimi :52: ama annen hakikaten bir tuhaf... Ben yine de iyi niyetli dusunerek kadincagizin saskinligina veya herhangi birine karsi duydugu kiskancligina vermeye calisiyorum... Hep dedigim gibi insallah hayirlisi olur canim... ama tavsiyemi tekrarlayacagim, dugun gunune kadar bu meseleyi hallet, o gun sorun yasamayin, en mutlu gununuz olacak Allah`in izniyle ve insallah hic bir sorun yasamazsiniz... Simdiden mutluluklar dilerim... :16:

Ya malesef ki yeri geldiginde hepimiz insanina gore hareket ediyoruz.
Bizim kinalarda gelinin avucuna altin koymak adettir mesela, kayinvalide koyar ozellikle... Fakat benim nisanlimin ailesinde boyle bir adet var mi yok mu bilemeyecegim... O yuzden ancak kinam oldugunda gorecegim bunu.. Ama bak mesela sizin orada boyle bir adet yokmus.. Her yerde hersey olacak, her adet her yoreye uyacak diye birsey de yok...
Kesinlikle dene canim ve gerekirse babanla bir gun disari cik, babandan rica et bir disarda gezelim diye (sahsen biz babamla cok yapardik ama simdi kendisi uzakta ve burnumda tutuyor resmen :( ) babanla arkadas gibi bir diyalog kurmaya calis.. Onunla konus, SIKINTILARINI paylas, babalar daha yufka yureklidir ve annelere nazaran daha duz mantik dusunduklerinden, eger babani kendi safina cekersen, ne olursa olsun annen bir yaptirimda bulunamaz...
Dugun gunu de, bir akrabandan yardim iste... Takilar takildiktan sonra anneni oyalasin, taki icin arka odaya gittiginizde annen sizinle gelemesin ve siz orada halledin herseyinizi ve guvendiginiz kisiye teslim edin takilari... Sadece odadakiler bilir zaten taki kime teslim edildi diye (herhangi bir calinma kaybolma durumu olusmasin diye) vallahi benim kafa cindir bu gibi konularda (yanlis anlama taki saklama degilde, pratik yontemler bulma diyelim) hic olmadi takilari gelinligin altindan beline bagla... :9:
Asiri gittim dimi :52: ama annen hakikaten bir tuhaf... Ben yine de iyi niyetli dusunerek kadincagizin saskinligina veya herhangi birine karsi duydugu kiskancligina vermeye calisiyorum... Hep dedigim gibi insallah hayirlisi olur canim... ama tavsiyemi tekrarlayacagim, dugun gunune kadar bu meseleyi hallet, o gun sorun yasamayin, en mutlu gununuz olacak Allah`in izniyle ve insallah hic bir sorun yasamazsiniz... Simdiden mutluluklar dilerim... :16:

canım walla aklıma geldikçe olaylar acayip sinirleniyodum gülümsettin beni ya sağolasın:) cidden acayip güzel fikirlerin varmış şu gelinliğin altına bağlama olayını cidden düşündüm ya:) neden olmasın yani... oyalama fikri de süper ya. babamla diyalog kurma konusu da bi acayip canım benim bugüne kadar hiç bişey paylaşmayınca bilemiyorum yani konuşmasını. o günkü lafı da hala hatırladıkça içimi borcu yap git lafı. bide benden en son aldıkları laptop vardı onu bırakcaksın giderken dedi. bişeyi daha kaldırabilir miyim bilmiyorum yani. konuşurum kalkıp bişi der diye çekiniyorum. çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inşallah hayırlısıyla atlatırız.

canım walla aklıma geldikçe olaylar acayip sinirleniyodum gülümsettin beni ya sağolasın:) cidden acayip güzel fikirlerin varmış şu gelinliğin altına bağlama olayını cidden düşündüm ya:) neden olmasın yani... oyalama fikri de süper ya. babamla diyalog kurma konusu da bi acayip canım benim bugüne kadar hiç bişey paylaşmayınca bilemiyorum yani konuşmasını. o günkü lafı da hala hatırladıkça içimi borcu yap git lafı. bide benden en son aldıkları laptop vardı onu bırakcaksın giderken dedi. bişeyi daha kaldırabilir miyim bilmiyorum yani. konuşurum kalkıp bişi der diye çekiniyorum. çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inşallah hayırlısıyla atlatırız.
Olur boyle seyler cokta SIKMA bunaltma kendini derim... Hakkinda hayirlisi, gercekten uzucu ve can SIKICI olsa da her zaman komik bir tarafi oluyor olanlarin... Zaten nedir ki, inan aradan yillar gecince bu gunleri hatirlayip annenle oturup guleceksiniz... Dedi dersin (tecrubeyle sabit, her yasanan sey boyle gelisiyor)...
Baban konusuna gelince, sen daha iyi bilirsin tabii ki nasil davranacagini, ben ne desem bos cunku taniyan huyunu suyunu bilen sensin.. Ben sadece bir ihtimal diyerekten onerdim..
Ya sen ne diyorsun, bende ne fikirler var bir bilsen... Yazsam roman olur, ama nisanlimin bir lafi var, ne zaman aklima gelse gulmekten kiriliyorum `aklin masallah tavuk g.tu gibi calisiyor` der :9:
Ama cok sukur bugune kadar fesatliga calismadi, Allah oylesini hem benden hem sevdiklerimden korusun insallah...

Olur boyle seyler cokta SIKMA bunaltma kendini derim... Hakkinda hayirlisi, gercekten uzucu ve can SIKICI olsa da her zaman komik bir tarafi oluyor olanlarin... Zaten nedir ki, inan aradan yillar gecince bu gunleri hatirlayip annenle oturup guleceksiniz... Dedi dersin (tecrubeyle sabit, her yasanan sey boyle gelisiyor)...
Baban konusuna gelince, sen daha iyi bilirsin tabii ki nasil davranacagini, ben ne desem bos cunku taniyan huyunu suyunu bilen sensin.. Ben sadece bir ihtimal diyerekten onerdim..
Ya sen ne diyorsun, bende ne fikirler var bir bilsen... Yazsam roman olur, ama nisanlimin bir lafi var, ne zaman aklima gelse gulmekten kiriliyorum `aklin masallah tavuk g.tu gibi calisiyor` der :9:
Ama cok sukur bugune kadar fesatliga calismadi, Allah oylesini hem benden hem sevdiklerimden korusun insallah...

ilahi kız:D:D:D koptum walla nişanlının benzetme de yani:D:D

Back
X