• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim yanarak söylüyorum; belki de bitiyor

bir dediğimi iki etmeyen, evden çıkarken ayakkabılarımı bağlayan, montumun fermuarını çeken, her daim yanımda duran herşeyini bana göre ayarlayan adam, gerçekten benim haklı olduğum bir konuda ailesine dünya kadar laf etmemden dolayı çık git dedi bir gün. 4 gün sonra geldi aldı yalvardı. aynı hatayı ikimiz de yapmadık bir daha. erkekler birşey hakkında çok fazla ısrar ederek konuşulmasını sevmezler, size sevgisi kalmaz. erkekler sıkıntılı olayları sevmezler. yanı başında dır dır eden kadını sevmezler. biliyorum benciller ama öyleler. eşinizle aranızın iyi olmasını istiyorsanız lütfen dış mihrakların muhabbetini evde kesin, siz kaybedersiniz.
Ben de aynı şeyleri yaşadım inanın. Benim eşim de aynı yaklaşımdaydı. Üstelik annesinden kendisi hoşlanmaz, hergün hergün tartışıyorlar, bi anne-evlat etkileşimi yok. Ama ben ağzımı açsam annesi bal kaymak, ben de kendini beğenmiş oluyorum. Haklı olmak da neymiş, kime neyi ispatlıycaz ki. Hiçbirşey benim huzurumdan önemli değil. Herkesin ne hali varsa görsün, eşim annesiyle hırgür mü ediyor, buyursun etsin. Eşimi de kayırmam artık

Ben de aynı şeyleri yaşadım inanın. Benim eşim de aynı yaklaşımdaydı. Üstelik annesinden kendisi hoşlanmaz, hergün hergün tartışıyorlar, bi anne-evlat etkileşimi yok. Ama ben ağzımı açsam annesi bal kaymak, ben de kendini beğenmiş oluyorum. Haklı olmak da neymiş, kime neyi ispatlıycaz ki. Hiçbirşey benim huzurumdan önemli değil. Herkesin ne hali varsa görsün, eşim annesiyle hırgür mü ediyor, buyursun etsin. Eşimi de kayırmam artık

aynen size katılıyorum. bir ton laf ettikten sonra onu kaybedeceğimi anladım. gözü önündeki olayları sırf annesi yaptığı için "saf işte.." falan diyor. aylar sonraki yaklaşımından aslında gerçeği gördüğünü ama benim gözümde annesini koruduğunu anlıyorum. kendisi de aşamıyor bir türlü. o kadar çok tartıştık ki onlar yüzünden. artık annesini aramak istemiyor ama bana da laf ettirmiyor hala. ne halleri varsa görsünler. o kadın orda mis gibi otururken ben evde ağlıyorum. erkekler "döverim ama dövdürmem" zihniyetineler ve kabul etmekten başka çare yok.

aynen size katılıyorum. bir ton laf ettikten sonra onu kaybedeceğimi anladım. gözü önündeki olayları sırf annesi yaptığı için "saf işte.." falan diyor. aylar sonraki yaklaşımından aslında gerçeği gördüğünü ama benim gözümde annesini koruduğunu anlıyorum. kendisi de aşamıyor bir türlü. o kadar çok tartıştık ki onlar yüzünden. artık annesini aramak istemiyor ama bana da laf ettirmiyor hala. ne halleri varsa görsünler. o kadın orda mis gibi otururken ben evde ağlıyorum. erkekler "döverim ama dövdürmem" zihniyetineler ve kabul etmekten başka çare yok.
Kesinlikle:KK52:

Annem haklıdır, haksızsa da haklıdır. Erkeklerin mottosu bu. Babamdan biliyorum :) Annesi haksız dahi olsa adam bunu elbette görür bilir ama kendi laf söylese bile karısına lafsöyletmez. Ben de anneme laf söyletmem. Kocanın ailesini eleştirme bunu kendi iyiliğin için yap. Sen adamın gözüne gözüne sokunca o "aaa evet çok doğru diyosun ben bi anama haddini bildireyim" demez demeyecek! En güzeli çok az muhatap olmak kocan da bunu anlasın artık. Şimdi bebeği görmek için geliyolar ama bebişiniz büyüse babası kv ye götürür orada severler. Siz de muhatap olmazsınız. Şu dönemi bi atlatın hele.
Edebiyatta showing ve telling denen iki tavır var ya siz telling yapıp gözüne sokacağınıza müdahil olacağınıza baskı oluşturacağınıza showing yapın; sadece hissettirin işaret edin o kadar. Adam da aptal değil elbet bir şeyleri görecektir. Getirebileceği çözüm ise aranıza mesafe koymak sizi ailesiyle olabildiğince az muhatap etmek olabilir en fazla ki İyi de olur.

Son düzenleme:
Canım daha öncde konu açmıştın galiba,bebek doğduğunda ilk aylar yorgun ve stresli oluyor çiftler, sabretmek gerek,dilin kemiği yok çok pişman olacak sözler sarfetmemeli,orta yolu bulun biraz sakinleşin,arada yasemin çayı falan için sinirleri sakinleştirir,inanın bebiş biraz daha büyüyüp gülücükler atıp karşlılık vermeye başlayınca çok pişman olacaksınız birbiribizi kırdığınıza

Üzülme ağlama.
Her evlilik bir şansı hakeder.
İstisnalar dışında.
Lütfen eşini ara ve eve dönsün.
Yuva gururdan daha önemlidir

Çok erken ayrılık lafı geçmiş biraz kafa dinleyin ikinizde hafta sonu oturup tekrar konuşun..ama kırıcı en ufak söz söylemeyin erkekler bazen çocuk olunca her konuda alınganlık yapabiliyor.

Hem bebeğinizde var ortada ihanet-şiddet yoksa sakin olmaya çalışın..Umarım düzelir ;)

Malumun ilanı. Daha önceki konularında böyle gidersen boşanirsiniz demiştik defalarca. Burada tum uyarilara ragmen siz burnunuzun dikine gittiniz. öfkenizi kontrol edemediği. O kadar oneriyr ragmrn tüm İlginizi sevgilisi sevkatinizi enerjinizi bebeginize verdiginiz için de tahammülsüz bir tip olup çıktınız.

Laf olsun diye konu açtığını düşündüğüm uyelerdensiniz.
Neyse, bebek dunyanin en guzel seyi olsa da tam bir enerji emicidir herseyi ister tüm benliğini talep eder bunun farkına varın bu bir. Enerjinizin belli bir kısmını bebeğinize verin ki size ve eşinize de kalsın. Enerjisiz anne tahammülsüz olur. Bebek bakımı konusunda yardım talep edin. KV ve anne ile tartismaktansa işbirliğine gidin. Bebek bakımı konusunda yardım istemekten de çekinmeyin.
Bir yuvayi korumak bebeginiz için yapacaginiz en önemli şeydir. Bebeginiz sutsuz de buyur ama anne babasız büyümek...
Bu lohusa dönemi hepimizin başından geçti herkes en az bir kere bu noktaya gelmiştir bir siz değilsiniz yani.
Eşinizi çok seviyorsunuz sağlıklı bir bebek sahibisiniz lütfen psikolojinizi toplayıp ailenize sahip çıkın.
laf olsun diye konu açmaktan kastını anlamadım açıklarsan sevinirim.
Yuva kurmak zor evet. Bende kolay kurmadım. Haklısın bebeğim anne babanın beraber olduğu bir yuvayı hak ediyor her şeyden çok buna ihtiyacı var biliyorum. Erkekler böyledir deyip kenara çekilmeyi kabul edemiyorum haklıyla haksızı ayırt etmesi lazım onun da benim gibi. O benim annemi eleştrdiğinde ben hep durup düşündüm haklının hakkını vermeye çalıştım.

Eşim sabah aradı oğlanı sordu bana da sen nasılsın dedi iyiyiz dedim bi şey demeyecek misin bana dedi hayır dedim kapattık. O kadar isteksizim ki dünden beri hayata karşı eşime karşı.

Eşim sabah aradı oğlanı sordu bana da sen nasılsın dedi iyiyiz dedim bi şey demeyecek misin bana dedi hayır dedim kapattık. O kadar isteksizim ki dünden beri hayata karşı eşime karşı.

Bilmiyorum farkında mısın ama bir süredir ( yaklaşık hamileliğinin 9. ayından beri )
Eski sen olamamaktan şikayetçisin . Sence bu normal mi ?

Ve evliliğini anlatırken kullandığın genel cümle şu : Eşimle sorunsuz eşimin ailesiyle sorunlu bir evliliğim var .

İşin aslı konularını inceledim .Eşinle aran çok iyi ve adamın senden senin hoşuna gitmeyen tek bir beklentisi var oda eşinin ailesini karşı biraz ilgili biraz sabırlı olman . Bazı konularda ciddi manada kv karşı haklı olabilirsin veyahut eşin seni bu konuda sık boğaz edebilir ama senin bunlar karşısında gösterdiğin reaksiyon çok yanlış değil mi ? Eşini evden kovmak ve sonra sabaha kadar ağlamak . Bir iki kere daha yapmışsın bunu , lütfen ilk önce bu huyundan vazgeç . bir sirkelen ve kendine gel . Yuva kolay kurulmuyor ve daha ufacık bir oğlun var . Bu kadar saçma sadece iletişim eksikliğinden sonuca ulaşılamamış bir sebepten eşimi görmek istemiyorum , boşanmak istiyorum tripleri k.b çok yanlış . Zaten emzire bir annesin senin kendini üzmemen gerek .

Benim görüşüm eşinle bu konuyu yalnız başınıza çözemeyeceğiniz hususunda . Tavsiyem ise bir aile danışmanı .

Bu yorumunu gorunce dogum sonrasi Depresyonda olduğunu düşündüm. Laf olsun diye demek o andaki sorununu yazıp gelen yorumları ve önerileri dikkate almamak demektir ama anlaşılan sende bu psikoloji bile kalmamış. Eşinle bu dönemde boşanman bu hayatta yapacağın en büyük hata olur. Bence destek al en acilinden. Burada insanlar yuvani dağıtma dedikçe ziddina hareket ediyorsun.

Bu arada doğum yapıp senin yaşadığın psikolojiyi yaşamayan çok az kadın vardır. Seni gayet iyi anlıyorum çünkü bende doğum sonrası benzer süreçten geçtim. Eşim blueberry sen artık eskisi gibi anlayışlı değilsin ne oldu sana dediği an kafama dank etti. Cidden ne oldu bana?
KV annem eşim kardeşlerim babam hepsi etrafımda dört dönüyor ağzımdan çıkanı 2 etmiyor ama cidden ne oldu bana da bu noktaya geldim. Tahammulsuzluk bu noktaya getirdi seni Hera. Bence biran önce bunun farkına var. Yoksa hayatta sahip olmak için uğraştığın hersey hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.

bak canım senin şahsında genel bir şeyler yazmak istedim.

kendini güvenen dik duran kadın olmak, dik başlı olmak demek değildir.

dobra dürüst olmak demek, her şeyi kıra döke ifşa etmek değildir. üslup ve zamanlama önemlidir.

yuvan için, evladın için, huzur için alttan almak, affedici olmak pes etmek değildir, akıllıca davranmaktır.

sevgi aşk evlilik yeri geldiğinde karın/kocan için istemediğin kişilere bir süre katlanmaktır.

akıllı kadın/erkek eşinin ailesi hakkında asla yorum yapmaz. haksızlığa uğradığında seviyeyi korur. seviye yoksa susar ve yok gibi davranır. (ben 10 senedir öyle yapıyorum)

aşkta sevgide evlilikte çözümden kaçmak gurur değil aptallık.

yeni anne/baba olanlar 1 senede ancak alışıyor bebeğe. o yüzden mümkün olduğunca tartışmayın. tartışma çıkarsa oda değiştirin. evi ve aynı yatağı asla terketmeyin.

ilerde çok pişman olursunuz.

Gelsen daha iyi olur.
Diyeceğin cümle buydu hera.
Ne diye inat ediyorsun. İsteksizlik değil bu.
Evet haklisin belki haklı olmanı görmesini bekliyorsun ama olmuyor be yavrum.
Erkekler bizim gibi değil, değil. Üzgünüm ama değil.
Sağlıklı düşünemiyorsun, bir mesaj at ve gelsin. Konusmasanda görmek istemesende o adam evinde dursun.
Haklı bile olsan şuan hatalı davranıyorsun.

Gelsen daha iyi olur.
Diyeceğin cümle buydu hera.
Ne diye inat ediyorsun. İsteksizlik değil bu.
Evet haklisin belki haklı olmanı görmesini bekliyorsun ama olmuyor be yavrum.
Erkekler bizim gibi değil, değil. Üzgünüm ama değil.
Sağlıklı düşünemiyorsun, bir mesaj at ve gelsin. Konusmasanda görmek istemesende o adam evinde dursun.
Haklı bile olsan şuan hatalı davranıyorsun.
çağırsam düzelecek mi sence kafka? Korkuyorum. Yine ailesi yüzünden üzülmekten korkuyorum. Eşimi çağırıp gözümü kulağımı kapatmalı mıyım

bak canım senin şahsında genel bir şeyler yazmak istedim.

kendini güvenen dik duran kadın olmak, dik başlı olmak demek değildir.

dobra dürüst olmak demek, her şeyi kıra döke ifşa etmek değildir. üslup ve zamanlama önemlidir.

yuvan için, evladın için, huzur için alttan almak, affedici olmak pes etmek değildir, akıllıca davranmaktır.

sevgi aşk evlilik yeri geldiğinde karın/kocan için istemediğin kişilere bir süre katlanmaktır.

akıllı kadın/erkek eşinin ailesi hakkında asla yorum yapmaz. haksızlığa uğradığında seviyeyi korur. seviye yoksa susar ve yok gibi davranır. (ben 10 senedir öyle yapıyorum)

aşkta sevgide evlilikte çözümden kaçmak gurur değil aptallık.

yeni anne/baba olanlar 1 senede ancak alışıyor bebeğe. o yüzden mümkün olduğunca tartışmayın. tartışma çıkarsa oda değiştirin. evi ve aynı yatağı asla terketmeyin.

ilerde çok pişman olursunuz.
çok haklısın. Bu mesajı çıktı alıp duvara yazsam yeri. Tam bana göre olmuş.

çağırsam düzelecek mi sence kafka? Korkuyorum. Yine ailesi yüzünden üzülmekten korkuyorum. Eşimi çağırıp gözümü kulağımı kapatmalı mıyım

Düzelecek.
Artik su ailesi kelimesini ağzına alma.
Düşünme, umursama. Yoklarmis gibi davran.
İnan düzelecek.

Bugün o adam dışarıda kalmasın!
Sevgi ve bebek bunu hakediyor bence.

Eşinle bir sorunun yoksa, tek derdin ailesiyse bu evliliğe çok yazık edersin bence.
Kendini toparla.
Ailesi kötü diye biriyle evlenmezsin saygı duyarım, doğru da bir karardır.
Ama evlenmişsin ailesi kötü diye yuva yıkmanın mantıklı yanı yok.
Pişman olursun.

Kanka adam biraz salakça ama iyi bir adam, sen de seviyorsun, bebeğiniz de var.....sen bundan sonra ailesine gözünü kulağını kapa derim yuvanı bu insanlara sebep yıkma.

Back
X