İçimde bir sıkıntı var

Çocuk lise mezunu ben doktora yaptım yıllardır ailem eğitimim için uğraşıyor. Ve ben tek çocuğum. Annem de çok dini bütün muhafazakar bir kadındır sana hiç uygun biri degıl dedı ben yıne de zorladım görüştüm ve suan ya o yada biz tercihini yap diyor çok kötü durumdayım
Eğitim farkı önemli bir sebep bence. Sizde iyi düşünün .Arkadaşım da avukat, sevgilisi eczanede kalfaydi. Ailesi asla kabul etmedi. Annesi surekli peşindeydi. Cocuk evlenme teklifi etti. Sonra ben niye arkadaslarinla tanismiyorum benden utaniyor musun, yarin is yerine gelecegim, gitmeler herkesle tek tek tanışıp arkadasimi anlatmalar. Yapamayıp ayrildi annesinden Özür diledi sonunda cnku cocuk ayrılığı da kabul etmedi vs.
Sizin sevgiliniz nasıl biri. Iyi olcup tartin ve acele etmeyin.

Eğitim farkı önemli bir sebep bence. Sizde iyi düşünün .Arkadaşım da avukat, sevgilisi eczanede kalfaydi. Ailesi asla kabul etmedi. Annesi surekli peşindeydi. Cocuk evlenme teklifi etti. Sonra ben niye arkadaslarinla tanismiyorum benden utaniyor musun, yarin is yerine gelecegim, gitmeler herkesle tek tek tanışıp arkadasimi anlatmalar. Yapamayıp ayrildi annesinden Özür diledi sonunda cnku cocuk ayrılığı da kabul etmedi vs.
Sizin sevgiliniz nasıl biri. Iyi olcup tartin ve acele etmeyin.

24 yaşında doktora yapmış olmamız maşallah dedirti. Anneniz belli bir yere kadar haklı ister istemez siz sevdiğiniz kişiden eminsen iz anneniz karşınıza alın.

Benim yanıma bir kere geldi Üniversiteye ve arkadaş ortamımı görünce fazlasıyla rahatsız olup utandığını hissettim. Daha sonra da kıskançlıklar baş göstermeye basladı beraber olduğumuzdan berı hıcbır arkadasımla dısarıya cıkmadım ve 1 yıl oldu birlikteyiz

24 yaşında doktora yapmış olmamız maşallah dedirti. Anneniz belli bir yere kadar haklı ister istemez siz sevdiğiniz kişiden eminsen iz anneniz karşınıza alın.
Yanlıs

Bir de çocuk fazlasıyla kıskanç bn nereye gidersem izin almak haber vermek zorundayım annem bunu da sevmiyor diyor biz senı kendı ayakkarın üzerinde rahatça dur diye özgür yetiştidik sen nasıl tanımadıgın bir adam dan izin alırsın o senın kocan degıl dıyor bilmiyorum kafam cok karısık
Annen haklı diyorum. Yani eğer özgür bir kız olarak yetiştirildiysen zorlanırsın söyleyeyim. Sahi sen hesap vermekten nasıl rahatsız olmuyorsun?

Tamamen yazım hatası yanlıs yazmış oldugumu görüp düzelttım

İlk basta rahatsız olmamıştım ama artık yavas yavas rahatsızlık duymaya başladım

Annen haklı o zaman. Sevgilin bir süre sonra kendini senin yanında yetersiz hissetmeye başlayınca zaten kıskançlık yapıyormuş daha ileriye götürebilir bu durumu. Dışarı çıkma şuraya gitme gibi izin almaları da pek sevmiyorum. Haber veririm ama her adımda izin almak ne bilim çocuk değilsiniz ki.

Gerçekten cok iyi bir insan ama acaba sadece iyi olmak yeterli degil mi

Problem eğitim farkı değil, farklılığını kaldıramayan karşında ezildiği için seni ezen bir adam var. Evlendiğinde geçmez artarak devam eder. Annenin sözünü dinle ben hak veriyorum şahsen. Sevgi vs bunlar geçiyor baksana seni nasıl sindirmeye çalışmış kendi özgüvensizliğine kılıf yapıp.

Sadece çocuğu sevmedi ısınamadı senın yanına hiç yakışmıyor diyor bir de ben doktora yaptım o sadece lise mezunu bu yuzden de istemiyor
ünlü bir kızıldereli atasözü vardır, son ağaç kuruduğunda son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bişey olduğunu anlayacak.
aynı bu hesap, anneniz ve siz birgün kariyerin kalbi doldurmadığını kendi kariyerli fakat mutsuz hayatınıza bakarken anlayacaksınız.

Annen haklı. Eğer anneni dinleyip ayrılmaya karar verirsen de farklı bir neden bahane et. Böyle ezik tipler insanın başına bela olabiliyor.

Tek sebep annem cocuga ısınamadı sevmedi bu çocuk senı mutlu edemez diyip duruyor

Yani geçerli bir sebep değil.
Adamın işi gücü yerinde ahlaklı ve saygılı ise daha ne !
Zamanla alışır ve seversin vazgeçemem diye belirtin.
Hayır aklında biri falan mı var acaba.
Çok saçma bir sebep sunmuş size çünkü.

Tek sebep annem cocuga ısınamadı sevmedi bu çocuk senı mutlu edemez diyip duruyor
Anneni dinle gerçekten inanilmaz hisliler annelik içgüdülerine güven zira benim annemde eşime isinamamisti ne dediyse yaşadım kesinlikle onun sezgilerine güven ilerde keşke dememek icin

Ciddi bir egitim farki, sosyal statu farki var. Uzgunum ama anneniz hakli. Hayatiniz kitaplar arasinda gecmisken/gececekken bir kitap bile okumadigini soyleyen bir adamla ne paylasacaksiniz, sizi anlayacak mi?

Sadece çocuğu sevmedi ısınamadı senın yanına hiç yakışmıyor diyor bir de ben doktora yaptım o sadece lise mezunu bu yuzden de istemiyor
Annenin yerinde olsam ben de karsi cikardim. Illa ki egitim farkini takmayip mutlu olanlar vardir ama mutsuz olanlari cok duyuyoruz. Erkekler malesef egitim farkini kompleks haline getirebiliyorlar.

Bir de çocuk fazlasıyla kıskanç bn nereye gidersem izin almak haber vermek zorundayım annem bunu da sevmiyor diyor biz senı kendı ayakkarın üzerinde rahatça dur diye özgür yetiştidik sen nasıl tanımadıgın bir adam dan izin alırsın o senın kocan degıl dıyor bilmiyorum kafam cok karısık
Annen coook hakli. Bak simdiden kiskancliklar kompleksler baslamis.

Back
X