içimde fırtınalar kopuyor..elimden ise hiç bişey gelmiyor..

nehirim99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
43
0
36
Bursa
kardeşim evlilik dışı çocuk dünyaya getirdi babası sahiplenmedi yeğenimi..aslında nasıl anlatacağım nasıl paylaşacağımı bile bilemiyorum..kısaca babası tarafından reddedilen masum bir bebek ve onu dünyaya getirmek uğruna herşeyi göze alan,kendinden vazgeçen kardeşim..hamileliği,doğumu,ebeğin belli bir zamana gelmesi derken uzuuun zaman geçti ve hukuk yolunda olan mahkeme ilerliyor..dna testi sonucu çıkacak ama kardeşim hem maddi hem manevi kendinden öyle çok kaybettiki..üstelik hiç bir hayat güvencesi olmadığı halde..bakıyorum suratına ve,hayattan bıkkın,hüzünlü yüz,gülerken bile ağlayan içinde sürekli kanayan yarasını görüyorum..bu benim canımı öylesine acıtıyorki..şu an annem babam ben hep beraberiz kol kanat olduk ona ama maddi açıdan bişey yapamasakta,yanında olduk ki;olması gerekende buydu ama şu saatte şu yazdıklarımı yazarken bile içim eriyor..rabbim mübarek cuma gecesi kardeşimi yeğenimi bu duruma düşüren insanı islah etsin kardeşime ise sabır güç azıcık yaşama sevinci versin..ona sadece sevdiği şeyleri yapabiliyorum elimden başka hiç bişey gelmiyor ve onun bu yıkık perişan halini gördükçe kahroluyorum.buraya yazmasam sizlerle paylaşmasam ne yapardım bilemiyorum ama içimdeki hüzünü,üzüntüyü,içimdeki fırtınayı anlatamam.onun canının yandığını görmek benim canımı dahada yakıyor..birde o masum yavruya baktıkça içim eriyor..rabbim sen büyüksün..

Rabbim yardımcısı ve yardımcınız olsun :( ne denilebilir ki başka ..olan olmuş bundan sonrasına bakmalı artık kardeşin ve bence öyle çokk şanslıki arkasında sizin gibi bir ailesi var..ne mutlu ona.şuan bunun farkına varabilecek durumda değil belki ama ilerde mutlaka anlayacaktır..çok üzgün ve içinden çıkamadığım durumlarda Mevlana'nın şu sözü gelir hep aklıma paylaşmak istedim ....

''Günahlara kefarettir gönüldeki kederler, Niyetler halis olunca olmaz ameller heder, Biraz Sabreyle Allah ihmal etmez İMTİHAN eder ''

Evlilik dışı bir çocuk dünyaya geliyorsa bu günahın sebebi yalnızca babası değildir
herşeyde erkeği suçlamayalım burda tek günahsız o bebek...
Sizi tenzih ediyorum yalnız bu tarz olaylarda çok sinirleniyorum.
İlişkiye girmesini bilenler neden korunmasını bilmezler anlamıyorum
Hiç mi düşünüp hesap edip,olasılık bile gözlerini korkutmuyor
neden korunulmuyor anlamıyorum.
Şartlar ne olursa olsun bir kadın önlemini almayı bilmeli kendini korumayı bilmeli.

Kardeşin bu hatanın bedelini ömrünün sonuna kadar ödücek
Ya o günahsız sebep olanlar bu vebali nasıl ödücek...
allah merhamet eylesin ne diyim...

Son düzenleme:
kardesının Allah yardımcısı olsun sızınde tabı ,
ama arkadasın dedıgı gıbı korunma yontemlerı var
hıc olmadı aldırabılırdı de
bakamayacagı babasının bıle kabul etmeyecegı bı yavru dunyaya getırmek
ona sıkıntı cektırmek aldırmaktan daha da gunah bence

kardeşim evlilik dışı çocuk dünyaya getirdi babası sahiplenmedi yeğenimi..aslında nasıl anlatacağım nasıl paylaşacağımı bile bilemiyorum..kısaca babası tarafından reddedilen masum bir bebek ve onu dünyaya getirmek uğruna herşeyi göze alan,kendinden vazgeçen kardeşim..hamileliği,doğumu,ebeğin belli bir zamana gelmesi derken uzuuun zaman geçti ve hukuk yolunda olan mahkeme ilerliyor..dna testi sonucu çıkacak ama kardeşim hem maddi hem manevi kendinden öyle çok kaybettiki..üstelik hiç bir hayat güvencesi olmadığı halde..bakıyorum suratına ve,hayattan bıkkın,hüzünlü yüz,gülerken bile ağlayan içinde sürekli kanayan yarasını görüyorum..bu benim canımı öylesine acıtıyorki..şu an annem babam ben hep beraberiz kol kanat olduk ona ama maddi açıdan bişey yapamasakta,yanında olduk ki;olması gerekende buydu ama şu saatte şu yazdıklarımı yazarken bile içim eriyor..rabbim mübarek cuma gecesi kardeşimi yeğenimi bu duruma düşüren insanı islah etsin kardeşime ise sabır güç azıcık yaşama sevinci versin..ona sadece sevdiği şeyleri yapabiliyorum elimden başka hiç bişey gelmiyor ve onun bu yıkık perişan halini gördükçe kahroluyorum.buraya yazmasam sizlerle paylaşmasam ne yapardım bilemiyorum ama içimdeki hüzünü,üzüntüyü,içimdeki fırtınayı anlatamam.onun canının yandığını görmek benim canımı dahada yakıyor..birde o masum yavruya baktıkça içim eriyor..rabbim sen büyüksün..

Başta kardeşin olmak üzere , hepinizi ALNINIZDAN ÖPÜYORUM. Herşeyi göze alıp o minik cana sahip çıkmak , doğurmak. Allah yüzünü evladından güldürsün. Herşey düzelir, herşey yoluna girer hiç merak etmeyin. Kolaylıklar diliyorum.

Öyle ödenecek bir bedel falanda yok, Allahın verdiği cana kıymamış evladını doğurmuş çoğu insanın beceremediğini yapmış. DNA testide çıkacak baba nüfusuna geçirecek (istemesede mahkeme kararıyla) eee o zaman hiç sorun yok.

Son düzenleme:
Imtihanların en büyü bu olsa gerek ,o yavruya üzüldüm ona babası sahip çıkmayacak hep içinde bir burukluk olacak,birde annen bu olaya çok üzülmüştür,evlat yetiştirmek zor, kız kardeş olarak onun yanında olman iyi umarım bundan sonra kolay,kolay kimseye kanmaz

benim fikrimce kardeşiniz çok büyük bir hata yapmış belkide bebeğin babasını evlilğe ikna etmek için hamile kalmış .bunu kadınlar çok yapıyor kesinlikle yanlış birşey bu.bir erkeği evliliğe ikna etmek için onu bağlamak için ufacık masum bir bebeği kullanmak bana hiçde adil gelmiyor kusura bakmayın .çok büyük ihtimalle bebeğin babası hiç bir zaman çocuğu istemeyecek o çocukda babadan yoksun bir şekilde mutsuz büyüyecek.çok yazık ne diyeyeim yaptığımız hataların acısını biz çekiyoruz bide yetmeği gibi ailemiz çekiyor .olan olmuş artık yapıcak birşey yok.bebeğin babası olduğunu belgeledğiniz halde bazı yasal süreçler yaşayayacaksınız .belki bebeğinizin nüfus kağıdında babaısı olucak ama hiç bir zaman manevi bir babası olmayacak çok vahim gerçekten .kardeşinize üzülmeniz çok doğal allah yardımcınız olsun ne diyeyeim .

Kardeşiniz büyük bir hata yapmış ve maalesef ki bunun bedelini ödüyor.
Ama sizi kutluyorum biçok ailenin yapmadığını yaparak ona sahip çıkıyorsunuz.
Umarım o adam üzerine düşen görevi yapar

tek sorumlu o adam değil ki.kardesinde hatalı.ama yiğenin için gerçekten çok üzüldüm.

Geçmişi konuşmasak hanımlar...konu sahibi kardeşinin içinde bulunduğu durumdan bahsedip ona daha nasıl yardımcı olabileceği konusunda fikir istiyor bence... evet zor bir yaşam onları bekliyor... mahkeme nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın ortada bir bebek var ve o bebeği büyütecek bir anne var... annenin güçlü olmaktan başka çaresi yokkkk...Allah yardımcıları olsun... konu sahibine sormak istiyorum kardeşi çalışıyor mu Çalışmak sadece maddi olarak değil bişeyler başarabildiğini de gösterecek ve mutlu edecektir ...

ne bicim yorumlar yapilmis
hataliyi bulun diyenmi oldu?
cok zekisiniz gercekten
evet bir hata yapilmis ama sorumlulugunu aslanlar gibi alan bir kadin ve ailesi var
ama yine o sorumlulugu almayan adamim diye gecinen bir erkek musvedeside var ortada

o yavrucagin oyle bir babasi oldugu icin uzulebilirim
ama sizler gibi bir ailesi oldugu icin uzulmuyorum
dolayisiyla Allahin hediyesi olarak kabul edip mutlu olun!

cok zekisiniz gercekten
evet bir hata yapilmis ama sorumlulugunu aslanlar gibi alan bir kadin ve ailesi var
ama yine o sorumlulugu almayan adamim diye gecinen bir erkek musvedeside var ortada

O yorumlar zekilik olsun diye yapılmıyor,
kişi hatasını anlasın, bir daha yapmasın;
başka bu konuda muzdarip olabilecekler okusun, belki cımbızla, kendi için bir ders çıkarır diye yapılıyor.

Çünkü tebrik edilecek bir mesele değil.

..............

Nehirim99,

Allah, o bebeğede, annesinede ,sizlere de mutluluklar versin o adamın kalbinede vicdan.

İnşaallah atlatırsınız bu zorlu süreci ve inşaallah yaşanmaz bir daha böyle tatsızlıklar.

cok zekisiniz gercekten

insan nasıl teselli edeceğine bilmiyor benim açımdan baktığımda kandırılmız yalan aşk sözlerine kanmış bir genç kız var, üzgün annesi var ben kızımı yetiştirirken neyi yanlış yaptım diyen üzülen anne var,başı eğik bir baba var ,kız kardeşi ise dna testi ile ki yıllar sürecek kanatlamasında kardeşinin yanında ama duygusal yönden sinirli üzgün abla var,birde masum dünya güzeli bir bebek baba ilgisinden ,sevgisin mahrum bir çocuk, üvey babası onu sevecek mi?tek teselli sağlıklı olmaları aile olarak bütünlüğü korumaları

Ne çok seviyoruz yargılamayı.
Yaptığının yanlışlığı ya da doğruluğunu yargılamak, suçlamak kimseye düşmez.
Yavrusuna sahip çıkan bir kadın var karşımızda.
Takdir ediyorum.
Biz evliyken, düzenli bir hayatımız varken bunalıma girdiğimiz anlar oluyor.
Konu sahibi,
Ailenizi ve sizi yürekten kutlarım.
Her şeyden evvel böyle bir ülkede her şeyi, herkesi karşısına alarak yavrusuna sahip çıkan, sorumululuğundan kaçmayan kardeşinizi kutluyorum.
Elbette zor zamanlar olacaktır.
Ancak siz yanında olukça geçecektir.
O yavrucağın da şanssız olduğunu değil, aksine ne kadar şanslı olduğunu görüyorum.

adama kızıyoruz ancak ilişkilerinin boyutunu ve adamın baba olup olmak istemediğini bilmiyoruz.
konu sahibinin kardeşi hangi şartlarda hamile kaldı?adam neden bebeği istemedi bunları da sorgulamak gerek
konu sahibini ve kardeşini tenzih ederim ancak tek gecelik ilişki yaşayan insanlar var.bu gibi birlikteliklerde hamile kalındığı zaman da adam neden kabul etmedi bebeği diyebilir miyiz?ne kadar sağlıklı olur ayrıca
hem madem bir ilişki yaşanıyor neden korunulmuyor? adam suçlu da önlemini almayan kadın masum mu?

e hani herseyi göze almisti:ssz:simdi niye saldi kendini böyle, bebegine iyilik mi yapmis oluyor bu durumda:25:

allaha sükretsinki bebegi saglikli eli ayagi düzgün aksi olsaydi bide, nasilsa hal olur mahkemeydi suydu buydu

bardagin dolu tarafindan baksin:4::19:

Son düzenleme:
Üzücü yorumlara muhatap olacaksınız eğer kaldıramıyacaksanız yoruma kapatın gitsin kime ne,nasıl anlatacaksın ancak üzüntün depreşir

Bu dna testi çıktı bütün planlarımız bozuldu test de neymiş efendim, senden işte.

Böyle erkeklere çok sinir oluyorum ortada bir çocuk var görmüyor musun? Neden hala bu gurur bu inat? sahip çık ömür boyu bize bak, kendim için değil çocuk için istiyorum. Bu nasıl bir duygusuzluktur, bu nasıl bir kişiliktirki kendi çocuğunu kabul etmiyor. Aslında iş hiç bu aşamaya gelmeden henüz hamileyken hemen nikahı kıymalıydı çocuğun babası ama ne marjinal adamlar var memlekette test istemiş...

konu sahibinin ne kadar üzgün ve çaresiz olduğu görülmüyor
galiba bu kadar sert yorumlara maruz bırakılmış.
öncelikle yürekten tebrik ediyorum kardeşinize sahip çıkmanızı
ailenizin ona kol kanat germesini...
bu tarz konularda konu sahibine korunsalarmış bilmiyorlarmıymış
düşünememişler mi gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum
konuyu okuyanlara ders olsun diyede böyle yorumlara kesinlikle
karşıyım
ders alması gereken o duruma düşmek üzere olan arkadaşım
zaten konu sahibi olan arkadaşımın konusunu okuduğunda onun
çırpınışlarını gördüğü üzüntüsünü hissediği anda bi an kardeşinin
yerine kendisini koyduğu anda en büyük dersi almış olacaktır
allah yar ve yardımcınız olsun

Back