- Konu Sahibi flower_rose
-
Haklısınız.böyle çok yoğun sıkıntılarla çalışan insanlarda oluyor bu.
herkes de bir yere kadar susuyor illa ki bir açık veriyoruz iş yerinde.
ancak yine de temkinli olmakta fayda var.
ailenizden birilerine anlatın sıkıntılarınızı ya da iş dışındaki arkadaşlarınıza.
çünkü iş ortamında en ummadığınız kişiden başınıza işler gelebilir.
Zaten sorun yönetimin bana mobbing uygulaması. O nedenle korkuyorum. İşte ne bileyim en iyisi konuşmamak. Araya izin girecek nasılsa. Unutulur umarım.Birine anlatin bence, icinizde kalamiyor belli ki disari cikarmaniz gerek. Disardan arkadaslariniz olabilir, aile akraba olabilir.
Yonetimin duymasindan neden korkuyorsunuz, problemlerinizi duyunca belki care ararlar?
Tutuyorum aslında. Kimse sormadığında sıkıntı yok. AA neden falan biraz kurcalarsa direkt dökülüyorum. Yarını da atlatayım öyle. Biraz zaman geçer soğur her şey.Günlük tutun
Çok teşekkür ederim. Zaten bunaldınız çoğu şeyi paylaşıyorum çok da güzel yorumlar arkadaşlar kazanıyorum. İyi ki var bu platform.Gelin burda bize anlatın iş yerinde ağzınızı sıkı tutun.
Girdiğim iş yerlerinde kafama uyarsa uzun süre çalışırım. Nedeni ise işimi yapıp, uzun süre gözlem ve yerimi sağlamlaştırdıktan sonra edindiğim iyi arkadaslarla is yerinde konuşurum sadece, O da bir yada iki kişidir.
En son çalıştığım iş yerinde şeytanın vücut bulmuş haliyle bı sure aynı odada çalışmak zorunda kaldım.
Aman diyorum dikkat edin.
Çok doğru haklısınız. Yarın da bitsin. Biraz izindeyim zaten. İyi gelcek umarım.Susup susup patlamak bu olsa gerek ama siz gene de fazla konuşmyin "Söylediğiniz lafın kölesi Söylemediğiniz lafın efendisi"olursunuz unutmayin..
O zaman buraya yazın en azından birbirimizi tanımıyoruz anonim herkes ama herkese anlatmayın ben çok dost kazığı yedim. Yalnız değilsinizTutuyorum aslında. Kimse sormadığında sıkıntı yok. AA neden falan biraz kurcalarsa direkt dökülüyorum. Yarını da atlatayım öyle. Biraz zaman geçer soğur her şey.
Çok doğru ben de yedim dost kazığıO zaman buraya yazın en azından birbirimizi tanımıyoruz anonim herkes ama herkese anlatmayın ben çok dost kazığı yedim. Yalnız değilsiniz
İşte onları da anlat anlat bunalttım. Ama artık izindeyim. Ne bileyim karşımdaki insan yorum yapsın da istiyorum. Maalesef terapi de tek dinliyorlar. İşte neyse izne ayrıldım. Biraz rahatlarım artık. Maalesef ortam değiştiremiyorum. Mümkün değil. Ama iş yükümü hafiflettim biraz daha az kazancım olacak ama en azından kafam rahat olacak. Teşekkür ederimBen de geçen sene benzer şeyler yaşadım ve iş yerinde profesyonelliğimi kaybetmedim kimseye anlatmadım ama arkadaşlarımı ve aileme dökülüyordum sürekli bende. O dönem benden çok çektiler. Biri nasılsın dediği anda anlatmaya başlıyordum. Siz de yakın çevrenize mi anlatsanız ya da terapiye mi gitseniz? İçinize atmak daha kötü olur ve iş arkadaşları da çoğu zaman güvenilir olmaz. Bu arada ben çözümü ortam değiştirmekte buldum sizde var mı öyle bir imkan?
İşte onları da anlat anlat bunalttım. Ama artık izindeyim. Ne bileyim karşımdaki insan yorum yapsın da istiyorum. Maalesef terapi de tek dinliyorlar. İşte neyse izne ayrıldım. Biraz rahatlarım artık. Maalesef ortam değiştiremiyorum. Mümkün değil. Ama iş yükümü hafiflettim biraz daha az kazancım olacak ama en azından kafam rahat olacak. Teşekkür ederim
Evet terapi tecrübem oldu. Babamı kaybettiğim dönem gitmiştim. Elbette beni yönlendirmesini beklemiyorumHic terapi tecrubeniz oldu mu? Kesinlikle tek tarafli dinleme durumu mevcut degil. Senelerdir farkli sebeplerden terapi goruyorum donem donem, hic sadece benim konustugum bir seans olmadi. Tabii ki sizi Ayse teyzenin gelinin yaptigi gibi yonlendirmeyecek, kendi dusuncesini kabul ettirmeye calismiyor terapistler :) Sorduklari sorular, yaptiklari yorumlarla olaya karsi bakis acinizi degistirip, kendi dogrunuzu kendinizin bulmasi yonunde cabaliyorlar. Dogru terapisti bulmak cok zor ama enerjinizin tuttugu bir kisi ile calismak hayata yeniden baslamak kadar keyifli.
Umarim is yukunuzu hafifletmek ise yarar. Ama genelde mobbing uygulayan kisi ve kisiler durum ne olursa olsun davranislarindan vazgecmiyor. Zamanla isyeriniz bile tetikleyici olmaya baslayabilir sizin icin (ben ofis binasina girdigim zaman bile panik atak geciriyordum). O yuzden mutlaka B, C planlariniz olsun derim. Ben de bircok seyi riske attim ortamimi degistirerek ama hayatta verdigim en dogru kararlardan biriydi.
Haklısınız şu ara izin dönemindeyim umarım izin dönüşü daha farklı olur. Valla üstümden tır geçmiş gibi o kadar yorgunum ki anlatamam 12 yıllık meslek hayatımda bu denli kötü hissetmemiştim. İnsanlardan da soğudum. Ama hayatım işten ibaret ordan da kimseyle görüşmezsem daha fena olcam. Güvenilir de değiller farkındayım ama işte. Bakalım gelecek dönem spora başlamayı falan planlıyorum giriş çıkış saatlerim uygun olursa. Umarım olur. Size de çok üzüldümBen de sizin yaşadıklarımızı yaşadım ,hatta herşeyi anlatıyordum ben de ,ama benim sizden farkım,gidip söyleseler de umrumda değildi ,zaten kötüyüm tek kelime konusmuyorum ve daha ötesi yok benim için.sikintili zamanlar gectim şimdi bu olaylardan ötürü ilk defa antidepresan kullanıyorum,iyi geldi.geçenlerde mobbing yüzünden intihar eden öğretmen haberini okuduğumda kendime gelemedim bir süre .çok üzüldüm o öğretmen adına.Ben de öğretmenim.Siz de atlatamadiysaniz lütfen bir psikolog veya psikiyatriden yardım alın çünkü anlattığıniz insanların sizi anlamadığını düşünüp onlardan da soguyacaksiniz zamanla.Ben herkesten uzak duruyorum mesela iş yerinde ,bazıları ile sohbet edliyorum ,ama iş dışında iş arkadaslari ile gorusmemeye başladım çok rahatladım,bir daha da arkadaşlık dostluk etmem iş yerinden biriyle Geçmişi asla unutmak istemiyorum bu arada kinci biriyim ,ve bu halimi seviyorum ,sadece benden uzak dursunlar istiyorum o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?