• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde ukte kalanlar tam liste

Eğitim zorunlu idi evet ama kuzenlerimi eniştem okula yollamadi polis vs de gelmedi hiç
Koyluk yada kırsal yerde arkasına düşülmedi hiç
Lise arkadaşım vardı okulda birine aşık oldu başka kızda o çocuğu seviyordu gidip kızın abisine babasına olsyi abartarak anlattı ve okuldn alınmıştı
Bu ve benzeri şeyler çok fazla oldu maalesef

Kuzenim disleksi hastası ve öğrenme zorluğu vs var orta okulu ite kalka bitirdi okuyamadi yani
Herkes aynı şartlarda aynı hayatı yaşayamıyor
Konu sahibinin (tenzih ediyorum lütfen alinmayin)
Belki yeterli kapasitesi yoktu okumaya yada ailesi kız çocuğu olduğu için emek ve para harcamak istemedi olamaz mı ?
Konu sahibinin derdini dinleyip gecebiliriz çünkü bazen bazı meseleler de yapacak tek şey budur
Evet sizin anlattığınız gibi kız çocuğu olduğum içindi belki de ki %80 olasılıkla öyleydi evlenince bile adam akıllı bir çeyiz yapmadılar hep milletin verdiği ıvır zıvır eşyalarla oldu

Doğru. Ama şuanda da söylediğimiz her şeye bir kulp buluyor bence şikayet etmeyi seviyor ama bu hayattan da sıyrılmayı düşünmüyor. Tamam derdini dinleyelim başını okşayalım, ee gerisi yok.
Yapı meselesi demekki yani hiç birşeyleri yapabilmesi için fırsat verilmemiş yapabilir miyim bile diye düşünmüyor
Hep baskılanmış kafasına vurulmuş susturulmuş biri belliki

En azından evde kendine bir hayat kurabilir
Çocuğu ile beraber aktiviteler , örgü,müzik dinlemek dans etmek , kendini sevmek

Evet sizin anlattığınız gibi kız çocuğu olduğum içindi belki de ki %80 olasılıkla öyleydi evlenince bile adam akıllı bir çeyiz yapmadılar hep milletin verdiği ıvır zıvır eşyalarla oldu
Anladım ama geçmiş artık yani olan olmuş geriye dönme düzeltme değiştirme şansı yok ki
Şuan ne yapmayı ne düşünüyorsunuz
Bakin sizi en iyi siz bilirsiniz planınız ne

E ilerde kızım okuyamaz kızım dışarı çıkamaz derse ne diyeceksin neyle karşı çıkacaksın

Evet senden bilicem benden mi bilicem bu şartda doğuran sensin? Bebe yokken farklı mıydı sanki? Bu adam nasıl baba olacak allah bilir. Bebeler bebeyken bile böyleyse bu kız ergenliğe girince ne olacak? Gayet bileceğin bir şey işine gelmemiş işte. Kendi çukuruna bir de günahsız kız çocuğu eklemişsin. Sorunlu annesi babası olan tek insan değilsin. Yapan yapıyor. İyi bi evliliğim var kocam iyi biri ailemde öyle bu evliliğimde ben bebeği 7 senede anca cesaret edip yaptım önceliğim farklıydı ben de 22 hatta 21 yaşında evlendim
Hayır okutacam diyor. Ayrıca niye anlamıyorsunuz bana önceki konuları okudum diyorsunuz ama hep yanlış okuyorsunuz ya da eksik okuyorsunuz ilk başta konuşmalarımız anlaşmalarımız hepsi olumlu ilerledi daha sonra evlendik, evlendikten sonra beni çalıştırmayacağını söyledi veya bu dışarıya çıkmayı hep bir bahaneyle engelledi yok şekerin var yok tansiyonun var yok çocuk düşer yok çocuk kalkar hep bu şekildeydi ben nereden bileydim böyle olacağını sonuçta müneccim değilim ileri hayatı görmüyorum

Anladım ama geçmiş artık yani olan olmuş geriye dönme düzeltme değiştirme şansı yok ki
Şuan ne yapmayı ne düşünüyorsunuz
Bakin sizi en iyi siz bilirsiniz planınız ne
Planım şu evden okulumu bitirmek istiyorum olur veya olmaz bi şekilde bitireceğim sonrasında malum dediğim gibi çalıştırmıyor beni onun kriterlerine uygun bir iş bulup çalışacağım yani öyle bir planım var

Hayır okutacam diyor. Ayrıca niye anlamıyorsunuz bana önceki konuları okudum diyorsunuz ama hep yanlış okuyorsunuz ya da eksik okuyorsunuz ilk başta konuşmalarımız anlaşmalarımız hepsi olumlu ilerledi daha sonra evlendik, evlendikten sonra beni çalıştırmayacağını söyledi veya bu dışarıya çıkmayı hep bir bahaneyle engelledi yok şekerin var yok tansiyonun var yok çocuk düşer yok çocuk kalkar hep bu şekildeydi ben nereden bileydim böyle olacağını sonuçta müneccim değilim ileri hayatı görmüyorum
Evet ileriyi göremeyiz ama bundan sonrası için birşey yapmaya çalışiriz
Siz ne yapmayı planlıyorsunuz

Bazen insan köre yatıyor sadece son sözüm bu allah o kız çocuğunu kurtarsın valla işi zor. Sen instagramda sevgili yapmak yerine açıktan okusaydın çalışsaydın bir şeyler başarsaydın en azından kızın annem güçlü bi anne derdi. Benim arkamda annem var derdi. Ama annesi kendi başına dışarı bile çıkamıyor

Planım şu evden okulumu bitirmek istiyorum olur veya olmaz bi şekilde bitireceğim sonrasında malum dediğim gibi çalıştırmıyor beni onun kriterlerine uygun bir iş bulup çalışacağım yani öyle bir planım var
Bunu yapabilirsiniz zor değil annem ilk okul 2 ye kadar gitmiş bizimle ilkokulu dışardan bitirdi
Eşimin yeğenin hanımı 35 yaşında liseyi dışardan okuyor ailesi yollamamis 15 sene sonra kocasını ikna etti hiç vazgeçmedi
Yapılabilir yani
Zor seyler değil ama çok çalışmalısiniz ev işi ve çocuktan kalan zamanda hep ders çalışın Instagram vs burada dahil vakit öldürmeyin

Yapı meselesi demekki yani hiç birşeyleri yapabilmesi için fırsat verilmemiş yapabilir miyim bile diye düşünmüyor
Hep baskılanmış kafasına vurulmuş susturulmuş biri belliki

En azından evde kendine bir hayat kurabilir
Çocuğu ile beraber aktiviteler , örgü,müzik dinlemek dans etmek , kendini sevmek
E kursun zaten yazık çocuğu var. Biz de bunu diyoruz

Bazen insan köre yatıyor sadece son sözüm bu allah o kız çocuğunu kurtarsın valla işi zor. Sen instagramda sevgili yapmak yerine açıktan okusaydın çalışsaydın bir şeyler başarsaydın en azından kızın annem güçlü bi anne derdi. Benim arkamda annem var derdi. Ama annesi kendi başına dışarı bile çıkamıyor
Anne güçlü diyebilmesi için annesinin ailesine bakması lazım neyse başa sarıp duruyoruz sizinle ama şunu bilin ki ben yaşadıklarımı çocuğuma yaşatacak değilim ki ona yanistmamaya çalışıyorum bütün bu yaşadıklarımı çocuğum için gereken neyse onu yaparım

E kursun zaten yazık çocuğu var. Biz de bunu diyoruz
Çocukla bu zamanda çok zor ama kendi bilir belki başarır ne diyeyim interneti sosyal medyayı hayatından çıkarması lazım çok fazla kitap okumalı ve her fırsatta ders çalışmalı

Bunu yapabilirsiniz zor değil annem ilk okul 2 ye kadar gitmiş bizimle ilkokulu dışardan bitirdi
Eşimin yeğenin hanımı 35 yaşında liseyi dışardan okuyor ailesi yollamamis 15 sene sonra kocasını ikna etti hiç vazgeçmedi
Yapılabilir yani
Zor seyler değil ama çok çalışmalısiniz ev işi ve çocuktan kalan zamanda hep ders çalışın Instagram vs burada dahil vakit öldürmeyin
Evet haklısınız yani hani insan derdini birilerine anlatınca rahatlar ya bende öyleyim benim 7 ablam var ama hiç birinden hayır görmedim benim arkamdan dedikodumu yaparlar anneme kötülerler gerçekten inansın ablasından bile bir destegi olmaması çok Zor

Evet haklısınız yani hani insan derdini birilerine anlatınca rahatlar ya bende öyleyim benim 7 ablam var ama hiç birinden hayır görmedim benim arkamdan dedikodumu yaparlar anneme kötülerler gerçekten inansın ablasından bile bir destegi olmaması çok Zor
Anladim

Bakın ben bu tarz şeylere asla inanmıyorum 7 ablanın 7side yanlış siz mi doğrusunuz hiç inandırıcı değil küçük kardeş ve 7 abla ama hiç biri iyi değil

Bakın ben bu tarz şeylere asla inanmıyorum 7 ablanın 7side yanlış siz mi doğrusunuz hiç inandırıcı değil küçük kardeş ve 7 abla ama hiç biri iyi değil
Birde şöyle birşey var kardeş dahi olsa insan birini sonsuz bir sevgiyle sevemez ki ?
Baktın zarar veriyorlar kapın ayrı evin ayrı kapat kapıni gitsin az görüş olsun bitsin
Bide abla vs şuan mesele o değil ki konu sahibinin hayatı kendi için birşeyler yapmaya çalışmalı kitap okumak bile çok şeyi bakış açısıni vs degistirir
Ben mesela evde çok bunaldigim zaman hareketli bir şarkı açıyorum dinliyorum
Terapistlerin podcast lari onu dinliyorum
Balkona çıkıyorum nefes alıyorum yürüyüş e çıkıyorum elime bir kitap alıp herhangi bir sayfayı açıp okuyorum

25 yaş daha gencecik bilgileri ve beyni yıpranmamış öğrenme güçlüğü çekmez hemen evden eğitim yollarını bulabilir

Eşinin suyuna gidebilir (ayıya dayı deme olayı) bu sayede okulu işi halletmeye çalışabilir
Bilmiyorum hadi okula kafasi basmadı kitap oku evden birşeyler yap çocuğuna ve kendine alan yarat vs vs

Hepsinden bahsetmiyorum benden bir büyük olan iki ablamla samimi olduğum için benim şakayla karışık s.lak dememe geri.zekali deme alınıyorlar bişey dediğimde farklı yerlere çekiyorlar diğer beşi de oyle kendi evinde yani bir hayrı dokunmuyor konuyu üstten yazdım demin

Back
X