- 23 Mayıs 2015
- 149
- 90
- 37
- Konu Sahibi ayyuzlumm87
Selam dertliler... Aslına bakarsanız Cok büyük bir derdim yok ama aklımda soru işaretleri var. Eşimle 5 yıllık evliyiz ve daha yeni bir bebegimiz oldu. Bebegimizin olacağına dair umut yokken evlilgimiz tam bitmek ayrılma kararı almak üzere olduğumuz gün hamile olduğumu öğrendim. Mutlu mu olsam uzulseummi bilemedim eşime mecburen söyledim ve ayrılma lafını bidaha etmemek üzere konu kapanmıştır dedi. Bu bizim kaderimiz ve kaderimizi yaşayacağız dedi. Peki neden ayrılma kararı almamıza ramak kalmıştı? Asıl mesele bu. Eşimle severek evlendik tanıştıktan bir ay gibi kısa bir süre sonra evlenme kararı aldık.8 ay sonrada evlendik. Başta herşey Cok güzeldi halada eşimle alakalı kısımları guzel aileler arasında anlaşmazlıklar oldu annem zaten eşimi hiç benimseyemedi ablamda öyle sebepte eşimin küçük kızkardeşine karşı ailesinin ses etmeyisi oldu. Halbuki benim abim olsa bende kiskanirdim herhalde neyse eşim hiçbir zaman ailesinden yana bir tavır sergilemedi aksine her seferinde benim yanimda oldu ve çoğu zamanda ailesine Cok sert tavır koyduğunu bilirim hatta bana istemiyosan görüşmek zorunda değilsin ama benim ailem ve ben silemem dedi ama tabi bu bana yetmedi galiba . benim ailem unutma taraftarı degil hiç karşı taraf hata ettigindeki bence hata sayılmayan yanları Cok aileme surekli gelip gittiklerini arayıp hal hatır sorduklarını bilirim neyse eşim aile ile alakalı kisminda onu cok sıktığımi, evlendigimizden beri onu olduğu gibi kabul etmedigimi, hiç özel bir alan birakmadigimi ve kendisini kendi olmaktan cikardigimi söylüyor Evet haklı ve beni hala sevdiğini de belirtiyor ama bunaldigini hareketlerinin surekli elestrilmesini ve kısıtlanmasını yada art niyetli olunmasını kişiliğine hakaret olarak algılıyor ki bundada hakli.haklı diyorum çünkü ben Biliyorum ne kadar sahane bir insan oldugunu. Eksikleri tabiki var hangimizin yokki... O benim birsürü eksigimi kaparken ben onun en ufak hatasını yüzüne vuruyorum örneğin bugüne kadar ütü yaptığım nadirdir neden ütülü degil demez evde yemek yoktur ki kahvaltiyi genelde hep o hazırlar ne yiyelim ne yapalım der neden yapmadin demez evin temizliğini benle bir yapar hele hamileyken hep o temizledi bebek oldu iki ay annem iki ay kendisi yaptı ben hep bebekle ilgilendim . Ama ben corabini sağa sola atmasına bisi yaptığında tezgahı dagitmasina el havlusunu yamuk aşmasına takiyorum hiç bir arkadaşı ile biryere yollamiyorum oda diyorki evin erkeği ben değilim onur haysiyet birakmadin sana senin bana davrandığını gibi davransam çoktan beni bırakır yanimda durmazdin diyor haklı ben kisitlanmaya hiç gelemem ben biz olmaya calistikca sen hep ben dedin diyor artik evlilik icin mücadele etmeyeceğini soyledi ki ama hala bana kiyamiyor ailelerle alakalida tartışmayı yasaklad ıstedignle konuş istemesiginle konuşma başkaları yuzunden evimizin huzurunu kaçırma diyor yoksa mutlu olamayız diyor. Galiba annemlerin laflarını Cok önemsiyorum ve bos yere eşime olmadık sözler sarfediyorum eşim ne yaparsa yapsın annemlere yaranamicak galiba bu konuyu nasil asicam eşimin artilarinin eksilerinden kat kat fazla olduğunu nasil farkettiricem onlara bilmiyorum. Bebeğime gelince rabbimin bir lütfü ve o zaman farkettimki rabbimde bu evliliğin ziyan olmasını istemiyor... Eşimi tekrar kazanmak istiyorum ve bu konuda fikirlerinizi bekliyorum...