içimdeki kocaman boşluk

Ben çok git geller yaşadim evliliğim ocinde ama hiç pes etmedim.birlikte yasamak zor hakkaten cok emek verdim maddi manevi.sevince sabrediyorsun.bozup atmaktansa tamir etmekten yanaydim hep.hala da öyleyim hayattaki diger şeyler ıcin hala böyle dususnuyorum ama eşimle benim iliskimizdeki tamirat olaylarindan ben artik cook yoruldum.biraktim onarmayi.ona kirginliklarim kizginliklarim baya buyuk icimde..benimki anladi tabiri caizse kiymetimi emeklerimi gordu ama tam ipler koptugu anda gordu.sana yaşattigim hersey icin hakkini helal et eger etmezsen biliyorunki hicbiişim düzgün gitmeyecek çok üzdüm seni sen bunlari hakedecek bisey yapmadın kör olan nankör olan bendim diye özürler diledi...diledi de ne oldu şimdi benim içim buz gibi..ha yine beraberiz ayni evdeyiz.umut hala varmi teorikte evet.inş.uygulamda da mutlu olabiliriz..sizde toparlanirsiniz inş.ama yapmaniz gereken tüm ne varsa guzellikten yana insan olmaktan yana iyilikyen yana sonuna kadar yapin deneyin..sonra iciniz rahat olur benim mesela hicbi pismanligim yok keskelrim yok evliligim icin ugrassaydim diyecegim...bu ic rahatligi sonrasinda size çok kazandirir..zor seyler yasanacaksa bile hic degilse vicdanen rahat olursunuz sizde...
aynen öyle yuva dağıtmak en kolayı. önemli olan sabredip çabalamak. eşinizin kendi iradesiyle bu cümleleri kurması büyük bir gelişme. inşallah ben de bu sözleri duyabilirim. zaman her şeyin ilacı diyebiliyorum sadece

Bende hep pozitif bir insanım ama kış ayların da hep ot gibi hissediyorum kendimi bence mevsimdendir ilkbahara az kaldı sana da sıcacık güneşli günler iyi gelir bence düşünürken bile keyifli ya :)

mrb hanımlar...ben gayet neşeli pozitif olmaya çalışan biriydim (bir zamanlar) hani derler ya hep bardağın dolu tarafını görmeye çalışırdım. bişey oldu evet bişey oldu ve resmen duygusal ve manevi olarak resmen bambaşka biri oldum :KK43:( şükürler olsun ki sağlıklı bi evladım var, güzel bi işim var, canım annem ve kardeşim var, sağlığım yerinde ama adını koyamadığım kocaman bi boşluk var içimde...sahip olduklarıma yine şükrediyoru ama iç huzurum kalmadı hiç...eve geldiğimde buruk bi his oluyo içimde keşke daha gün bitmeseydi çalışmaya razıydım diye içimden geçiriyorum bazen.ama sonra pişmanlık duyuyorum bu düşüncemden..pırıl pırıl gözleriyle evladım daha kapıda bacaklarıma sarılıyo çünkü :KK43:(

belki maneviyat eksikliği belki inandığım tüm değerlerimi kaybetmem.. nedenini bilemiyorum tam olarak ama çok mutsuz bi insan oldum çıktım.hep eski neşeli mutlu günlerim aklıma geliyor telefondada olsa arkadaşlarıma gülerek dolu dolu muahbbet ettiğim günlerim, şarkı söyleyerek oğlumla şaklaşarak yemek yapmalarım sofra kurmalarım ... şimdi telefonum sessizde hep, çalmasına tahammülüm yok görsemde arayanı konuşmaya niyetim isteğim yok..eski fotoğraflarıma bakamıyorum ağlamaktan..işlemediğim b, suşun ceazsını çekiyor gibi hissediyorum.nedir bu böyle ??....sanki yaşam enerjim çekilmiş içimden ve ben kupkuru kalakalmışım öylece ortada..isyan etmek gibi olmasın ama ben böyle olmamalıydım...çok kötü bi dönem yaşıyorum yaşamak da değil bu sadece hayattayım işte !!

Küçükte olsa önüme ışık olabilecek önerileriniz var mı ?
Kandaki dopamin seviyenize bir baktırın. Demir eksikliği ya da başka çnemli bir şeyin eksikliği, hormonal düzensizlikler böyle ruh hallerine sebep olabilir. Bizi biz yapan beynimizdeki kimyasallar. Yiyecek gibi. Tuz hakimse tuzlu, şeker hakimse tatlı olur. İkiside yoksa yavan tatsız bir şey çıkar ortaya. Bence doktora gidip kan tahlili yaptırın. Sorunun bir hapla çözülecektir belki.

Istemedigin bir evlilik icindesin bu yuzden.. sevmedigin birine katlanmak zorunda olmak.. butun mesela bu.. uzun suredir sevmemek sevilmemek vs. Sebep bu bence

Kandaki dopamin seviyenize bir baktırın. Demir eksikliği ya da başka çnemli bir şeyin eksikliği, hormonal düzensizlikler böyle ruh hallerine sebep olabilir. Bizi biz yapan beynimizdeki kimyasallar. Yiyecek gibi. Tuz hakimse tuzlu, şeker hakimse tatlı olur. İkiside yoksa yavan tatsız bir şey çıkar ortaya. Bence doktora gidip kan tahlili yaptırın. Sorunun bir hapla çözülecektir belki.
Doğrudur.yoğun demir tedavisi gördum yakinlarda kan degerlerim hep inisli gidiyor bu dönem.hatta konu da acmistim bu konuda ilaç yedavisi ve alternatif ilave desteklerle epey toparladim.

Istemedigin bir evlilik icindesin bu yuzden.. sevmedigin birine katlanmak zorunda olmak.. butun mesela bu.. uzun suredir sevmemek sevilmemek vs. Sebep bu bence
Yok ben sevdim hep eşimi.sevdigine kanaat getirerek de evlendim ama hayatta hersey olabiliyor böyle...mevlanaya sormuşlar sevmekmi daha güzel yoksa sevilmemek mi diye cevabi şu olmuş; sevmek daha güzel çünkü sevildiğinden hicbirzaman tam olarak emin olamassın..benim ki bu hesaptı birnevi.

Sanırım ruhumuzun da tatmin olması gerekiyor; bedenimiz maddeten tatmin olsada. Genelde ruhumuzu doyuran ve tatmin eden de maneviyattır.
Maneviyat azaldıkça kalp ağır gelir,ruh sıkışır bedende. Ne yapsan için huzurlu olmaz.Kanaatimce...
mrb hanımlar...ben gayet neşeli pozitif olmaya çalışan biriydim (bir zamanlar) hani derler ya hep bardağın dolu tarafını görmeye çalışırdım. bişey oldu evet bişey oldu ve resmen duygusal ve manevi olarak resmen bambaşka biri oldum :KK43:( şükürler olsun ki sağlıklı bi evladım var, güzel bi işim var, canım annem ve kardeşim var, sağlığım yerinde ama adını koyamadığım kocaman bi boşluk var içimde...sahip olduklarıma yine şükrediyoru ama iç huzurum kalmadı hiç...eve geldiğimde buruk bi his oluyo içimde keşke daha gün bitmeseydi çalışmaya razıydım diye içimden geçiriyorum bazen.ama sonra pişmanlık duyuyorum bu düşüncemden..pırıl pırıl gözleriyle evladım daha kapıda bacaklarıma sarılıyo çünkü :KK43:(

belki maneviyat eksikliği belki inandığım tüm değerlerimi kaybetmem.. nedenini bilemiyorum tam olarak ama çok mutsuz bi insan oldum çıktım.hep eski neşeli mutlu günlerim aklıma geliyor telefondada olsa arkadaşlarıma gülerek dolu dolu muahbbet ettiğim günlerim, şarkı söyleyerek oğlumla şaklaşarak yemek yapmalarım sofra kurmalarım ... şimdi telefonum sessizde hep, çalmasına tahammülüm yok görsemde arayanı konuşmaya niyetim isteğim yok..eski fotoğraflarıma bakamıyorum ağlamaktan..işlemediğim b, suşun ceazsını çekiyor gibi hissediyorum.nedir bu böyle ??....sanki yaşam enerjim çekilmiş içimden ve ben kupkuru kalakalmışım öylece ortada..isyan etmek gibi olmasın ama ben böyle olmamalıydım...çok kötü bi dönem yaşıyorum yaşamak da değil bu sadece hayattayım işte !!

Küçükte olsa önüme ışık olabilecek önerileriniz var mı ?

Back
X