çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum.bir konu daha açmıştım içimizden geçen herşeyden sorumlumuyuz diye bana demişlerdi eğer sen gerçekten içindekini dile getirmiyorsan birey olmaz demişlerdi umarım öyedir.büyük konuşmada birde bir söz geçer eğer büyük konuşup laf ederseniz işte yaşamadan ölmezsiniz gibi belkide bunları düşünmekten aklıma sürekli böyle şeyler geliyor o da olabilir ipleri elime almam gerekiyor kendimi teslim etmemem lazım.düşüncem çok saçma bile olsa boşver deyip üstünde durmamam lazım.
Evet eğer içindeki sesi dinlemeyip dile getirmiyorsak, uygulamaya almıyorsak sorumlu değiliz o düşüncelerden..Bunların hepsi vesvese.
Bunlarla başa çıkmanın yolu, okumak devamlı olarak dua okumak,
Esma'ul Hüsna okumak, dua etmek, namazını kılmak, sadece farz değil, sıkıntıdan bile kalkıp namaz kılmak insanı korur bu kötü düşüncelerden v.s
Tabii bunlar inandığınız şeye göre değişir; bu söylediklerim inanç doğrultusunda söylediklerim.
Bunların yanında ya da yalnız olarak; sürekli kitaplar okumak, kalabalıklar arasında vakit geçirmek,
zaman zaman sayısı az ama doğru insanlarla muhabbet etmek ve mümkün olduğunda bu sıkıntılardan söz etmemek..
Bu sıkıntıları göz ardı ederseniz, duyupta takmazsanız zamanla ele alırsınız kontrolu.
Düşünsenize, başımız ağrıdığında, devamlı olarak baş ağrımızı düşündüğümüzde dahada artmaz mı ?
Eğer başka bir işe yönelirsek o baş ağrısını unutuyoruz bile.
Bu yüzden üstelememek gerekir.
Kişi en çok kendisini bilir, bakarsınız ki, artık kontrol edemeyecek durumdasınız terapi en iyi yöntem..