içimdeki ses ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese teşekkür ederim ama içimden geçenleri gerçekten istemedim benim sorunum şu galiba ben büyük konuşmaktan korktuğum için ve bir kaybetme korkusu olduğu için içimdeki ses sanırım beni zorluyor bu gibi şeyler düşündükçe ben böyle düşünüyorum.

Çok fazla yanlız kalıyorsan bu bile nedendir aslında.
İnsan yanlız kalıp sosyalleşemedikçe saçma sapan düşüncelere kapılır.
Bende de bazen olur normal zamanda asla yapmayacağım şeyler geçer içimden, hemen başka uğraşlar bulur geçiştiririm.
Bu en basitinden temizlik bile olur yani.
Aman dikkatli ol, dr a gitmeyi geçiktirme.
İçindeki sesle muhabbet koyulaşıyorsa, şizofreni başlangıcı bile olabilir...

İyide, sizin kendinizle konuşmanız yanlış değil ki..

Bazı insanlar çok bunaldıklarında, kendilerini yalnız hissettiklerinde kendileriyle sesli ya da sessiz konuşurlar.

Beyin devamlı olarak cümle üretir, depresif duyguların verdiği olumsuzlukları devamlı olarak tekrarlar.

Buraya kadar normal yaşadıklarınız, üzülmeyin..
Bundan sonrası için harekete geçmeniz gerekiyor.

Yani böyle duygu birikimleri, depresif düşünceler kontrol altına alınmaz patlamalara neden olur ve kontrol elden çıkar.

Bu yüzden bir uzmana görünebilirsiniz..
Terapi yöntemiyle rahatlayabilirsiniz, için,zdeki seslerin cevabını tek başına vermek zorunda kalmazsınız.

En azından terapiden sonra içten gelen kurgularınıza, seslerinize her çaırdıklarında cevap vermemeyi öğrenirsiniz tabir yerindeyse.

Bu yüzden üzülmeyin, berbat bir durumda değilsiniz; azıcık kontrolü ele alırsanız batmaktan kurtulursunuz.

Unutmayın, büyük hastalıklar hariç herşey insanın elinde; beyinle ve kalple yapılamayacak şey yok..

Unutmayın, onlar size değil siz onlara hükümdarsınız.

çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum.bir konu daha açmıştım içimizden geçen herşeyden sorumlumuyuz diye bana demişlerdi eğer sen gerçekten içindekini dile getirmiyorsan birey olmaz demişlerdi umarım öyedir.büyük konuşmada birde bir söz geçer eğer büyük konuşup laf ederseniz işte yaşamadan ölmezsiniz gibi belkide bunları düşünmekten aklıma sürekli böyle şeyler geliyor o da olabilir ipleri elime almam gerekiyor kendimi teslim etmemem lazım.düşüncem çok saçma bile olsa boşver deyip üstünde durmamam lazım.

çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum.bir konu daha açmıştım içimizden geçen herşeyden sorumlumuyuz diye bana demişlerdi eğer sen gerçekten içindekini dile getirmiyorsan birey olmaz demişlerdi umarım öyedir.büyük konuşmada birde bir söz geçer eğer büyük konuşup laf ederseniz işte yaşamadan ölmezsiniz gibi belkide bunları düşünmekten aklıma sürekli böyle şeyler geliyor o da olabilir ipleri elime almam gerekiyor kendimi teslim etmemem lazım.düşüncem çok saçma bile olsa boşver deyip üstünde durmamam lazım.

Evet eğer içindeki sesi dinlemeyip dile getirmiyorsak, uygulamaya almıyorsak sorumlu değiliz o düşüncelerden..Bunların hepsi vesvese.

Bunlarla başa çıkmanın yolu, okumak devamlı olarak dua okumak,
Esma'ul Hüsna okumak, dua etmek, namazını kılmak, sadece farz değil, sıkıntıdan bile kalkıp namaz kılmak insanı korur bu kötü düşüncelerden v.s

Tabii bunlar inandığınız şeye göre değişir; bu söylediklerim inanç doğrultusunda söylediklerim.

Bunların yanında ya da yalnız olarak; sürekli kitaplar okumak, kalabalıklar arasında vakit geçirmek,
zaman zaman sayısı az ama doğru insanlarla muhabbet etmek ve mümkün olduğunda bu sıkıntılardan söz etmemek..

Bu sıkıntıları göz ardı ederseniz, duyupta takmazsanız zamanla ele alırsınız kontrolu.

Düşünsenize, başımız ağrıdığında, devamlı olarak baş ağrımızı düşündüğümüzde dahada artmaz mı ?
Eğer başka bir işe yönelirsek o baş ağrısını unutuyoruz bile.

Bu yüzden üstelememek gerekir.

Kişi en çok kendisini bilir, bakarsınız ki, artık kontrol edemeyecek durumdasınız terapi en iyi yöntem..

bir uzmandan yardım almalısın...hepımız zor durumlar yasadıgımızda sacmalarız yada kendımızı daha ıyı hıssetmek ıcın onceden dusunmedıgımız seyler dusunuruz...
ben suan üzüldüğün taktıgın konular oldugunu dusunuyorum kendını bu kadar hırpalama fazla dusunme hersey olacagına varır...

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar biraz olsun içim rahatladı

yaşadığın şu mu; büyük konuşmaktan çok korkuyorsun,çünkü konuşunca başına geleceğine inanıyorsun.dini inançların da bunu destekliyor. zayıf noktan olduğu için beynin hep burdan saldırıyor ve büyük konuşmuyorsun aslında sadece düşünüyorsun.sonra düşündüğün yüzünden korkuyorsun.böyleyse eğer sorunun birçok insanın benzerini yaşayabileceği bir durum.mesela hasta olmaktan korkan insanlar sanki korktukları hastalıkları yaşadıklarını zannedebilirler.hatta panik atak olacak kadar ilerleyebilir.bunun sana beyninin bir oyunu olduğunu aklından çıkarma düşündüğün şey üzerinde bilinçli olarak düşünme,yani önemseme.bu şuna benziyor gece karanlıkta gördüğün bir ip parçasını yılan zannedebilirsiniyılan değildir ama aynı yılanmış gibi korkarsın olmayan birşeyden.dinen de bu rahatsızlığın adı vesvesedir canım.çeşitli boyutları vardır.normal olduğunu bil,sonra da bir şekilde çözersin inşallah.

yaşadığın şu mu; büyük konuşmaktan çok korkuyorsun,çünkü konuşunca başına geleceğine inanıyorsun.dini inançların da bunu destekliyor. zayıf noktan olduğu için beynin hep burdan saldırıyor ve büyük konuşmuyorsun aslında sadece düşünüyorsun.sonra düşündüğün yüzünden korkuyorsun.böyleyse eğer sorunun birçok insanın benzerini yaşayabileceği bir durum.mesela hasta olmaktan korkan insanlar sanki korktukları hastalıkları yaşadıklarını zannedebilirler.hatta panik atak olacak kadar ilerleyebilir.bunun sana beyninin bir oyunu olduğunu aklından çıkarma düşündüğün şey üzerinde bilinçli olarak düşünme,yani önemseme.bu şuna benziyor gece karanlıkta gördüğün bir ip parçasını yılan zannedebilirsiniyılan değildir ama aynı yılanmış gibi korkarsın olmayan birşeyden.dinen de bu rahatsızlığın adı vesvesedir canım.çeşitli boyutları vardır.normal olduğunu bil,sonra da bir şekilde çözersin inşallah.

çok güzel açıklamışsın canım evet böyle kendime gelip bunları takmamaya çalışacağım teşekkürler.

merhabalar.dertlerimle sizleride hep meşgul ediyorum ama yazmadan rahatlayamayacağım malesef.ben sanki 2 taneyim bilmiyorum kafam çok karışık içimde sanki biri var o konuşuyor benim yerime.ben büyük konuşmaktan korkan bir insanımdır.içimden hep büyük konuşmanın sözleri yani( hayatta,asla) gibi şeyler geçiyor.sanki bunları ben değilde başkaları düşünüyor içimden.birde sevdiğim bir insan ve sorunlu ailem var.içimden bazen hep büyük düşünceler geçer onlarla ilgili,sanki birşeyleri kaybetme korkusu gibi.korktuğum düşünceler( aman ben bunu yapmam,aman ben şunu yapmam) bunu söyleyen ben değilim sanki.saçmalama diyorum geçiyorum ama bazen sinir bozucu durumlarda olabiliyor.bazen bütün gün ağlıyorum.sonra diyorum bazende" sen çok inanıyorsun ya ondandır" diyecek hale geldim.sanki dinden soğuyorum bilmiyorum kafam çok karışık belki anlatamadım bile karışıklığından böyle düşünmek beni çok zor durumlara götürüyor malesef.ben ne yapabilirim kimse anlamıyor beni.anneme bi ara ağlayarak anlatmıştım o arada namaz kılıyorudm sonra bıraktım bırakınca dedim ki hatta:namaz yüzünden hepsi diyorum.bazende şöyle oluyor.birini tanıyorsun sınıftan başka bir yerden.mesela ben sevgilimi çok severim.içimdeki ses hep büyük konuşuyor" ben x şahsıyla olmam,ben x şahsı ile yaşayamam bilmem ne"sanki o kişi benden hoşlanoyomyş gibi kurgu kurarım aklımda sonrada moralim bozulur sevdiğim gelir aklıma.aman ben büyük düşündüm hadi bişi olursa ben ne yapcam benim sevdiğim var falan filan ne yapmalıyım sizce yardım edin bana,benim durumumda olanlar var mıydı zamanında yada şimdi :( bazen düşünmesemde arada bir aklıma geliyor saçmalamak, umarım anlatabilmişimidir.

okb bozukluğu olabilir.depresyon belirtiside olabilir.şizofrene bile dönüşebilir.acilen psikiyatriyeeee

Bendede bu durum şu şeklde oluyor '' mesela ne kesnlikle olmaz desem yada imkansız desem sonuç hüsran oluyor.. Onun için asla bu şekilde konuşmamaya çalışsamda içimden sürekli böyle bi ses yükseliyor .. Ama ben bunu arkadaşlarımdanda duydum onun için rahatladım her insanda olabilen şeyler miş die . Bu tip olayların en önemli nedeni yanlızlıktır diye düşünüyorum Tabi senn yaşamını etkileyecek düzeydeyse bi uzmanla görüşmende tedavi almanda fayda var ..:)

Bendede bu durum şu şeklde oluyor '' mesela ne kesnlikle olmaz desem yada imkansız desem sonuç hüsran oluyor.. Onun için asla bu şekilde konuşmamaya çalışsamda içimden sürekli böyle bi ses yükseliyor .. Ama ben bunu arkadaşlarımdanda duydum onun için rahatladım her insanda olabilen şeyler miş die . Bu tip olayların en önemli nedeni yanlızlıktır diye düşünüyorum Tabi senn yaşamını etkileyecek düzeydeyse bi uzmanla görüşmende tedavi almanda fayda var ..:)

teşekkür ederim ilginiz için.

kızlar şuan o kadar rahatladım ki kur'an okumak,namaz kılmak gerçekten çok güzel bir duygu.
insanın yalnız başına kalıp bu yollarla yaratıcıya ulaşmak gerçekten anlatılmaz yaşanır.sanki yeniden doğmuş gibiyim rahatladım,umarım birdaha böyle şeyler yaşamam atlatırım güzelce.kendim halletmeye çalışacağım eğer olmazsa tabikide giderim doktora.siz kk kadınları bana çok destek oldunuz şimdiye kadar hepinize teşekkür ederim.

kızlar şuan o kadar rahatladım ki kur'an okumak,namaz kılmak gerçekten çok güzel bir duygu.
insanın yalnız başına kalıp bu yollarla yaratıcıya ulaşmak gerçekten anlatılmaz yaşanır.sanki yeniden doğmuş gibiyim rahatladım,umarım birdaha böyle şeyler yaşamam atlatırım güzelce.kendim halletmeye çalışacağım eğer olmazsa tabikide giderim doktora.siz kk kadınları bana çok destek oldunuz şimdiye kadar hepinize teşekkür ederim.

İnşaallah hep böyle huzurlu olursunuz, huzursuz anlarınızla çabucak başedebilirsiniz. :16:

canim yasadigin seyin namazla falan ilgisi yok, tamamen psikolojik...
hepimize olur bu zaman zaman ama sende fazlaca oluyor sanirim...
yerli yapim bir film var "ses"...durumunu okuyunca bu film aklima geldi...bir izle istersen, psikolojik oldugunu o filmden bile anlayabilirsin...
ablalarla bilmemnelerle psikolojini duzeltemezsin bence, bir uzaman gorun, belki bir kere gitmen bile yeter...
cok kotuyum cok kotuyum diyip duran yakinim bir uzmana gorundu ve sadece tek seans ona yetti mesela, ben herseyi ne hale getirmisim kafamda, doktorla bir saat konusmak bile durumumu anlamaya yetti dedi ve bir daha gitmedi :31:

canım mutlaka bir uzmana git, çünkü bu anlattıklarını bir arkadaşımda yaşadı aynen oda öyle diyordu beynimde 2. beyninde sürekli düşünceler oluyordu, dr a gitti psikolojik bi rahatsızlık teşhisi konuldu.dr ilaç falan verdi, tedavi sonrası geçiyor

teşekkürler UyuyanGüzel-orkide_m-birsen82 hepinize ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ederim:)
bu arada arkadaşlar uzman diyorsunuz ama psikiyatri olabilir mi çünkü psikoloğa gidecek durumum yok açıkcası,o yüzden psikiyatriye anlatsam oda anlayabilir mi bu durumlarımı yoksa direk ilaç yazıp yollar mı?

Son düzenleme:
ikisinden birine git fark etmez...ozele verecek paran yoksa once ssk'ya da gidip deneyebilirsin ama yeter ki bir bilenden yardim al canim...
kisa zamanda gecer...
belki de sadece kendi kendine olusturdugun kucuk bir sikintidir ve cabucak geciverir...

Back
X