Içimdekileri kimselere anlatamıyorum .....

ysmnkrtld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
29
0
86
Kocaeli
o kadar doluyum ve o kadar yorgunum ki benimle aynı durumda olanlar var mıdır bilmem...
kayınpedrimle aynı apartmanda altlı üstlü oturmak zorundayım çünki ev onun ve kayınvalidem vefat etmiş...
sorun şu ki babasına asla laf söyletmeyen bir kocamm...sürekli beni laflarıyla huzursuz eden bir kayınpederim var... bazen canıma tak ediyor çocuğumuda alıp kapıyı çarpıp çaıkasım geliyor ama yapamıyorum... ama evliliğime çok zara veriyor bu durum . kızlarının ilgilenmedği kadar ilgilendim tam dört senedir ama asla memnun edemedim... işten ayrıldım çocuğuma bakcak kimsem yok diye... ama evde de kafayı yedirtecekler bana....anneme herşeyi anlatamıyorum kadın rahatsız çok üzülüyor. ama eşim o oradaki dengeyi hiç bulamıyor ve olan bana oluyor..

Hani vardır ya , yapılanları görmezden gelenler . Farkında oldukları halde nankörlük edenler ..

Rabbim bizleri nankör insanların şerrinden korusun
:34:

o kadar doluyum ve o kadar yorgunum ki benimle aynı durumda olanlar var mıdır bilmem...
kayınpedrimle aynı apartmanda altlı üstlü oturmak zorundayım çünki ev onun ve kayınvalidem vefat etmiş...
sorun şu ki babasına asla laf söyletmeyen bir kocamm...sürekli beni laflarıyla huzursuz eden bir kayınpederim var... bazen canıma tak ediyor çocuğumuda alıp kapıyı çarpıp çaıkasım geliyor ama yapamıyorum... ama evliliğime çok zara veriyor bu durum . kızlarının ilgilenmedği kadar ilgilendim tam dört senedir ama asla memnun edemedim... işten ayrıldım çocuğuma bakcak kimsem yok diye... ama evde de kafayı yedirtecekler bana....anneme herşeyi anlatamıyorum kadın rahatsız çok üzülüyor. ama eşim o oradaki dengeyi hiç bulamıyor ve olan bana oluyor..[/QUO

meraba canım genelde herkes kayınvalıdesınden sıkayet eder ama bu sefer durum bıraz farklı sanırım.ne dıo kı sana mesela cokmu karısıyo?en iyisi calısman canım 4 yasında olmusbuyumus artık bı krese verme ımkanın olmazmı

Bu durumda iken cocuk yapmasaydınız keşke :( en azından ruhsal olarak hazır olana kdar bu durumda olabildigince güçlü olmak gerek .. kendine başka yonelere enerjini ver hobi bul kendine bence bi parça rahatlarsın resim boyam a filan :(

sorun şu ki babasına asla laf söyletmeyen bir kocamm...sürekli beni laflarıyla huzursuz eden bir kayınpederim var... bazen canıma tak ediyor çocuğumuda alıp kapıyı çarpıp çaıkasım geliyor ama yapamıyorum... ama evliliğime çok zara veriyor bu durum . kızlarının ilgilenmedği kadar ilgilendim tam dört senedir ama asla memnun edemedim... işten ayrıldım çocuğuma bakcak kimsem yok diye... ama evde de kafayı yedirtecekler bana....anneme herşeyi anlatamıyorum kadın rahatsız çok üzülüyor. ama eşim o oradaki dengeyi hiç bulamıyor ve olan bana oluyor..[/QUO

meraba canım genelde herkes kayınvalıdesınden sıkayet eder ama bu sefer durum bıraz farklı sanırım.ne dıo kı sana mesela cokmu karısıyo?en iyisi calısman canım 4 yasında olmusbuyumus artık bı krese verme ımkanın olmazmı

ay pardon 4 senedır evlısın sanırım cocugun kac yasında

Hayatı biraz ti'ye almak gerekiyor aslında. Ben yapamıyorum bunu maalesef hayatı ti'ye alamıyorum ve böylece kendimi üzüyorum. Oysa yakın çevremde her şeye rağmen her daim gülebilen hayatı ti'ye alan o kadar çok kişi var ve ben o kişilere o kadar çok özeniyorum ki. Onlar gibi olup her zaman gülebilmek istiyorum. Sen de benim gibisin sanırım her şeyi içine atıyorsun ve kendini yıpratıyorsun. Ben yapamadım sen dene biraz da. Kayınpederini de eşini de küçük sorunları da ti'ye alıver. Amaaan bunlar mı üzecek beni geçmişte bunca şey beni üzememişken de. Daha mutlu olacaksın eminim..

Son düzenleme:
bebeğim iki yaşına girecek... ya eşimle böle sorunlar yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi ama yaşıyorum...babası herşeye karıiıyor yaptığım her yemeğe bahane buluyor çevresinde de sevilmeyen biri zaten ama oğlu bunları bilmezden gelip herşeyi benden bekliyor...

Ben senin yerinde olsaydım bu kadar fedakarlığın ardından, fedakarlıklarımı azaltırdım.
Beğenmiyorsa yaptığım yemeği, yapmazdım. Veya eşim ile kendime yetecek kadar yapardım.
Tamam o senin kayınpederin, hiç bir zaman kötü davran demiyorum, fakat herşeyin bir haddi hududu olmalı. Benim görüşüm eğer benim yaptığım fedakarlıklar kimsenin umurunda değilse, hala mana bulunuyorsa, yapmamın bir anlamı yok demektir. Arada bir "teşekkür ederim, eline sağlık " gibi cümlelerin ağızdan çıkması, kimsenin ağzını aşındırmaz. Takdir görmek herkesin hakkıdır.

Kaldı ki bir de bebeğin var, onunla da uğraşıyorsundur haliyle. Eşin ne kadar tepki gösterse de, biraz ara vermeni tavsiye ederim. Çocuğuna daha fazla vakit ayır, çocuğunu bahane et. Ailen ne kadar uzaklıkta bilmiyorum, fakat arada aileni ziyarete git.

İnşallah herşey yoluna girer...

sorun şu ki babasına asla laf söyletmeyen bir kocamm...sürekli beni laflarıyla huzursuz eden bir kayınpederim var... bazen canıma tak ediyor çocuğumuda alıp kapıyı çarpıp çaıkasım geliyor ama yapamıyorum... ama evliliğime çok zara veriyor bu durum . kızlarının ilgilenmedği kadar ilgilendim tam dört senedir ama asla memnun edemedim... işten ayrıldım çocuğuma bakcak kimsem yok diye... ama evde de kafayı yedirtecekler bana....anneme herşeyi anlatamıyorum kadın rahatsız çok üzülüyor. ama eşim o oradaki dengeyi hiç bulamıyor ve olan bana oluyor..

Allah yardımcımız olsun canım.Ben kp ve kv ile beraber oturuyrum.Bir de gorumce yakında.Ortalık karıştırmaya üstüne yoktur.Yaslılar hastalar.Bir turlu memnun edemiyorum.Kp den yana sıkıntım yok o da oğlumla uğrasıyor.Anlayacağın hayat zor.Eşim hep benden yanaydı.4 aydır calışıyorum.ev işleri biraz aksıyor haliyle hafsonuna kalıyor.Eşim de dolduruşa gelmeye basladı.Bir de maddi olarak battık.Yani demek istediğim beterin beteri var.
He ben şimdi azalttım onlara yaptıklarımı dedim ya madem gormuyorlar yapmam ben d.E...k gibi kullanıyorlardı beni artık hiçç vala.Herkes kendi değerini yaratır.

Ben senin yerinde olsaydım bu kadar fedakarlığın ardından, fedakarlıklarımı azaltırdım.
Beğenmiyorsa yaptığım yemeği, yapmazdım. Veya eşim ile kendime yetecek kadar yapardım.
Tamam o senin kayınpederin, hiç bir zaman kötü davran demiyorum, fakat herşeyin bir haddi hududu olmalı. Benim görüşüm eğer benim yaptığım fedakarlıklar kimsenin umurunda değilse, hala mana bulunuyorsa, yapmamın bir anlamı yok demektir. Arada bir "teşekkür ederim, eline sağlık " gibi cümlelerin ağızdan çıkması, kimsenin ağzını aşındırmaz. Takdir görmek herkesin hakkıdır.

Kaldı ki bir de bebeğin var, onunla da uğraşıyorsundur haliyle. Eşin ne kadar tepki gösterse de, biraz ara vermeni tavsiye ederim. Çocuğuna daha fazla vakit ayır, çocuğunu bahane et. Ailen ne kadar uzaklıkta bilmiyorum, fakat arada aileni ziyarete git.

İnşallah herşey yoluna girer...

Aynen ben senin dediğin yaptım.Fedakarlığı azalttım.

eşleri vefat eden amcalar pek bir nazlı oluyorlar benim arkadaşımın dedeside öyle her yemeğe kusur buluyor köfteler tam kızarmamış bu yemek çok salçalı olmuş bunda hiç yağ yok vs..alışmaışlar yıllardır kendi düzenlerine senin canını yakıyor şimdi

Acaba esin senin yerinde olsaydi, yani allah gecinden versin ama annen vefat etmis olsaydi, esin babanla altli üstlü oturmayi Kabul edermiydi acaba? Ona günlük hizmet etmeyi ? Hele birde karsiliginda hiç memnun olmayan bir kayinpedere...

Kabul edermiydi? Bu sorunun cevabini biliyorsan artik sende buna göre davran onlara....

eşleri vefat eden amcalar pek bir nazlı oluyorlar benim arkadaşımın dedeside öyle her yemeğe kusur buluyor köfteler tam kızarmamış bu yemek çok salçalı olmuş bunda hiç yağ yok vs..alışmaışlar yıllardır kendi düzenlerine senin canını yakıyor şimdi

karcicegi'ye katılıyorum, bence de asıl sorunu bu olsa gerek

Anladığım kadarıyla eşin biraz pasif kalıyor o zaman sen ele al durumu ezdirme kendini kimseye, gerekirse bi akraban vs konuşsun eşinle, en azından sana destek olması için.. Baktın olmuyo ti'ye al dediklerini kendi bildiğini oku bırak o çatlasın..

merhabalar konunda şikayetçi olduğun kişi kayınvalide olsaydı yorumlar çok farklı olurdu gelin-kv çekişmeleri her zaman daha can sıkıcıdır,2 kadının zıtlaşması anlaşamaması çok daha moral bozar, ama erkekler de kv ye istinaden daha orta yolu buılabilirsin gibime geliyo, yaşlılıktan huysuzluğu da artmıştır eminimki, aranızdaki sorunları tam bilmiyorum ama gereksiz konuşmalarını duymazdan gelsen birde eşinde görüyormu yaşadıklarını babası uyarmaktan anlıycak bir insan mı??

hayat bizim onu ciddiye aldığımız kadar bizi ciddeye almıyor. ben beklenmedik zamanda en beklenmedik noktadan vuruyor. üstelik bir o kadar kısa ve hızlı..60 lı yaşlara gelen insanlara sorun "dün gibi der" her şey için.. hayat bize uymuyor o zaman biz ona uymak zorundayız. yoksa bu şekilde üzülüyoruz. biraz esnek ol..kayınpederin en çok ne yapabilir sana. koca osmanlı bile kadınlar yüzünden çökmüştür en azından kadın faktörü kaç kıtaya hakim olan devleti bitirmek için en önemli nedenlerden biri olmuştur. yani aslında kadınlarla uğraşmak daha zor. sen aklını kullanıp kendi başına kaynpederinle başetmelisin eşini karıştırmadan inceden inceye... bu bir sanat kesinlikle ama kimse de bu sanatı bilerek anasından doğmadı demi.

seni anlayabiliyorum çünkü benimde buna benzer sorunlarım var.allah yardımcın olsun.

Back
X