İçimi bir korku kapladı

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
981
652
303
merhaba hanımlar ben 37+2 haftalık hamileyim bugün kontrole gittim bebeğim 3200 grammış başta çok sevindim 11 gün önce 2550 ydi sonra bir korku kapladı içimi doğuma kadar 20 gün var erken gelmezse ve normal olacak diye de seviniyordum 4 kiloyu geçer mi ki kendimi tutmalı mıyım yemek yeme konusunda bide son bir kaç gündür hurma yemeye başladım doğumum kolay olsun diye deneyimli anneler bana bir akıl verebilir mi 37 hafta için 3200 çok mu acaba?

Onlar her zaman doğru olmuyor cnm yanılma payları yüksek. Sen az yesen bile bebek senin depolardından alır alacağını. Ama yşne de abartmadan ye

Deneyimli anne olmak için uzun yıllarım var ancak endişenizi biraz dindirmek için yazıyorum.Normal doğum doğanın getirisidir ve beşeri olmayan her şey gibi kendi döngüsünde ilerler.Normal doğumu seçecek yetiye sahip olduğunuz için çok şanslısınız.

Bebeğin gelişimi ve sizin beslenme düzeniniz için bir uzmanla konuşmanız çok daha yararlı olacaktır.Ancak tuz miktarını azaltmak ve yürüyüş yapmak kabul edilir bir gerçeklik.

Bana kalırsa oldukça rahat olun .Doğduktan sonrası çok daha sıkıntılı olacak.Büyüyünce de kurtulmuyorsunuz haberiniz olsun.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim :)

@Balonik merhaba..
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğimle:)

Son zamanlarda bebeğin büyüme hızı artıyor diye biliyorum. Kendinizi normal doğum diye şartlamayın. Sağlıkla gelsin yeter ki.

Doktorumla geçen gittiğimizde doğum konusunu konuştuk. Doğum şekli önceden planlanabilecek birşey olmadığını, son anda belirlenebileceginden bahsetti. Bebek dönmeyebilir kilosu fazla olabilir, annenin kemik yapısı dar olabilir. Yeterki sağlıkla gelsinler..

Benim kızım da 37 de 3300 dü. 39 haftalıkken aynı kiloda doğdu. Kendini aç bırakma tabi, sadece bebeğe kilo aldıran yiyecekleri abartma. Yanlış hatırlamıyorsam badem ceviz gibi yiyeceklerdi onlar da

38+4 te normal dogum yptım 3500 kg dı bebeğim:) su zamandan sonra cok kilo alacagını sanmam korkma:)

11 günd 700 gram alması beni korkuttu yoksa tabi ki yeter ki sağlıcakla doğsun da normali sezeryanı o kadar da önemli değil

Benim kızım da 37 de 3300 dü. 39 haftalıkken aynı kiloda doğdu. Kendini aç bırakma tabi, sadece bebeğe kilo aldıran yiyecekleri abartma. Yanlış hatırlamıyorsam badem ceviz gibi yiyeceklerdi onlar da
Bu son bir haftadır çok fazla süt içtim ceviz hurma fıstık falan yedim sanırım yaradı bebişime 700 gram aldı 11 günde

Benim ikinci oglum 4400 g normal dogdu ve benim yemekle pek aram yok. Yani yediginizle ilgili oldugunu zannetmiyorum. Stres yapmayin bu kadar.

O sayılar yaklaşık değerler. Son ayda hızlı bir kilo artışı olur zaten. Abur cubur gibi sağlıksız kalori içeren şeyler yemiyorsaniz korkmayın. Tedirgin de olmayın zamanı gelince her şey yoluna giriyor.

Son haftalarda çok kilo alabiliyorlar bebeğim 2 günde 150 gr alıyordu yine de dikkat etmelisiniz tatlı şeyleri abartmayın ki birde kilolu bebek daha kolay bakılır normal Doğum yapmadım ama 4 kiloyu geçik bebekleri kolay doğuranlar biliyprum

Bu son bir haftadır çok fazla süt içtim ceviz hurma fıstık falan yedim sanırım yaradı bebişime 700 gram aldı 11 günde

Maşallah :) aşırıya kaçmadığın sürece tüketmende bir sakınca yok bence. Bu doğum şekli kısmet işi. Ben de hep normal doğum istedim ama muayenede çatı darlığı çıktı. Doktor risk alamayız vücudun kaldırmaz dedi sezeryan oldu mecburen. Sağlıkla al bebişini kucağına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…