şimdi herşeye razıyım dersin ama zaman geçtikçe kendini çevrendekilerle kıyaslamaya başlarsın benim şundan neyi eksik diye...o kadar çok örneği v arki çevremizde..maddiyat tabiki herşey değil ama inan bi o kadarda önemli...ben öğretmenim eşimde aslında öğretmen ama 2 sene çalıştı sadece öğretmen olarak şimdi işadamı çok iyi bir fırsat çıkmıştı karşısına bizde biraz riske girdik ve mesleğini bıraktı şimdi geçmişle günümü kıyaslıyorum,o zamanda 2 maaşımız vardı ama inanki türkiye şartlarında geçiniyorduk lüksümüz yoktu ne bileyim tatil falan birbirimizi severek evlendik,şimdi ise maddi olarak çok daha iyiz yaz tatili,bayram tatilleri hatta kafa tatili :)dinlenme adına şehir dışını bırakın yurtdışına gidiyoruz,bebğimiz var 3yaşında onun herşeyini dörtdötlük yapıyoruz en azından kendi maşımı gönlümce harcıyorum...ama bunun karşılığı şu ki eşim deliler gibi çalışıyor ben ona destek oluyorum elimden geldiğince sevgimizde değişiklik yok tabi..ama babanız gerçekten haklı,sevdiğin biri olmalı elbette evlendiğin ama sorumluluğunu erkek alsın başta .ne bileyim o seninle evlenmek için desin ben çok sorumluluk sahibi değilim elektrik -su vb..unuturum ama onunla evlendiğimde asla unutmycam herşeyi göze alırım yeterki benimle olsun diye....hep fedakarlık yapan taraf olmayın,sizin sorumluluğunuz evlendikten sonra zaten dahada artacak hem çalışıyosunuz hemde eve gelip yemek ,temizlik,ütü,birde çocuk olunca dahada artacak..bırakın evin gelir-giderini de bir zahmat o düşünsün...maddiyata çok takılmıyorum ama 900tl ile ev geçindiremeyeceğni sizde biliyorsunuz...sizi kaybetmemek için daha fazlasını yapmalı
annem bana hep der ki;
"aşk bir yere kadar götürür seni, bir yerden sonra insanlar geçim derdine düşer."
bence de çok doğru bir söz. tabi ki aşk sevgi güzel şeyler. ama onunla evlenip 900 tl maaşla hayatını sürdürebilceğine inanabiliyor musun? 10 sene sonra ne durumda olucam diye. evlendikten sonra beklentiler değişir. aşkla sevgiyle gözün kararmasın bence. babanın bence böyle düşünmesinin nedeni birşeyleri kendi yaşayıp görmesinden kaynaklı bence. babanda büyük ihtimal annemin sözüne geliyor gibi...
insan evlendikten bir müddet sonra bu kişiyle evlenmek hayatımın endoğru veya en yanlış kararıydı diye düşünür.bunu söylerlerlerkende yaşadıkları şeyler yanlışmı doğrumu bir karardı onu gösterir.çevremizde duyduğumuz BOŞANMIŞLAR denilen kişilerde emin olki onu çok seviyorum onsuz yaşayamam veya çeşitli şeyler söyleyerek dünya evine girmiştir fakat olmuyunca olmuyodor nedenmi
1.evlenen kişilerin sosyal ,ekonomik ,maddi,eğitim durumlarının denk olmayışı
2.aradaki o ara fark edilmeyen yada bişey olamz denen aşırı yaş farkı
3.aileler arasındaki sosyo kültürel farklar
HEP MUTSUZLUK KAYNAGI OLMAYA ADAYDIR.
senin bahsettiğn şahıs 32 ve hala askere gitmemiş
hala oturmuş bir işi yok
ve çok sorumsuz
diyorsunki giderleri ve ev yönetimini tek yüklenirim
BUNU ASLA YAPAMASSIN
Evlilik öyle uzaktan göründüğü kadar basit değil sadece yatak odasında mutluluk olmuyor
aslında sana dahada nasihatlar vereceğimde demişsin ya ona laf söylenmesine izin vermem o bakımdan daha yazmıyorum
AMA SEN BENİM KARDEŞİM OLSAYDIN ASLA İZİN VERMEZDİM
DENK OLMADIĞINIZI DÜŞÜNÜRDÜM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?