içimi dökmem lazım

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
200
363
merhaba öncelikle ben kendimi çok boşlukta hissediyorum hiç bişey yapmak gelmiyor içimden artık.. okulum geçen yıl bitti başvuru yaptığım hiçbir iş olmadı bi ara ingilizce kursuna gittim bitti kocaman bi boşluktayım öğrencilik zamanlarımı çok özlüyorum o zamanlar hem daha aktif hemde daha mutluydum sevgilim özel sebeplerden dolayı okulunu 2 sene uzatmak zorunda kaldı bu sene bitirdi nihayet oda boşlukta benim gibi dün bu konuda baya konuştuk hem askerliği olmadığı için bende önlisans olduğu için doğru düzgün bi işe giremiyor açık öğretimden 4 yıllığa tamamlayıp askerliğimi yapınca iyi bi iş olur ancak diyor şuanda gireceğim iş geçici olacak her halukarda diyor. ikimizde bugün dgs sınavına girdik ikimizinkide fena geçmedi çok istiyoruz beraber okumayı ama o karamsar bakıyor biraz bende rahatsız oluyorum böyle umutsuz olmasına
sözün özü bu sene dgs ile bi yerlere giremezsem mutlaka açık öğretime başvurup 4 yıllığa o şekilde tamamlamak istiyorum oda öyle yapacak
ama bu sıkıntılı durumdan kurtulmak istiyorum daha mutlu daha heyecanlı daha aktif olmak için bişeyler yapmak istiyorum bu sene ya çalışmalıyım ya okumalıyım asla boş durmak istemiyorum sevgilim içinde aynı şeylerin olmasını istiyorum
kariyer okulları var onları biraz araştırdım dış ticaret uzmanlığı v.s sizler tavsiye ediyor musunuz gerçekten etkisi var mı veya tavsiye ettiğiniz kendimizi geliştirecek bişeyler varsa paylaşır mısınız benimle
şimdiden teşekkürler herkese

Son düzenleme:

canım şuan yaşadağın boşluğu bende yaşıyorum önlisans mezunuyum açık öğretimden iktisattan devam ediyorum şuan ama iş yok tatlım 4 yıllık olmayınca kimse doğru düzgün bakmmıyor hep geçici işler ve yaşadağım sorun var minyon tipliyim mesela görüşmelerde kendinize güveniyormusunuz tipiniz buna müsait değil diyorlar şevkim birkez daha kırılıyor insan bu zamanlarda kocaman bir boşluğa düşüyor okuldaydık arkadaşlarımız oluyordu birlikte bir çok paylaşımda bulunuyorduk geziyorduk daha serbesttik kendi kararlarımızı daha özgürce veriyorduk şimdi hayatın gerçekleriyle başbaşayız insan içindeyken işin farkına varmıyor iş bulurum olur diyor ama hayat öyle zor ki düşündüğümüz gibi olmuyor canım karamsar olma elbet olucak bak yeni mezunsun sende daha elbet olur Allahım mutlaka bir kapı açar yeterki içinde çalışma azmi gelişme azmi olsun kıyamam sana üzülme kuzum bende görmüştüm canım bi ara araştırmıştım dış ticaret muhasebe bilgisayar hızlı klavye gibi tıbbi sekreterlik gibi kurslar oluyor ancak giden varmıdır nasıl bir gelişim sağlıyor hiç bir bilgim yok hayatım sabret kuzum sabrın sonu selamettir illaki birgün olucak üzme kendini

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim çok içten yazmışsın ciddi anlamda sıkıldım artık bu durumdan hem sevgilimede üzülüyorum o öyle boş duracak birisi değil çok başarılı işini severek yapabilecek biri ama şu süreçte iş yok kafasına takıyor ister istemez
inşallah gönlümüze göre olur herşey

rica ederim bitanem ne demek bende yaşıyorum bu durumu yani ve bak erkek arkadaşının kaygılanıyor aslına bu güzel birşey ne güzel hayatın ciddyetinin farkında ama unutma illaki vardır hepimizin nasibini alacağı bir ekmek kapısı geç olsunda güç olmasın tatlım bakma böyle güzel konuşyorumda kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş demişler:) sana diyorum ama ben kendim hasta oldum bak stresten ellerim ayaklarım kaşınıyor acıyor doktora gittim bu yüzden stres sıkıntı başka hiç bir açıklaması yok dedi kıyamam sende böyle olursun çok zor bişey sakın dert etme kendine etmemeye çalış canım birgün olucak gerçekten Türkiyenin acı gerçeği bu işte işsizlik kpss o kadar okuyoruz ama evde oturuyoruz içimi vardır bunda da bir hayır diyip rahatlatmaktan başka birşey gelmiyor yani çok şükür başımızda ailemiz var onlar olmasa böyle düşün tatlım birgün olucak sen sabrını koru kendini üzme güzel şeyler düşün amaçların olsun birgün olucak olmaz imkansız diye birşey yok tatlımmm amiinnn inşallah Rabbim bütün kullarının gönlüne göre versin hayırlı işler versin inşallahh

Canım yaz tatillerinde her öğrencinin yaşadığı dert... ''Sıkılmak,oflamak,puflamak'' Bence açıköğretimden okumaya bak.Açıköğretim diye küçümseme,kesinlikle işe yarıyor. 4 yıl da okumayabilirsin.Mesela ''adalet'' bölümü var,2 yıllık...İster adalet okur,dikey geçişten hukuk okumaya devam edersin,ister adaleti açıktan bitirir,çeştli sınavlara girerek memur olarak yaşantına devam edersin...

Canını sıkmana gerek yok,dediğim gibi hangimiz sıkılmıyor,hangimiz isyan etmiyoruz ki yeri geldiğinde?

Bir iş hayatına atılamıyorsan,kesinlikle eğitimine devam etmelisin...

Canım öncelikle karamsar düşünmeyin gönülleriniz beraberse Allah da izin verirse hep yine beraber olursunuz zaten Hiç olumsuz düşünüp de gerilme boşuna..Diğer soruna gelince boş durma kesinlikle sen de zaten boş durmak istemiyormuşsun dgs sonucunuz ne zaman belli oluyor bence ona göre hareket etmekte fayda var. şimdilik geçici bir işte çalışmaya başlayabilirsin bile seni rahatlatır.Turistik bir şehirdeysen madem ingilizce kursuna gitmişsin gönüllü rehberlik yapabilirsin turistlere yardımcı olmak için öyle gruplar var başvur istersen dilin gelişir.Ayrıca öyle müzeleri filan anlatmayanlar da var içlerinde ;yol tarif ediyorlar mesela ya da kitapçıklar verip bir iki kısaca bahsediyorlar. İngilizce öğretmenliği okuyup gönüllü rehberlik yapan birisiyle tanıştım oradan biliyorum,o da dilini geliştirmek için başvurmuş.

Bir de sen dua et ,akışına bırak sonra muhakkak kapı açılır.Hakkınızda en hayırlısı olsun..

Son düzenleme:

amin canım benim gerçektn yinede şükretmek lazım ailemiz var hiç değilse başımızda ama elimde olmadan stres yapıyorum hem ben hem sevgilim artık bişeyler yolunda gitse ve bizde ciddi adımlar atabilsek yani böyle nereye kadar gidecek diye düşünmeden edemiyoruz ama dediğin gibi mutlaka bi yerlerde bekliyodur rızkımız

aynen canım benim şükret kuzum anlıyorum ben seni canım birgün unutsak bu durumu diğer birgün yine karşılaşıyoruz bu stresle insan çıldırıcak gibi oluyor kendini işe yaramaz boş bir insan gibi hissediyor neyim eksik diyor insan hergün yaşıyorum bunu tatlım ama napalım vardır bir hayır bunda da yani belkide senin stresin bundandır canım erkek arkadaşınla artık ciddi birşeyler olsun da istiyorsun ve işiniz olmadığı için buna geç kalacağınızı düşünüyorsunuz ama unutma hiç bişey için geç kalınmaz canım yeterki kıymetinizi bilin beklemeyi bilin sadakatiniz olsun zaman mekan mesafe hiç farketmez belkide şimdi çalışıyor olsanız aranızda farklı sorunlar çıkıcak mesela böyle düşün canım herşeyin vardır bir zamanı üzme hiç kendini inan bana hayat çok kısa şu üzüldüğümüz zamanlar beynimizden bir çok hücremizi koparıp götürüyor kıyamam ciddi adımlarda atıcaksınız inşallah herşey dilediğiniz gibi olur siz sabredin gayret edin ve bekleyin canım zamanla herşey oluşmaya başlar cimcime demişti dersin:):)

Son düzenleme:
neredeyse 4 yıldır aynı boşluktayım .önlisans mezunuydum böyle olmayacak diyerek bende aöf işletme bitirdim.bu senede mezun oldum .arada iki farklı işe girdim en fazla on beş gün sürdü.farklı arayışlar içine girdim saçma sapan kurslaraa gittim işe sokulacağıma dair söz verilmişti şartta o kurs idi ama oda olmadı ve hyal kırılığı ... sürekli okul ev arası senelerdir mekik dokuduğumdan ailemi bile yeterince tanıyamamışım evde olduğum süre zarfında tanıdım .çok üzüldüm çok ağladım bedenimin bazen yeter artık bni rahat bırak dediği işleri üstlendim hala da öyle .sosyal hayat sıfır hatta eksilerde diyebilecek durumda.bazen boğuluyorum.erkek arkadaşım var ama şuan askerde. ondan destek alıyordum inancım hep onunla yaşamımı birşeltirdiğimde bir şeylerin değişeceğiydi belki de kendimi avutuyordum ,şuan o inancım bile kalmadı.kpss girdim sonuç vahimdi bilirsiniz bir sürü şeyler oldu vs vs yazacak çok şey var.kısaca hayat herkese gülmüyor asla isyan etmiyorumm şükürler olsun beterin beteri var.inanmaktan vazgeçmemek gerek ,umuudu yitirmemek.birde sana tavsiyem işine yaraayacak bir bölüm oku bnm gibi sırf okumak için okuma çok üzlürsün hemde çok ... ALLAH yardımcımız olsun

Son düzenleme:

Canım üzülme bazen gerçekten aksilikler üstüste geliyor insan ne oluyor diyor.Bak sen bunları yazmışsın benim de 3 gündür sinirlerim harap oldu sağlık problemlerinden ..ayağıma vida girdi büyükçe bayağı acile gittim, köpek ısırdı acile gittim bugün ayaklarıma bir baktım böcek ısırmış 2si de nasıl şiş yürüyemiyorum ki zaten bir de ailem yanımda değil hiç bilmediğim uzak bi şehirdeyim.. Hepsi son 3 günde oldu düşün üst üste ama yarın hepsi geçecek inşallah bazen böyle oluyor işte senin farklı açıdan benim farklı açıdan hemen karamsarlığa kapılmak yerine nasıl ne yaparız onları düşünmek lazım ve geçici olduğuna inanmamız lazım. O kurslara ben de inanmıyorum ama vazgeçmeyin geçici iş de olsa çalışın nice büyük insan zamanında sürünmüş orada oraya çırpınmış.en ummadığımız anda açılır kapılar oturup bekleyerek olmaz ama kesinlikle..
Bir de sosyal hayat çok önemli insan erkek arkadaşıyla bozuşuyor ailesiyle bozuşuyor bazen böyle sohbet edip bir rahatlamak istiyor..O yüzden bir iki arkadaş edinmeye ya da eskilerden tanıdğınız ama çok muhabbetiniz olmayan iyi niyetli bir insanla arkadaş olmaya çalışsanız sizi rahatlatır biraz bence

canım benim güzel yorumun için çok teşekkür ederim ve çok geçmiş olsun sanada.önce sağlık olsun demeyi hatırlattın bana :) bir insanın hayatında hzuur çok önemli o yoksa saplıkta yok mutlulukta.elbette böyleyse var sebebi elbette RABBİM bilir işini.bekliyorum hala beklemedeyim nasıl olur nasıl gider bilmiyrm.erkek arkadaşım askerde olduğu için oda beni çok yıprattı dediğin gbi her şey üst üstte.insan birilerine çok ihtiyaç duyuyor ama nerede çıkarsız eski dostluklar ? olsun artık yaşamam gerekiyormuş ki yaşıyorum dediğiniz gibi elbet bir kapı banada açılacak o gün gelecek hayırlısıyla .teşekkür ederim azıcıkda olsa tekrar yeşerrdimm

:) Tabi önce sağlık inşallah her şey yoluna girer sağda solda okuduğun bizzat gördüğün duyduğun mucize olayları hatırlayıp düşünmek lazım Vay be nasıl da şöyle kötü oldu böyle kötü oldu meğer Allah başka güzel bir kapı açmak istemiş diye yaşamıyor muyuz hep İnşallah seninki de hayırlara vesile olacak şeylerdir geçer hepsi yerini güzelliklere bırakır

vayy bee diyeceğim günler gelirse ALLAHIN iziniylee ve ben seninle rastlaşırssam "vay bee ndd" oldu mucizee gerçekleşti diyeceğim :) hayırlı ömürler nasip olsun yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…