İçindekini Karşı Tarafın Yüzüne Söylemek/İçinde tutmamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi rohy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
baştan hoşlanmadığın şeyleri iyi niyetle şakayla karışık anlatmaya çalış
baktın olmuyor ondan sonra zaten sen tutamazsın kendini

bende karşımdaki kırılacak diye uzun süre içime atan biriyim. tutuyorum tutuyorum ama artık tahammül noktam aşıldığında da malesef patlıyorum artık.
ne yazıkki öyle dah kötü oluyor belki de...ama en güzeli içinde tutmadan karşındakine düzgünce söylemek lazım galiba.
bende karşımdakinin bana laf sokmasından nefret ediyorum, direk söylemesini istiyorum, kimse dört dörtlük değildir hepimizin hatası olabilir önemli olan karşındakine bunu düzgünce iletebilmek.
ev arkadaşımın bu konuda olgunluğuna hayranım, ikimizde hoşumuza gitmeyen birşey olduğunda anında birbirimizle paylaşıyoruz,böylece sorun daha küçücükken hallolmuş oluyor, hatta yaptığınız yanlışın farkına varıp birdaha dikkatli davranıyorsunuz...

bende içimdekileri karşıdakine söyleyemeyenlerdenim malesef:50:ben şu yolu izliyorum ,bana laf sokan kırıcı sözler söyleyen birini olayın ardından ilerleyen zamanda yok sayıyorum .mesela aynı ortamda hatta yanyana bile olsak o yokmuş gibi davranıyorum ama bunu taktik gibi değilde içimden konuşmak gelmediği için yapıyorum.tabi ki küsmek yok,yine soracak bişey olduğunda filan konuşuyorum sorarsa cevap veriyorum.ben çok sinirlenirsem olayın nereye gideceğini kestiremem öfkemide pek kontrol edemeyebilirim,o yüzden insanlarla yüz göz olup,tabiri caizse it dalaşına girmektense geri çekilerekte karşıdakine gerekli mesajın gittiğini düşünüyorum.varsın insanlar saf sansın cevap veremediğimi düşünüp ego yapsın.ne gerek var karşımdaki bana gebe kalsın.hakkıma giren o olsun ben o vakit zaten öndeyim 1-0:ssz:

Hem kendine olan saygindan dolayi, hem de baskasinin da sana saygi gostermesini istediginden seni rahatsiz eden davranislari soylemelisin bence. Eger insanlara bildirmiyorsan onlar da senin neye kizip neye kizmayacagini bilemez ve istedikleri gibi hareket ederler, ve bunda insanlari suclayamam.

Ben gayet aciksozluyumdur mesela, ya da dobra miyim bilemiyorum. Cevremdekiler benim neye tolerans gosteremeyecegimi bilirler, ben bildiririm cunku, ona gore davranirlar. Karsimdaki insanin hareketleri beni rahatsiz ediyorsa acik acik soylerim, bir daha yapmaz. Eskiden boyle degildim yanlis hatirlamiyorsam, sonra sonra oldum. :1: Belki sen de biraz acilirsin zamanla.

canım soylencek sey vardır soylenmeyecek sey ...
herseyı pat dıye soyleyen bırı de olmak ıstemezdım acıkcası .
o tıpler de bana oldukca ıtıcı gelır.
cunku; herseı pat dıye soyleyen ınsanın dılının kemıgı yoktur .
lafın nereye gıdecegını de bılmez .aklınca " ıcım dısım bır benım ıkı yuzlu degılım ben " dıye
savunmaya gecer ama ,yaptıgı patavatsızlıktan baska bırsey degıldır .
bunun ortası onemlı .ıcının dısının bır olmasına cok da gerek yok.yanı patavatsızlık olarak yorumluyorum bu durumu ben .
mısal ; bır arkadasım cok heyecanlanarak cok begenerek bır elbıse aldıgın da bana gosterıyor ıse ,ve ben onu hıc
begenmedıysem "hıc guzel degılmıs " dıye cevap vermem ."aa gercekten cok guzelmıs cnm gule gule gıy"derım .
ama enım bır patavatsız arkadasım vardı o boyle ınce degıldı .
magaza da bırgun bırseyler bakıyoruz ,bır elbıseyı cok begendım .hemen arkadasıma gosterdım .
"baksana tatlım cok guzel hemen denemelıyım" dedm .arkadasım ıse ,bagıra bagıra tum magazanın ıcındekılere
duyura duyura "ayy sashamıa bu nee cok zevksızsın kendıne gel bır daha boyle bırseyı begendıgı gormeyecegım" dedı .
terbıyesz benı rezıl ettı orada tum calısanlara karsı .ısde bunu demek ıstıyorum cnm .
bıraz dılını tutmak da onemlı .herseyı pat dıye soylemek her zaman ıyı olmuyor .:34:.

bende hoşuma gitmeyen şeyleri söyleyemem çok ama yeri geldi mi de lafımı esirgemem şakaya vurarak da olsa o şeyi söylerim mutlaka :)) Tatlı dille sivri dil arası bir tonda pat pat söylemek en iyisi :))

arkadaşlar cvp.larınız için çok teşekkürler. Ama yapamıyorum:( yapmayı teşvik edecek tetikleyecek- çekinmemi /gelecek tepkiye karşı ihtiyatlı olma halimi kısmen de olsa ortadan kaldıracak bir düşünceye ihtiyacım var. O an ne düşünmeliyim.. of bilemiyorum..

Back
X