İçinden çıkılamayan problemler

kirmizigozluklukiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2015
84
43
3
28
Oncelikle lutfen yazdiklarimi anlamsiz veya sacma buluyorsaniz yorum yapmayin.Normalde boylr soylemeyi cok gereksiz bulurum,elbettd burasi yorumlarla var olan bir yer ama inanin ben bugun sizin ' iyi niyetli' biraz sert yorumlarinizla bile bas edecek gucte degilim.Yazim hatalari gibi seyleri inanin hic gozum gormuyor,kusuruma bakmayin.Konu butunlugu yok kafam daginik,Zaten amacim sadece ic dokmek ve benim gibibolan var mi bilmek.Benim gibi olan ve bu halden kurtulabilen var mi onu bilmek istiyorum.

Artik sorunların üstesinden geçemiyorum.Sürekli mutsuzluk.Geleceğe dair hiçbir isteğim beklentim kurtulusun yok.Toplum içine çıkmak istemiyorum.Beni mutlu eden hiçbir şey yok.Çöküşü hissediyorum ama yapabileceğim hiçbir şey yok.Sürekli korkuyorum sürekli kalbim çarpıyor.

Kimseyle konuşmak istemiyorum.Dışarıdan gayet normal görünüyorum ama içeride yaşadıklarım..Kavgam kimseyle değil kendimle.Çocukluktan gelen bir şey sanırım.Sürekli benim doğruların başka ların hataları meselesine takılıyorum.Ideolojilerimi çok cazla sorgulamaya başladım.Sürekli hata mı yapıyorum ,belki de benim i nandiklarim yanlıştır vs vs Kul hakkı mevzuuna da çok takılıyorum.Misal otobüsteyim ve koltuk boşaldı ayakta da iki kişi varız kesinlikle oturmam.Her şeyde ama her şeyde bir şey arıyorum.Benim problemim ne onu da bilmiyorum.Dua ediyorum sürekli.Sıkışmış hissediyorum.Asansörde kapalı kalmış gibi.

Telefonum çoğunlukla kapalı ve çantada.Kimseyle gorusemiyorum.10 yıl sonrasına baktığımda kendimi yine mutlu görmüyorum.Böyle olacak ne oldu onu da bilmiyorum.Ailemle konuşmam beni psikoloğa psikiyatrist artık her neyse göndermeleri için biliyorum ki bunların universite sınavına hazırlık stresi falan ile ilgili olduğunu dusunecekler.Hayır bu durumun o durumla zerre alakası yok.Derslerin su an zaten iyi sınavın da iyi geçti.Kendim hallederim desem sürekli tepemdeler.Devamsizlik takipleri,evde ne yaptığım,öğlen ne yediğim,neden kitapları attığım,neden gulmedigim..Ya otobüste yanıma erkek oturmuş.Kuzenim de otobüse binmiş beni görmüş babama anlatmış.Babam çoğu konuda modern dir aslında ama ne bileyim ışte ayrı bir mevzu o ona hiç girmeyelim.Hiçbir kötü alışkanlığım yok.Yaşını büyütecek diye saçımı bile istediğim gibi kestiremiyorum.

Anlatamadigim cok sey var. ve ben asamiyorum sanirim.Lutfen ' haline sukret' demeyin.Çok uğraştım ama bu irsi bir sey ben atamiyorum.imtihanım bu sanırım.Aşagilamak icin yorum da yazmayin.Inanmadiysaniz çocukluk olarak görüyorsanız ne olur yorum yazmayin.Her yoruma cevap veremeyebilirim.Benim merak ettiğim bu problemi yaşayan başkaları da var mi,kurtulmak mümkün mu ,siz de böyle bir şey yaşadınız mi,saatleri dakikaları saydınız mi vs vs Amacım iç dokmekti zamanınızı caldiysam ayrıca özür dilerim.

Olayı anlayamadım ama depresyonda olma ihtimalin yüksek. Uzmana gitsen iyi edersin.

Senin yaşlarındaki herkeste var bu hemen hemen. Gelecekte neler bekliyor,mesleğim ne olacak,hayatımda nasıl bir insan olacak vb..Yani ergenlikten gerçek hayata geçiş diyelim biz buna. Senin durumun içine daha çok bunalım da karışmış gibi,yani ailen baskıcı sanırım ve bu da seni toplumdan soyutlaştırmış olabilir. İnadına arkadaş çevreni genişlet,inadına dışarı çık gez,hayatın tadını çıkar ve derslerine odaklanıp iyi bir bölüm seç derim ben.

İsin içine aileni katmadan devlet hastahanesinde bi psikologa git bence kardesim de böyleydi bizimle bile ayni sofraya oturmaz konuşmaz falan çok içine kapanık basikti Dr a gitmeyi de kabul etmiyordu Üniv.gideceği zaman gitti bi iki ama pek yeterli olmadı simdi boğaz içinde okuyor okul ortam değişikliği şükür yaradı ona . Onerim psikolaga gitmen illa özel olması gerekmez devlettekilerde çok iyi git belki ilaç tedavisi uygular bilemiyorum ama mutlaka faydasını görürsün bi de Üniv.kazanınca geçer inşallah yeninhayat yeni soluk falan Allah yardımcın olsun

Yeterli cevap teşekkür ederim lütfen daha fazla kişi cevap yazmayin gayet yeterli konu kilitlenebilir mi iyi günler Mune Mune
Ne atarlısın böyle :) Biz de ergenlik geçirdik,kötü bişey mi demiş ki kızdın? Hiçbirimiz çocukluktan direk yetişkinliğe geçiş yapmıyoruz sonuçta...

Sabah toplu taşımada senin gibi biri vardı
O kadar boş bakıyordu ki bi sorunu vardır dedim hemen içimden
Tebessüm ettim, oralı olmadı
Yine bomboş baktı
Ben hatta konuşamıyor sandım, yanındaki adam bi yakınıydı konuşuyordu ama kadın cevap vermiyordu
İnmeye yakın konuştu, şaşırdım
Belki yanındaki adam onu çok üzmüştür diye düşündüm

Ama hayat çok güzel
Bir tebessüm bu kadar zor olmamalı
Sağlığımız yerindeyse, hala aynı bayrağın altındaysak ben bin şükürle başlarım güne
Tavsiye ederim

Kul hakkını düşünmek sadece koltuğu başkasına bırakmakla olmuyo, yorgunsan otur ne olacak kimsenin hakkı yok yaşlı ve hamile gibi öncelikli durumlar olmadıkça
Güne somurtuk başlamayın, Yaratan'ın verdiği nefese şükürle başlayın devamı gelir

akışına bırakk su akıp yolunu buluyor bende senin gibi hissediyorum bir şekilde meslek sahibi oldum ve başka bir koşuşturmadayım :KK54:

Kızkıza takılmayı sevmez misin
1 tanecik bari arkadaşın yok mu
Çağır onu, gelirken de cips kola alsın
Evde parti yapın ( :
Ey gidi gençliğim..

İyi insanlar için böyledir, hayatın gerçekleri ile adalet duygusu uzun bir süre çakışır.
Yaşın ufak sanki...

Ya otobüste yanıma erkek oturmuş.Kuzenim de otobüse binmiş beni görmüş babama anlatmış.

Eee kuzeninin eline ne geçmiş? Seni mi korumuş? Bunlar konuşularak aşılabilecek, önemsenmemesi gereken şeyler.
Kuzeninin gördüğü gerçek(!), kendi işgüzar kafasının oyunları. Takılma.

Sürekli hata mı yapıyorum ,belki de benim i nandiklarim yanlıştır vs vs Kul hakkı mevzuuna da çok takılıyorum.Misal otobüsteyim ve koltuk boşaldı ayakta da iki kişi varız kesinlikle oturmam.

Kul hakkı, bilirsin Allah'ın -karşıma kul hakkıyla çıkmayın- diye ilaveten uyardığı tek en büyük günahlardan.
Ancak kendin de bir kulsun ve senin de hakların var. Sadece dışarıdaki insanlardan değil, kendinden de sorulacak kul hakkın biliyor musun? Nefsine eziyet mi ettin, hakkını korumadın mı, kendini ezdirdin mi bunlar sorulacak. Yani o boş koltuğa oturma hakkın, karşındaki yaşlı-gazi-hamile-engelli değilse, %50 .Senin yaptığın şeyin adı kibarlık. Bu karakterin için artı bir şey, ama oturursan da günah olmaz, kul hakkına girmezsin çünkü insansın ve nefsine hakkını vermiş olursun dinlenerek.

Belki çok klasik bir uyarı olacak ama, düşünmek güzeldir, düşünüp tartışabilirsin. Sadece derine dalma.

Şermin Çarkacı ' yı takip eder misin ?
Hatta mümkünse bi kitabı var, sana uyar diye düşünüyorum ( yanlış anlama bende aldım aynı kitabı )
Kitabın adı 'Ev yapımı sihirli değnek'

Ben şimdi evde olsam
Aile boyu cipsi tek başıma hüpletirdim, yanına kola da iyi gider hani
Eh kumanda olmadan da olmaz
Yalnızken bile eğlenmek mümkün aslında
Ben sanırım yalnızlığı özlemişim

İlerde istesende öyle anlar bulamıyosun
İş, eş, çocuk hem bi tantana var yani çevrende
Sen sen ol anın tadını çıkar

Back
X