Pandora_x
tüm yorumları okudum.
Bence de kişinin alışkanlıklarına göre, her akşam yarım kadeh şarap iyi bile sayılabilir. :)))) yada haftada iki kadeh rakı içip eşle sohbet edip, sonunda da missss ler gibi uyumak.

))) ama asla sızmadan, tamam bu kadar yeterliydi diyerek, muhabbete devam ederek.
Olsada içsek :)
Benimde biraz önce yaptığım gibi,
Yurdum insanı mevzuya ne yazık ki çok yönlü bakamıyor. Olaya inanç, Yeşilçam, yada modernizm üçgeninden bakmak sana bir fayda sağlamaz.
Değişmiyorum derken, muhtemel içip içip dağıtmıyorum, sana bağırmıyorum, Evi kırıp dökmüyorum demek istiyor.
Ama ya diğer değişimler, yada içmediğindeki değişimler, halsizlik, isteksizlik, kontrol kaybı, gündüz yaşanan ekstra stres, yada ani inişli çıkışlı öfke, yüz ifadesinde değişim, uyku apnesi yada horlama. Daha çok sayılabilir.
Evden işe işten eve ikileminden, yada direk alkoliksin sen suçlamasından daha geniş açılı bakmalısın mevzuya.
İçmeyen kişi karşısındakini daha rahat gözlemler.
Bence kendine stres yapacağına objektif olarak gözlemlemeye çalış.
Gebelik insanın yaşayacağı en özel zamanlardan biri, hele ki sonlardayken kendini strese sokma. Yakında doğum yapıcaksın şimdi güç toplayıp bebeğe odaklanma zamanı. Zaten doğuma kadar ara vereceğini, doğumdan sonra daha da dikkatli olacağını söylemiş. Sözünü tutarsa strese girecek bir şey yok.
Tutmazsa işte o Zaman kendini yiyip bitirirsin. Şimdi bu hormon değişimi içinde bir de kendine bunu yük edinme.
Git bak bakalım hastane çantan ne durumda.

))