• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içki

Ickiye karsiysaniz icmeyen kocayla evlenebilirdiniz kimse kimse icin aliskanligindam ve yasam tarzindan vazgecmez ki

içmek günah değil mi arakadasım ben buna karsıyım. içmesin yapmasın. bana ılgısı azalsın ıstemıyorum ben anladın mı.kaybetme korkusu asırı var.şimdi o ctesi burda olucak. ctesi akşamıda yılbaşı gecesi. sizce ne ypayımeşim mesela hiç bana özel bişeyler yapmıyor.hep ben yapıyrm
Seni ilgilendirmez ki içip içmemesi. İçmesin diyemezsin. Adam alkolik falan da değilmiş ayda 1 kez içmesinden sanane? Tasma tak gezdir oldu olacak.

günah demişsiniz de günahsa ona günah

bir de sizin meseleniz içki falan değil ki saniye başı istediğiniz ilginin olmaması

adam bunaldıkça içkiyi de artıracak

dünyayı fark etmemeye çalışacak

kp imin kulağında duyma problemi oldu ısrarla doktora gitmedi böylelikle kv nin söylenmelerini duymuyormuş

o ne diyo

yani bir kere sordun söyledi

mesela dilekçe yazıyorum

yarım saat sonra tekrar sordun

eee ben hala aynı dilekçeyi yazıyorum

bir daha attın

tuvaletteyim

şimdi bir daha attın

müdür ile konuşuyorum sonra yaz

bir daha attın

yeter bıktım artıkkkkkk

şeklinde mi devam edecek bu yazışma
haklısın

merhaba arkadaslar;
eşimle aramda şöyle bi skıntı var. her zaman içen insan değil ama arkads ortamında içiyor. mesela suan ankaraya eğitime gitti otelde kalıyorlar. arkadslarıyla içiyor. benı umursamıyor. ben onu çok sıkıyorum.msj atınca yada arayınca boğdun falan dıyor. başka arkadslarıyla olunca da içiyor. ama devamlı değil.ayda 1 falan o da degışıyor.bunu nasıl engellerım.ve benı unutuyor.ben asırı ılgı ıstıyorum bunu göremıyorum.ama ynımdayken bı sıkıntımız yok.hersey mukemmel.bnde esımı cok sıkıyorum dısarı cıkarken falan.evliliğimiz için ne yapabılırım.tecrübeli arkadaslarıdan yardım ıstıyorum.

Bu kadar sıkma adamı. O yokken kendine fazlasıyla iş üret aklını başka şeylere ver. Benimde eşim ayda 1 çıkıp arkadaşlarıyla içer. O gün hiç aramam çünkü fırsat bu fırsat deyip kendimle yalnız kalırım azcık. Beraberken problemde yokmuş ne güzel demek ilgili eşin. Boğma adamı ne kadın ne erkek bu kadar boğulmaya gelmez. Bu kadar basit sebeple evliliğine yazık etme derim.

Ay valla çok mıymıysın.Halk arasında senin gibilere buldumcuk diyoruz biz mesela tüm hayatını kocanın üstüne kurmuşsun.Yaşında küçük degil yani kendine bu basitliği neden yakistiriyosun?

Tedavi olmalısın sen yoksa adam alkolik bile olur sayende
evet kendı hayatımı onun üstüne kurmuş gibiyim.böyle moralım hiç bozuk.yüzüm asık. neden? gitti beni unuttu sallamıor.sevmiyr mu artık dıye dıye

günah demişsiniz de günahsa ona günah

bir de sizin meseleniz içki falan değil ki saniye başı istediğiniz ilginin olmaması

adam bunaldıkça içkiyi de artıracak

dünyayı fark etmemeye çalışacak

kp imin kulağında duyma problemi oldu ısrarla doktora gitmedi böylelikle kv nin söylenmelerini duymuyormuş

aynen adam alkolik olsa bile hakkı var bu gidişle.

uzunca yazdığım için özür dilerim, birebir başımdan geçenlerdir....

ben de aynı şeyleri yakın zaman önce ayrıldığım kişiyle yaşadım. ailem muhafazakar sayılır. içki asla yoktur. x kişisi de ayda yılda bir diye tabir ederdi içki olayına. 1 yıl boyunca sürekli tartışması oldu, o her seferinde geri adım ata ata ata ata alkolü nerdeyse tamamiyle bırakma noktasına geldi. o her geri adım atışında ben gittim ya sonra vazgeçersen dedim, ya içeceğin bi ortam olur da içersen dedim. o ilişkimizin son 3 ayında iyice bunalmıştı bu konuda ve bana şunu dedi 'napayım atom bombası yapmayı öğrenip bu içki üreten fabrikaları havaya mı uçurayım, içmicem diyorum daha napayım' gene de ara sıra gündeme gelen bu konu karşı tarafın sabrını yıprattı. araya onun ailevi borçları da girince, malum ciddiye giden ilişkinin sonu evlilik e buna da para lazım, ben de ona bu konuda nolcak nolcak hep böyle mi olucak hep mi sıkıntı çekicez bilmem ne de diyerek en sonunda o beni gibtir etti ben de onu gibtir ettim gibi bişey oldu ayrıldık. yaşım 22, daha yeni doldurdum yaşımı, o olmasaydı hayatımda evlenmiş hatta hamile bile olabilirdim. içki içen vatandaşa sabrettim, ailemde yok bende bu saplantı kesinlikle istemiyorum vs derken bir buçuk çöp oldu gitti.

diyeceğim o ki önce sen adamı mı seviyosun yoksa kafandaki içki içmeyen erkek modelini mi seviyosun. arkadaşlarıyla gittiği zaman bile cep telefonunu elinden düşürmücek bir köpek mi arıyosun yoksa o adamı mı istiyosun. sevgi saygı dürüstlük şefkat vs konuları mı daha ağır basacak senin ilişkinde yoksa bu içki gibi bi olayı içip içmemesi mi kriter senin ömründe? bugüne kadar içki sigarası olmayan erkek arkadaşın/sözlün/nişanlın vs oldu mu olmadı mı bi kıyaslama yap istersen, onlar mı daha iyiydi o içkisiz arkadaşlar mı harikuladeydi yoksa bu adam mı?

kendinize şu iki soruyu sorun ve dürüstçe cevaplayın (kimse de dürüst cevaplayabilecek kadar yürekli değildir, kızmayın ne başkasına ne kendinize):

1. Bu adam içki için çok para harcayacak içip sapıtacak şiddet olacak hakaret olacak bu nedenle mi korkuyorum, istemiyorum?
Sıkıntının temeli buysa eğer, eğer o adama güveniyosanız hiçbir sorun olmaz. Bu sizin bileceğiniz iş.... Devam edin mutlu olun...
2. İçki günah olduğu haram olduğu için dini görüşlerin inançlarım nedeniyle mi istemiyorum?
Eğer sıkıntının temeli buysa durum vahim... Bugün içki haram diye içki içene ön yargılı bakacaksın, yarın dünya iyisi melek gibi arkadaşlarına/akrabalarına içki içtikleri için ön yargılı olacaksın, onlarla görüştükleri zaman kesin içiyolardır diyip kendini yiyeceksin kavga edeceksiniz. Bugün bu taktığın şeyle "içki içilen bir bardak porçözle bile yıkansa ondan su dahi içilmez" mantığı aynı mantıktır. bu sefer gene inanç meselesi nedeniyle farklı şeyler üzerinden karşı karşıya geleceksiniz.

eğer sorun bu ikinci maddeyse bence bağdaşamazsınız (ayrıldığımız şahsın babasının da oğluna bundan 1 sene önce dediği ama benim dürüst cevaplamadığım sorunun doğuracağı sonuçtur aynı zamanda ders alabilirsiniz hanımlar, ücretsiz.). yarın bir gün araya başka başka başka ufak tefek sorunlar geldikçe birbirinizi yıpratacaksınız ve bi ayrılık ne kadar geç olursa o kadar bi yanlış birliktelik durumuna düşer... net bi fikir ayrılığı varsa herkes yoluna gitmeli...

ben bunları bizzat yaşadım, ittire kaktıra devam ettirdik demişti ayrıldığımız şahıs... bi gün siz de bunu duyarsınız.... kabul edin dürüstçe, eğer saplantılıysanız vazgeçin bari adam da üzülmesin daha sonra, o da insan...

yok ya bu ADAM, adamın dibi adamın karekökü ilerde çocuğumun babası olacak, soyadını taşıyacağım adam olacak vs gibi ciddi düşünceleriniz var ve eminseniz, bu güzel ilişkiye yazık oluyor demektir....

şuan ayda 1 içiyor ve 2 3 oldgun da oluyr.bu ya hergun olursa ? alışkanlık ?
Konu sahibi kendindeki sorunları anlamamakta o kadar ısrarcısın ki... Kalbini kırmak istemiyorum ama adam ne kadar isyan etse haklı
Hatalarını söylüyor insanlar, biraz umursayıp düzelmek gibi bir niyetin yok mu? Sorun eşinde değil SENDE. Huzursuz bir evlilik ortamı yaratıyorsun eşine ve kendine. Bir psikolog ile görüşmeyi düşünmez misin?

uzunca yazdığım için özür dilerim, birebir başımdan geçenlerdir....

ben de aynı şeyleri yakın zaman önce ayrıldığım kişiyle yaşadım. ailem muhafazakar sayılır. içki asla yoktur. x kişisi de ayda yılda bir diye tabir ederdi içki olayına. 1 yıl boyunca sürekli tartışması oldu, o her seferinde geri adım ata ata ata ata alkolü nerdeyse tamamiyle bırakma noktasına geldi. o her geri adım atışında ben gittim ya sonra vazgeçersen dedim, ya içeceğin bi ortam olur da içersen dedim. o ilişkimizin son 3 ayında iyice bunalmıştı bu konuda ve bana şunu dedi 'napayım atom bombası yapmayı öğrenip bu içki üreten fabrikaları havaya mı uçurayım, içmicem diyorum daha napayım' gene de ara sıra gündeme gelen bu konu karşı tarafın sabrını yıprattı. araya onun ailevi borçları da girince, malum ciddiye giden ilişkinin sonu evlilik e buna da para lazım, ben de ona bu konuda nolcak nolcak hep böyle mi olucak hep mi sıkıntı çekicez bilmem ne de diyerek en sonunda o beni gibtir etti ben de onu gibtir ettim gibi bişey oldu ayrıldık. yaşım 22, daha yeni doldurdum yaşımı, o olmasaydı hayatımda evlenmiş hatta hamile bile olabilirdim. içki içen vatandaşa sabrettim, ailemde yok bende bu saplantı kesinlikle istemiyorum vs derken bir buçuk çöp oldu gitti.

diyeceğim o ki önce sen adamı mı seviyosun yoksa kafandaki içki içmeyen erkek modelini mi seviyosun. arkadaşlarıyla gittiği zaman bile cep telefonunu elinden düşürmücek bir köpek mi arıyosun yoksa o adamı mı istiyosun. sevgi saygı dürüstlük şefkat vs konuları mı daha ağır basacak senin ilişkinde yoksa bu içki gibi bi olayı içip içmemesi mi kriter senin ömründe? bugüne kadar içki sigarası olmayan erkek arkadaşın/sözlün/nişanlın vs oldu mu olmadı mı bi kıyaslama yap istersen, onlar mı daha iyiydi o içkisiz arkadaşlar mı harikuladeydi yoksa bu adam mı?

kendinize şu iki soruyu sorun ve dürüstçe cevaplayın (kimse de dürüst cevaplayabilecek kadar yürekli değildir, kızmayın ne başkasına ne kendinize):

1. Bu adam içki için çok para harcayacak içip sapıtacak şiddet olacak hakaret olacak bu nedenle mi korkuyorum, istemiyorum?
Sıkıntının temeli buysa eğer, eğer o adama güveniyosanız hiçbir sorun olmaz. Bu sizin bileceğiniz iş.... Devam edin mutlu olun...
2. İçki günah olduğu haram olduğu için dini görüşlerin inançlarım nedeniyle mi istemiyorum?
Eğer sıkıntının temeli buysa durum vahim... Bugün içki haram diye içki içene ön yargılı bakacaksın, yarın dünya iyisi melek gibi arkadaşlarına/akrabalarına içki içtikleri için ön yargılı olacaksın, onlarla görüştükleri zaman kesin içiyolardır diyip kendini yiyeceksin kavga edeceksiniz. Bugün bu taktığın şeyle "içki içilen bir bardak porçözle bile yıkansa ondan su dahi içilmez" mantığı aynı mantıktır. bu sefer gene inanç meselesi nedeniyle farklı şeyler üzerinden karşı karşıya geleceksiniz.

eğer sorun bu ikinci maddeyse bence bağdaşamazsınız (ayrıldığımız şahsın babasının da oğluna bundan 1 sene önce dediği ama benim dürüst cevaplamadığım sorunun doğuracağı sonuçtur aynı zamanda ders alabilirsiniz hanımlar, ücretsiz.). yarın bir gün araya başka başka başka ufak tefek sorunlar geldikçe birbirinizi yıpratacaksınız ve bi ayrılık ne kadar geç olursa o kadar bi yanlış birliktelik durumuna düşer... net bi fikir ayrılığı varsa herkes yoluna gitmeli...

ben bunları bizzat yaşadım, ittire kaktıra devam ettirdik demişti ayrıldığımız şahıs... bi gün siz de bunu duyarsınız.... kabul edin dürüstçe, eğer saplantılıysanız vazgeçin bari adam da üzülmesin daha sonra, o da insan...

yok ya bu ADAM, adamın dibi adamın karekökü ilerde çocuğumun babası olacak, soyadını taşıyacağım adam olacak vs gibi ciddi düşünceleriniz var ve eminseniz, bu güzel ilişkiye yazık oluyor demektir....
çok güzel yazjmışşın teşekkurler. ayda yılda 1 yada 2 kere içiyor ayda. günh oldugu için istemıyorum bır de alışkanlık halıne getirirse diye korkuyorum.şimdiden önlem almalı mıyım dıye dusunuyorum kendı kendıme.o yuzden boyl eş eyler düşünüyrm. ve ben esımı cok sıkıyorum.bunaltıyorum sureklı ona yazıyorum.suan sehır dısında ama bn yazıyorun.sesını duymak ıstemyrm dedı bana dun aksam ve cok kırıldım

şuan ayda 1 içiyor ve 2 3 oldgun da oluyr.bu ya hergun olursa ? alışkanlık ?

Bu gidişle adam daha çok içmeye başlarsa bile normaldir diyoruz zaten.
Ben kendimi eşinin yerine koyuyorum, yarım saatte bir mesaj atan, ayda bir içtiğime karışan, zırt pırt arayıp arkadaşlarla eğlenmemi bile burnumdan getiren bir eşim olsa kendimi daha fazla alkole verirdim heralde dayanmak için.

çok güzel yazjmışşın teşekkurler. ayda yılda 1 yada 2 kere içiyor ayda. günh oldugu için istemıyorum bır de alışkanlık halıne getirirse diye korkuyorum.şimdiden önlem almalı mıyım dıye dusunuyorum kendı kendıme.o yuzden boyl eş eyler düşünüyrm. ve ben esımı cok sıkıyorum.bunaltıyorum sureklı ona yazıyorum.suan sehır dısında ama bn yazıyorun.sesını duymak ıstemyrm dedı bana dun aksam ve cok kırıldım
Kendiniz bile çok sıktığınızı, bunalttığınızı kabul ediyorsanız niye buna çözüm bulmaya çalışmıyorsunuz? Yaptığınız şeyin pekala farkındasınız.

merhaba arkadaslar;
eşimle aramda şöyle bi skıntı var. her zaman içen insan değil ama arkads ortamında içiyor. mesela suan ankaraya eğitime gitti otelde kalıyorlar. arkadslarıyla içiyor. benı umursamıyor. ben onu çok sıkıyorum.msj atınca yada arayınca boğdun falan dıyor. başka arkadslarıyla olunca da içiyor. ama devamlı değil.ayda 1 falan o da degışıyor.bunu nasıl engellerım.ve benı unutuyor.ben asırı ılgı ıstıyorum bunu göremıyorum.ama ynımdayken bı sıkıntımız yok.hersey mukemmel.bnde esımı cok sıkıyorum dısarı cıkarken falan.evliliğimiz için ne yapabılırım.tecrübeli arkadaslarıdan yardım ıstıyorum.
Değişeceğini pek zannetmiyorum sadece yaş ilerledikçe değişir olgunlasir

erkek gözüyle baksalar sanırım bu yazdıklarınız erkeklerin ruhlarına aykırı... alışkanlık olur mu diyosunuz ama evlenmişsiniz güvenmiyo musunuz adama. güvenilmiyecek biriyse adam demeyelim arkasından da serseri diyelim... bende de bu saplantı var, ailem afyonun ufak bi ilçesinden hatta köy diyim... bize uymazdı, ben insanlara ne derim diye düşünüp durdum... aile hayatı erkekleri düzeltir yoluna koyar içkisi vs azalır dediler ama ben güvenmedim. bi kere yanlışını görmemiştim ama güvenmedim gene de. bi erkeğe ne kadar güvenilebilir ki dedim ve güvenmedim. sürekli baskı yaptım, cep telefonu konusunda da köpek yapmaya çalıştım olmadı kavgalşar ettik. bi keresinde 3,5 saat aynı şeyleri tekrar ede ede fırça attım ve yeter artık anladık diyip kesip atana kadar baskı yaptım. aslında düzgün insandı, ailesinin borçlarını ödeyen yüksek maaşlı memurdu ama tabi eline pek bişey kalmayan biriydi, kimse ,itiraf edemez ama maddiyat da önemli. tuzu biberi oldu. alkol ana kırılma noktasıydı, yanına ciddi bi mesele olan maddiyat da geldi ve o da kopma noktası oldu. şimdi kırılırsınız sonra da koparsınız, durum vahim. hala da günah diyosanız siz bağdaşamayacaksınız büyük olasılıkla. birbirinizi gibtir edeceksiniz en sonunda.
benim cesaretim yok bu içki içen adam benim kocam demeye kimseye... aklıma teyzemin alkolik rahmetli kocası geliyodu hep. adam öldü gitti çocukları yıllarca zorluk çektiler hala çekiyolar... bizim malum şahıs bizim 1,5 yıllık birlikteliğimizde 3 veya 4 defa içti... ama günah mı günah. haram mı haram... batıyo, batacaktı da bu sürekli bana... ya adamı deli edeceksiniz kırgın ayrılacaksınız, ya da şimdiden ayrılın, arada 3-5 tane çocuk varken daha zor olur... kendinize de kendiniz gibi birini bulun....

Sorun sizde üzgünüm. Benim babam da ayda yılda 1, ortam olunca içer. Nadiren de alır rakısını evde içer az biraz. Babam yıllardır böyle. Ne alkolik oldu ne de günahkar. Neyin kafası ki bu? Çevrenizdeki insanlar muhafazakar,içki içmeyen insanlar olabilir evet ama içki içene bu önyargı neden? Hele ki kocanıza karşı. Merak etmeyin alkolik falan olmaz. Ama yok siz böyle kocasız duramayan, kendini var edemeyen,paranoyak,dengesiz olmaya devam ederseniz evet o adam alkolik olabilir orasını bilemedim şimdi. Altı üstü evlendiniz. Elinize aldığınız o küçük şey evlilik cüzdanı, kocanızın tapusu değil. Siz kendi kendinize bir birey olamayabilirsiniz, sosyal ortamınız olmayabilir, boş vaktiniz çok olabilir ama belli ki kocanız öyle biri değil. Bence halinize tavrınıza çeki düzen verin. Hiçbir insan böyle bir eşe dayanamaz.