YAPILIŞI:
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. Hamur, ele yapışmayacak kıvamda olucak ama 2 bardak undan sonra, ununu çok dikkatli koyun. Çünkü çok hassas bri hamur, hemen una doyabiliyor hamur. Ele yapışmayı bıraktığında, un eklemeyi de bırakın.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve sonra elinizle avucunzun içine bastırarak daire şekli elde edin.
- Daha sonra ortasına hafif dövülmüş, iri parçalar halindeki cevizden koyun ve kapatın, elinizde hafifçe yavaşça yuvarlayın.
- Resimdeki şekli alınca irmiğe bulayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Daha sonra yakaşık 180 derece de ısınmış fırında üzerleri kızarmaya başlayınca hemen alın.
- Kaynatıp ılıttığınız şerbeti, tatlı fırından çıktıktan sonra üzerine dökün, tepsinin üstünü örtün veya bir şey kapatın. Çünkü biz şerbetli tatlılarda öyle yaparız, şerbeti daha iyi çeksin diye.
en kısa zaman da denicem cnm ellerine sağlık çok nefis bişiy gibi duruodeneyip sonucu yazacağım buraya
hımm güzel bi tarif en büyük ilgi alanlarımdandır özellikle yaş pasta yapmaya bayılırım bu tarifide deniycem canım ellerine sağlık:)
neslihantozan; Afiyet olsun canımm :) yaş pasta benim de hassas noktamdır. Hatta genelde yaptığım yaş pastaların da resmini çekerim, hatta yaptığım yemeklerin bir çoğunun resmini çekip arşivlerim. Napıcaksın onları dersen, bende bilmiyorum
valla hiç napıcaksın falan demem çünkü bende resimlerini çekiyorum hatta kendi sitem var ordada yayınlıyorum bence sende öyle bişey yap hem tarflerde alırız güzel olur:)
ellerine emegine saglik cok lezzetli görünüyolar
ya ben beklemeyi sevmiyorum bişeyi beğendiysem herkesle paylaşmak istiyorum ve çok mutlu oluyorum sende fazla bekleme ucundan köşesinden şirin bi bloğu harekete geçir blok komşusu olalım:)
Bazen bende öyle diyorum, o kadar tarif biriktirdin, yavaştan yavaştan başla artıkın diye ama sonra dediğim gibi blog açmak için açmış olmak istemiyorum, görsellik konusunda takıntım olduğundan (gerçi arşivlemek için çektiğim yemek fotoalrının hiç birnin görselliği yok şuan ama) Buarada senin blogunun adı ney, siteni büyük bir zevkle dolaşmak isterim canmm
anlıyorum canım mükemmelliyetçi olmak zor:)bende herşeyin çok güzel görünmesini isterim ama bazende doğallığı severim ki bloğumu gezinen insanlar rahatlasın çünkü onlar tarfileri aldıklarında aynı bizim gibi yapmak istiyolar olmayınca üzülüyolar o yüzden biraz doğal tarifler ve hata payı yada olmama ihtimali olsun ki prensesler hüzünlenmesin neyse canım pastalar2008 yada neslihantozan diyede arayabilirsin beklerim canım:)
Özellikle son yazdığın konuyu, büyük bir aşkla okuyorum canım. Allah c.c razı olsun, kaç zamandır sürekli düşündüğüm konuyu ilk açar açmaz karşımda görünce, nasıl diken diken oldum bilemezsin. Siteni ve yazıalrını keşifteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?