Eşim benim mesafeme karışmıyor kendisi de eskisi gibi değil ama bu kez eşime bizi sormuyorsun bizi görmüyorsun mesajları verip benim için de o nasıl iyi mi diye soruyorlar. Bu kez ben yine rahatsız oluyorum çünkü sebebi gelin gözüyle bakılıyor. Kendileri de hep yasliyiz hastayız paramiz yok diye ağlayıp vicdan yaptırıyorlar.Kaynana, görümce, elti zart zurt.. bunların hepsine “dur” diyecek birisi varsa o da eşindir. Sen mesafeni koyarsın, eşin daha çok b.klarını yemeye devam ederse sende hunini takar, böyle sıkıntılarla ömür boyu uğraşmaya devam edersin.
Velhasıl kelam herşey “eşinde” bitiyor.
Atıyorsun değil de atıyordum diyelim , beklentiler yine de hep var. Eski şeyler çok dönüyor kafamda halledemiyorumBeklentilerinizi eş ailesi yönünden sıfırlayın bence
Hem eşinizle içiçe olmaları zorunuza gidiyor hem de karşı taraf(lar) istememesine rağmen adımlar atıyorsunuz
Ne önerirsinizBence sorun sende
Aile apartmanını bırak mssafe koyNe önerirsiniz
Birakabilsek çoktaannn bırakmıştım zaten , bir gün o da olacak inşaallah ama zamanla .. kayinvalidem üst katta kendim ayda yılda bir cikiyorum.Bi işte bazen hasta dusseler (onlara sorsam her gün hastalar da) ben cidden düştüklerini hissettiğimde koşuyorum , O zaten siz benim ayağıma geleceksiniz kafasindadir hep.Aile apartmanını bırak mssafe koy
Neden en başında aile apartmani olayıni kabul ettinizMerhaba genel olarak insan ilişkilerimde beklentide olan bir insanım. Böyle olanlar var mı nasıl kurtuluruz. Evlendikten sonra genel anlamda iletişimi devam ettirdiklerim sebebiyle özellikle... Kayinvalide görümce elti vs.vs.
Annemi küçük yaşta kaybettim ama konu anne olunca hep 10 yaşıma dönüyorum,, eşimin annesi aşırı erkekçi her adımda hissettiriyor. Eskiden kavgalarimizda bile sesimizi diyip çorba içmeye gel diye arardı. Beni görür pencereden kafasını çevirir ama eşimi en uzakta görse bağırarak seslenir iletişim kurar. Bana gelince okuma yazma bilmez (profil resmim üzerinde wp) eşim üzerinden hep arar iletişim kurar. Evlenmemiş gibi hayatına devam etmelerini ister keza gorumcelerim de çok sık annelerine geliir. Her seferinde eşim de çıksın görsün isterler. Yok cocugumu cumaya gotur yok cocugumu hastaneye gotur yok bizi hastaneye gotur şu an bu kadar yaşamıyorum ama süreç içerisinde hep yaşadığım şeyler.. Güzel bir şey olduğunda Alo kardeşim ,, işleri düşünce beni ararlar. Tabiri caizse silikleştiriliyor gibi hissediyorum. Her birine görmezden geldiği için takılıyorum ama anne kadar incitmiyor hiçbir konu. Evde her yalnız kaldigimda sorgulayıp sorgulayıp çıkamıyorum işin içinden. Evet mesafeli kaldım ama düşman gibi değil ağırladım gittim geldim ama onların istedikleri kadar değil, kendi istediğim kadar.. Gorumcelerim de benden 3-5 yaş büyükler.. Bir doğum günü ya, paylaşırım elin insanları kutlarken hiç bir beğeni bile mi atmaz insan.. yok aile grubunda kardeşlerine evlendiniz artık çayınızı eslerinizle içersiniz demeler. Ne bileyim çok irite edici şeyler ama ben iki gülüşe iki insanı buluşmaya tav oluyorum sonra tekrar görünce tekrar geri vites.. bundan tamamen nasıl ne zaman sıyrıliyor insan.. Ben çocuğunun hastalığında önce koşuyorum mutlu olsun diye hediyeler alıp notlar yaziyorum birinin doğum günü oluyor.hediye alıyorum. Baktım görmüyorum ben de geri çekildim.. Anneler gününde eltim kaynım beraber hediye aldık , benim fikrimdi ,, oğlum aldı oldu.. biliyorum pek çok insanların başına geliyor ama nasıl aşıyorsunuz. Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama zihnimi devamlı susturmak kabullenmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Başka bir eve tasinmak belki etkiler bundan eminim ama şu an o da çok mümkün değil. Genel olarak yakındaki insanlara iki tav olup tekrar yaklaşirim ta ki hayat şefkat tokadı atar.
O an halı hazırda o ev vardı ben de aslında kabul etmedim ama eşimin atanabilme durumları vardı.. Bir şekilde çıkacağım kafasıyla girdim . Bir de eşim de daha sınırlı gibi görünen bir insandı. Bir süre sınırları aştık aştık sonra kavgalar ede ede o da anladı biraz yani en azından benim tavrimi mesafemi ve sebebimi..Neden en başında aile apartmani olayıni kabul ettiniz
Herşey eşinizde bitiyor sizde beklentileri en aza indirin
Öğretmenlik yapıyorum 2 de evde oluyorum. en yoğun zamanlarimda okulda vs. aklımda değiller ama evde mutfakta tek kaldığım an başlıyor içsel konuşmalarım. Hafta sonu bazen derslere katiliyorum , Evde bazen dersler okumalar yapıyorum.Aile apartmanından çıkmadığınız sürece çok değişmez. Bir de gündeminiz onlar olmasın. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama halk eğitim kurslarına gidin her gününüz dolu olsun. Çok yoğunum diyin.
Kimseye hediyeler, sürprizler yapmayın size ne yapıliyosa sizde ona gore adim atinÖğretmenlik yapıyorum 2 de evde oluyorum. en yoğun zamanlarimda okulda vs. aklımda değiller ama evde mutfakta tek kaldığım an başlıyor içsel konuşmalarım. Hafta sonu bazen derslere katiliyorum , Evde bazen dersler okumalar yapıyorum.
İşe girin havanız değişir.onları da görmemiş olursunuzMerhaba genel olarak insan ilişkilerimde beklentide olan bir insanım. Böyle olanlar var mı nasıl kurtuluruz. Evlendikten sonra genel anlamda iletişimi devam ettirdiklerim sebebiyle özellikle... Kayinvalide görümce elti vs.vs.
Annemi küçük yaşta kaybettim ama konu anne olunca hep 10 yaşıma dönüyorum,, eşimin annesi aşırı erkekçi her adımda hissettiriyor. Eskiden kavgalarimizda bile sesimizi diyip çorba içmeye gel diye arardı. Beni görür pencereden kafasını çevirir ama eşimi en uzakta görse bağırarak seslenir iletişim kurar. Bana gelince okuma yazma bilmez (profil resmim üzerinde wp) eşim üzerinden hep arar iletişim kurar. Evlenmemiş gibi hayatına devam etmelerini ister keza gorumcelerim de çok sık annelerine geliir. Her seferinde eşim de çıksın görsün isterler. Yok cocugumu cumaya gotur yok cocugumu hastaneye gotur yok bizi hastaneye gotur şu an bu kadar yaşamıyorum ama süreç içerisinde hep yaşadığım şeyler.. Güzel bir şey olduğunda Alo kardeşim ,, işleri düşünce beni ararlar. Tabiri caizse silikleştiriliyor gibi hissediyorum. Her birine görmezden geldiği için takılıyorum ama anne kadar incitmiyor hiçbir konu. Evde her yalnız kaldigimda sorgulayıp sorgulayıp çıkamıyorum işin içinden. Evet mesafeli kaldım ama düşman gibi değil ağırladım gittim geldim ama onların istedikleri kadar değil, kendi istediğim kadar.. Gorumcelerim de benden 3-5 yaş büyükler.. Bir doğum günü ya, paylaşırım elin insanları kutlarken hiç bir beğeni bile mi atmaz insan.. yok aile grubunda kardeşlerine evlendiniz artık çayınızı eslerinizle içersiniz demeler. Ne bileyim çok irite edici şeyler ama ben iki gülüşe iki insanı buluşmaya tav oluyorum sonra tekrar görünce tekrar geri vites.. bundan tamamen nasıl ne zaman sıyrıliyor insan.. Ben çocuğunun hastalığında önce koşuyorum mutlu olsun diye hediyeler alıp notlar yaziyorum birinin doğum günü oluyor.hediye alıyorum. Baktım görmüyorum ben de geri çekildim.. Anneler gününde eltim kaynım beraber hediye aldık , benim fikrimdi ,, oğlum aldı oldu.. biliyorum pek çok insanların başına geliyor ama nasıl aşıyorsunuz. Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama zihnimi devamlı susturmak kabullenmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Başka bir eve tasinmak belki etkiler bundan eminim ama şu an o da çok mümkün değil. Genel olarak yakındaki insanlara iki tav olup tekrar yaklaşirim ta ki hayat şefkat tokadı atar.