• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdare etmem gerektiğini biliyorum sadece paylaşmak istedim...

ben olsam samimiysem bacım siz de market ayağına iyi geziyonuz he hhehehhe diyip çaktırmadan laf sokarım. en sevmediğim hareket bencillik. ne hakla sizi o kadar saat eve bağlıyor ki.
Ama birbirimize laf soksaydik bu kadar samimi olamazdık. Ayrıca laf sokma sanatında iyi değilim. Kibar ve açık bir dille meramimi anlatmayı daha çok becerebiliyorum

Benim bırakırım dediğim de hayal anca :) kimseye bırakamıyorum kızlarımı. İnanılmaz bağımlıyım onlara :( hiç ayrı kalmadım ikisinden de. Ornitorenk lerim onlar benim, ben nereye onlar oraya ;)

Bu kadar samimiyseniz rahatlıkla dile getirebilirsiniz. .

Yapmayın bunu
Cocuk zor diye size bırakıp geziyor
Bir laf söyleseniz artık ben cocuklara bakamıyorum diye
Arkadaşlık bu değil lagaluga ile cocuklara baktırmak değil.

Yapmayın bunu
Kız fitne sokma arkadaşların arasına :KK48:

Şaka bir yana, bu market olayı haftada kaç kere tekrarlanıyor ki? Ne kadar samimi arkadaşsınız, ne güzel. Ben sizin yerinizde olsaydım, yarı şaka yarı ciddi sorardım. Yaw ne marketi bu dört saat, karı koca raflarımı diziyorsunuz derdim.

Canım. gezmek, eşinle hava almak istiyorsan bana açık açık söyleyebilirsin de. Çocuğa haftada 1-2 kez seve seve bakarım; o yönden endişen varsa asıl ben darılırım de.

O zaman açılacaktır. Hani bir gün öncesinden markete gidicez diye haber veriyorsa, belli ki kız da çekiniyor. Tek umut bağladığı sen varsın, sen de kızar istemezsin diye korkuyor.

Peki size sorayım olayın dışında oldugunuz için objektif bakabilirsiniz. 3 yıldır çok samimi arkadaşız ve çocuklarımızın süt anneleriyiz. Açıkça neden gecikecegini haber vermedigini sorsam kirilabilir mi? Çocuğa bakmak zor geldi de ondan dedim zanneder mi ?
Siz olsaydınız kırılır mıydınız,?
Ne kadar bunaldigina şahidim çünkü

Valla ben kırılmazdım ama sana çocukları bu şekilde bırakan biri bence kesin kırılmış numarası apar sana. Sen bişey diyeme diye. Çok kızdım arkadaşına. Bazen arkadaşlarımızın iyi şeylerini kabullenemiyoruz ve onların zor durumda kalmasını istiyoruz.

eger zor gelmıyorsa zorluk yasamıyorsanız bakarken bakıverın derım ben benımde 1 yasında oglum var bazenablam alıyor 1,2 saat ınan bende bır nefes alıyorum.bazen bende oyle markete dıye kacıyorum bırazda gezıp gelıyorum saolsun bakıyolar kı ben calısıyorum normalde zaten annem bakıyor bebegıme ama azıcık kendı kendıme yada esımle kalmak ısyı gelıyor. ama ablamla cok yakın oturdugumuz ıcın ve onunda kucuk bebegı olmadıgı ıcın bakıyor sagolsun.
eger kımsesı yoksa sızın ıcınde cok zorolmuyorsa bakın bence ve bıseyde demeyın gecıcı bu gunler kımsesı olmayan bırınsan ve onca sıkıntı yasamıs bır ınsan sonucta Allah rızası ıcın bır dua ıcın bıle 2,3 saat ıdare edılebılır bence

çocuklar evlenip çocuk bakarsa böyle olur işte...daha kendi çocuk
Bakan hanımefendi. Sizin yorumlarınız en çok dikkatimi çeken mesajlar oluyor. Ve genelde eleştirel yargılar ve insanı incitici yorumlar yapıyorsunuz. Ve bunu yaparken haddinizin olup olmadığını kriter olarak gozetmiyorsunuz.
İnsanlara bu öfkeniz neden bunu bilmiyorum ve beni ilgilendirmiyor.
Fakat anneligimizi sorgulamak HADDINIZ DEĞİL.
Çocuğunu birkaç saatligine arkadaşına bırakan bir anne, annelik görevini layıkıyla yerine getirmiyor sayiliyorsa; küçük bebeğini birakip ise giden annelere canavar muamelesi yapmak gerekir. (Sizin mantiginizdan yola çıkarak)

Ki nor düşmek istiyorum
'Allahima çok şükür o kadar Terbiyeli ve saygılı bir evladım var ki (henüz 25 aylık olmasına rağmen) girdiği ortamda hemen bu özellikleriyle dikkat çekiyor...

Ve size tavsiyem
' İnsanlari böylesine eleştirmeye devam ettiğiniz sürece 'akıllı, cool vs olmuyorsunuz. Samimi söylüyorum çok itici oluyorsunuz'

eger zor gelmıyorsa zorluk yasamıyorsanız bakarken bakıverın derım ben benımde 1 yasında oglum var bazenablam alıyor 1,2 saat ınan bende bır nefes alıyorum.bazen bende oyle markete dıye kacıyorum bırazda gezıp gelıyorum saolsun bakıyolar kı ben calısıyorum normalde zaten annem bakıyor bebegıme ama azıcık kendı kendıme yada esımle kalmak ısyı gelıyor. ama ablamla cok yakın oturdugumuz ıcın ve onunda kucuk bebegı olmadıgı ıcın bakıyor sagolsun.
eger kımsesı yoksa sızın ıcınde cok zorolmuyorsa bakın bence ve bıseyde demeyın gecıcı bu gunler kımsesı olmayan bırınsan ve onca sıkıntı yasamıs bır ınsan sonucta Allah rızası ıcın bır dua ıcın bıle 2,3 saat ıdare edılebılır bence
Evet ben de bu duruma ses cikarmamaya karar verdim :)

Yapmayın bunu
Siz konuyu biraz yanlış anlamissiniz. Ya da ben yeterince detaylı anlatamamisim. Arkadaşım düşündüğünüz gibi değil

Kız fitne sokma arkadaşların arasına :KK48:

Şaka bir yana, bu market olayı haftada kaç kere tekrarlanıyor ki? Ne kadar samimi arkadaşsınız, ne güzel. Ben sizin yerinizde olsaydım, yarı şaka yarı ciddi sorardım. Yaw ne marketi bu dört saat, karı koca raflarımı diziyorsunuz derdim.

Canım. gezmek, eşinle hava almak istiyorsan bana açık açık söyleyebilirsin de. Çocuğa haftada 1-2 kez seve seve bakarım; o yönden endişen varsa asıl ben darılırım de.

O zaman açılacaktır. Hani bir gün öncesinden markete gidicez diye haber veriyorsa, belli ki kız da çekiniyor. Tek umut bağladığı sen varsın, sen de kızar istemezsin diye korkuyor.
Ah insan ilişkileri ne kadar hassas :)
Haftada değil son birkaç aydır ayda bir kere.

çocuklar evlenip çocuk bakarsa böyle olur işte...daha kendi çocuk
Haaa bu arada yarın eşimle 3. Yilimizi bitiriyoruz. Ve kızımı yarın 4-5 saatligine halasina bırakacağız.
Şimdi ben 20 eşim 27 yaşında olduğuna ve 25 aylık kizimizi 32 yaşındaki halasina 4-5 saatlik birakacagimiza göre ben % de kaç anneyim ???
Siz epey basarilisiniz bu konuda :KK66:

Bakan hanımefendi. Sizin yorumlarınız en çok dikkatimi çeken mesajlar oluyor. Ve genelde eleştirel yargılar ve insanı incitici yorumlar yapıyorsunuz. Ve bunu yaparken haddinizin olup olmadığını kriter olarak gozetmiyorsunuz.
İnsanlara bu öfkeniz neden bunu bilmiyorum ve beni ilgilendirmiyor.
Fakat anneligimizi sorgulamak HADDINIZ DEĞİL.
Çocuğunu birkaç saatligine arkadaşına bırakan bir anne, annelik görevini layıkıyla yerine getirmiyor sayiliyorsa; küçük bebeğini birakip ise giden annelere canavar muamelesi yapmak gerekir. (Sizin mantiginizdan yola çıkarak)

Ki nor düşmek istiyorum
'Allahima çok şükür o kadar Terbiyeli ve saygılı bir evladım var ki (henüz 25 aylık olmasına rağmen) girdiği ortamda hemen bu özellikleriyle dikkat çekiyor...

Ve size tavsiyem
' İnsanlari böylesine eleştirmeye devam ettiğiniz sürece 'akıllı, cool vs olmuyorsunuz. Samimi söylüyorum çok itici oluyorsunuz'
ben açık ve net bir insanım neyse onu söylüyorum ne gözlemiyorsam onu söylüyorum kimseyi incitecek bir yorum yapmadım şimdi arkadaşının stresten egzema çıkardığını yazmışsın demekki annelik psikolojisine hazır değil..bu ona ağır gelmiş ama lafı anlama şeklin başka...benim gözümde 20 yaşında bir insan çocuktur...bebektir...ben onu ima ettim sen nerelere çekmişsin canavara kadar götürmüşsün hata bende sana cevap yazıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Haaa bu arada yarın eşimle 3. Yilimizi bitiriyoruz. Ve kızımı yarın 4-5 saatligine halasina bırakacağız.
Şimdi ben 20 eşim 27 yaşında olduğuna ve 25 aylık kizimizi 32 yaşındaki halasina 4-5 saatlik birakacagimiza göre ben % de kaç anneyim ???
Siz epey basarilisiniz bu konuda :KK66:
ayrıca senin kafa yerindemi??ben sana şöyle annemisin dedim..işte olgun olsan ne dedeiğimi anlarsın

Başlıkta ta belirttigim gibi idare etmem gerekiyor hatır için ama canım sıkılıyor işte...
Konu en yakın can diyebileceğim bir arkadaşım.... Her konuda iyi anlasiyoruz ihtiyacım olan her zaman yardimima koşar. Fakat bir huyu var ki canımı sıkıyor...
Özellikle son birkaç aydır oluyor bu. Şöyle ki; benim 25 aylik onun 21 aylik kiz cocugumuz var. Birlikte buyuduler ve buyuyorlar..
Arkadaşım hakkında biraz bahsetmem gerekiyor neden idare etmem gerektiğini anlatmam için.
Arkadaşım ve ben 20 yasindayiz. 3 yıllık evliyiz. O kaçarak evlendi ve kayinvalidesini döven kayinpederi ve kendisiyle aynı yaşta olan şeker hastası ve hastalıgini simarikliklarina paravan eden gorumcesiyle yaşadı. Yanlış anlamayın şeker hastası dediysem iğne kullanan komalara giren bir durumda değil. Sadece hayatı boyu diyet yapması gerekiyor. Kendisi 6 aylık hamileyken eşi askere gitti ve kızı 8 aylıkken tezkere aldı. Sonra tamamen kendi çabaları ve komple borçla ayrı eve çıktılar. Ve önümüzdeki 5 yıl borç ödeyecekler. Eşinin maaşı çok da iyi değil (borçlarına göre)
Çocuğu aşırı zor bir çocuk hem hastalık olarak hem huy olarak. Çocuk dogdugundab beri bir ayakları hastanede ve herrrr istediğini ağlayarak anlatan sürekli mız mız durumda bir çocuk. Ve arkadaşımın söyle biraz birakayim da bir nefes alayım diyebilecegi kimse yok. Çocuk o kadar huysuz ki stresten arkadaşım Sedef hastası oldu. Vücudunda da başladı.
Şimdi konuya geçeyim..
Misal kahve içmeye yahut akşam yemegine laf arasında diyor 'yarin eşim işten gelince markete çıkacağız' sonra bir saat falan geçiyor eşiyle diğer odada telefonda konusuyorlar. Arkadaşım geliyor 'eşim yarın akşam mesaiye kalmak zorunda markete bu aksam çıkacağız çocuklara bakar misin' tabiki kabul ediyorum ben de.
Fakat bazen 3 hatta 4 saat geciyor gelmiyorlar. E bende aramiyorum cekiniyorum. Ha yanlış anlamayın ikimizin de evleri şehrin merkezinde en uzak market 10 dk mesafede. Yani çocuğu bana bırakıp eşiyle geziyorlar. Fakat yine yanlış anlamayın problem bana çocuğu bırakıp eşiyle gezmeleri değil. Bunu katakulliyle yapma ihtiyacı hissetmesi. Bana dese 'canım markete çıkcaz eğer çocuk durursa azcık da hava alacağız' tarzı birseyler baş üstüne. Aramızda bu samimiyet çok çok var. Benim hoslanmadigim noktayı anlatabildim sanırım.
Arkadaşımın bunaldigini anlıyorum fakat böyle yapmasını anlayamıyorum ve açıkçası canım sıkılıyor.

İşte paylaşmak istedim sadece...

NOT: 2 saat önce yine markete çıktılar ve ne zaman gelecekler bilmiyorum..
Arkadaşınsa çekinme söyle:KK5: belki alınabilir ama sana kırılmaz anlar.

ben açık ve net bir insanım neyse onu söylüyorum ne gözlemiyorsam onu söylüyorum kimseyi incitecek bir yorum yapmadım şimdi arkadaşının stresten egzema çıkardığını yazmışsın demekki annelik psikolojisine hazır değil..bu ona ağır gelmiş ama lafı anlama şeklin başka...
Bir kimsenin anneligini nette okuduğunuz bir mesajla degerlendiremezsiniz.
Ve anne olmadiginizi tahmin ediyorum.
Zira anne olsaydınız bir kadın için 'annelik' kavramının ne kadar hassas olduğunu bilir ve temkinli yorumlar yapardınız.
Ve bunun yaşla alakası yok. Arkadaşım kızının huysuzluklarina sabrederken vücudu böyle tepki veriyor. Hadi diyelim yaşla alakası var. Bir tanıdığım var 28 yaşında. 1 yaşında kızı var. Stresten saçları beyazlamis. 28 yaş da mı anne olmak için 'çocuk' yaş.

Back
X