• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdare etmem gerektiğini biliyorum sadece paylaşmak istedim...

çocuklar evlenip çocuk bakarsa böyle olur işte...daha kendi çocuk
Hanim efendi yasimizin küçük olduğunu ve anne olmaya yeterli olmadigimizi ima ettiniz. Pardon daha ne diyecektiniz.
İnternette okuduğunuz bir mesajla ancak bu kadar elettirebilirdiniz zaten

Bir kimsenin anneligini nette okuduğunuz bir mesajla degerlendiremezsiniz.
Ve anne olmadiginizi tahmin ediyorum.
Zira anne olsaydınız bir kadın için 'annelik' kavramının ne kadar hassas olduğunu bilir ve temkinli yorumlar yapardınız.
Ve bunun yaşla alakası yok. Arkadaşım kızının huysuzluklarina sabrederken vücudu böyle tepki veriyor. Hadi diyelim yaşla alakası var. Bir tanıdığım var 28 yaşında. 1 yaşında kızı var. Stresten saçları beyazlamis. 28 yaş da mı anne olmak için 'çocuk' yaş.
bana göre arkadaşın çocuk ben öyle düşünüyorum burdada kötü bişey yok..ben 2 defa anneyim hem babayım eşini kaybetmiş bir anneyim yorumlarımı başka yerlere çekme...bana göre yeterli değil çok küçük ama tercih sizin..

bana göre arkadaşın çocuk ben öyle düşünüyorum burdada kötü bişey yok..ben 2 defa anneyim hem babayım eşini kaybetmiş bir anneyim yorumlarımı başka yerlere çekme...
Peki bir başkası size herhangi bir nedenle anneliginizin yetersiz olduğunu ima etse je hissederdiniz?

Peki bir başkası size herhangi bir nedenle anneliginizin yetersiz olduğunu ima etse je hissederdiniz?
düşünürdüm nasıl öyle bir imaj çizdim diye buna olgunluk diyoruz...anneliği yetersiz demedim hazır olmadığını ima ettim farklı şeyler

Nesi iyi oluyor cidden merak ettim :KK19:
Makyajın akmıyor, terlemiyorsun.Ha düğünüm adana da oldu ama tam bahar havası vardı. Nikah ankara da. Nikah gecesi uyandığımızda heryer dize kadar kardı bembeyaz ;) oyy çok güzeldi hep yazın mı olcak düğün demi ama ;)
Ya brn evleneli de 13 sene oldu be. Bizim salonda yeniden düğün yapcam banane ;)

düşünürdüm nasıl öyle bir imaj çizdim diye buna olgunluk diyoruz...anneliği yetersiz demedim hazır olmadığını ima ettim farklı şeyler
O halde dusunmeme gerek yok.
Çünkü siz sadece yasimizdan ötürü bunu söylediniz. Demek ki umursamamam gerekiyormuş. Çünkü sadece yasimizi biliyorsunuz. Ki büyümek yaşla orantılı olmuyor her zaman

Size açıkça soyleyebilmeli bence. Sonuçta bunalmış olabilir,eşiyle bi kahve içmek istemiş olabilir ama size 3 saat idare edebilirmisin demeli ve dediği saatte gelmeli. Siz belli edin anladığınızı bence.

Makyajın akmıyor, terlemiyorsun.Ha düğünüm adana da oldu ama tam bahar havası vardı. Nikah ankara da. Nikah gecesi uyandığımızda heryer dize kadar kardı bembeyaz :KK66: oyy çok güzeldi hep yazın mı olcak düğün demi ama :KK66:
Ya brn evleneli de 13 sene oldu be. Bizim salonda yeniden düğün yapcam banane :KK66:
Bak makyaj açısında çok iyi birşey :)
Bak nikah tazemelemyi ben de istiyorum 10 yıl bitince :)

Size açıkça soyleyebilmeli bence. Sonuçta bunalmış olabilir,eşiyle bi kahve içmek istemiş olabilir ama size 3 saat idare edebilirmisin demeli ve dediği saatte gelmeli. Siz belli edin anladığınızı bence.
Söyleyeyim de doğru kelimeleri seçmekte zorlanacagim sanırım. Biraz hassas sular bu konular :)

O halde dusunmeme gerek yok.
Çünkü siz sadece yasimizdan ötürü bunu söylediniz. Demek ki umursamamam gerekiyormuş. Çünkü sadece yasimizi biliyorsunuz. Ki büyümek yaşla orantılı olmuyor her zaman
20 yaşında bir insanın aile sorumluluğu çocuk sorumluluğu için çok erken bana göre üniversite okuması lazım bana göre ders çalışmöası lazım arkadaşlarıyla gezmesi lazım hayatın tadını çıkarmalı ama evet böyle olabilir kıyamıyorum 20 yaşındaki gençlere...

Söyleyeyim de doğru kelimeleri seçmekte zorlanacagim sanırım. Biraz hassas sular bu konular :)
Siz bir yolunu bulursunuz bence,ne de olsa tanıyorsunuz arkadaşınızı. Ayrıca oda gerçegi söylemiş olacağı ićin daha kafasi rahat olacak dışarı çıktığında. Eminim oda diken üstündedir.

Siz bir yolunu bulursunuz bence,ne de olsa tanıyorsunuz arkadaşınızı. Ayrıca oda gerçegi söylemiş olacağı ićin daha kafasi rahat olacak dışarı çıktığında. Eminim oda diken üstündedir.
Haklısınız en yakın zamanda doğru cümleleri bulup haber vermesinin yeterli olacağını soyleyeyim

20 yaşında bir insanın aile sorumluluğu çocuk sorumluluğu için çok erken bana göre üniversite okuması lazım bana göre ders çalışmöası lazım arkadaşlarıyla gezmesi lazım hayatın tadını çıkarmalı ama evet böyle olabilir kıyamıyorum 20 yaşındaki gençlere...
Nereden biliyorsunuz ders calismadigimi. Bazı sebeplerden dolayi 5. Sınıftan sonra okuldan ayrılmak zorunda kaldım. Lise 4. Sınıfa geçtim bu sene. Ve ilerleyebildigim kadar da ilerleyecegim.
Hayatın tadına çıkarmaya gelince; anne olduktan sonra hayatın tadı kaçmaz.. hayatımın tadını eşimle ve ailemle çıkarıyorum.
Eğer zorla evlendirilmis olsaydım haklısınız erken yaşta evlendirilenlere2ben de kiyaniyirum fakat bu benim seçimim.
Ve yorumunuzu yumusattiginiz için ayrıca teşekkür ederim :)

Siz konuyu biraz yanlış anlamissiniz. Ya da ben yeterince detaylı anlatamamisim. Arkadaşım düşündüğünüz gibi değil

O zaman değişir
Samimiyseniz sorun tatlı bir dilde,
Belli ki bunalmış.
Sonuçta küçükmüş arkadaşınız

Madem öyle sizin bu konuyu açmanıza gerek yok hatta konu bile etmeniz acaip..
demek ki dediğiniz gibi yakın değilsiniz sadece göstermelik dostluk.

Başlıkta ta belirttigim gibi idare etmem gerekiyor hatır için ama canım sıkılıyor işte...
Konu en yakın can diyebileceğim bir arkadaşım.... Her konuda iyi anlasiyoruz ihtiyacım olan her zaman yardimima koşar. Fakat bir huyu var ki canımı sıkıyor...
Özellikle son birkaç aydır oluyor bu. Şöyle ki; benim 25 aylik onun 21 aylik kiz cocugumuz var. Birlikte buyuduler ve buyuyorlar..
Arkadaşım hakkında biraz bahsetmem gerekiyor neden idare etmem gerektiğini anlatmam için.
Arkadaşım ve ben 20 yasindayiz. 3 yıllık evliyiz. O kaçarak evlendi ve kayinvalidesini döven kayinpederi ve kendisiyle aynı yaşta olan şeker hastası ve hastalıgini simarikliklarina paravan eden gorumcesiyle yaşadı. Yanlış anlamayın şeker hastası dediysem iğne kullanan komalara giren bir durumda değil. Sadece hayatı boyu diyet yapması gerekiyor. Kendisi 6 aylık hamileyken eşi askere gitti ve kızı 8 aylıkken tezkere aldı. Sonra tamamen kendi çabaları ve komple borçla ayrı eve çıktılar. Ve önümüzdeki 5 yıl borç ödeyecekler. Eşinin maaşı çok da iyi değil (borçlarına göre)
Çocuğu aşırı zor bir çocuk hem hastalık olarak hem huy olarak. Çocuk dogdugundab beri bir ayakları hastanede ve herrrr istediğini ağlayarak anlatan sürekli mız mız durumda bir çocuk. Ve arkadaşımın söyle biraz birakayim da bir nefes alayım diyebilecegi kimse yok. Çocuk o kadar huysuz ki stresten arkadaşım Sedef hastası oldu. Vücudunda da başladı.
Şimdi konuya geçeyim..
Misal kahve içmeye yahut akşam yemegine laf arasında diyor 'yarin eşim işten gelince markete çıkacağız' sonra bir saat falan geçiyor eşiyle diğer odada telefonda konusuyorlar. Arkadaşım geliyor 'eşim yarın akşam mesaiye kalmak zorunda markete bu aksam çıkacağız çocuklara bakar misin' tabiki kabul ediyorum ben de.
Fakat bazen 3 hatta 4 saat geciyor gelmiyorlar. E bende aramiyorum cekiniyorum. Ha yanlış anlamayın ikimizin de evleri şehrin merkezinde en uzak market 10 dk mesafede. Yani çocuğu bana bırakıp eşiyle geziyorlar. Fakat yine yanlış anlamayın problem bana çocuğu bırakıp eşiyle gezmeleri değil. Bunu katakulliyle yapma ihtiyacı hissetmesi. Bana dese 'canım markete çıkcaz eğer çocuk durursa azcık da hava alacağız' tarzı birseyler baş üstüne. Aramızda bu samimiyet çok çok var. Benim hoslanmadigim noktayı anlatabildim sanırım.
Arkadaşımın bunaldigini anlıyorum fakat böyle yapmasını anlayamıyorum ve açıkçası canım sıkılıyor.

İşte paylaşmak istedim sadece...

NOT: 2 saat önce yine markete çıktılar ve ne zaman gelecekler bilmiyorum..

Bence,madem kırılır diye düşünüyorsun,arkadaşına; "Bazı zamanlar eşinle gezmeye gitsen,bende çocuğu baksam sende rahat edip bi kafanı dinlesen olmaz mı?" Diyebilirsin.Böylece arkadaşın sana nereye gittiğini söylemeye çekinmez diye düşünüyorum.

Nereden biliyorsunuz ders calismadigimi. Bazı sebeplerden dolayi 5. Sınıftan sonra okuldan ayrılmak zorunda kaldım. Lise 4. Sınıfa geçtim bu sene. Ve ilerleyebildigim kadar da ilerleyecegim.
Hayatın tadına çıkarmaya gelince; anne olduktan sonra hayatın tadı kaçmaz.. hayatımın tadını eşimle ve ailemle çıkarıyorum.
Eğer zorla evlendirilmis olsaydım haklısınız erken yaşta evlendirilenlere2ben de kiyaniyirum fakat bu benim seçimim.
Ve yorumunuzu yumusattiginiz için ayrıca teşekkür ederim :)
yumuşatmak denilmez içimden geldiği gibiyim bence Evlenilecek yaş değil...

Back
X