idda borcu yapan ve siddet uygulayan esine geri donen arkadas....

nedesembilemedimsimdi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
536
848
23
Selam herkese
Belki sana ne diyeceksinz ama benim kafam çok takılıyor arkadaşımın durumuna. yıllardır aynı apartmanda oturuyorduk hem komşum hem okul arkadaşımdı kendisi. 5 sene önce daha 18 yaşndayken evlendi gitti başka bir yere. Ama aynı şehirde olduğumuz için ara ara görüşmeye ve konuşmaya devam ettik.
En son iki hafta önce babasının evine 1 yaşndaki çocuğuyla geri döndü. Eşi yaklaşık 100 bin borç yapmış(at yarisi, idda vs) sürekli borç ödedikleri için gergin bi evlilikleri varmış ve bi gün kavga sırasnda arkadaşıma tokat attığı için çocuğunu alıp evine geri dönmüş. Her şeyi anlattı ağlaya ağlaya, hem arkadaşıma hem de o masum yavrucaga çok üzüldüm ve elimden geldiğince destek oldum. Hatta en son bu haftabasinda avukatla görüşmeye tek gitmek istemedi diye yanında bulundum. Çok kararlıydı kendine iş bile bulmuştu bi avmde. Ama bugün şok oldum çünkü sabah eşi gelmiş çok pişmanım düzelicem demiş ve hemencik evine geri dönmüş arkadaşım. Öğlene doğru aradım "emin misin bu kararın seni mutlu edeceğinden" dedim "esim cok pisman olmus hem bu devirde cocuklu bi kadinin tek basina ayakta durmasi zor" dedi. Ama sesi inanilmaz mutsuz geliyordu.

Sizce arkadaşımın gözünü açmak, onu güçlendirmek, cesaretlendirmek için bi şeyler yapmam gerekiyo mu yoksa hiç karışmayıp "hayırlısı olsun" diyip konuyu kapatmam mı lazim?

Konuyu kapatmaniz ve her turlu kararinda yaninda olmaniz lazim. Istemeden edilen yardim ya da verilen fikir bazen tepeden bakmak, daha iyisini bildigini sanmak gibi gorunebiliyor disaridan. Belli ki zor vermis o karari, kendisinin de icine sinmemis, ama simdi siz hata yaptigini hissettirirseniz sizden de uzaklasir ve iyice yalniz kalir.

Konuyu kapatmaniz ve her turlu kararinda yaninda olmaniz lazim. Istemeden edilen yardim ya da verilen fikir bazen tepeden bakmak, daha iyisini bildigini sanmak gibi gorunebiliyor disaridan. Belli ki zor vermis o karari, kendisinin de icine sinmemis, ama simdi siz hata yaptigini hissettirirseniz sizden de uzaklasir ve iyice yalniz kalir.

Dogru diyosunuz onu ezik hissettirmeyi asla istemem. Benim anlamadigim nokta ailesinin maddi durumu zaten kotu degil, avmde fena olmayan bi maasla is bulmustu yani maddi acidan asla zorlanmayacakti bosansaydi. Aksine simdi daha cok zorlanacak. hem calismayacak hem borc odemeye calisan esiyle yasayacak. Ona uzuluyorum ben ama yine de konuyu kapatmak en iysii sanirim..

Karışmayın belki düzelir benim esimde iddaa batağına battı ama düzeldi yinede takip ediyorum oynamıyor günlük aldığı parayı direk bana veriyor harçlığını veriyorum sadece inşallah oda bırakır

Karışmayın belki düzelir benim esimde iddaa batağına battı ama düzeldi yinede takip ediyorum oynamıyor günlük aldığı parayı direk bana veriyor harçlığını veriyorum sadece inşallah oda bırakır

Borclar odenir elbet ama siddeti affetmek farkli bi olay bana gore.. insallah sizin esiniz de tekrar baslamaz arkadasimin esi de birakir. Herkesin mutlu bi yuvasi olsun insallah.

Az önce haberlerde boşanma kararı aldığı için, eşi tarafından, annesi ile birlikte öldürülen kadını izledikten sonra artık kimseye boşan diye yüklenmemeye karar verdim.

Amannn Allahim korusun....
Ulkemizdeki kadinlarin bulundugu duruma o kadar uzgunum ki... evlilikte, lohusalikta, is hayatinda, okul donemlerinde hicbir zamann kadinlari rahat birakmiyorlar.

Öğlene doğru aradım "emin misin bu kararın seni mutlu edeceğinden" dedim "esim cok pisman olmus hem bu devirde cocuklu bi kadinin tek basina ayakta durmasi zor" dedi. Ama sesi inanilmaz mutsuz geliyordu.
Şurdan anladığım kadarıyla arkadaşınızın ailesi destek değilmiş. Tek çıkışı geri dönmek olmuş.
Bu zamanda boşanıcam demek kolay ama destekçin yoksa çok çok zor. Her şey iş meslek değil. Destekçiniz yoksa çocuğunuz varsa geri dönüyorsunuz tıpış tıpış, yutmam dediğiniz şeyleri tek tek yutuyorsunuz.

Şurdan anladığım kadarıyla arkadaşınızın ailesi destek değilmiş. Tek çıkışı geri dönmek olmuş.
Bu zamanda boşanıcam demek kolay ama destekçin yoksa çok çok zor. Her şey iş meslek değil. Destekçiniz yoksa çocuğunuz varsa geri dönüyorsunuz tıpış tıpış, yutmam dediğiniz şeyleri tek tek yutuyorsunuz.

Gecen hafta konusma sirasinda onlarin evdeydim, annesi babasi biz aslanlar gibi bakariz kizimiza da torununuza da diyorlardi. Zaten maddi acidan fena durumda degil ailesi. Cok zengin degiller elbet ama ortalama ustu yasarlar.
Ama esinin borcunu odeme konusunda hic yardimci olmamislar mesela. Senin basim ustunde yerin var ama alemin cocugunun kumar borcunu odemem demis babasi.
Tabi bu sadece benim gordugum kisim. Belki maddi degil ama manevi acidan bana anlatmadigi ve ailesinden destek goremedigi bazi noktalar vardir o kismini bilemiyorum..

Gecen hafta konusma sirasinda onlarin evdeydim, annesi babasi biz aslanlar gibi bakariz kizimiza da torununuza da diyorlardi. Zaten maddi acidan fena durumda degil ailesi. Cok zengin degiller elbet ama ortalama ustu yasarlar.
Ama esinin borcunu odeme konusunda hic yardimci olmamislar mesela. Senin basim ustunde yerin var ama alemin cocugunun kumar borcunu odemem demis babasi.
Tabi bu sadece benim gordugum kisim. Belki maddi degil ama manevi acidan bana anlatmadigi ve ailesinden destek goremedigi bazi noktalar vardir o kismini bilemiyorum..
Bir tartışmada ailemin evine dönmüştüm herkesin yanında öyle dediler aynen sonra günler geçtikçe başbaşa kalınca sabret, hamilesin, bir şans ver, bu devirde ‘dulluk’ zor vb. Şeyler demeye başlamışlardı. Emin’im arkadaşınızda da bu sohbetler olmaya başladı ve eşi gelip aldı. Aldı diyorum çünkü sesi mutsuzdu demişsiniz kendi istediğiyle gittiğini sanmıyorum. Arkadaşınızın Durumu çok zor Allah yardımcısı olsun.

Bir tartışmada ailemin evine dönmüştüm herkesin yanında öyle dediler aynen sonra günler geçtikçe başbaşa kalınca sabret, hamilesin, bir şans ver, bu devirde ‘dulluk’ zor vb. Şeyler demeye başlamışlardı. Emin’im arkadaşınızda da bu sohbetler olmaya başladı ve eşi gelip aldı. Aldı diyorum çünkü sesi mutsuzdu demişsiniz kendi istediğiyle gittiğini sanmıyorum. Arkadaşınızın Durumu çok zor Allah yardımcısı olsun.

Evet kafasinda tum sorunlari sifirlayip kendi istegiyle barisan insanin sesi boyle gelmezdi yani. Basbaya mutsuzdu.. zaten 2 haftadir ruh gibiydi kiz, 1 sabahta ne degismis olabilir ki... :( ama yine de ben bosanmasi icin tek kelime bile etmeyecegim. Insallah bir an once kendini bu durumdan kurtarabilir. En cok da borc bataginda ve siddet olan ailede buyuyen o minik cocuga uzuluyorum. :(

Sizin de insallah cok guzel bir hayatiniz olur. Duarim sizlerle...

nasıl bu kadar emin oluyosunuz? benimde arkadaşım boşandı ve ailesi daha tam sebebini bilmeden ‘eğer sen öyle en doğrusu olacağına inanıyosan her zaman yanındayız dedi’.
aldatılmıştı bu arada ve ailesine sonra söyledi. sonra dediğim ilk kararını açıkladığında değilde sonra işte. ve 1 çocuğu var.

herkes aynı değil ve herkes aynı tepki vermiyor.
gerçekten boşanmak isteyen ailesinin evine döner ailesi %100 arkasında durmasa bile. sonuçta evden atmadılar ya.

cesareti yoktur. ortada çocuk var. çalışmayı gözü yememiştir. belki kocasını cidden çok seviyo? herşey olabilir.

bundan sonra konu sahibi sizin yapabileceğiniz fazla bişey yok maalesef

nasıl bu kadar emin oluyosunuz? benimde arkadaşım boşandı ve ailesi daha tam sebebini bilmeden ‘eğer sen öyle en doğrusu olacağına inanıyosan her zaman yanındayız dedi’.
aldatılmıştı bu arada ve ailesine sonra söyledi. sonra dediğim ilk kararını açıkladığında değilde sonra işte. ve 1 çocuğu var.

gerçekten boşanmak isteyen ailesinin evine döner ailesi %100 arkasında durmasa bile. sonuçta evden atmadılar ya.

cesareti yoktur. ortada çocuk var. çalışmayı gözü yememiştir. belki kocasını cidden çok seviyo? herşey olabilir.

Evet arkadasim adina cok uzulsem de bir sey soylememeye karar verdim. Bir daha konustugumuzda Hayirlisi olsun insallaj deyip kapatacagim konuyu...

sesi mutsuzdu yazdığı için emin oldum. Yoksa nereden bileyim sayın kv:) çalışmak zor gelse ya da kocasını sevse sesi niye mutsuz gelsin ki?

sesi mutsuzdu yazdığı için emin oldum. Yoksa nereden bileyim sayın kv:) çalışmak zor gelse ya da kocasını sevse sesi niye mutsuz gelsin ki?

tamamda o kişi siz misin emin olabiliyosunuz. onu kastediyorum ben. yoksa nerden biliyorum diyosunuz ya. hah işte. nereden bileceksiniz?

Back
X