idda borcu yapan ve siddet uygulayan esine geri donen arkadas....

Gecen hafta konusma sirasinda onlarin evdeydim, annesi babasi biz aslanlar gibi bakariz kizimiza da torununuza da diyorlardi. Zaten maddi acidan fena durumda degil ailesi. Cok zengin degiller elbet ama ortalama ustu yasarlar.
Ama esinin borcunu odeme konusunda hic yardimci olmamislar mesela. Senin basim ustunde yerin var ama alemin cocugunun kumar borcunu odemem demis babasi.
Tabi bu sadece benim gordugum kisim. Belki maddi degil ama manevi acidan bana anlatmadigi ve ailesinden destek goremedigi bazi noktalar vardir o kismini bilemiyorum..
Siz karışmayın derim iki gün sonra birşey olur sizi bile suçlarlar yuvamı sen yıkmaya çalıştın beni kıskanıyorsun bilmem ne o benim yakın arkadaşım öyle şeyler söylemez diyebilirsiniz ama iş o boyuta geldimi ne yakın arkadaş dinliyor ne başka birşey.

Ailesinin borç ödememesine gelince haklı insanlar neden ödesin kumar borcunu,hastalık olsa işi nedeni ile iflas etmiş olsa elbette yardım ederlerdi,madem borcun ödenmesi meselesi var arkadaşın kayın ailesi yardım etsin.

Dogru dediniz sonra ben dedim diye bosanmis gibi olmasin yuva yikmak istemem. Sadece arkadasim kendine kotuluk ediyor diye uzgunum cok..

Orası öyle ama gerçekten çok hassas konular değil arkadaşın ,ailende bile böyle durum olsa karışma sen iyilik isteyebilirsin ama karşı taraf huzur bozucu görür seni

Siz karışmayın derim iki gün sonra birşey olur sizi bile suçlarlar yuvamı sen yıkmaya çalıştın beni kıskanıyorsun bilmem ne o benim yakın arkadaşım öyle şeyler söylemez diyebilirsiniz ama iş o boyuta geldimi ne yakın arkadaş dinliyor ne başka birşey.

Ailesinin borç ödememesine gelince haklı insanlar neden ödesin kumar borcunu,hastalık olsa işi nedeni ile iflas etmiş olsa elbette yardım ederlerdi,madem borcun ödenmesi meselesi var arkadaşın kayın ailesi yardım etsin.

Aynen karismamaya karar verdim sadece iyi olmasi icin dua edebilirim artik.. ayrica borc konusunda ben de size hak veriyorum adam zaten torununun mama ve bez masraflarini karsiliyormus, damat da evi donduremicekse o zaman ne anlami var demis hatta arkadasima. O yuzden borca yardim etmiyormus. Ayrica arkadasimin esinin ailesinin durumu kotuymus zaten dugun bile yapamamislardi evlenirken. Hevesi kalmasin diye buyuk bi kina yapti arkadasimin ailesi, oylece evlendi.

Selam herkese
Belki sana ne diyeceksinz ama benim kafam çok takılıyor arkadaşımın durumuna. yıllardır aynı apartmanda oturuyorduk hem komşum hem okul arkadaşımdı kendisi. 5 sene önce daha 18 yaşndayken evlendi gitti başka bir yere. Ama aynı şehirde olduğumuz için ara ara görüşmeye ve konuşmaya devam ettik.
En son iki hafta önce babasının evine 1 yaşndaki çocuğuyla geri döndü. Eşi yaklaşık 100 bin borç yapmış(at yarisi, idda vs) sürekli borç ödedikleri için gergin bi evlilikleri varmış ve bi gün kavga sırasnda arkadaşıma tokat attığı için çocuğunu alıp evine geri dönmüş. Her şeyi anlattı ağlaya ağlaya, hem arkadaşıma hem de o masum yavrucaga çok üzüldüm ve elimden geldiğince destek oldum. Hatta en son bu haftabasinda avukatla görüşmeye tek gitmek istemedi diye yanında bulundum. Çok kararlıydı kendine iş bile bulmuştu bi avmde. Ama bugün şok oldum çünkü sabah eşi gelmiş çok pişmanım düzelicem demiş ve hemencik evine geri dönmüş arkadaşım. Öğlene doğru aradım "emin misin bu kararın seni mutlu edeceğinden" dedim "esim cok pisman olmus hem bu devirde cocuklu bi kadinin tek basina ayakta durmasi zor" dedi. Ama sesi inanilmaz mutsuz geliyordu.

Sizce arkadaşımın gözünü açmak, onu güçlendirmek, cesaretlendirmek için bi şeyler yapmam gerekiyo mu yoksa hiç karışmayıp "hayırlısı olsun" diyip konuyu kapatmam mı lazim?
Bence hiç bir şey deme . Kendisi anlamadığı sürece başkasına birşey anlatmak çok zor hele ki anlamak istemeyen yada anlamamazliktan gelen birine .

Selam herkese
Belki sana ne diyeceksinz ama benim kafam çok takılıyor arkadaşımın durumuna. yıllardır aynı apartmanda oturuyorduk hem komşum hem okul arkadaşımdı kendisi. 5 sene önce daha 18 yaşndayken evlendi gitti başka bir yere. Ama aynı şehirde olduğumuz için ara ara görüşmeye ve konuşmaya devam ettik.
En son iki hafta önce babasının evine 1 yaşndaki çocuğuyla geri döndü. Eşi yaklaşık 100 bin borç yapmış(at yarisi, idda vs) sürekli borç ödedikleri için gergin bi evlilikleri varmış ve bi gün kavga sırasnda arkadaşıma tokat attığı için çocuğunu alıp evine geri dönmüş. Her şeyi anlattı ağlaya ağlaya, hem arkadaşıma hem de o masum yavrucaga çok üzüldüm ve elimden geldiğince destek oldum. Hatta en son bu haftabasinda avukatla görüşmeye tek gitmek istemedi diye yanında bulundum. Çok kararlıydı kendine iş bile bulmuştu bi avmde. Ama bugün şok oldum çünkü sabah eşi gelmiş çok pişmanım düzelicem demiş ve hemencik evine geri dönmüş arkadaşım. Öğlene doğru aradım "emin misin bu kararın seni mutlu edeceğinden" dedim "esim cok pisman olmus hem bu devirde cocuklu bi kadinin tek basina ayakta durmasi zor" dedi. Ama sesi inanilmaz mutsuz geliyordu.

Sizce arkadaşımın gözünü açmak, onu güçlendirmek, cesaretlendirmek için bi şeyler yapmam gerekiyo mu yoksa hiç karışmayıp "hayırlısı olsun" diyip konuyu kapatmam mı lazim?
Arkadaşının neden kocasına geri döndügünü evlendiginde anlarsin. Boşanmak pratikte kolay, teoride zordur. Kolay değil yuva yıkmak. Şimdi diyeceksin şiddet uygulamış affedilir değil!
Bu konu herkes icin farkli sonuc veriyor. Arkadasiniza bosanmasi icin telkinde bulunmak size düşmez. Zor zamaninda destek olmussunuz. Uzerinize duseni yapmissiniz.

İlkim Öz celladına aşık olmak kitabından;
Ayrılığın kelimesi bile soğuktur, gerçekleştirmek güç gelir insana. Kişi bazen sevdiği halde veda eder, bazen de sevmediği halde ayrılamaz. Korkuları tutsak eder insanı sevmediği kişiye, ve kişiliğinin bağımlı yanını güçlendirmedikçe yaşam durağı pişmanlık, yolculuğu mutsuzluk olur...
Belli ki kadıncağız inanmak istemiş düzeleceğine, gerçekten pişman olduğuna. Biz kadınlar böyleyiz işte kendi derin düşüncemiz, duygusallığımızla bakıp erkeğe onun da aynı şekilde düşündüğünü sanıyoruz. İnşallah değişir kocası, pek inanmasam da buna. Bir süre sonra geri gelecektir arkadaşınız, inşallah o süreçte tekrar şiddete uğramış olmaz.
Sizin de ancak iyiliğini isteyip dua etmekten başka şu etapta yapabileceğiniz birşey yok.

Gecen hafta konusma sirasinda onlarin evdeydim, annesi babasi biz aslanlar gibi bakariz kizimiza da torununuza da diyorlardi. Zaten maddi acidan fena durumda degil ailesi. Cok zengin degiller elbet ama ortalama ustu yasarlar.
Ama esinin borcunu odeme konusunda hic yardimci olmamislar mesela. Senin basim ustunde yerin var ama alemin cocugunun kumar borcunu odemem demis babasi.
Tabi bu sadece benim gordugum kisim. Belki maddi degil ama manevi acidan bana anlatmadigi ve ailesinden destek goremedigi bazi noktalar vardir o kismini bilemiyorum..

Kızın anne babasi niye damatlarinin kumar borcunu ödesin ki ? Yillarca calisip didinmisler alin teri, alemin niye borcunu ödesin ? Anne babasina acimaya kiz , elin ogluna aciyor cok enteresan.

Haram para giren evde mutluluk mu olurmus ?

Ömrü boyunca cekti teyzem 27 sene sonra 4 cocukla bosandi. Yillarima yaniyorum 27 senem heba oldu diyip agliyor. 4 kuzenim de teyzemi sucluyor bosanmadi diye.

Sevmiyorum boyle kadinlari hakediyorlar. En fazla 6 aya aglayarak sulugozlerle dilenci gibi elinde cocuk gelir insanlarin kapisina

Dogru diyosunuz onu ezik hissettirmeyi asla istemem. Benim anlamadigim nokta ailesinin maddi durumu zaten kotu degil, avmde fena olmayan bi maasla is bulmustu yani maddi acidan asla zorlanmayacakti bosansaydi. Aksine simdi daha cok zorlanacak. hem calismayacak hem borc odemeye calisan esiyle yasayacak. Ona uzuluyorum ben ama yine de konuyu kapatmak en iysii sanirim..
Bir insan başkasının yardımıyla göz kapaklarını açmaz ancak kendi gözleriyle görürse pişman olur

Aile çok haklı evlenmiş kızına ve torununa baktıkları yetmezmiş gibi bir de damadın kumar borcunu mu ödeyecekler
Yok bir de pavyona giderse parası cikismazsa diye para yardımı yapsınlar

Senin arkadaşın koca delisiymis kusura bakma ama
Onun için de aileye hak verdim
Ayrıca bugün bu borcunu kapasin ailesi bir aya kalmaz adam daha fazla bir borç yapar ödesin eşek gibi
Belki paranın ne kadar or kazanıldığını anlar da kumara gitmez

Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Ben arkadasima bir daha tek kelime etmedim bu konuyla ilgili. Kendisi de durup dururken eger barismasaydi esinin intihar edeceginden falan bahsetti. Hayirlisi olsun artik zamanla gorucez....

Ve aleyküm selam.
20 yaş öncesi evlenip çocuğu ile baba evine dönen çok kadın gördüm ben de maalesef.
Zorla kacirilan ve üstüne evlendirilan kizlarimiz :(
Çocuk iken çocuğu olan kadınlar :(

Arkadaşı olarak doğrusunu yapiyorsunuz derdiyle dertleniyorsunuz.

Maalesef arkadaşınız tercihlerini bu şekilde seçiyor.

Siz ugrasirsaniz işler istenmeyen durumlara varabilir.

Bir kez ciddi ciddi arkadasinizla konuşun ve duruma göre karar verin bence.

Back
X